Make war or make food?

sb war or make food

Bästa läsare!

Frekventa besökare av Skrivarens Blogg behöver knappast någon introduktion av den forne republikanske kongressledamoten och den libertarianske politikern Ron Paul. President Barack Obama behöver nog inte heller presenteras för läsarna, såvida inte vi skall kosta oss på att redovisa hans personalia. Fast det tar vi i ett annat inlägg, ett av de få som kommer hamna i denna blogg som jag dessvärre har allt mindre tid och kraft att fylla på med text.

I vilket fall som helst har Libertarian Girl postat en bild som mer än väl ger en indikation över hur folk (amerikaner) uppfattar behovet av ännu ett krig i Mellersta östern. Ron Paul plockar potatis med barnbarnen och får tio gånger fler ”likes” än Barack Obama som beslutat att ”ta action” mot Syrien. För en gångs skull är jag glad över att trivialiteter får ”likes”.

Jag tror att vi tar en till skärmdump från Libertarian Girl för att illustrera skillnaden mellan det USA vi har, och det USA som världen skulle behöva. Om frihetstanken skulle slå rot och blomma i ”Land of Freedom” tror jag att vi skulle kunna se en avveckling av den integritetskränkande massövervakning som uppstått som regeringarnas svar på ”hotet från den globala terrorismen”.

sb ron or obama is right

F.ö. roar det mig att det börjar skrivas om att Barack Obama själv varit avlyssnad av NSA under sin tid som senator från Illinois. Frågan är vad de lyckades fånga upp som gjort att han så lydigt följer storbankernas och vapenindustrins minsta nycker som president…? Nå, i vilket fall som helst är det inte så demokrati skall fungera, vare sig i USA eller Sverige, enligt min mening. Men i det sistnämnda landet vill regeringen inte ens diskutera saken. Henrik Alexandersson ställer därför den berättigade frågan: Ligger regeringens lojalitet hos USA eller svenska folket? Själv undrar jag vad statsministern har för uppfattning om sitt folk över huvud taget. Till och med jag börjar bli lite smått orolig inför de framtidsutsikter vårt land har när vi fullbordat det etniska skiftet (med benägen hjälp från Miljöpartiet) inom en inte alltför avlägsen framtid. I vissa förorter runt svenska storstäder har detta folkutbyte redan skett. Dessa orter utmärks genom en modifierad version av den gamla traditionen med vårdkasar för att signalera annalkande oro. Car-beque kallas det numera.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Make war or make food?

 1. kallepelle skriver:

  Ti-hi för Carbecue, men nog verkar det vara äpplen i barnbarnens kärra? Röda!

 2. Peter Harold skriver:

  Jag ser så illa… men nog kan det alltid vara äpplen. Såvida det inte är den röda potatissorten Solanum tuberosum. Fast då borde den ju vara lite jordig, såvida inte de tvättat dem efter upptag ur det sandiga potatislandet. Det kan ju annars vara barnbarnen som är hans potatisar…? 😉

 3. cark1 skriver:

  Här kan du lyssna på vad Howard Bloom har att säga om Syrien:

  • Peter Harold skriver:

   Detta är inte en ny analys. Den måste ha varit uppenbar för Vita Huset sedan länge (och jag har själv kommit till samma slutsats när jag började titta på Syrienfrågan i vintras. Däremot är det inte uppenbart i gammelmedierna. Det är som om de skildrar en annan planet. 😦

   Tänk om man hört Howard Blooms sansade kommentar i den amerikanska kongressen?

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s