Obama avväpnar sitt folk i strid med konstitutionen – nu även förbud mot antikviteter.

Bästa läsare!

Det är inte alls särskilt märkligt. USA är ett land som skapades av ett folk som reste sig ur (det brittiska) förtrycket. ”The founding fathers” visste hur lätt en regering kan förvandlas till nya tyranner. Därför skrev man in i sin grundlag att folket skall ha rätt att vara beväpnat för att kunna bilda arméer. 1700-talets politiker konstruerade en grundlag som skulle injaga respekt i regeringarna för sitt folk.

Självfallet är den amerikanska konstitutionen ett hinder för varje ”konstruktivt försök” att  skapa en s.k. världsregering om vi skall tala om vår egen tid, och framför allt innebär ett väpnat folk att man som regering inte kan tvinga på dem vad som helst. Målet för de amerikanska (och europeiska) politikerna att kunna skapa en dominans över folket medelst hot om våld erfordrar avväpning av medborgarna och upprustning av polisens och militärens vapenkraft. USA är inte första exemplet där detta inträffat; även i Tyskland bestämde man sig för att avväpna sitt eget folk i början av 1900-talet genom stränga vapenlagar. Olyckligtvis kom nationalsocialisterna till makten, och det fanns inte en chans för folket att resa sig upp mot tyranniet.

Men tyranniet behöver inte bara bära nazismens eller kommunismens fula nuna; förtryck kan skapas även i namn av frihet. Jag tänker här på det citat som den unga Madame Roland yttrade när hon fördes till giljotinen och passerade en staty av Frihetsgudinnan som hon och hennes kamrater rest en tid tidigare:

“ – O Liberté, que de crimes on commet en ton nom!”
” – Ack, frihet! Vilka brott har inte begåtts i ditt namn!” (Min övers. och stil.).

Madame Roland och hennes make var varma anhängare till de demokratiska ideal som väcktes i och med den franska revolutionen 1789. De gick till och med i den Girondistiska rörelsen som ville avsätta den franske kungen som man ansåg var en tyrann. Detta skedde också. Men den franska revolutionen kapades av jakobiterna som ville avrätta monarken, och för att kunna driva genom sin politik lät de arrestera medlemmarna i den girondistiska rörelsen och avrätta ledarna. En form av tyranni ersattes med en annan. Inte helt olikt vad som skedde under den ryska revolutionen omkring 130 år senare! Man kan också göra en jämförelse med att ”den fredsälskande” presidenten Barack Obama och hans politiska kumpaner stiftar lagar (i delstaterna) som gör amerikanska konstitutionalister till brottslingar när de behåller sina vapen. För att (under förevändning) få bort en typ av brottslighet skapar man en ny.

President Barack Obamas kamp för att avväpna sina undersåtar tar sig emellanåt löjeväckande former, även om frågan på alla sätt är mycket allvarlig i dessa tider där politiker anser sig vara moraliskt bättre rustade än sitt eget folk. Tidningen The Daily Caller rapporterar nu att presidenten ämnar införa importförbud av antika skjutvapen. Syftet är att ”få bort militära skjutvapen från våra gator” enligt en skrivelse från Vita huset. Vilket är att göra en höna av en fjäder; statistik från FBI visar att av 12’664 begångna mord år 2011 hade endast 323 skett med hjälp av någon typ av gevär (även om ett och annat mord i TV-deckare sker med en gammal antik musköt i ett slott fyllt av giriga arvtagare). Vi har fortfarande inte hört någonting om förbud mot knivar, slagverktyg eller snaror på gatorna, utan all lagstiftning handlar om att försvaga det amerikanska folkets möjlighet att kunna resa sig mot den styrande. Samtidigt som amerikanska myndigheter militariseras (inkl. skattemyndigheten).

Om detta kommer svenska medier inte skriva en enda kritisk rad när den amerikanske landsfadern kommer hit på statsbesök. Svenska medier anser att politiker och journalister vet bäst, och folket skall lyda.

Demokratiproblem i kvadrat. Både här och där.

Hälsar eder Peter Harold

Detta blogginlägg författades till tonerna av Rachmaninoffs smöriga andra pianokonsert:

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Obama avväpnar sitt folk i strid med konstitutionen – nu även förbud mot antikviteter.

 1. calle37 skriver:

  Det är inte mycket diskussion i Sverige heller om attacken på legalt vapenägande. Att avväpna ”folket” verkar vara vissa politikers och RPS högsta mål. Ja, inte kriminella, där har i ringa omfattning nya åtgärder föreslagits.

  • Peter Harold skriver:

   Diskussion tror jag finns. På olika internetforum och på skytteklubbarnas möten. Men i de svenska medierna bör vi inte räkna med någon diskussion, förutom en tävling om vem som kan föreslå de strängaste lagarna. Lagar som t.ex. att vapenattrapper måste vara särskilt färgade så att poliser inte skall skjuta ihjäl rånare ”av misstag”.

   Jag själv är ingen vapenfetischist, men mitt omdöme säger mig att staten inte skall jävlas med ärliga människor.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s