Tag på dig en kortkort kjol som stöd för alla svenska kvinnliga offer för utomhusvåldtäkter!

Bästa läsare!

Jag hörde på bilradion i morse om att en stackars gravid kvinna blivit överfallen på en parkeringsplats i Fagersjö mellan Stuvsta/Hökarängen/Farsta, och misshandlats så svårt att hon svimmat. Dådet konkretiserades som ett sannolikt hatbrott eftersom offret attackerats av en vit man som skrikit åt henne att hon inte hörde hemma här innan han slet av henne huvudduken och slog hennes huvud mot en bil.

Med i sändningen hade man aktivisten Foujan Rouzbeh som enligt mina obekräftade underrättelser ”råkade” vara i Stockholm denna helg, och tillgänglig för diverse intervjuer. Hon är en av samordnarna i den kampanj som svenska medier lyfter fram idag, och som går ut på att Sveriges alla kvinnor skall ta på sig s.k. hijab för att visa sin sympati för alla muslimska kvinnor som förtrycks i Sverige. Rouzbeh kunde upplysa radiolyssnarna att händelsen i Fagersjö (kallat Farsta i radion) inte är en unik engångshändelse. Tvärtom, en av hennes vänners mammor kunde vittna om att hon själv var utsatt för samma sorts övergrepp varje vecka. Jag själv undrade om jag skulle tolka detta påstående som att det är högkonjunktur för bilplåtverkstäderna, eller om det bara handlade om att vita män drar av henne sin hijab.

Mina tankar gick därefter i riktning mot den mediekampanj som vissa feminister drog igång i samband med att Wikileaks-grundaren Julian Assange nuppat med två socialdemokratiska kristna aktivister, och medelst ett arrangemang från de politiskt aktiva advokaterna Borgström-Boström  anklagades för våldtäkt. Det var en hel del kvinnliga offentliga och icke offentliga personer som gick ut och berättade om alla sina upplevelser om ifrivillig sex, från våldtäkter till oefterfrågade inviter på krogen, genom kampanjen ”Våga berätta”.

Så jag kollade upp namnet Foujan Rouzbeh. Hon har varit aktiv inom de rörelser som engagerar sig för illegala invandrare/flyktingar i Sverige. Hon har också varit tongivande bland aktivisterna under Husbyupploppen i våras, och är inte direkt konfliktundvikande i sin relation till de offentliga myndigheterna. Hon skriver på sitt Twitterkonto bl.a. att ”[…] polisen som sköt mannen i Husby frias är inget annat än ett tecken på hur katastrofalt orättvist samhälle vi lever i. Det är vi mot dom.” Jag vet inte ifall detta är ett upprop om att sätta igång med lite ”klasskamp” á la förortsbränder igen, men vi kan i vart fall konstatera att det börjar brinna bilar nu igen här och var. Och alla är inte Peugeot 307 av tidiga årsmodeller med kortslutning i ABS-bromsarnas strömkretsar…

Jag tog några skärmdumpar av Foujans twitter-flöde, och fann ett intressant mönster. Jag har numrerat dem i kronologisk ordning:

sb foujan twitter fagersjö

Jag har absolut inte för avsikt att påstå att den misshandlade kvinnan i Fagersjö ljuger om att hon utsatts för brott. As a matter of fact är det ett område jag sedan 1990-talets början undviker eftersom det är en plats med dyster arkitektur. Plus att jag ofta blev trakasserad av A-lagare när jag körde leveranser till butiken där.

Jag vill inte heller förminska Foujan Rouzbehs ambition att göra världen bättre och Sverige till en rättvis plats där vi alla – oavsett etnicitiet och religiös åskådning – kan leva sida vid sida. Men jag anser ändå att det är smaklöst att be Sveriges kvinnor att sätta på sig hijab eftersom denna klädesdräkt används därför att religionen islam påbjuder att kvinnor skall dölja sitt hår. Hijab är – vad nu proffstyckarna i TV-sofforna än tycker – en religiös huvudbonad. En svensk kvinna klär sig bara i hijab om hon konvereterat eller vill värva väljare till sig och sitt parti…

Sympati med muslimska kvinnor som utsätts för förtryck kan visas på många andra och bättre sätt än att manifestera med förtryckarnas egna uttrycksmedel. Ingen skulle t.ex. föreslå att Foujan Rouzbeh och hennes systrar måste klä sig i kort-kort kjol för att visa sin sympati med alla svenska kvinnor som trakasseras eller till och med våldtas av män som har ett signalement som inte kan presenteras i allmänna medier.

Hälsar eder Peter Harold

I mediebruset om Fagersjö-misshandeln:
SR,

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Brott & straff, Medierna. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Tag på dig en kortkort kjol som stöd för alla svenska kvinnliga offer för utomhusvåldtäkter!

 1. kallepelle skriver:

  Verkar vara en militant tant Rousbeh – men står det inte i en viss bok att kvinnor som bråkar ”inte skall ”få nåt” och om Du frågar imamen så ger han rådet att torva till henne om hon mopsar sig”. Enligt utsago har sådana herrar alltid rätt sägs det ju? Felet i Fagersjö var väl att han som torvade till inte var gift med kvinnan i fråga och därmed förgick sig.

  • Peter Harold skriver:

   Eller också hade de sex på motorhuven till makens bil i nattmörkret och hon behövde en bra ursäkt till bucklorna…

   Nä, nu får jag lägga band på mig. Kanske någon Megafon-aktivist skärmdumpar den här bloggen… 😉

 2. anna skriver:

  Jag har själv inte kunnat låta bli att trampa på ett sånt där tält på bussen eller rulltrappan, hehe. Det är skitroligt och jag uppmuntrar verkligen ALLA att passa på om tillfället ges. Men det är självklart inte roligt alls att någon misshandlar någon annan, oavsett vem eller vad det är. Om det nu har hänt så är det bedrövligt. Men det måste vara väldigt ovanligt att det händer? Jag har aldrig råkat ut för att se ngt sånt eller höra om ngn gravid kvinna som misshandlats pga att hon är muslim. Däremot har jag hört om och känner en hel del svenska kvinnor med korta eller långa kjolar- eller med byxor också för den delen- som blivit våldtagna och misshandlade av män som tycker de är lättklädda och flirtande horor. Vore jag killen vars tjej råkat ut för de där killarna, hade jag kanske också velat ge igen med samma mynt. Men velat är en annan sak än att göra.

 3. anna skriver:

  Eller så var det tjejer som gjorde det där? Det hade nästan jag gissat på att det var! Och som känner till vem hon är. Fagersjö är just en sån trist håla där det skulle vara troligt att det är ngn insocknes…

  • Peter Harold skriver:

   Jodå, utsocknes besöker Fagersjö också. En sen höstkväll var jag ute och promenerade. Det var en tjock och fuktig dimma så att lamporna uppe i lyktstolparna blev suddiga avlägsna matt glödande klot vars milda sken både spreds och förtärdes på det kusliga vis som riktigt tjockt dis kan göra. Sista platsen jag kände igen innan jag blev desorienterad var torget vid Hökarängen (brukar handla billiga annonsvaror där emellanåt), sedan var det som om jag befann mig i ett annat land. Östtyskland, typ. Jag måste ha följt Värmlandsvägen i hopp om att komma tillbaka till Hökarängen, men hamnade i en skog som jag njutningsfullt vandrade genom i min ensamhet (nej, jag är inte rädd att gå ensam i skogar så länge som jag vet att jag verkligen är ensam….). Men plötsligt kom jag fram i höjd med Lidl på andra sidan Fagersjövägen. Och vad skådar ögat om inte ett ungdomsgäng som cyklar omkring och försöker vara i vägen för kunderna så mycket som möjligt. Självfallet korsade jag inte vägen, utan vände tillbaka in i den mörka skogen…

 4. anna skriver:

  Jag måste få påminna om att våld mot kvinnor är så mycket mer utbrett än det fysiska våldet. Jag har tyvärr en dyster erfarenhet av hur det kan vara att försöka bo granne med en familj vars söner har fått lära sig att man kan och bör- visa förakt för en ensamstående kvinna med barn. Jag hade nog haft det ännu värre om jag varit invandrarkvinna. Jag lärde mig den hårda vägen varför man ska stanna i stan oavsett hur trångbodd man är och INTE byta till större i förorten. Det var så illa att jag med polisens hjälp fick förtur till en annan lgh, då värstingkillarna var så kända av polisen att det var uppenbart att vi fruktade för våra liv. Var skulle jag kunna vända mig för att publicera detta övergrepp? Och ännu en relevant fråga: HUR många andra finns det där ute som råkat ut för samma sak?

  Jag hade så gärna velat söka upp föräldrarna till de där djävularna och sett till att de fick utstå ett och annat övergrepp. Eller ännu hellre: SKICKA TILLBAKS DE! Men nej då, deras företag blomstrar ju då de har flera kiosker där deras skitsöner jobbar på helgerna. Jag handlar ALDRIG på små kiosker ägda av Abdullah eller andra äckliga muslimfamiljer. Jag bojkottar även affärer som säljer hallal.

  Vet ni dessutom vad den allmännyttiga hyresvärden Stockholmshem svarar på frågan varför de får bo kvar? ”Ja, vi försöker ju ordna så med lokal till de så att de får tillbaks sin fritidsgård igen- det var lite lugnare då…”

  • Peter Harold skriver:

   Märkligt det där med fritidsgårdar. Jag kan inte minnas att jag någonsin varit på en sådan när jag var yngre än 25 (och inte senare heller). Och jag har inte satt eld på några bilar, sopcontainers eller lastkajer bakom butiker. Jag längtar efter den dagen då företrädare för dylika bostadsbolag vågar – och får – tala öppenhjärtigt.

   • anna skriver:

    Inte jag heller. Jag bodde typ i stallet. Trots att vi hade hästar tror jag att vi spenderade mindre pengar eftersom vi fick välja på häst eller fina leksaker som dyra cyklar och märkeskläder. Det var ett bra val inser jag nu i efterhand. Det är skrämmande att se de här fullständigt fantasilösa värstingungarna, öhhhh baaaaaa du eee en hoooora…. Ähhh öhhh. Synd att såna där skitmänniskor föder så jävla massa ungar. Inte direkt gräddan av vare sig EQ eller IQ. Snarare utgör de gräddan av psykopatligan. Föräldrarna bara jobbar och har aldrig tid med ungarna som får uppfostra varandra. Och så skyller de sedan på rasismen och svenska staten när ungjävlarna hamnar i fängelse. Buuufucking buuh, vad orättvist det är i Sverige. Men så åk hem då?

   • anna skriver:

    Det kommer de aldrig att göra, det är jag övertygad om. Jag är övertygad om att de ”allmännyttiga” bostadsbolagen kommer att enbart handla med kommunerna, dvs de kommer enbart att ha en enda hyresgäst som är vansinnigt lönsam att hyra ut till: kommunen!

    För varje hyresgäst allmännyttan hyr ut till kommunen får de dubbla hyresintäkter. Det kommer att vara gruppbostäder, asylsökande och annan social förtur i form av träningslgh till de som har muckat från kåken, eller missbrukare som bor i hus ägda av allmännyttan. Vi har ju redan kommit en bit på väg. Vänta bara tills den äldre generationen dött ut.

 5. Ping: Vad har egentligen hänt? | Pinglans Tankar - den ej politiskt korrekta bloggen

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s