Inkonsekvent om dödsskjutningar i Göteborg – men annat är inte att förvänta sig.

Bästa läsare!

Jag ser att ordföranden för Göteborgs kommunstyrelse, Anneli Hulthén, vill bekämpa den ökande kriminaliteten i hennes stad med hjälp av strängare vapenlagar [Expr.]. Om jag någonsin kommer bli religiös så skall jag be Gud lära politikerna att skruv och och hammare inte fungerar ihop.

Bakgrunden är denna, enligt kvällstidningen från Sveriges geografiska vagina:

De skottlossningar som har varit i Göteborg den senaste veckan har skapat stor oro och har fått Göteborgspolitikerna att reagera. Under måndagen hölls ett extrainsatt krismöte mellan politiker och polis, och illegala skjutvapen är ett av de största problemen, menar Anneli Hulthén, kommunstyrelsens ordförande.

– Jag vill ha ett möte med Beatrice Ask, vi måste spräcka glorifieringen av medlemmarna i gängen. Våra ungdomar behöver andra förebilder, säger hon.

– Vi vill fokusera på skärpt vapenlagstiftning, det samtalet ska vi föra med regering och Beatrice Ask, säger Hulthén.

En tidningsartikel på lätt svenska. Eller också går det inte att konstruera en mer avancerad problemformulering än så här om man är reporter på Expressen. Och politikerna bidrar ju inte direkt med att öka Einsteinfaktorn:

Problem: En massa kids springer omkring och skjuter ihjäl varandra med illegala vapen.
Lösning: Skärp vapenlagstiftningen.

Ok, så om vi bortser från att de kriminella – som polisen alltför sällan får fast medan de begår brott utan dödlig utgång – redan har och använder vapen som de saknar vapenlicens för till att mörda varandra, så… ja, vad vill politikerna? Förbjuda illegala vapen? Dessa är redan förbjudna. Förbjuda mord? Det är redan förbjudet att mörda. Så då återstår bara att besvära alla hederliga sportskyttar med lagskärpningar.

Men dagens ”finn-fem-fel”-lek tar inte slut med detta. Nu tänker jag inte på folkpartisten Helene Odenjung utspel i frågan: ” – En satsning på förebyggande måste få kosta, och jag är beredd att skjuta till mer”, även om det lät roligt att hon är beredd att skjuta… till. Nej, det som jag syftar på är detta:

” – Vi ska inte samarbeta med föreningar som glorifierar våld”, enligt Odenljung samtidigt som Anneli Hulthén berättar att man ”fört samtal med Pantrarna i bland annat Västra Hisingen.”

Här blir det inte bara begränsat till fem fel, det blir blir till och med tok-fel.

Pantrarna. Ja, enligt publikationer som Expressen är det en skrivarklubb för klasskämpande ungdomar i fattiga förorter som skriver timida dikter om sitt utanförskap.

Enligt andra, som t.ex. de som läst tingsrättens handlingar, styrs organsiationen av kriminella. Pantrarnas medlemsansvarige Eddie Jobe har en diger lista över försyndelser [länk], men i kvällspressen kallas han bara för ”21-åringen” när man avhandlar hans mordförsök på en holländsk fotbollsspelare som varit ofin nog att försöka hindra Jobe och hans kumpaner från att plundra fotbollslagets ytterkläder [länk]. Sett ur den synvinkeln är inbrott och vandalisering småpotatis för vad en Panter är benägen att ställa till med [länk]. Och ändå är sossen Anneli Hulthéns lösning på våldsvågen i hennes kommun att ”ha dialog” med ett nätverk som inte bara hatar polisen utan också har grovt kriminella medlemmar och funktionärer! Tablå!

Det kan inte vara roligt att vara skattebetalare i Göteborg. Ja, det är inte roligt att vara skattebetalare någonstans i landet längre.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Brott & straff, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Inkonsekvent om dödsskjutningar i Göteborg – men annat är inte att förvänta sig.

  1. kallepelle skriver:

    Göteborg har nog en mycket vanhedrande position dock genom att där är det politikerna som stjäl mest av skattepengarna. Moderaten har fastnat på Lorrysketchen. Kidsen skjuter varandra för ”dom har ju ingen lokal ju”! Skulle man bygga dom en lokal så bleve det väl mest utbyggnad av politikernas fritidshus för anslagen. Fråga Janne Josefsson!

  2. Läsare skriver:

    Suck! Skärpa hit och skärpa dit … intressant att man lägger till att vilja spräcka ”gloifieringen” då jag nyss även såg en artikel skriven av en f.d ‘värsting’, att dessa bryr sig just inte, det ligger status i att sitta i fängelse, det är ingen idé med längre straff ( så mån). Det tror jag på. Föreslår att kriminal’vården inrättar ett äkta nybygge inne i Norrlands urskogar, nära fjällen. Där får ungdomarna i sitt anletes svett odla maten för dagen. Hacke å spade ska de va! Få se hur mycket status DET skulle bidra till …. (bland värstingar andra alltså)

  3. kallepelle skriver:

    Det är för många svarta vapen i omlopp i Göteborg skriker Hultén så då måste vi förbjuda legala vapeninnehav. Och alla de skalliga huvudrunkarna omkring henne nickar och skriker skärpning! De göteborgska politikerna var faktiskt bättre på Johanssons tid när de bara ägnade sig åt att få den egna kistbottnen överfull med stulna skattepengar efter exemplet ”Vaddå det där nya garaget bara stod där en dag – inte vet jag vem som givit mig det”?

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s