Först av allt vill jag be om ursäkt…!

Bästa läsare!

Först av allt vill jag be om ursäkt för att mitt bloggande inte är lika frekvent som annars/tidigare. Mycket att stå i på alla håll och kanter. De tider som blir över är jag nästan helt off-line. Och jag har dessutom tagit ett par promenader. Visserligen dito korta.

Att jag är ganska stressad märktes väl tydligast när jag apropå ingenting gick i korridoren på jobbet och började undra när Eurovisionsschlagerfestivalen skall äga rum. Alltså den kvartsglobala versionen av Melodifestivalen. Någonstans i bakhuvudet slår det mig att man i min bekantskapskrets bland sociala medier skrivit någonting om heja-det-och-det-landet. Men jag personligen har inte delat upplevelsen av denna världskärlekens meloditävling. Med tanke på att allt som hör med denna tävling att göra genomsyrar allt i det offentliga samtalet kommer jag bara till slutsatsen att jag under sista tiden befunnit mig i en bubbla. Eller också är det demens.

Vi får väl se om detta håller i sig. Eller blir värre. I så fall får jag skylla på min extremt jäktade tillvaro. Jag hinner inte ens kommentera att jag tycker att namnreformen är rätt – alla skall envar få välja sina namn – men av helt fel anledning än den regeringen syftar på.

Hälsar eder Peter Muhammedsson

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Privat. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Först av allt vill jag be om ursäkt…!

 1. Thomas skriver:

  Promenader? Du halvspringer väl som alla 08:or. Det verkar finnas en kollektiv stress i den här staden. Fort och väl går inte ihop, det borde ni kontemplera i huvudstaden…;)

  • Rune skriver:

   Ja, Stockholm får man ju se ett fenomen som man inte ser på andra ställen. Man springer till och med i rulltrapporna i tunnelbanan. Troligen för att hinna med tunnelbanetåget detta trots att det kör fram ett nytt om fem-tio minuter.

   • Peter Harold skriver:

    Jag ”springer” i de fasta trapporna. Brukar bojkotta rulltrappor när det finns alternativ. Tänker mig att den dagen jag inte orkar gå i en vanlig rulltrappa lär jag inte ha långt kvar innan det är dags att säga adjö för gott. Sedan tar jag det som en sport att komma före rulltrapperesenärerna till toppen. Det blir kärvare med åren… 😉

    Vad gäller jäktandet till tunnelbanan… Låt mig säga som så här; man vet aldrig vilken avgång som blir den sista före signalfelet, framfallet eller vagnsfelet. Vi 08:or är därför angelägna om att komma ombord på tåget FÖRE det som kommer bli stående mitt emellan två stationer. Eftersom man aldrig vet vilket tåg som ödet plockar ur drift jäktar vi i blindo och hoppas på det bästa. 🙂

    När det gäller att jäkta nerför rulltrappor är detta förklarligt under sommartid. Då fläktar fartvinden behagligt. Man kommer ju nästan upp i cykelfart. Nice.

  • Peter Harold skriver:

   Njae… äeh… *harkel* ja, är det asfalt eller betong under förtterna blir det raska myndiga steg från punkt A till punkt B. Såvida inte man har ett damsällskap med sig, för då blir det från skyltfönster A till skyltfönster B till skyltfönster C, och sedan tillbaka till skyltfönster A och vidare till skyltfönster D. Och för vart fjärde skyltfönster avbryts den ineffektiva marschen av ett ännu mer ineffektivt (i bästa fall ineffektivt, vilket är billigast) besök i lokalen innanför skyltfönstret.

   Dock är alla promenader med Lilla Fröken Harolds hyfsat skyndsamma. Men då är syftet att transportera sig. Går vi genom skogen eller längs Årstaviken blir det flanörtempo. Nu i vår har jag haft den egenskapen att JAG måste stanna till vid vattenpöl A, B, C och resten av alfabetet och skrapa fram en liten kanal mellan dem. det är väl barnet i mig som lockas fram av rännilarna. Ett intresse som inte delas av min motionssugna dotter….

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s