Så har vi ett namn på nästa mottagare av Nobels fredspris… My wish!

Bästa läsare!

I samband med att FRA-propositionen låg för beslut i sveriges riksdag för ett antal år sedan var det någon kreativ FRA-motståndare som i brist på verkliga exempel författade en novell som handlade om en dataingenjör som anlitats av regeringen/FRA att installera ett massövervakningssystem (Även undertecknad bloggade något år före FRA-debatten på samma tema). I novellen drabbades dataingenjören av en hemsk insikt om hur detta övervakningssystem innebar en total kränkning av hela folkets privatliv. Så strax före driftöverlämningen så saboterade han maskineriet. Han tog med glädje sitt straff eftersom han visste att det nu skulle dröja ett antal år innan regimen ånyo kunde sätta sitt 1984-system i drift.

Nu har vi en motsvarande händelse i verkligheten. Edward Snowden har visserligen inte fysiskt saboterat den utrustning som annvänds av USA:s nationella säkerhets- och underrättelsetjänst, men han har exponerat dess existens och blottat dess kapacitet. Och president barack Obama – presidenten som gick till val 2006 med löfte om att öka insynen i sin administration men istället slagit rekord i antal hemligstämplingar – har försvarat det samordnade övervakningssystem som samlas under namnet PRISM.

Det är dags att rulla tillbaka övervakningsstaten. Vi vill inte leva i en tillvaro där allt registreras och kan användas av staten.

Hälsar eder Peter Harold

I mediebruset:
SvD: ”Jag är ingen hjälte”. Jo för fan, det är du.

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s