” – Don’t worry, I am the good guy” – Barack Obama kommer till Sverige.

Bästa läsare!

Jag noterar att överläkare Gunnar Olofsson från Borås fått stor uppmärksamhet för sin polisanmälan mot USA:s president Barack Obama för brott mot mänskligheten. Man skriver om dem här, här, här, här och här och säkert på många annorstädes andra platser på webben.

Jodå, jag förstår att det inte går att hålla sig från att publicera en dylik nyhet. En svensk ÖVERLÄKARE polisanmäler AMERIKAS PRESIDENT. STOPPA PRESSARNA!

Mm, läsaren må här ana en viss bitterhet från min sida. Jag har under flera års tid försökt att föra en sansad och nykter debatt om amerikansk säkerhets- och utrikespolitik, och jag har aktivt propagerat för den presidentkandidat som enligt min mening skulle innebära en radial kursändring av USA:s interventionistiska politik, dr. Ron Paul. Men eftersom jag inte är överläkare så har mina åsikter noll av värde.

Icke förty måste jag vidga läsarens vyer genom att utveckla min kritik mot detta nyhetsuppslag. För det första är det knappast i egenskap av överläkare som Gunnar Olofsson fått medierna att uppmärksamma honom. Nej, i själva verket är det troligare att han fått alla denna uppmärksamhet genom sitt engagemang i Göteborgs Palestinagrupp. Ni vet, svenska journalister har ju en förkärlek till att krama arabiska frihetskämpar (terrorister) och anklaga staten Israel för varjehanda olika brott, både moraliska och juridiska. Själv har jag insett för länge sedan att kålsuperiet är jämnt fördelat i hela den där regionen, och jag har svårt att uppbringa några som helst sympatier till någondera av sidorna i konflikten.

Nåväl, jag skall ändå försöka ta Palestina-aktivisten Gunnar Olofsson någorlunda seriöst. Han vill, med stöd av Romstadgan som är den Internationella Brottsmålsdomstolens författning få Förenta staternas president lagförd, åtminstone förhörd:

Med anledning av USA-presidenten Barack Obamas planerade besök i   Sverige sänder jag idag in denna anmälan till Polismyndigheten i   Stockholm.

Enligt information i media, och från den svenska regeringen, kommer  USA:s president Barack Obama att befinna sig i Sverige under några dagar  i början av september 2013. Mr. Obama är på skäliga grunder misstänkt  för brott mot mänskligheten, och gärningar som är straffbelagda enligt  både internationell och svensk lag – något som Mr. Obama också vid flera  tillfällen vidgått offentligt. De brott som avses är bland annat:

* Deltagande i anfallskrig mot och invasion av Irak och Afghanistan

* Fängslande av människor i fångläger utan rättegång och dom – som i Guantanamo på Kuba

* Utomrättsliga avrättningar med obemannade flygplan, så kallade ”drönare”

* Spionage mot och avlyssning av medborgare inom Sverige och EU

Mr. Obama bör också höras om sin del i de israeliska angreppen mot  palestinierna i Gaza, stämplingar mot Kuba och inblandning i  militärkupperna i Honduras 2010 och Egypten 2013.

Det är i det här läget Mr. Harold förvandlas till Magnus Härenstam med pekfingret i luften, och utbrister i ett ” – Fel, fel, fel!” och väser lite föraktfullt ” – Du är en attention whore, herr doktor!”

Det råkar nämligen förhålla sig som så att Internationella Brottsmålsdomstolen endast tar upp ärenden i de fall:

– Om gärningen har ägt rum i en stat som är part till Romstadgan.
– Om gärningen har ägt rum i en stat som lämnat in en särskild förklaring att staten godtagit domstolens jurisdiktion.
– Om den som anklagats för brottet är medborgare i ett land som är part till Romstadgan.
– Om den som anklagas för brottet är medborgare i ett land som lämnat in en särskild förklaring att staten godtagit domstolens jurisdiktion.
– Om säkerhetsrådet hänskjutit en situation till domstolen.

Källa: Regeringen.se

Och USA har sedan 2001 återkallat ratificeringen av Romstadgan, vilket innebär att ingen amerikansk soldat som stridit i t.ex. Irak kan åtalas för brott mot mänskligheten, än mindre presidenten. Och USA har dessutom (efter kriget i Nicaragua) valt att också förskjuta sig från den Internationella domstolens jurisdiktion. Detta rimmar i och för sig illa med landets policy att sprida demokrati och frihet runt om i världen, men jag har ju sagt att Barack Obama är en av världens största hycklare, och det tycks aldrig spela någon roll ifall presidenten valts genom Republikanerna eller Demokraterna. Det är samma intressen som står bakom dem alla.

Det finns alltså inte några legala möjligheter för polisen att ingripa mot Barack Obama. Doktor Olofsson verkar inte heller veta om att president Barack Obama har som stats- och regeringschef diplomatisk immunitet i enlighet med Wienkonventionen. Så Olofssons anklagelse om att svensk polis inte kommer våga plocka in Barack Obama till förhör handlar därmed inte om eventuellt mod hos polismännen, utan snarare om att polisen INTE FÅR lägga sina händer på presidenten! Men jag gissar att doktorn från Borås äger samma sorts förakt till polisen som hans fränder inom den anti-Israeliska Palestinarörelsen och resten av den autonoma vänstern. Då försitter man inte en enda chans att säga något elakt om polisen i medierna.

Vill ni läsare istället ta del av mer substantiell kritik mot hycklaren Barack Obama rekommenderar jag denna artikel efter presidentens pressträff i veckan där han lovar att fortsätta spionera på sina medborgare, och att han ändå har förståelse för att folk – mot bättre vetande? – är kritiska. Men hans budskap är att inte oroa sig eftersom han är god: ” – Understandably, people would be concerned, I would be, too, if I weren’t inside the government.”

Det är så våra svenska politiker också resonerar.

Vore kul att se lite mer nyhetsartiklar på svenska på detta tema, istället för spektakulära reklamkampanjer för vänstertomtar som ständigt gör ogjort väder. Det är dags för de svenska liberalerna och libertarianerna att ta ton i debatten. Vi har sakkunskapen och ärligheten. Det kan man inte beskylla doktor Olofsson och hans revolutionsromatiska kommunistiska likar för. För dem är hatet mot USA alltid kategoriskt, och skall manifesteras så ofta som möjligt enligt dem.

Det kommer aldrig att få amerikanarna att välja en förnuftig president, en som dr Ron Paul.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Brott & straff, Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till ” – Don’t worry, I am the good guy” – Barack Obama kommer till Sverige.

  1. cark1 skriver:

    Du får börja plugga medicin och bli överläkare så blir du också uppmärksammad i media.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s