Vänstern har alltid smockan i luften

Bästa läsare!

Jag noterar att den främlingsfientliga och rasistiska hatsajten Avpixlat skriver om politiskt våld idag under rubriken ”Autonoma vänstern bakom politiskt våld i Södermanland” och reflekterar över att läpparnas bekännelse från de vänsterliberala medierna nu tvingas erkänna att i vart fall det politiska våld som utövas i Eskilstunatrakten utförs av ”den autonoma vänstern”. Ja, det är detta epitet som används när denna alternativa nyhetskälla på Internet beskrivs av gammelmedierna och sajtens politiska motståndare. Sajten attraherar konspirationsteoretiker och rasister, och är enligt Aftonbladet en sambandscentral för sverigedemokrater och nätrasister.

Vi kan vara ärliga om en sak; det som skrivs på Avpixlat är vinklat. Multikultur beskrivs inte i positiva ordalag. Överutnyttjandet av välfärdssystemet är också ett hett ämne på sajten. Minst tolv poster av ett dussin som handlar om regeringens migrationspolitik (som man bedriver tillsammans med Miljöpartiet) är tydligt kritiska. Men finns det någon människa i Sverige som på fullt allvar tror att Aftonbladet, Expressen,Sveriges Radio, Sveriges Television, TV4, Dagens Nyheter eller vilken annan som helst dagstidning/TV-bolag/radiokanal inte vinklar sin nyhetsrapportering?

Vi kan vara ärliga om en annan sak också. Avpixlat är den 110:e mest besökta adressen på Internet i Sverige. Deras besökare stannar i genomsnitt nästan 8 minuter under sitt besök. DN.se är 18:e mest besökta sajt i Sverige, men deras läsare står bara ut i lite över 5½ minut. Nu är det en skillnad mellan att vara 110:e största sajt och 18:e, men man skall ha i åtanke att DN har ett väl inarbetat varumärke. Med tanke på all den negativa publicitet som Avpixlat fått i de etablerade medierna (ofta utelämnande att Avpixlat inte har en .se-adress utan en .info-adress) så kan man ändå tycka att de har en bra position på webben, och sannolikt ett stort inflytande i opinionsbildningen bland gräsrötterna. Vänsterpartiets hemsida rankas som den 10’986:e mest besökta sajten. I Sverige.

Nu skall man inte enbart betrakta Avpixlat som en tummelplats för SD-sympatisörer. Snarare kan man se sajten som en alternativ arena för samhällsdebatt med öppna kommentarsfält. Det finns också ett antal krönikörer, däribland en yngre kvinna med invandrarbakgrund som skrivit om det dagliga livet i det multikulturella Malmö. Hon har dock av personliga skäl upphört med att skriva eftersom hon förföljs. Inte av skinnskallar och nazister, utan av invandrargäng i hennes hemort. Hera Lamppu Maduro, som hon heter, trakasseras inte bara av ligister, utan även av det offentliga på så sätt att hennes projektanställning hos kommunen inte förlängdes när arbetsgivaren fick veta att hon skrev för Avpixlat. Dessförinnan var hon bloggare på Skånska dagbladet och missade att följa PK-koden och krävde stopp på invandringen; det var efter detta hon inbjöds att skriva på Avpixlat för att visa att den sajten har en lite liberalare syn på yttrandefrihet. Vilket är jävligt ironiskt med tanke på hur Avpixlat beskrivs av kritikerna. Om hatet mot Hera håller gammelmedierna tyst om.  Ingen kulturelit tar henne i försvar och fördömer de hot och det våld som riktats mot henne. Vi talar nu faktiskt om direkta mordhot, framförda öga mot öga, inför denna ensamma kvinna. ” – Hade du varit en man hade du varit död nu!”

Det är otäckt men sant; i Sverige är personer med ”fel” åsikter blir fridlös (d.v.s. den äldre benämningen av fredlös). Och i de flesta fall utdelas domen av den svenska kontorsvänstern och verkställs av stenkastarvänstern. Hera förföljs av invandrargäng, men dessa har ofta en stark koppling till vänsterrörelserna. I Göteborg finns en revolutionsromatisk grupp som kallar sig Pantrarna som lever en dubbelnatur där de med det ena av hydrans huvud säger sig verka för förorternas upprustning, och med den andra säljer narkotika och förmedlar vapen. I samma division – och med anarkismen som ledstjärna – har vi den vänsterbaserade organisationen Megafonen som var tongivande under vårens förortskravaller. Vad som är kännetecknande för dessa grupper är deras intimitet med den svenska journalistkåren. Sällan skrivs några kritiska artiklar om dessa gruppers våldsförhärligande, om deras hån mot det demokratiska samhället, om deras förakt mot andra som inte delar deras politiska värderingar. Aldrig används ord som ”omvänd rasism”, men desto oftare ursäktas dessa gruppers övergrepp med brist på ungdomsgårdar och att skolan delar ut för låga betyg till eleverna. Nyord skapas för att ge legitimitet åt det olagliga, t.ex. bruket av ordet ”papperslös flykting” för de som saknar giltiga skäl (i synnerhet sett ur flyktingkonventionen) för att vistas i Sverige. Und so weiter

Det är kanske därför inte så förvånande att hatet mot de som är motståndare till denna laglösa anarki även tar sig uttryck hos dem hos vänstern som borde veta bättre. Jag tänker t.ex. på Dalademokratens redaktör Göran Greider som hotade att ge Avpixlat-krönikören  Mrutyuanjai Mishra en ”rak vänster” när de åt på samma restaurang under politikerveckan i Alemdalen. Ja,  Mrutyuanjai Mishra är ännu en skribent på den främlingsfientliga och rasistiska hatsajten Avpixlat med invandrarbakgrund. Han har dessutom en europeisk magisterexamen i mänskliga rättigheter och demokrati. Dessutom är han medlem i danska Tryckfrihetssällskapet. Hans brott enligt domare Greider är engagemanget i Avpixlat.

En person som är medlem i Svenska Tryckfrihetssällskapet heter Ingrid Carlqvist. För några veckor sedan råkade hon i en dispyt med en lundaprofessor vid namn Erik Svensson. De är IC respektive ES i denna replikväxling på Twitter:

ES: Som ateist förkastar jag alla religioner. Dock: islam stipulerar att man ska ge till fattiga. Gott.
IC: Och hata kafir, hata homosexuella, följa “gudslagar”, slå kvinnor, gifta bort barn med kusiner etc. Inte gott.
ES: …kristendomen är en vidrig religion och @ingridcarlqvist är en av denna religions många vidriga representanter
IC: Kristendomen har haft sina plågor på vägen mot upplysning. Islam får inte förändras.
ES: @ingridcarlqvist är en plåga och förändras aldrig. I sanning en avskyvärd och liten människa
IC: Kram på dig också! Livet blir så mycket härligare när man kramas i stället för att hata andra människor.
ES: Jag vill inte kramas med dig @ingridcarlqvist Jag vill spotta dig i ansiktet om jag får chansen
IC: Tack för det! Jag hoppas många läser det du skriver så att de ser vem av oss som står för hatet. Ha en fin helg!

Det våld som utövas av grupper som i överslätande ord kallas för ”den autonoma vänstern” har en tyst välsignelse genom att de svenska medierna lyfter fram de vänsterorienterade anarkisterna som föredömen, och selekterar bort berättigad kritik mot dessa grupper. Tröskeln för att bruka våld sänks, dels för att samhället (kommunala förvaltningar, medierna, politikerna) inte säger ifrån, och dels för att våldsförhärligande kulturyttringar uppmuntras av samma samhälle. Å ena sidan ser jag inte att samhället skall gå in och fördöma hip hop-musik/kultur med gangstertema, men å andra sidan skall inte ett öre av skattebetalarnas pengar spenderas på utövandet av denna kultur. Över huvud taget skall inte skattepengar gå till kontraproduktiva satsningar i förorterna. Och framför allt skall ingen som kritiserar detta (och andra frågor som rör migration och mångkultur) behöva vara rädd för sitt liv när man yttrar sig offentligt i samhällsdebatten – vare sig det är i sällskapslivet, på egen blogg, twitter eller Avpixlat.

Göran Greider, professor Svensson och hela den vänstervridna intelligentian i Sverige har ett stort ansvar att leva upp till. Smockan kommer inte från höger, den kommer från vänstern. Det är dags att ni lär er den välbehövliga konsten att idka personlig självkritik, Göran et cie. Vi behöver ingen revolution i Sverige. Vi behöver frihet. Framför allt yttrandefrihet. Här är de alternativa medierna numera en absolut nödvändighet. Tragiskt men sant.

Hälsar eder Peter Harold

P.S.
Den politiska korrektheten – eller kränkbarhetsindexet – har nått ny rekordnivå: en vit person har målat sig mörk och klätt ut sig till somalisk priat under Pride-festen och blivit polisanmäld. För faaaan….! Vad har hänt med vårt land? Nu kan inte ens en hederlig sodomit gå fri från anklagelser om hets mot folkgrupp.    😦
D.S.

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Demokrati och frihet, Medierna, Politik. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Vänstern har alltid smockan i luften

 1. Betty Boop skriver:

  Vita människor får inte måla ansiktet svart för då är de rasister.
  Men clowner, mimare och nu Stockholms ”spöktiggare” målar ansiktet vitt. Är det ok?
  Jag måste nog bli lite försiktig med läppstiftet så jag inte blir kallad rasist.

 2. Hans skriver:

  Man kan inte tala om en stoppnål utan att någon enögd djävul känner sig träffad…fritt efter Fritiof Nilsson Piraten

 3. cfr skriver:

  Den nöjdaste av alla är nog Jimmie Åkesson.

  Så länge som den ”vänstervridna intelligentian” (vad är egentligen intelligentia i sammanhanget, någon som anses kunna tänka?…hmmmm) ägnar sig åt vad som uppfattas som ren och skär förnekelse av de besvärligheter som dagens invandring för med sig, så skrattar Åkesson hela vägen till september 2014.

  SD:s bästa valarbetare är Linderborg, Gardell, Westerberg, Reinfeldt, Greider och liknande med alla sina goda kompisar, politikerklassen och alla normaljournalister därtill. Åkesson behöver bara sitta still och möjligtvis avhålla sig från pedofili och överlagt mord så gör de nyttiga idioterna jobbet åt honom.

  Ett helt underbart exempel på det undfallande godhetsposerandet inträffade häromdagen när frågan ställdes om huruvida Ramadan är en svensk tradition eller inte. Politikerklassen kunde inte snubbla fram snabbt nog och ivrigt svara ”självklart” samtidigt som de tillfrågade medborgarna i samma fråga var precis lika klara över ett samfällt nej.

  Visst är det märkligt?

 4. ericr45 skriver:

  Intressant krönika.
  Börjar som vilken Pk-nisse som helst med alla kodorden om Axpixlat och de slemma främlingsfientliga framtagna, slirar vidare över fenomenet att invandrare kan skriva för en sån ”rasistisk” sajt och avslutar med vad i stort sett den gemene SD-aren tycker i invandringsfrågor…
  EN sak är iaf bombsäker, det svenska politiska hycklandet inom många områden fortsätter och kanske t o m accelererar..

  • Peter Harold skriver:

   Tack! I händelse av att det kommit nytillkomna läsare tänkte jag att det kunde vara spännande att vrida om rodret i läsarens tankegång. Jag vill dock protestera mot förenklingen ”den gemene SD-aren tycker i invandringsfrågor”. Jag är nämligen säker på att väldigt många svenskar som inte röstar på SD är kritiska mot invandringspolitiken. Det är t.ex. därför som LO dragit igång kampanjer som ”ska sätta stopp för det rasistiska skitsnacket om invandrare under lunchen”.

   Jag vill ändå vara optimist. Det kommer dyka upp en och annan politisk självmordskandidat som gladeligen offrar en lukrativ politisk karriär för att åtminstone få sagt vad han eller hon tänker. Och till slut, när folk vill ta sig tid och lyssna på en sådan politiker som inte har skäl att hyckla, så kommer saker och ting förändras. Den politiker som kan bevisa att han och hon är konsekvent kommer att få respekt. Tiden som går åt avgörs mest av medierna.

 5. Ping: Aftonbladet – reklambyrå för vänsteraktivister med penna och gatusten. | Peter Harold - Skrivarens blogg

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s