Syrian Girl – undrar vad vi skulle käka under middagen?

Bästa läsare!

De flesta av er har nog säkert hört talas om Internet-fenomenet som kallar sig för ”Syrian Girl” och som under något års tid rapporterat och kommenterat om situationen i sitt hemland Syrien. Mimi Al-Laham – som hon heter – är en ung dam som varit politiskt engagerad under flera år. Många menar att hon bara är ”diktatorn” al-Assads propagandaverktyg. Jag har med viss regelbundenhet lyssnat på hennes YouTube-kanal och kan bara konstatera att om hon vore regimens charmvariant av Bagdad Bob så gör hon ett mindre lyckat jobb för sin uppdragsgivare. Hon drar sig nämligen inte för att framföra sin personliga kritik mot den sittande regimen. Överlag ger hon ett mycket ”europeiskt” intryck, och är mycket påläst.

Ibland blir jag lite smått chockad över att jag lär mig mer om viktiga världshändelser genom att spendera en halvtimma att se på klipp som t.ex. Syrian Girl än vad jag någonsin lyckats genom att följa svenska medier i åratal. Jag skyller inte enbart på at svenska medier är selektiva, utan jag vill snarare säga att det Syrian Girl och dylika kunniga medborgardebattörer vinner på är att de får tala till punkt. I vanliga medier har man en fobi för tystnad, tankepauser, eftertanke och… inte minst… uppriktighet och ärlighet.

P.g.a. utvecklingen i Syrien är det aktuellt att lyssna igen på oberoende nyhetskällor. Vid en nyhetssökning på Google (svenska nyheter)  i morse kunde jag bara hitta artiklar som lade skulden för den påstådda giftattacken på al-Assad-regimen (i huvudsak citat från Carl Bildt). Med sökning på engelska och tyska fann jag en uppsjö artiklar som handlade om att attackerna skördat 400 respektive 1100 dödsoffer. Mycket av denna rapportering ger intryck av att medierna är som papegojor som sannolikt återger en eller få källor, vilka kanske inte ens funnits på plats, än mindre varit oberoende.

Syrian Girls kommentarer – som säkert är färgade av hennes personliga åsikter – är ett värdefullt komplement till den pressmeddelandejournalistik som lydigt återger vad Vita huset vill att vi i omvärlden skall få veta/tro. Visserligen har jag social fobi och vantrivs i offentliga lokaler såsom restauranger, men om jag tvingades in i en dito lokal skulle jag faktiskt vilja ha Mimi Al-Laham som bordsgranne. Jag tror att vi skulle kunna hamna på samma våglängd ganska snabbt. Inte minst efter detta citat som hon gett till eftervärlden:

“(Democracy) can be worse than a dictatorship, because it has face of giving you a choice, when in reality you don’t have one. And that pacifies people – when they shouldn’t be pacified.”

”Swedish Boy” – undertecknad – skulle gladeligen berätta för henne om den svenska demokraturen…

Här är i vart fall mitt officiella uttalande om de senaste dagarnas händelser i Syrien:

Min personliga åsikt är att EU inte bör hänga med NATO på invasionen av Syrien, åtminstone inte tills det finns en vettig förklaring till varför filmerna med de påstådda offren låg uppe på Internet dagen före själva giftgasattacken.

Trots Nobels fredspris har president Barack Obama skaffat sig ett osmakligt track record i våldets tjänst, utan hänsyn till att varje utförd intervention (Afghanistan, Egypten, Libyen, drönar-attacker i Mellersta östern och Pakistan, m.m.) leder till sämre förutsättningar för folket i dessa länder att leva i fred och frihet.
Vill man påverka ett land i demokratisk riktning och lära dess styrande behovet av mänskliga rättigheter så skickar man handelsfartyg istället för hangarfartyg, och man låter medborgarna resa fritt mellan länderna. Historien visar att handel på rättvisa villkor bygger broar mellan folk och resulterar i varaktig fred och ökar respekten för mänskliga rättigheter i de länder som inser att tyranni och förtryck är dåligt för statsfinanserna.
Det som är viktigt är att vi i västvärlden föregår med gott exempel. Därför har vi i kampen för spridandet av fred, frihet och mänskliga rättigheter inte råd med massövervakning som är effektivare på att kränka den personliga integriteten än vad östtyska säkerhetstjänsten STASI någonsin lyckades med (läs NSA, PRISM, FRA, etc.). Vi har inte råd att gå till strid på grund av fejkade bevis om massförstörelsevapen (läs Colin Powells senare erkännande om att den förevisade gasgranaten från Saddam Husseins Irak inte alls kom därifrån). Vi har inte råd med att våra egna politiker anser att man mot den ena parten (Assad-regimen) måste skjuta först och fråga sen, samtidigt som man försörjer den andra parten (rebellerna) som bemannas av bl.a. soldater från terrornätverket al-Qaida och som bevisligen använt giftgas som smugglats över gränsen från Turkiet.
Istället för att som nu planera skjuta missiler mot Assad-trogna mål bör Barack Obama låta FN:s inspektörer – som befinner sig på plats i landet – få arbeta i lugn och ro och undersöka vad som ligger bakom filmerna och uppgifterna om den inträffade giftgasattacken.

Uttalandet skulle ha publicerats i annat offentligt sammanhang, men jag väljer att göra det här på min egen blogg  istället.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Syrian Girl – undrar vad vi skulle käka under middagen?

 1. Bengt Hesdorf skriver:

  Jag börjar att undra hur och om inte USA redan är inblandat upp över öronen i det som sker i Syrien med användanet av kemvapen o.likn.

  Med tanke på alla sk. ”false flag operations”[1], [2], [3], [4] som de har iscensatt genom historien så skulle jag inte bli förvånad om USA i själva verket ligger bakom de atatcker med kemvapen som nu tydligen har inträffat i Syrien.

  I följ. video som nämner den högt uppsatte millitär som intrevjuas just Syrien som ett av 7 länder som USA planerar att lägga under sig efter den false flag operation som kallas 9-11 vilken bara var första steget mot att lägga hela mellanöstern och sydamerika under sig genom att ombilda dessa till rena lydstater med tillhörande marjonettregimer.

  [1] 17 False flag operations in AMERICA done by The FBI:

  [2] Summary of False Flag Operations and False Flag Terrorism:
  http://www.wanttoknow.info/falseflag

  [3] A Brief History of False Flag Attacks: Or Why Government Loves State Sponsored Terror:
  http://www.infowars.com/a-brief-history-of-false-flag-attacks-or-why-government-loves-state-sponsored-terror/

  [4] History of American False Flag Operations:
  http://www.911review.com/articles/anon/false_flag_perations.html

  • Bengt Hesdorf skriver:

   Som skrivet:
   Mer och mer tyder på att USA är inblandade i de attacker med kemvapen som har inträffat i Syrien.

   Den ansedda nyhetsbyrån Reuters och al-Jazeera publicerade artiklar om den syriska regeringens påstådda saringasattack redan en dag innan, skriver PressTV.:

   http://www.presstv.ir/detail/2013/08/23/320111/chemical/

   Enligt webbsidan Islamic Invitation Turkey [1] ska personer ha laddat upp videoklipp på de påstådda attackerna vid 03:30-tiden på morgonen. Youtube-kontot SHAMSNN ska ha uppladdat tiotals videor på bara en halvtimme.

   [1] http://www.islamicinvitationturkey.com/2013/08/22/photo-al-jazzera-reuter-published-the-news-of-massacre-in-east-ghouta-damascus-one-day-before-the-massacre-happened-by-assad/

   Det är enligt webbsidan samma personer som anklagat den syriska regeringen för att ligga bakom attackerna med kemiska vapen som inträffade i onsdags.

   ”Bevisen visar att det är utlandsstödda terrorister som begått, filmat och laddat upp dåden. Sedan går man till språkrören Al-Jazeera, al-Arabiya, Sky News och Reuters för att anklaga den syriska regeringen för att ligga bakom massakern”, skriver PressTV.

   Enligt Aleksandr Lukashevich, talesperson för det ryska utrikesdepartementet, kommer Moskva att övervaka det ”påstådda” kemiska attentatet i Damaskus.

   Det rapporteras om att material kring händelsen och anklagelser mot regeringstrupper hade publicerats flera timmar innan attacken, sade han enligt RT.

   Källa:
   http://nyadagbladet.se/utrikes/nyheter-om-kemisk-attack-i-syrien-publicerades-i-forvag/

   Är det fler än jag som noterar de likheter som detta har i jämförelse med byggnad n:o 7 vid WTC???
   (Byggnad n:o 7 stod kvar helt intakt samtidigt som både reprtrar från så väl BBC och ett flertal Amerikanska TV-bolag rapporterade att den hade rasat)

   Eller med de aktietransaktioner (Goldman Sacs sålde sina aktier i BP och köpte aktier i Haliburt redan 1 vecka innan oljekatastorfen i Mexikanska bukten inträffade)

   (Haliburt är det saneringsföretag som tillkallas vid större oljeutsläpp)

 2. kallepelle skriver:

  Syrien är ett elände och dess folk far illa. Frågan är om det blir någon förbättring med brödraskapet vid styret? Borde vi inte ha lärt oss av historien? Om vi lägger oss i så blir det tragedi och om vi inte – så blir det sak samma. Om vi börjar kasta pengar på dom så skiter det sig även. Gör inget för då blir det med automatik vårt fel. Fan att allt skall vara så svårt. Kina får väl ta hand om dom för kineserna verkar fixa det mesta? Fast Uigurien…..?

  Nu har dom sågat Bermudatriangeln med ett års lön så nu kan hon köpa gubben en Porsche Panamera också!

  • Peter Harold skriver:

   Uppriktigt sagt, jag skulle hellre välja en Bentley som belöning åt mig själv efter att ha totalhavererat som generaldirektör i statslig byrå. Eller nya Rolls Royce Wraith eller vad den heter. Skitläcker.

   Brödraskapet i Syrien…? Lugn, vi får strax veta. Det finns en logik i USA:s spridande av demokrati och mänskliga rättigheter som jag inte alls förstår.

 3. Bengt Hesdorf skriver:

  ”Det finns en logik i USA:s spridande av demokrati och mänskliga rättigheter som jag inte alls förstår”

  Detta lilla videoklipp, som jag har lagt upp tidigare, kan ju ge en viss ”förklaring” på den ”logik” i USA:s spridande av demokrati och mänskliga rättigheter som du inte alls förstår:

  Att sedan USA´s ekonomi är hotad och att dollars position som styrvaluta vekar att lida mot sitt slut kan ju även spela en stor roll i USA´s jakt på världshäravälde.

  Vi får aldrig glömma att krig är mycket lönsamt så lange man kan föra detta utanför sitt lands gränser.

  Utan 2´a världskriget så hade vi aldrig upplevt den högkonjuktur som vi upplevde under 50, 60 och 1´a halvan av 70-talen.

  Innan 1´a världskriget så var tex. Sverige ett av världens, inkl. U-länderna, fattigaste länder.
  Faktum är att det var tack vare de 2 världskrigen som vi hade det så ”bra” som vi hade det fram till oljeembargot i början av 70-talet
  (Visserligen så fördröjde (S).regeringen de negativa verkningar för Svensk del genom div utlandslån som ledde till att Sverige förlorade sin kreditvärdighet vilket vi senare fick betala dyrt för i och med 90-tals krisen som Sverige var ensam om att utsättas för i Västvärlden)

  Så mycket av USA´s aggerande mot NWO har kort och gott ekonomiskt grundat.

  • Peter Harold skriver:

   ”Att sedan USA´s ekonomi är hotad och att dollars position som styrvaluta vekar att lida mot sitt slut kan ju även spela en stor roll i USA´s jakt på världshäravälde.”

   Ja, den ”Arabiska våren” tog ju sin utgångspunkt från Nordafrika, där man signalerat ambitionen att skaffa sig ett oberoende från US-dollar som handelsvaluta.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s