Osmart av ”Lapp-Madde” att gå utomhus i Fagersjö utan sin man?

sb ja till niqab sverige

Bästa läsare!

Fredagen den 16 augusti vid 23-tiden inträffade – frågetecken –  en misshandel av en gravid kvinna vid en parkeringsplats Skrakgränd 9 i Fagersjö (i närheten av Farsta). Denna händelse har uppmärksammats flitigt i svenska medier, inte minst därför att det under samma helg samlades till ett upprop för hijab i Sverige. Detta upprop hörsammades bl.a. av ett antal politiker som valde att ta på sig huvudduk för att manifestera mot svenskars(svenska mäns)  våld mot muslimska kvinnor.

Här uppstod en mycket märklig situation. I länder som Iran är hijab obligatoriskt. Det råder ingen tveksamhet – åtminstone inte bland intellektuellt hederliga människor – om att hijab används för att förtrycka kvinnans sexualitet. Samtidigt är det sant att många kvinnor är så religiöst sinnade att de accepterar att profetens ord är lag, och därför frivilligt döljer sig under tyglager. Detta är verklighet – det finns miljoner människor som fanatiskt väljer att leva på ett annorlunda sätt än oss sekulära svenskar.

Problemet uppstår när dessa människor försöker påverka oss andra som inte vill ha med islam eller muslimsk teokrati att göra. Ja, vårt motstånd är faktiskt inte begränsat till detta, vilket måste sägas eftersom islamkritik ofta jämställs med fantasidiagnosen ”islamofobi”. Vi som anser att det är fel av religionen islam att påtvinga kvinnor att bära slöja anser också att det är fel av andra religioner att kräva samma sak. Allt som inskränker den individuella friheten och den kroppsliga autonomin är värt att kritisera. Det är av just denna anledning jag även kritiserar statismen, en annan dogm som via politiken – på samma sätt som politisk islam – vill styra och ställa över enkilda människors och hela folkgruppers leverne in i minsta detalj.

Ingen människa skall attackeras för sin klädsel, eller brist på klädsel. I teokratin Iran är det det vardagsmat för modernt sinnade kvinnor att utsättas för sedlighetspolisens trakasserier om de klär sig alltför ”västerländskt”. I Egypten, vars statskick det råder tveksamhet om, utsätts demonstrerande kvinnor för sexuella trakasserier på allmän plats, och till och med våldtäkter. Det är märkligt att i dessa länder där man kommit väldigt långt med den s.k. ”avsexualiseringen” är sex ett maktmedel.

Vill vi ha det så här i Sverige? Ja, enligt vissa skall detta mönster införas även här också. I många förorter är detta en verklighet. För många muslimska invandrarkvinnor som bara har social kontakt med kvinnor från samma ursprungsland, och som hållits borta från arbetsmarknaden genom oavbrutet barnafödande efter giftermålet som 17-21-åring, finns inte annan syn på tillvaron än den som hennes familj gett henne, d.v.s. att en kvinna som inte täcker sig är oanständig. Det är samma filosofi som säger att kjolar på reklamskyltar måste ha en viss längd, eller att man inte skall få visa upp underklädesreklam på mannekänger. Det är därför som svenska feminister går hand i hand med islamister, och utan en minsta kritisk eftertanke broderar sitt hår med en duk som i många länder symboliserar religionens och mannens makt över kvinnan.

Det finns också ett mänskligt perspektiv på varför kampen för ”avsexualiseringen” blivit så intensiv, vilket jag tar som en provokativ parantes i denna bloggpost: Dels är radikala feminister väldigt fula, och därför blir de avundsjuka på alla snygga fotomodeller och på fräscha brudar som klär sig i porrig outfit. De rättrogna muslimska kvinnorna är på motsvarande sätt avundsjuka på att deras män kan titta efter icke täckta kvinnor, varför de föraktfullt väser ” – Hora” efter dem.  Sålunda skapas det likhet mellan dessa annars så olika kvinnogrupper i deras kamp mot offentlig feminin fägring. Men deras bitterhet skall inte tillåtas påverka oss andra.

Jag tycker att vi behöver tala om detta. Det är godhjärtat och nödvändigt att fördöma våld mot mäniskor som utövar sin religion. Men om det finns en risk att det svenska samhället förvandlas till en plats där kvinnor inte kan gå med musnära kortbyxor på sommaren utan att kallas horor och betraktas som lovliga att överfalla, och män inte kan ta kvinnor i hand för att hälsa, då har vi förändrat vårt land på ett sätt som jag personligen inte finner önskvärt. Tycker du annorlunda, så var så god och säg. Det är bra att muslimska organsiationer slåss för minoriteters rättigheter; jag önskar bara att de kunde göra det även i länder där muslimer är i majoritet.

Vill vi ta den diskussionen nu, eller skall vi vänta tills båda sidor är jämnstarka och kräver varsin halva av landet? Det finns trots allt gott om andra problem i vårt samhälle att konsumera tid och kraft på, så låt oss inte fylla på med bekymmer som egentligen saknar nödvändighet. Jag säger som min ordningsamma farmor: Var sak på sin plats. Enligt min mening är Sverige – landet som blivit sekulärt efter århundranden av strängt kristet styre – inte rätt plats för den ideologiska religionen islam. Sverige skall vara ett land där vem som helst – utom biltjuvar – skall kunna gå ostört till parkeringsplatsen klockan 11 på kvällen, vare sig kvinnorna går i muskort kjol eller har klätt ut sig till spökplump, utan att behöva eskorteras av en manlig familjemedlem. Som det ser ut som just nu är det blott ”de anständiga och troende kvinnorna och systrarna” som det är synd om. De andra som inte täcker sig, de får skylla sig själva.

Hälsar eder Peter Harold

I mediebruset:
Nyhetsverket: ”Myten bakom hijabuppropet”. Hm, lustifikt nog kan vi konstatera att dådet i Fagersjö i juridisk mening – om uppgifterna i pressen på händelseförloppet stämmer – inte vara ett rasistbrott eftersom brottsoffret Madeleine Yaguout (enligt kommentar i anslutning till Nyhetsverkets artikel) är av svensk börd. Däremot innebär kännedomen om hennes identitet att en uppgift som framfördes av Fagersjöbon ”Ali” i ett radioprogram direkt efter hijab-uppropet har bekräftats; brottsoffret är hemmahörande i Jordbro. Sedan dess har hennes Facebook-konto stängts och telefonuppgifter tagits bort på nätet.

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Osmart av ”Lapp-Madde” att gå utomhus i Fagersjö utan sin man?

 1. Stig Olsson skriver:

  Jag gillar ”Ali”. Han täppte verkligen igen kakhålet på Cissi 🙂 Vilken fröjd det var att höra honom klart och sakligt lägga fram allt hon inte ville höra!

  Däremot har jag inte hört att kvinnan har svenska rötter? Var det sånt som stod på hennes fb-sida?
  Vore mycket intressant att få se en skärmdump av hennes konto 🙂

  • Läsare skriver:

   ”Alla” säger att hon är född same, från Haparanda och har konverterat. Om de bilder som snokats rätt på verkligen är på henne, så ser hon definitivt inte ut att ha påbrå från särskilt varma nejder.

   Har följt Flashback tråden, men den verkar gå på sparlåga/idisslande medan man väntar på något från polisen.

 2. kallepelle skriver:

  Se där! Fagersjöfallet är inte dött än! Så Madde är ett lapptjöjte som konverterat. Inte illa – sådana brukar ju vara rätt militanta. Hon var bara på genomresa och knölen var där för att hämta hem henne till den äkta sängen som hon tydligen förlupit (åtminstone den aktuella kvällen). Nyhetsförmedlingen i detta land är helt under isen – dom bara ljuger för oss hela tiden.

  • Peter Harold skriver:

   Njae, genomresa och genomresa. Det har visat sig vara som ”Ali” sa i radion; hon var på besök hos mannens syster och hon bor i Jordbro. Detta var såvitt jag vet inte uppgifter som man kunde läsa på Internet när han ringde in.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s