Att filma självbelönare genom deras fönster.. är inte det olagligt?

Bästa läsare!

Jag hoppar på ett av dessa ”I en ding-ding värld”-ämnen som våra medier älskar att plocka fram så att vi slipper diskutera viktiga saker.

I gårdagens Metro läste jag om en kvinna som irriterade sig över en man som onanerade i sin bostad när hon passerade förbi hans hus. För att skaffa bevis – i syfte att övertyga rätten om att hon är berättigad till skadestånd – filmade hon mannen. Enligt artikeln var det dock inte ställt utom allt rimligt tvivel att han belönade sig själv, det gick nämligen inte att se p.g.a. avståndet och den skymda sikten. Han kunde lika gärna ha kliat sig i skrevet. Tror att det är samma fall som beskrivs i SvD.

Även om gärningsmannen var sysselsatt med att leka med sin Petter-Niklas så undrar jag om det inte är ett brott att filma in i bostäder? I synnerhet om ”offret” sysslar med någonting så privat som självbefläckelse, för att låna en biblisk term. Här känns som läge för en motanmälan.

Kvinnan förlorade målet och blev utan skadestånd. Fast stånd fick hon se i alla fall. Med tanke på att hon gjort sig sådant besvär att dokumentera mannen så är det ju uppenbart att hon har ett intresse för k*kar. Vi andra, vi skulle nog välja att titta åt ett annat håll. Inte minst för att slippa må illa. Finns inget som är så oerotiskt som gubbkukar. Bara en sak äcklar mig mer än detta; nämligen folk som trots att de upprörs över synen av nakenhet blir så till sig att de måste leka detektiver och insatsstyrka. Jag kallar dem för moralister. Dem tål jag inte.

F.ö. undrar jag hur man kan betrakta en skymt av nakenhet som förargelseväckande beteende medan stånkandet, dunkandet och ylandet från grannparet genom väggen bara betraktas som ett störningsärende för hyresvärden. Finns det inte någon nippertippa som vill få även älskogsljud till förargelseväckende beteende? Det skulle inte förvåna mig om det vore så.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Brott & straff, Sex, Stadsliv. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Att filma självbelönare genom deras fönster.. är inte det olagligt?

 1. oldman94 skriver:

  Jooo i gamla tider så var förstertittande både förbjudet och straffbart…..jag tycker damen ifråga borde både åtalas och i samband med detta kanske undersökas. Om man är ute på kvällen längs en gata så borde man titta framåt och inte stå i timmar framför ett fönster, och filma dessutom. Jag kanske minns ett annat fall men i detta, eller det andra, ringde kvinnan hem och bad sin man komma dit och filma………

  En mysig kväll med familjen…….men nog finns det bättre program på TV än detta iaf……

  • Peter Harold skriver:

   ”men nog finns det bättre program på TV än detta iaf……!

   🙂 Ja, jag skulle också föredra TV framför att gå ut på snoppsafari!

  • anna skriver:

   Ja- herregud, vad säger man till tanten? Jag skulle nog tipsa henne om att skaffa c-more paketet och vara vaken till midnatt så kan hon få titta på kåta snoppar lite närmare. Och tom. spela in de. Vad är det för fel på tanten? Stanna mitt på gatan och filma… Men jag anar att tanten är snarare ung än äldre. En moraltjej, helt enkelt. Dagens ungdomar är liksom helt vilse i verkligeheten… Uppdatera mig gärna om damens ålder. Tackar på förhand.

   • oldman94 skriver:

    ”En kvinna i 30-årsåldern” Den nakne mannen säges vara i 50-årsåldern………tyvärr finns inga uppgifter om hennes mans ålder…..men lite speciellt att ”plira” på en karl i sin pappas ålder……men visst borde hon som gift och 30 ha annat och tänka på än en halvgömd 50-åring……..speciellt på kvällarna…….

   • Peter Harold skriver:

    Ja, det är väldigt många unga som är moralister. En motreaktion till farmor och mormors frihet ’68? Ett annat exempel är ju den rörelse som kräver att kvinnor skall dölja håret och sitta med benen i kors på bönpallen när de åker motorcykel. Annars kommer byns män och stenar ihjäl dig helt lagligt. Om nu detta inte är en myt… vi får fråga Ullenhag, det är ju han som bestämmer den saken.

    • anna skriver:

     Hmm- varför känns det troligt att fluktaren är van vid muslimska traditioner när du nu nämner saken… En sak är dock helt säkert: Sverige har blivit mycket mer onaket. Jag var bra mycket snyggare och klädde mig mer utmanande som yngre och har för det mesta klarat mig ifrån ”kränkande kommentarer” när jag bar urringat. Nu när jag bara visar lite grann så blir det sån himla uppståndelse… Det bara måste bero på att vi i sverige vant oss vid att kvinnor är så fasligt påbyltade. Det är väl en direkt konsekvens av islamiseringen. Jäkligt trist är det hursomhelst. Det är väl för fasen ingen big deal med några tuttar? Jag ska klä av mig ännu mer. Bara för att jävlas.

     • Peter Harold skriver:

      Njae, det kan ju finnas andra skäl till att folk klagar när du visar hud (hur skall jag säga det utan att vara insinuant och oförskämd???) numera…. *garv* Jag kan berätta att i morse kom det en brud med röda kortbyxor av samma storlek och omfång som mina kalsonger. Ja, det var väl bara försynens förtjänst att det åtminstone var plusgrader ute. Trots att kökstermometern stod på 6 plusgrader innan jag gick ut. Jodå, hon hade en jackett också, så hon var ju inte helt naken.

      • Anna skriver:

       Hmmm- låter som att du sett mig? Asgarv! Skämt åsido- numera sen även fake-tuttarna blivit hängiga- fryser jag så mycket att jag inte skulle kunna visa hud även om jag velat. Muskler värmer enormt mycket mer än fett… Det kan jag intyga mer än någon annan tant.. Hur kommer det sig att den här gamla tråden dykt upp såsom ny i min mail, egentligen? Hmmm . Mycket skumma saker händer både med min telefon som mail. I dag fick jag sms från en väninna som sen sms:ade igen och sa att hon ser att sms:et fanns i hennes lur under ”skickade” men hon hade inte ens skickat. Mycket schkummmt.

       • Peter Harold skriver:

        Kanske det är reklamrobotarna som postat något här och det blivit någon uppdatering. Fast idag har det varit lugnt på den fronten! 😉

        Jag är rädd för att fördelningen muskler/fett förändrats en del under den sistlidna jul- och nyårshelgen. Och jag fryser som fan i sängen!!! 😉

 2. Anonym skriver:

  Låter som om hon var avundsjuk för att hon inte fick vara med… 😉

  /Henke

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s