Obama utser ljugande spionchef att granska Obamas spionorganisation

Bästa läsare!

I mars 2013 – i år alltså – satt chefen för den nationella underrättelsetjänsten NI, James R. Clapper, i utskottsförhör vid den amerikanska senaten. På senator Ron Wydens fråga berättade Clapper att NSA (den ungefärliga motsvarigheten till svenska FRA) inte alls samlar trafikdata över miljoner amerikaners telefonsamtal.

Några månader senare publicerade The Gauardian uppgifter från visselblåsaren Edward J Snowden att det var precis detta NSA gjorde.

Nu har Clapper bett om ursäkt för sitt ”misstag”. Han förklarar att han inte tänkte på avsnitt 215 i USA:s s.k. Patriotlagar medger just denna typ av övervakning. Det är med stöd just av denna del i lagen som NSA bedriver sin verksamhet, som däribland omfattar denna typ av registrering utan föregående beslut av domstol.

Efter all uppmärksamhet kring Snowden och NSA har president Barack Obama sagt att ingen amerikan bevakas i landet, och att han har stor förståelse för folks oro. Därför har han beslutat att inrätta en kommission som skall granska hur NSA sköter sitt uppdrag. Denna kommission skall ledas av… ja, just det… James R. Clapper.

Skeptiker anser inte att Barack Obama vill få stopp på den massövervakning som sker, även om presidenten säger att det finns risker med den moderna tekniken. Däremot är han – och säkert en och annan europeisk regeringschef – mer angelägen om hur massövervakningen inte skall blottas för medborgarna. Inga fler Edward J Snowden, tack – tycks presidentens order lyda.

Och här hemma i Sverige är medierna fullt upptagna att recensera nagellack på idrottsutövare…. Ursäkta att jag stör.

Hälsar eder Peter Harold

————————————————————————————

Källa: Ron Paul Institute

Mediabruset:
SvD.

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Obama utser ljugande spionchef att granska Obamas spionorganisation

  1. kallepelle skriver:

    Det är ju vänsterns paradgren att den enda revison som duger är den som man gör av sig själv. Fristående revisorer får inte förekomma!

  2. kallepelle skriver:

    Inte fan är han moderat men neger minsann! 😉

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s