Inte ens en hjälte kan rädda sin kommun – slut med sallat i Fagerstas skolor.

Bästa läsare!

Det är inte alls med skadeglädje jag läser om att Fagersta kommun tvingas skära ner på skolmaten, kulturen och fritidsverksamheten. Tvärtom, det här är inte en ovanlig utveckling i den svenska landsbygden.

Fagersta kommun, med tätorten Västanfors, utmärker sig på flera vis. Det mest iögonfallande är att kassörskor och infödingar låter ta det den tid det tar att handla. Att åka bil c:a 18 mil från Stockholm och svänga in vid någon livsmedelsbutik i Fagersta för att handla fikabröd är som att åka rymdraket och landa i en gryta med seg tuggummimassa. Skulle det uppstå en skottlossning på öppen plats i Fagersta så kan man faktiskt se kulan röra sig genom luften från pistolen. Allt går i slow-motion. Utom EPA-traktorerna. Fast nu är det sällan Fagerstaborna skjuter på varandra; de beväpnade infödingarna föredrar att tjuvjaga älg i skogarna mot Skinnskatteberg och Gunnilbo…

Men det finns fler sätt Fagersta utmärker sig. Bl.a. styrs kommunen av Sveriges gråaste kommunister. Eller snarare, kommunen styrs av Stig Henriksson (en sympatisk herre som brukar emellanåt lägga en eller annan artig kommentar på Skrivarens Blogg, och är vän med min faders gamle Uppsala-kollega) som har en annan definition av kommunism än sina rödvinspimplande partikamrater i Stockholm. Sålunda har han klippt av ändelsen -ism och har bara kvar ”kommun”. Nu är det dock inte enbart hans förtjänst att (V) blivit det starkaste partiet i Fagersta. Socialdemokraternas självgoda arrogans lär visst ha hjälpt till.

Nu tycks dock Fagersta ändå ha problem trots att 20 av kommunfullmäktiges 35 mandat ägs av (V). Skattepengarna räcker inte till. Detta har uppmärksammats av den alternativa nyhetssajten Avpixlat under rubriken ”Satsning på invandrare blev nedskärning på barn och kultur”. Jag har letat efter motsvarande nyhetsartikel i Fagersta-Posten, men i den tidningen är fokus lagt på ett bilinbrott i en trasig bil. Det är nästan så att man låta flyttlasset gå dit när en sådan händelse blir huvudnyhet i lokalpressen…

Det kommer ju inte som en överraskning att Fagersta kommun har ont om pengar och måste spara. Jag har under min livstid aldrig hört ett kommunalråd säga att kommunen har så mycket pengar att det räcker och blir över. Dock levde jag i den märkliga omständigheten att ”min” kommun var en av få kommuner som var skuldfri. Detta har ju givetvis ”ordnat till sig”, så nu skall skattepengarna gå även till bankens räntor. Dock anser ”vänstern” att kollegan Stig Henriksson begått ett systemfel; han har flera gånger sänkt kommunalskatten. Usch, och fy, det får inte en rättrogen socialist göra. Och ännu värre; han har inte fått bort alla privata aktörer som ”skor sig på det offentliga”. Så boten för Fagersta kommuns dåliga finanser skulle kunna lösas med klassisk vänsterpolitik och höjd skatt, förestavas det från de icke gråa kommunisterna i Stockholm, vilka samlar på -ismer och är utmärkta -ister enligt sig själva på flera vis. Stackars Stig….

Avpixlat belyser en omständighet som är obestridlig nu när den dåliga ekonomin skall förklaras. Fagersta kommun har ”satsat” på invandring. Man är räknat på folkmängd den femte kommunen i Sverige som tar emot flest flyktingar, företrädesvis från Somalia enligt uppgift på nätet. Det blir årligen 0,95 flykting per 1000 invånare i Fagersta (SCB, 2010). Till detta får man lägga anhöriginvandring.

Nu skall man ha i åtanke att flyktingmottagandet kan finansieras med statliga medel. Det är visserligen förknippat med en hel del byråkrati, men det finns pengar att få för både mottagandet som sådant, liksom för andra omkostnader som kommunen drabbas av (t.ex. behov av extraresurser till äldrevård för flyktingars anhöriga, etc. etc.). Det ordnas specialkurser för kommunaltjänstemän så att de skall kunna fylla i ansökningshandlingarna för att kommunen ska kunna få pengar av staten. Men de statliga bidragen upphör för asylanten efter ett par år, och därefter är dessa kommunens ansvar. Sålunda kan det statsfinansierade flyktingmottagandet i ingången ses som en satsning, men i slutändan bli en besvärande faktor när kommunens kassabok skall räknas samman.

Det är sett ur denna verklighet man bör ställa sig frågan varför kommuner ”satsar” på flyktingmottagning. Min gissning:

 •  Humanitära skäl. De skattetyngda och olönsamma kommunerna har en oändlig empati med dem som har det ännu sämre. Det är en plikt att omfördela välståndet, inte bara nationellt, utan även globalt.
 • Statsbidragen för flyktingmottagande kan skapa resurser som ger synergieffekter på annan kommunal verksamhet; somaliska barn behöver ett eller ett par extra klassrum, då fräschar man upp hela skolan på samma gång; en kommuntjänsteman som blivit övertalig kan nu med kommunens flyktingåtagande bli nödvändig igen, etc etc.
 • Det kommunala bostadsbeståndet kan få bättre beläggning.
 • Politisk resurs. En kommun som bjuder in nya invånare och ser till att ge dem vad de behöver förväntas rösta på majoriteten som styr kommunen.
 • Det lokala näringslivet får en bredare urvalsmöjlighet att välja personal till sin verksamhet.
 • De nyinflyttade invånarna för med sig nya idéer och bidrar med sitt entreprenörskap.

Dessa faktorer skall då ge utdelning i form av inre stolthet (hos väljarna/politikera) över sitt humana agerande. Flyktingmottagandet skall ”spilla över” på annan verksamhet; mer kompetens på äldreboendena, fler specialister inom alla omsorgsdiscipliner, fler yrkesutövare, ökad politisk aktivitet och ett allt mer blomstrande näringsliv.

Så nu när Fagersta kommun plockar bort sallatsbuffén i skolan, stänger hembygdsgården och avvecklar av utomhusbadet; finns det skäl att säga att satsningen på den demografiska förändringen i Fagersta gav den utdelning man önskade/föreställt sig?

Om inte, kan man dra någon lärdom av detta? Kan man försöka tänka i nya banor och kanske bara nöja sig mig att hjälpa flyktingar av humanitära skäl, och med humanitära metoder – t.ex. lokalt flyktingmottagande på samma världsdel som flyktingarna kommer ifrån, eller rent av i samma land som de lämnat?

Fagersta är ett av Sveriges äldsta nu fungerande brukssamhällen. Man behöver inte längre arbetskraft som kör träkol i skottkärror, man behöver specialiserade ingenjörer som kan framställa de specialstål som kan konkurrera på den globala marknaden. Man måste leverera högsta kvalitet; tiden då Sverige exporterade obearbetade Osmund-stycken till andra sidan Östersjön är förbi – nu måste våra stålprodukter ha molekylstrukturer som får en att nästan tro att materialet är levererat av högintelligenta utomjordingar från ett annat stjärnsystem. Att tro att Atlas Copco ska anställa folk från Afrika som varken kan skriva eller läsa på svenska och engelska, och kanske inte ens förstår den gregorianska kalendern eller hur en vanlig klocka fungerar, det är bara befängt. Och att tvinga de befintliga Fagerstaborna betala för denna ”satsning”, det är omoraliskt.

Stig Henriksson har offentligt sagt att det finns fler kommuner i Sverige som behöver ta ansvar för flyktingmottagandet. Han har rätt. Men är det klokt att tvinga ännu fler kommuner att försätta sig i Fagerstas situation? Ja, om man är ute efter att göra alla svenskars levnadsvillkor ”proletära”. Nej, om man vill slå vakt om välfärden. Det är dags att leta efter lösningar som alla kan vinna på. Att börja höja skatterna igen är fel väg. Det vet Stig.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Inte ens en hjälte kan rädda sin kommun – slut med sallat i Fagerstas skolor.

 1. Bengt Hesdorf skriver:

  Det som näms är bara toppen på isberget.
  Här är fler exempel på hue Svenskar som har sköts sig hela livet nu tvingas att flytta till förmån för att de kommuner de bor i behöver deras bostäder och, i vissa fall, arbeten till ”flyktingar” och/eller sk. ”flyktningbarn”

  ”När Essunga kommun utanför
  Norsbro
  drog upp planerna för ett HVB-hem till ett gäng ensamkommande. Tanken var att tio ‘barn’ skulle inhysas i Essungabostäders åtta lägenheter på Clematisvägen. Men det fanns ett problem, tre av lägenheterna var redan uthyrda.

  Ett av paren, Benny och Eva Dahlberg, blev då kallade till socialförvaltningens Ifo-chef (individ- och familjeomsorg), Heino Kokko, där paret fick veta att de var tvungna att flytta ut från sitt hem – ett besked Benny och Eva Dahlberg beskrev som en kalldusch. Deras hem skulle förvandlas till en matsal. Nedstämd och chockad sa Benny till Nya Lidköpings-Tidningen:

  – Vi har gjort i ordning här och i höst får jag fast jobb på kommunen. Om vi måste flytta får kommunen hjälpa oss att hitta annan, likvärdig bostad för hela familjen.

  Ifo-chefen Heino Kokko uppgav till tidningen att det inte rört sig om ordergivning men att han handlat på kommunstyrelsens uppdrag och att två av tre hushåll på Clematisvägen accepterat att flytta. Arbetsmarknadsenhetens chef Håkan Olsson sa å sin sida att de boende blott fått en förfrågan om att göra plats för det nya boendet, och påstod att flera av dessa redan innan uttryckt önskemål om att få lämna området.

  Kommunfullmäktige tog under hösten beslutet att bygga om huskropparna till ett HVB-hem. Och Benny, Eva och deras barn fick flytta till förmån för de annalkande ensamkommande. Om familjen fick hjälp med en ersättningsbostad vet vi inte.

  I veckan var det invigning av HVB-hemmet och renoveringen har kostat skattebetalarna saftiga 3,2 miljoner kronor. Hemmet är på 350 kvm och har tolv boenderum, varav tre permanent avdelas för asylsökande, övriga används till ensamkommande som beviljats PUT. Centret inrymmer vidare egen matsal (utsparkade familjen Dahlbergs fd bostad), där all mat ska lagas, uppehållsrum, förråd, samtalsrum, med mera. Boendet sysselsätter tio anställda.

  Under måndagen anländer de första ensamkommande. Eller på ren svenska, storljugande vuxna män som påstår sig vara tonåringar.”

  http://umenytt.se/2013/06/02/svenskar-fick-flytta-ut-till-forman-for-ensamkommande/

  ”Skånsk kommun måste frigöra lägenheter – till förmån för flyktingar

  HAVERI KKB Fastigheter AB är ett av Kävlinge kommun helägt, allmännyttigt bostadsbolag. I nästa vecka väntas politikerna i kommunstyrelsen fatta beslutet att man årligen måste frigöra 20 lägenheter. Det är konsekvensen om kommunen ska uppfylla avtalen med Migrationsverket om flyktingmottagning.

  Carina Ingelsson (FP), ordförande i KKB:

  – Antalet, 20 lägenheter, utgår från det behov som finns. Individ- och familjeomsorgen ska sedan fördela lägenheterna.

  Det framgår inte hur man ska frigöra dessa lägenheter. I en kommentar i vår newsdesk skriver dock vår tipsare:

  Alla boendes (4 st) lätt förståndshandikappade i första trappan till höger på bild blir tvångsförflyttade från sina lägenheter vilka ingår i ett gruppboende (särskilt boende) på Korsbackaområdet i Kävlinge. Dessa vräks och tvångsförflyttas till Pilgården i Furulund vilket är ett gammalt ombyggt servicehus för äldre (ålderdomshem, vilket även på senare tid fungerat som boende för ensamkommande “barn”.”

  http://www.skanskan.se/article/20130307/KAVLINGE/703079874/1087/-/kkb-maste-frigora-lagenheter

  ”I Grums vräkte kommunen, som dessutom satt på dubbla stolar, svenskar som bott i nästan 40 år i samma lägenheter till förmån för ensamkommande. På NBV i Örebro går de nästan ett snäpp värre – de avskedar trotjänare efter 30 år för att nyanställa invandrare.

  Man tror inte det är sant det som händer i detta land. Mångkulturen gräver sakta men säkert graven djupare för svenskarna. I artikeln nedan beskrivs hur Studieförbundet NBV (Nykterhetsrörelsens BildningsVerksamhet) i Örebro avskedar svenskar som jobbat i 30 år. Detta eftersom statsbidraget nu görs om och betonar integrationen mer.

  NBV ska istället rekrytera företrädare med språkkunskaper och kännedom om bosnisk (muslimsk) kultur och människor. 45 procent av Bosnien och Hercegovinas befolkning är muslimer. Längst upp i artikeln presenterar vi några av stjärnorna som är anställda på NBV, men om det är någon av de tre svenskarna där som ska avskedas vet vi inte. Leve mångkulturen. Halleluja.

  Nerikes Allehanda fredag 14 december”

  ”Pensionärer kastades ut före jul till förmån för flyktingar som aldrig kom

  ”Får man behandla gamla hur som helst?”
  På det kan vi bara svara; ”Ja, det får man tydligen – i Sverige – och om det gäller till förmån för lyckosökande asylsökare, bidragsparasiter eller så kallade ensamkommande.

  Åldringsbrotten verkar heller inte vara något man prioriterar, trots att alla vet att det är mångkulturen som ligger bakom flest brott mot dem. Äldreomsorgen är även det en nagel i ögat för myndigheter där de gamla ”‘äter upp” pengar som hade kunnat gå till fler somalier, syrier och andra från tredje världens hörn. Sverige kan bara sammanfattas med ett ord när det gäller uppförandet mot våra äldre och vården. Tragiskt!

  Varför ska svenskar ens flytta på sig till förmån från dessa folk? Hur länge ska Svensson sitta och ta emot?”

  Read more: http://www.exponerat.info/pensionarer-kastades-ut-fore-jul-till-forman-for-flyktingar-som-aldrig-kom/#ixzz2cbxpJtTa

  http://www.exponerat.info/pensionarer-kastades-ut-fore-jul-till-forman-for-flyktingar-som-aldrig-kom/

  ”Blir ni inte förbannade över detta så vet vi inte vad. Nu har det gått så långt med denna hysteriska, och i många fall lukrativa industri med ensamkommande, att svenskar måste flytta ut från sina lägenheter till förmån för ensamkommande.

  Men vi tar det från början. I mars 2011 tecknade Grums kommun ett avtal med länsstyrelsen och migrationsverket om att ta emot nio ensamkommande. Dessa fick flytta in på Hotellgatan i Grums tätort. Men i januari 2012 meddelade man att ett nytt temporärt boende var på gång. Kommunen ämnade att under några månader flytta över de ensamkommande till lägenheter på Strandgatan vid Slottsbron.

  I ett pressmeddelande den 2 feburari lät det så här:

  En ny verksamhet för ensamkommande barn startas i Slottbron i början av nästa år. Antalet ensamkommande barn ökar i kommunen. Det innebär att ny verksamhet startas upp under första månaderna 2012, på Strandgatan 6 i Slottsbron. I boendet ska man utveckla sina förmågor att klara sig själv, som ett steg i riktning mot ett eget boende. Boendet inryms temporärt i hela trapphuset 6 C, med personal dygnet runt. Verksamhetens kostnader täcks av statliga medel från migrationsverket.

  Just nu ställs alla rum och lägenheter i ordning och antalet boende kan som mest uppgå till nio stycken. Boendet planerar att inför öppnandet inbjuda till ett öppet hus. Då finns möjlighet för dig som vill att ställa frågor och ta del av verksamheten.

  Svenskar måste flytta ut

  Varför Strandgatan var temporärt boende får nu sin förklaring. Huset ska rivas och tillgången på tomma lägenheter är lika med noll. Det kommunala bostadbolaget Grums hyresbostäder AB, där dess VD Annika Lomarker även är kommunchef i Grums, har därför beslutat att boende på en fastighet på Järpegatan ska tömmas på boende och bli det nya hemmet för ensamkommande.

  På Järpegatan bor Åke Wigren och hans hustru. Wigren är förbannad och förvivlad på samma gång. Han har bott i den trappuppgången i 43 år och för honom är det närmast ett barndomshem.

  – Jag tycker de har skött det här så galet så jag har svårt att finna ord för hur galet det har skötts, säger han.

  Grums Hyresbostäder AB:s VD tillika Grums kommunchef Annika Lomarker, som dessutom är med i gruppen“SD i riksdagen – nej tack” på Facebook, svarar med en axelryckning:

  – När det är sådana saker man behöver lägenheter till i kommunen så har man möjlighet att flytta hyresgäster.

  – Driver man ett bostadsbolag måste man ha sina lägenheter uthyrda. Det har varit ett problem för bostadsbolaget att man har haft så mycket tomma lägenheter, säger Annika Lomarker.

  Reaktioner

  Grums kommun uppger att de varit medvetna om att tvångsflytten kan vara provocerande men säger sig sakna alternativ. Det har lett till att någon eller några har satt ut skyltar med bild på uppretade “sydlänningar” och text som manar svenskar att flytta från området, där bostadsbolagets logga står som avsändare. Media kallar detta för främlingsfientlig propaganda.

  Lomarker:

  – Det är ju så att den här typen av reaktioner kan komma. Det här är ju ett tillfälle för dem att få vädra sina åsikter. Det är inte mycket vi kan göra åt det annat än att tala om att vår verksamhet är bra.

  Benny Pedersén. föreståndare på Strandgatan:

  – Jag kan förstå att de som bor i trapphuset har de känslor de har. Men för den sakens skull behöver det inte späs på med det rasistiska och mörka. Våra ungdomar i boendet ska inte behöva lida för detta, säger han.”

  http://avpixlat.info/2012/06/05/svenskar-maste-flytta-ut-till-forman-for-ensamkommande/

  • Peter Harold skriver:

   ”Arbetsmarknadsenhetens chef Håkan Olsson sa å sin sida att de boende blott fått en förfrågan om att göra plats för det nya boendet, och påstod att flera av dessa redan innan uttryckt önskemål om att få lämna området.”

   Det sista kan jag förstå… 😉

   • Bengt Hesdorf skriver:

    Det finns även ett exempel på hur Kommunen tömde ett helt servicehus på gamla pensionärer till förmån för sk. ”flyktingbarn”
    Dessa gamla hade då skött sig genom hela sitt liv och ingen av dem var registrerade hos fogden och/eller hade några betalningsanmärkningar.
    Om detta så stod det enbart en liten notis i en lokaltidning som tystades ner snabbt som tusan när denna nyhet började florera på nätet.
    Tyvärr så vekar det som om allt som berörde detta numera har ”försvunnit” från nätet (Censur???) jag tillbringade ett flertal timmar i går för att hitta länkar till denna nyhet utan att lyckas.
    Men att det har funnits där råder det inga tvivel om då jag har en PDF-fil som är tagen från det aktuella artiktlen på någon av mina HDD´s
    Så fort jag hittar den så lägger jag upp den här.

    Nämnas bör att jag definitivt inte sympatiserar med SD då SD har mer på sitt partiprogram än migrationsfrågan och måna av dessa punkter leder raka vägen till en polisstat som skulle vara betydligt värre än den demokraturiska polisstad som vi har i västvärlden i dagsläget.
    Jag har inga siffror vad Sverige beträffar men vad beträffar Danmark så visar en undersökning att runt 80% av den Tyska (yngre) befolkningen anser att Danmark är en polisstat utan motstycke och då skall vi notera att den Danska polisen är och agerar betydligt mer humant än den Svenska
    (jämför tex. antalet avlossade skott från poliser de senaste åren: Danmark: 2 Varningsskott
    Sverige: ett flertal dödliga skott samt ett oräkligt antal varningsskott.
    Sedan så lider tydligen Sverige av någon sjukdom som gör att många hittas döda i sina celler lite då och då (jag själv blev omhändetagen enl. LOB (0,08 o/oo) (dvs. fullt nykter men jag hade filmat ett polisövergrepp) och vaknade sönderslagen på intensiven efter att ha varit nedsövd i över 1 vecka och enl. läkarna så var det rena turen att jag över huvud taget överlevde.
    En kvinnlig plit hade hittat mig i cellen medvetslös efter vaktskiftet annars så hade jag inte suttit här och skrivit detta.)

    • Peter Harold skriver:

     Tack, det vore jättesnällt om du kan hitta artikeln igen och lägga upp den. F-n, jag blir nästan gråtfärdig när jag hör talas om sånt där.

     • Bengt Hesdorf skriver:

      Jag har över 70 Tb att gå igenom på mina HDD´s så det kan ta lite tid att hitta just den artiklen som jag refereade till i mitt inlägg.

      Under tiden så är här fler exeplel på hur Svenskar som har skött sig i hela sina liv och inte har några betalningsamärkningar blir vräkta till förmån för illegala invandrare och sk. ”flytningbarn”:

      (möjligt att några exempel kan vara upprepade från mitt förre inlägg i sådanna fall så ber jag om ursäkt)
      Svenskar slängs ut ur sina hem – för att bereda plats för invandrare

      GRUMS. Åke Wigren har bott i samma trappuppgång i 43 år. Nu kastas han och hans fru – tillsammans med de övriga svenskarna på adressen – ut från sina hem. Detta efter att Grums kommun beslutat att göra om hela trappuppgången till ett boende för unga illegala invandrare.
      Gilla artikeln på Facebook
      Dela/Skriv ut

      Share on twitter Share on facebook Share on email More Sharing Services 847

      NÖJD. Grums kommunchef Annika Lomarker är nöjd med sitt beslut att slänga ut svenskarna för att inhysa invandrarmän i deras lägenheter. ”Vår verksamhet är bra”, kommenterar hon till SVT.

      NÖJD. Grums kommunchef Annika Lomarker är nöjd med sitt beslut att slänga ut svenskarna för att inhysa invandrarmän i deras lägenheter. ”Vår verksamhet är bra”, kommenterar hon till SVT.

      Åke Wigren och hans hustru är bara två av flera mångåriga svenska hyresgäster som nu kastas ut från sina lägenheter på Järpegatan i Grums. Det kommunala bostadsbolaget har meddelat att man ska göra om hela trappuppgången till ett boende för unga invandrare som tagit sig illegalt till Sverige, så kallade ”ensamkommande flyktingbarn”.

      – Jag tycker de har skött det här så galet så jag har svårt att finna ord för hur galet det har skötts, säger en djupt upprörd Åke Wigren, som alltså slängs ut ur det hem där han bott i 43 år, till SVT.

      Annika Lomarker, som är vd i Grums hyresbostäder och kommunchef i Grums, står dock fast vid sitt beslut.

      – När det är sådana saker man behöver lägenheter till i kommunen så har man möjlighet att flytta hyresgäster, säger Lomarker till SVT.

      På sin Facebook-sida ”gillar” Annika Lomarker grupperna ”Sverigedemokraterna i riksdagen – Nej tack.”, ”Vi gillar olika”, och det kontroversiella och riskkapitalistägda välfärdsbolaget Carema, som gör stora vinster på att driva boenden för unga invandrarmän och på andra typer av andra välfärdstjänster, utan att betala skatt.

      ”Är du svensk? Flytta härifrån!”
      Efter att många lokalbor upprörts över kommunens beslut att etniskt rensa bostadsområdet har någon satt upp skyltar som i bostadsbolagets namn uppmanar alla svenskar att flytta från området.

      Benny Pedersén, föreståndare för HVB-hemmet på Strandgatan i Slottsbron, där flyktingbarnen bor nu, är missnöjd med att de utslängda svenskarna har reagerat med ilska.

      – Jag kan förstå att de som bor i trapphuset har de känslor de har. Men för den sakens skull behöver det inte späs på med det rasistiska och mörka, säger han

      Ullenhags lösning på bostadsbristen för kommande vräkta svenskar

      Av en händelse har Exponerat kommit över hemliga dokument från regeringen där Erik Ullenhag fått igenom sitt krav, och kommunerna tvingas nu till de drastiska åtgärderna som ingår i förslaget. Svenskar ska börjas vräkas till förmån för flyktingar, asylsökare och ensamkommande.

      Förslaget som kommer klubbas vid nästa regeringsmöte säger att:

      ”I och med de akuta utmaningarna vi nu står inför, då det både inofficiellt och konfidentiellt är taget beslut på att alla icke västliga européer, legala som illegala, som tar sig till Sverige på ett eller annat sätt nu är berättigade till egen bostad och fulla bidrag, nödgas vi därför att ta beslutet att systematiskt börja vräka svenska medborgare för att genomföra vår agenda med folkmordet på svenskarna”.

      Påtryckningarna kommer främst från trojkan inom EU, där den svenska regeringens ledamöter är garanterade livslånga, högavlönade toppjobb inom EU som tack för att skyffla in alla invandrare till Sverige. Men helt bostadslösa kommer inte svenskarna bli erfar Exponerat. Regeringen sätter nu undan 25 miljoner kronor för alla kommande bostadslösa, främst svenska pensionärer, där var och en får sitt eget lilla krypin, och kan bo precis var de vill, dock minst fyra kilometer från närmsta kommungräns. Exponerat kom även över bilder på ”krypinet” som svenskarna kommer tilldelas.

      Vräkningarna kommer ske med början av juli 2013. Totalt räknar regeringen med att behöva vräka mellan 2,5 – 3 miljoner svenska medborgare till förmån för illegala, asylsökare, ensamkommande, analfabeter och kriminella personer som är ”persona non grata” i övriga världen.

      Read more: http://www.exponerat.info/ullenhags-losning-pa-bostadsbristen-for-kommande-vrakta-svenskar/#ixzz2ciXJ9JkK

      http://www.exponerat.info/ullenhags-losning-pa-bostadsbristen-for-kommande-vrakta-svenskar/

      Pensionärer kastades ut före jul till förmån för flyktingar som aldrig kom

      ”Får man behandla gamla hur som helst?”, frågar sig två kvinnor i följande insändare. På det kan vi bara svara; ”Ja, det får man tydligen – i Sverige – och om det gäller till förmån för lyckosökande asylsökare, bidragsparasiter eller så kallade ensamkommande.

      Åldringsbrotten verkar heller inte vara något man prioriterar, trots att alla vet att det är mångkulturen som ligger bakom flest brott mot dem. Äldreomsorgen är även det en nagel i ögat för myndigheter där de gamla ”‘äter upp” pengar som hade kunnat gå till fler somalier, syrier och andra från tredje världens hörn. Sverige kan bara sammanfattas med ett ord när det gäller uppförandet mot våra äldre och vården. Tragiskt!

      Varför ska svenskar ens flytta på sig till förmån från dessa folk? Hur länge ska Svensson sitta och ta emot?

      2013 04 19 23 54 00 behandla gamla hur som helst Pensionärer kastades ut före jul till förmån för flyktingar som aldrig kom

      annie loof sa har lite Pensionärer kastades ut före jul till förmån för flyktingar som aldrig kom

      Read more: http://www.exponerat.info/pensionarer-kastades-ut-fore-jul-till-forman-for-flyktingar-som-aldrig-kom/#ixzz2ciZJnwrc

      S tvingar svenskar i Nora att flytta till förmån för ”flyktingar”

      Solweig Oscarsson (S), kommunalråd i Nora säger: ”Vi har långtskridna planer på att bygga tillgänglighetsboende. De som har lägenheter i Nora idag kanske kan få möjlighet att flytta ut ur sina lägenheter och flytta in i ett tillgänglighetsboende, så på så vis kan vi frigöra flera lägenheter”.

      – Det vi har långtgående planer på i dag är att vi ska bygga ett tillgänglighetsboende och det är ett sätt att frigöra andra lägenheter. Även Norabostäder tittar på lösningar för att lösa bostadsbristen i Nora, säger Solweig Oscarsson (S) kommunalråd Nora.

      Nu handlar det alltså inte om att kasta ut nån enstaka familj som i Grums, nej, nu är risken att hela block eller varför inte ett helt kvarter ska tvingas flytta till förmån för flyktingar som nu för tiden nästan anses vara av kunglig börd. Svenskarna håller på att bytas ut, folkmord brukar det brottet kallas.

      Relaterat
      Familjer i Grums tvingas flytta till förmån åt ensamkommande

      Edit: Om det är någon som vill fråga Solweig Oscarsson vad ordet tillgänglighetsboende betyder så kan ni ställa henne den frågan via hennes mail: solweig.oscarsson@nora.se Vi förväntar oss att ni för en god ton i mailet till Solweig. Allt annat tar vi avstånd från och är lika med kontraproduktivt för oss.

      Read more: http://www.exponerat.info/s-tvingar-svenskar-i-nora-att-flytta-till-forman-for-flyktingar/#ixzz2ciXiOijg

      http://www.exponerat.info/s-tvingar-svenskar-i-nora-att-flytta-till-forman-for-flyktingar/

      KKB Fastigheter AB är ett av Kävlinge kommun helägt, allmännyttigt bostadsbolag. I nästa vecka väntas politikerna i kommunstyrelsen fatta beslutet att man årligen måste frigöra 20 lägenheter. Det är konsekvensen om kommunen ska uppfylla avtalen med Migrationsverket om flyktingmottagning.

      Carina Ingelsson (FP), ordförande i KKB:

      – Antalet, 20 lägenheter, utgår från det behov som finns. Individ- och familjeomsorgen ska sedan fördela lägenheterna.

      Skånska Dagbladet

      Det framgår inte hur man ska frigöra dessa lägenheter. I en kommentar i vår newsdesk skriver dock vår tipsare:

      Alla boendes (4 st) lätt förståndshandikappade i första trappan till höger på bild blir tvångsförflyttade från sina lägenheter vilka ingår i ett gruppboende (särskilt boende) på Korsbackaområdet i Kävlinge. Dessa vräks och tvångsförflyttas till Pilgården i Furulund vilket är ett gammalt ombyggt servicehus för äldre (ålderdomshem, vilket även på senare tid fungerat som boende för ensamkommande “barn”.

      http://avpixlat.info/2013/03/09/skansk-kommun-maste-frigora-lagenheter-till-forman-for-flyktingar/

      Kävlinge kommunala bostadsbolag, KKB, måste årligen frigöra 20 lägenheter som ska gå till kommunens flyktingmottagning, skrev Skånska Dagbladet i veckan.

      Beslutet väntas politikerna i kommunfullmäktige fatta under nästa vecka.

      – Antalet, 20 lägenheter, utgår från det behov som finns. Individ- och familjeomsorgen ska sedan fördela lägenheterna, säger Carina Ingelsson (FP), KKB:s ordförande, till tidningen.

      En av dem som står bakom beslutet är den moderata lokalpolitikern Pia Almström, hon hävdar dock att det rör sig om betydligt färre lägenheter än så som kommer gå till flyktingmottagningen.

      ”Vi har ett avtal med Migrationsverket att ta emot 25 flyktingar årligen. För att klara av det behövs det lägenheter. Av de 20 lägenheter som behövs räknar vi med att 5-6 st går till flyktingmottagningen.”, skriver hon i ett mail till Fria Tider.

      Resten av lägenheterna ska istället användas inom ramen för kommunens övriga sociala arbete hävdar hon. Som exempel nämner hon ”familjer i kommunen som inte har möjlighet att få ett eget hyreskontrakt”.

      • Bengt Hesdorf skriver:

       Vidhemsgården får agera
       tillfälligt flyktingboende

       Under våren och sommaren kommer Vidhemsgården i Vedum att fungera som tillfällig bostad för flyktingar. Det handlar om så kallade kvotflyktingar med starkt skyddsbehov som ska få permanenta bostäder senare i sommar.

       Anledningen till att Vidhemsgården blir temporärt boende för flyktingar är lokalproblem.
       Vara kommun har avtal om att ta emot ett antal flyktingar varje år och när det nu blev aktuellt att ta emot åtta kvotflyktingar hade man planerat att använda två lägenheter i Vedum. Men samtidigt uppstod lokalproblem inne i Vara. En ny hyresvärd ville höja hyran kraftigt för ett gruppboende vilket ledde till att kommunen inte förlängde hyresavtalet. Istället fick lägenheterna i Vedum tas i anspråk för gruppboendet.
       Fortfarande är det dock meningen att Vidhemsgården ska bli trygghetsboende från och med den 1 augusti. Från det datumet har kommunen andra lägenheter för flyktingarna.
       Flyktingarna är så kallade kvotflyktingar vilket innebär att FN:s flyktingorgan UNHCR:s har bedömt att de har ett starkt skyddsbehov. Boendet i Vara kommun handlar alltså inte om någon form av flyktingförläggning utan om vanligt boende för flyktingar som har klart med tillstånd och ska etablera sig i landet.
       Kommunen har fått statliga medel till en halvtidstjänst för att hjälpa till med mottagningen. Arbetsförmedlingen har dock huvudansvaret för olika åtgärder i samband med etableringen i Sverige.

       http://nlt.se/startsidan/vara/1.2104084-vidhemsgarden-far-agera-tillfalligt-flyktingboende

 2. kallepelle skriver:

  Vad händer om man byter alla Fagersta härovan mot t ex Sverige? Blir man insydd för hatbrott av något slag då – eller?

 3. oldman94 skriver:

  Mediantid till arbete 7år och ökande (åtminstone vad avser riktiga jobb jobb enligt 80/20 regeln räknas liksom inte) varför 2års statligt stöd är väldigt lite . . hur räknar man? man behöver inte vara raketforskare för att inse att 10års stöd med 2 års finansiering blir j-vligt dyrt….

 4. kallepelle skriver:

  Hör Du Oldman 94 nu snubblade du på det verkliga problemet! Samtliga våra kommunalråd skulle vara ”raketforskare” om dom bodde i t ex Mogadishu (fast dom som skjuter med RPGna är de ”oanställningsbara” zooommmalierna – nu är en ”svensk vänster VUmedlem (från det landet) död och hand handhållande medföljande stockholmskt batiktält skjuten genom thorax med oviss utgång – när skall om nån gång de dummdjävlarna vakna?).

 5. Eeva skriver:

  Ett barn som har föräldrar som inte jobbar, kommer aldrig att jobba..
  Ett barn som ser sina föräldrar att jobba kommer alltid att jobba.
  Några % i båda fallen kanske faller ur urvalet.
  När jag fick mina barn, var jag en kobonde. Mina barn såg mig jobba varje dag, de såg att jag tyckte jättemycke om det, de förstod att jag tjänade familjens uppehälle av det, de lärde att hjälpa mig och att jag behövde deras hjälp då! Nu är de vuxna, har aldrig varit arbetslösa, även studier har blivit bekostat av arbete. De tycker om att jobba och vet att jobb är bra. Men hur blir framtiden?

  Har de varit kloka, hade de blivit politiska vänsterpartister o fått mer pengar i plånboken utan att jobba. Eller miljöpartister från de gröna.
  .

  • Peter Harold skriver:

   ”Men hur blir framtiden?”

   Det blir som nu, fast värre. Och till slut en dag smäller det, såvida vi inte får politiker som köper politiskt lugn genom att skuldsätta nationen långt över öronen – utöver alla de lån som vi medborgare tvingats ta för att ha råd att köpa bostäder till upphaussade priser.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s