Och vad fick Centern för de pengar som inte försnillades bort?

Bästa läsare!

Det går att läsa om att en kvinnlig centerpartistisk riksdagsledamot och hennes far är inblandade i ett förmodat svindleri där 3,2 miljoner kronor inte kan redovisas på ett godtagbart sätt. Centerpartiet har under ett antal år bedrivit ett ”demokratiseringsprojekt” i Irak med medel som betalats ut från det statliga biståndsorganet SIDA. Det noteras att redovisningarna för 2009 och 2010 inte är fullständiga, samt att Centerpartiet själva polisanmälde detta för ett år sedan. Intressant nog har detta inte uppmärksammats i medierna förrän nu, vilket upprör många medborgare som undrar ‘varför’ i sociala medier.

Abir Al-Sahlani heter den ifrågavarande riksdagsledamoten. Hon är vad vi kan se via hennes twitter-konto helt oberörd av uppmärksamheten: ”Idag är en ny dag med nya möjligheter; partistyrelse för hela slanten” och ett par poster där hon twittrar om sockersug och Fredrik Federley några timmar senare. Inga indikationer på att partiordförande eh… eh… vad heter hon nu igen… den där rödhåriga tösen som pratar som Lena Philipsson…? Äsch, jag kommer nog på det sen… Alltså inga indikationer på att partiledaren ställt sig upp med vedertagen härskarteknik och frågat med ursinnig röst: ” – Vart fan har du gjort av pengarna?

Nä, just det. Den diskussionen kanske de hade för ett år sedan eftersom vi skattebetalare ju har hållits okunniga tills nu. Eller i vart fall borde de ha haft det grälet då. Och de borde dessutom vid det här laget – augusti 2013 – ha kommit fram till vart dessa 3,2 miljoner försvunnit. Kan hela summan verkligen ha gått åt till att göra Irak till en blomstrande fredlig demokrati…?

Jag förstår att många är upprörda över att ”en mussebrud låtit sin blattefarsa sticka med en massa svenska skattepengar”, eller hur saken skulle kunna formuleras annorstädes än på denna blogg. Men let’s face it; alla pengar som pyntas ut via SIDA är mer eller mindre förlorade. Kritikerna stirrar sig blinda på de 3,2 försvunna miljonerna. Men resten då? Hur mycket har man betalat ut totalt till det där märkvärdiga centerpartistiska demokratiseringsprojektet? Och varför har man betalat ut pengar till just ett politiskt riksdagsparti? Vad var syftet? Starta ett irakiskt centerparti? Unskuld, men sånt har jag inte lust att betala skatt för. Det får centern och alla andra politiska partier betala ur egen ficka, tack!

Dags att sätta stopp för korruptionen.

Hälsar eder Peter Harold

I mediebruset:
Avpixlat, Fria Tider, SR, SR,

P.S.
På sin blogg anser Abir Al-Sahlani att det är Jonas Gardells jobb som komiker att ”[…] att driva och skämta. Och han driver med allt och alla, så varför ska vissa ämnen vara fredade när vi ändå skrattar åt hans andra skämt? Varför hyckla? Dessutom är det ingen människa som äger Islam, varken som religion eller definition. Så vem är det som bestämmer att vissa skämt är eller inte är tillåtna? ” med anledning av kritiken mot hans twitter-skämt om vandrande enmanstält.

Ja, i sak anser jag att Abir har rätt om Gardells frihet att uttrycka sig som han gör, även om jag inte anser att just komiker skall ha monopol på att skämta.

Men det finns ett svar på hennes fråga om vem som bestämmer att vissa skämt är tillåtna eller inte. Det gör Abir Al-Sahlani själv och hennes 348 lagstiftande kollegor i Sveriges Riskdag. Det är Sveriges Riksdag som stiftat lagen om hets mot folkgrupp så att tonåriga FB-användare ställs inför domstol för skämt som ”Hur dödar man femtio flugor i en smäll? Man slår en somalier i ansiktet med en spade”.

Är det bara jag som ser ett problem i att Abir Al-Sahlani inte kan svara på sin egen fråga?
D.S.

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Brott & straff, Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Och vad fick Centern för de pengar som inte försnillades bort?

 1. farang38 skriver:

  Invällarna skor sig, svensken fattar jngenting!

  • Peter Harold skriver:

   Jag är rädd för att du har rätt. För det är som så att jag inte fattar hur de kan pynta ut pengar på det här viset. Vill irakierna ha demokrati, då röstar de för det. Eller gör uppror tills det är klart. Men att tro att det blir demokrati av att man häller ut ett lastbilslass med enkronor i Bagdad – bildligt talat – är ju tamefan så dumt att….

   Arrrgh, måste tänka på hjärtat.

 2. Läsare skriver:

  Jovars, nog tror jag infödda kan försnilla, det är bevisat ett flertal ggr. Möjligen också att beloppen ofta är betydligt högre per inblandad men också oftast bara en inblandad.

  Korruption …. Gbg-skandalen var väl så gott som helsvensk inblandning och en hel grupp. Bofors …

  Mutbrotten och fifflet på migrationsverket, i … Malmö var det väl? De alternativa har publicerat hela elva namn som verkar komma att hamna inför domarskranket. Inga svenssonsnamn precis.

  Förskingringskassans drive efter assistansmissbruk. Skulle bra gärna vilja veta den exakta statistiken, men det som når gammelmedia och därmed de alternativa, det verkar stå minst 7-1 till ‘bortalaget’ hittills. Likadant med bostadsbidragsfiffel mm med låtsassepareringar. Det kan till och med stå antydningar i artiklar som ”tolkbehov”, ”förstod inte vad han/hon skrev under”. Tja, det är klart, vi har ju himmelens gott om finnar i Sverige och annat löst folk österifrån.

  Då, jag tror det var Stockholm, hade en drive över fiffel på privata vårdcentraler, så sades avtalen upp med sex av sju. Den sjunde fick göra bot & bättring. Ledningens namn och utpekade läkare. Vill jag vara bitsk så säger jag att det är omskrivna högutbildade taxichaufförer som äntligen fått jobb efter sin kompetens.

  Det mest finurliga jag läst om var en grupp romer i Norge. De lånade barn av varandra och har fått ut mer pengar än vad de annars skulle ha fått. Myndigheterna fick ta och radera ett antal personnummer … (skulle bra gärna vilja veta ur de avslöjades, men DET stod inte) kan bara fungera med dem som vill leva utanför samhället men gärna tar pengarna de kan få.

  Jodå, jag VET omskrivna helsvenska namn som figurerat i pressen, grejen är att invandrarna är 16% av befolkningen någonting, men de mer exotiska namnen, hur många kan de vara? 5%, 10%? Och figurerar ändå i som jag upplever det i minst hälften av det som når gammelmedia.

  Är journalister (trots sina många MP-sympatisörer enligt statistiken) smygrasister eller helt stendumma?

  • Peter Harold skriver:

   Jag är rädd för att jag inte kan leverera några siffror. Till syvende och sist är det en enskild person som begått brottet. Men man kan inte komma ifrån att det är en fråga om kultur huruvida man med ringa samvetesmöda börjar begå brott. Och då talar jag om kultur i alla dess begrepp, från nationella särdrag till korruptionskultur i myndigheter.

 3. kallepelle skriver:

  Enligt ett tidigare uttalande av Abir alS är korruptionen i Irak ett av landets största problem! Det verkar nu vara ett riktigt äkta stalltips från en som verkligen ”studerat” saken ”inifrån”. Allt för mycket ägarlösa pengar flyter runt och och kollen är noll. Frestelsen blir övermäktig och förskingringen ett faktum. När man dessutom skyddas av murvlarna och aldrig behöver stå till svars så blir det på detta viset! Voffor gör di… ?

 4. kallepelle skriver:

  Du tänker visst på Jan-Emanuel där som givetvis dömdes för sina skatte- och bokföringsbrott efter att ha försvarats av kompanjonen till Qvickförsvararen/förödaren – Sveriges sämsta jurist alla kategorier Borgis. Hade J-E försvarats av Borgis då hade man nog fått damma av vår gamla guiljotin (ja för att även korta av advokaten/fd justitieministern då! Borgis skall vi vara rädda om för han ska till primatavdelningen på Naturhistoriska Riks.). Oj där tog jag i – att rödtjut ska va så gott!

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s