Så det finns fler som inte gillar fularenan på tomten efter gamla dansbanan i Johanneshov?

Bästa läsare!

Jag skulle tanka bilen i morse vid OK-stationen vid Globen men möttes av polisavspärrningar. Intressant, varför gör de på det här viset? undrade jag. En sån här vacker dag är för fin för att förstöras av allt annat än vacker klassisk musik på morgonkvisten, så jag hade inte nåtts av rapporter via bilradion. Nåväl, poliserna gjorde inte mig förnär, så jag tog en annan väg.

Det visade sig att Arenavägen spärrats av p.g.a. ett bombhot. Enligt Expressen rör det sig om en kartong med någon typ av sprängmedel i ett plåtrör och försett med en lapp där det står ”bomb” på. Intressant; för lite mer än en månad sedan publicerade jag ett blogginlägg där arbetstiteln var ”Spräng skiten”, men som efter fyra djupa andetag blev ”Idrotts- och evenemangsarenan i Johanneshov” och handlade om namnvalet på den nya fularenan intill Globen. Det är ju trots allt olagligt att uppmana till allmänfarlig ödeläggelse…

Även om bombpaketets avsändare lovade att ”det finns fler”, förmodligen syftandes på bomber, så hade jag inte i åtanke att ägna mig åt denna typ av brottslighet. Dels är den typen av bomb – om det nu var en skarp sprängladdning – bara användbar ifall man skall skrämma eller skada/döda folk. Det senare fallet erfordrar en hel del metallbitar kring laddningen.

Min idé – då jag ännu umgicks med den ursprungliga rubriken – handlade mer om en konventionell fastighetsdemolering med hjälp av sprängmedel. Gärna ackompanjerat av Richard Strauss ”Also spracht Zarathustra” av en levande symfoniorkester positionerad på andra sidan en tillfälligt avstängd Nynäsväg.

Den som gått på den nya gatan under västra arenaflygeln har kanske noterat att flera byggelement i stort sett bara är staplade på varandra som byggklossar, om än med sådan utformning att de skall hålla i varandra – i vart fall om det uppstår en rörelse i en viss riktning. Jag har funderat på vad som sker ifall en jordbävning eller ett markras får blocken att glida ifrån varandra? Jag tvivlar på att alltsammans faller ihop som ett korthus, men en ensam fallande 50-tons betongbalk kan ställa till med nog så mycket skada, i synnerhet för det som befinner sig under denna vid händelsen. Kort sagt, det är en otäck miljö att vistas i ifall man är begåvad med livlig och neurotisk fantasi… Och ironiskt nog har risken för utplacerade bomber också slagit mig när jag vandrat till ICA Globen via denna nya dunkla passage. Se, vad var det jag tänkte!!! Fast så är jag ju också yrkesskadad.

Nu tvivlar jag på att den aktuella bombmakaren/-makarna har samma agenda som jag. Det är väl återigen militanta fotbollsentusiaster som var i farten. Om jag fattade det rätt – vilket inte är säkert eftersom jag kopplar in minst möjliga antal hjärnceller så fort det handlar om idrott – så var bajenfansen sura på att den första matchen inför publik spelades av avdankade djurgårdare. Intressant att det faktiskt finns människor som bryr sig om sådant, och som kan gå från tanke till handling när det gäller bombhot. Borde finnas en lista på minst 50 andra företeelser där ett skarpt bombhot torde vara mer befogat enligt min mening. Och då är jag ju ändå inte ens anarkist…!  😉

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Stadsliv. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Så det finns fler som inte gillar fularenan på tomten efter gamla dansbanan i Johanneshov?

 1. Anonym skriver:

  Jag tycker du kan stanna inomhus så att jag slipper och oroa mig för dig hela tiden (på ett eller annat sätt) hehe.
  Skulle ju ha hört av mig till dig innan midsommar och önskat dig en trevlig sådan men så blev allt så hastigt bestämt i mitt eget midsommarfirande att jag glömde bort alla människor jag känner. Och där jag befann mig fanns inget som gör att man kan ha kontakt med omvärlden på ett mer modernt vis, internet, mobil etc. etc etc.

  Ganska skönt egentligen faktiskt!

  Är det semester i antågande för din del..?

  Kram

 2. Anonym skriver:

  Mehhh!
  Skrev jag inte att det var ifrån mig?

 3. Anonym skriver:

  Bästa PH!

  Asch då!

  Fast du vet ju säkert att det är jag.

  Menar att man lär sig med åren hur andra personer skriver och därigenom så kan man ju gissa. eller hur?;-)

  • Peter Harold skriver:

   Nix – pun intented – det är inte alls svårt för mig att gissa…! 😉 Tack för den retroaktiva midsommarhälsningen. Jag var själv för jäktad för att fundera på midsommarblomster och sånt, och nöjde mig med att bara köpa sill och cider för att ”festa” på mitt håll på tryggt avstånd från närmsta majstång.

   Synd att jag inte hann läsa ditt önskemål om att jag skulle stanna inomhus, för jag gjorde faktiskt tvärtom. Jag var till och med till arenan där en av mina bekanta var sysselsatt med att leta efter de andra påstådda sprängladdningarna. Det är ett problem för polisen att hela arenaområdet fortfarande är en byggarbetsplats, och det försvårar sökandet. Vet inte om bror din sett hur det ser ut och berättat för dig.

   Du hade inte brevduva där du var? 😉 Jag tänker faktiskt på min företrädare i forntidens kontorsmiljö som den där gången för hundratals år sedan prisade brevduvan som uppfinning och undrade ”hur tusan klarade vi oss utan den förr i tiden?” när man minsann fick gå med sina meddelanden…

   Semester kommer strax.

   *kram*

 4. Nikks skriver:

  nej, nej, tyvärr inga brevduvor. Vilket iofs kanske skulle ha varit lite romantiskt om så vore. Fast jag ogillar fåglar skall jag jag säga dig och särskilt duvor tycker jag är riktiga …fåglar näst efter fiskmåsar.

  Men desto trevligare är ju att du skall ha semester snart! Herreguuud vad jag också vill ha det! 🙂

  • Jag gillar fåglar. Jag är särskilt förtjust i kyckling och anka… 😉 Håller med dig om duvor och måsar. Gråsparvar är också ganska irriterande för de saknar hyfs. De sticker ofta fram och stjäl maten för talgoxen som alltid närmar sig smulorna mer försynt.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s