I Jönköping vill jag inte vara när det går dåligt…

Bästa läsare!

Så har man överlevt ännu en Första maj. Inte för att jag borde förvänta mig annat, även om jag av tradition brukar vara ute på vägarna och fira denna lediga dag. Men igår blev det jobb istället. Lika bra det.

Första maj sägs vara arbetarrörelsens dag, men det finns ingenting som säger att (S), (VPK/V), (SKP), (KPLM-r) och andra extrempartier till vänster om (FP) har monopol på att vara ute och skandera. Tvärtom, de flesta kan få rulla igång ett ”första maj-tåg”. Allt som behövs är att man anmäler det hela som en offentlig tillställning hos Polismyndigheten. Inte helt gratis, men demokratin har ett pris som det heter.

Att Polismyndigheten kan bli involverade i 1 maj-firandet vet vi av nyhetsrapporteringen från Jönköping. Jönköpingsnytt rapporterar

Det här är den största polisinsatsen som Jönköping har haft, säger Göran Gunnarsson, presstalesman vid jönköpingspolisen.

[…]

– Det har gått mycket bra. Vi hade inga problem alls under starten från Västra torget, det hände ett par incidenter på vägen när några motdemonstranter kastade smällare, men dessa tog vi hand om.

[…]

Facit för dagen blev tre bilbränder där bilar tillhörande deltagare från Svenskarnas parti sattes i brand. Nio personer är gripna, av dessa hade fyra förbjuden maskering. En person är gripen för skadegörelse på ett polisfordon. En har gripits misstänkt för misshandel. 29 omhändertogs för störande av den allmänna ordningen.
Fem personer har skadats. Tre är förda till Länssjukhuset Ryhov och två fick vård direkt på platsen.

Om detta är att ”det gått mycket bra” så vill jag för allt smör i Småland inte vara i närheten av Jönköping den dag det inte fungerar så bra enligt polisen…

I övrigt tror jag att det är dags för en offentlig rannsakning av vänsterns fotsoldater. Jag har själv sett dem med egna ögon ”in action”. Vi talar här om en grupp människor med militära ambitioner, helt utanför det demokratiska systemet som låter ändamålet helga de våldsamma medlen. Om en halvfull SD-are med galvaniserat stålrör renderar i månadslång mediebevakning borde vi i jämförelse med AFA-huliganerna ha en årslång nyhetsföljetong om dessa militanta antidemokratiska troll.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Brott & straff, Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till I Jönköping vill jag inte vara när det går dåligt…

 1. cark1 skriver:

  Enligt den här bloggen blev det tydligen bråk mellan fler grupper än en:
  http://www.fotosidan.se/blogs/chasid/stort-1-a-maj-brak-i.htm

  Tur man inte är vovve…

  • Peter Harold skriver:

   Usch, vilka otäcka djur! De där vill man nog inte gärna ha gnagandes i anklarna… 😉

   Jag tycker att han i sin ingress ammanfattar exakt vad som gällde:

   ”Oavsett vad man kan tycka om polisens insats vid gårdagens demonstration i Jönköping så har vi yttrandefrihet i Sverige och det var den och inte demonstranter från Svenskarnas Parti som polisen försvarade i Jönköping igår.”

   Det är detta som anarkisterna har så svårt att förstå. Men tydligen är det en sport att bråka med polisen.

 2. alice3d.org skriver:

  What a data of un-ambiguity and preserveness of precious familiarity
  concerning unexpected emotions.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s