En liten film där syriska rebeller misstänks skjuta nervgasgranater mot civila mål

Bästa läsare!

Ursäkta mitt eviga tjatande om Syrien. Men med tanke på hur Vita huset går på med att få sätta igång sitt bombardemang med al-Assads påstådda gasattack mot sina egna medborgare kan det vara på sin plats att publicera information som motsäger Vita husets misstankar.

Som till exempel den här videosnutten som sägs vara inspelad med mobiltelefon medan rebellerna förberedde och genomförde en giftgasattack i tätbebyggt område.

Syrien är fortfarande ett omdiskuterat ämne även i gammelmedierna, fast där är tongångarna förutsägbara. Karin Henriksson skriver smörja i sin ”analys” i Svenska Dagbladet, i en ton som beklagar att allt inte gått Barack Obamas väg. Hör här:

Världen kan andas ut ett litet tag i alla fall, men i den nämnda trion är det president Obama som kan vänta hårdaste omdömena – eftersom han inte styr på samma sätt som den syriske diktatorn eller den ryske despoten och dagligen skärskådas av tuffa medier och av en bitsk opposition.

och

Bland de övriga på den globala spelplanen kan kort sägas: misstänksamheten mot Obama i Israel kan blossa upp igen och vad Obama än gör möts det med skepsis i arabvärlden.

Man kan verkligen inte påstå att de svenska medierna varit särskilt tuffa mot Barack Obama. Inte för att den i Sverige verkande pressen har detta tvång på sig i sin bevakning av amerikansk politik (d.v.s. återger CNN), men det kan knappast betraktas som saklig journalistik att ständigt vara förlåtande mot den amerikanske presidentens misstag, inte minst därför att dessamisstag får konsekvenser även för vårt eget land (vi såg t.ex. bensinpriset studsa upp när Vita huset skramlade med gevären). När Barack Obama för exakt samma säkerhetspolitik som den i de svenska medierna kritiserade/hatade George W Bush men hyllar Obama har gränsen för all anständighet passerats.  Att Barack Obama värre än någon tidigare president skiter i sitt lands konstitution uppmärksammas så gott som aldrig i svenska medier. Att han upprättar dödslistor kallas i svenska medier som ”ett nödvändigt verktyg i kampen mot den globala terrorismen”.

Det är ingen tvekan att svenska medier skulle sluta upp bakom en amerikansk attack mot Syrien idag. Att kalla al-Assad för ”diktator” och Putin för ”despot” tycker jag dock är ett vokabulär som bara borde vara oss amatörmässiga bloggare förbehållet att bruka. Det faktiska förhållandet är att det finns demokratiska verktyg för regimskifte i både Syrien och Ryssland, även om tillämpningen är ett tragiskt skämt. I Wikipedia kan man läsa följande definition av ordet ”diktator”;

 I normalt språkbruk avses dock med begreppet diktator endast den statsledare som inte tillåter opposition eller som behåller makten i första hand genom våld eller hot om våld.

Sedan 2012 har Syrien ett flerpartisystem och reformarbetet ligger på socialistiskt manér inbakat i en 5-årsplan. De flesta partierna i det nya syriska parlamentet har nämligen en släng av socialism i någon form. Enligt Amnesty International har Syrien (haft) omkring 16’000 politiska fångar, och de flesta sitter fängslade längre än tilldömd tid. De flesta av dessa fångar tillhör antingen det islamistiska ”Muslimska Brödraskapet” eller Kommunistpartiet. Vi kan bara spekulera i vad som skulle hända ifall dessa fångar vore fria. Kanske skulle det bli mer demokrati. Eller kanske skulle det bli inbördeskrig. Oupps… ja, vi tycks redan ha svaret.

Vi i västvärlden har en ganska verklighetsfrämmande föreställning av hur lätt och enkelt det är att införa demokrati i Mellersta östern. Vi har också en verklighetsfrämmande bild av hur demokrati skall försvaras, och det gäller även här hemma. I Sverige tar vi den för given. Ingenting kan hota vårt öppna och fria samhälle. Tra-la-la! Förutom Sverigedemokraterna. De är de enda som kan förvandla Sverige till en Nazi-diktatur. Mer tra-la-la och hum-dum-hum! Vi i Sverige är så upptagna att jaga och bekämpa någonting som kallas för extremhögern, till vilken vem som helst som inte sympatiserar med vänstern kan tänkas tillhöra (inklusive undertecknad), att vi inte ser och förstår vad som bromsar demokrati i de länder som vi försöker ”civilisera” medelst svenska skattepengar och NATO-planterade bombmattor.

Många argumenterar emot al-Assads regim genom att – helt korrekt – påpeka att han är muslim (ett grundlagskrav i Syrien för den som skall vara president) och att syrisk lagstiftning baseras på sharia (som innehåller inslag av förtryck och förnekelse av mänskliga rättigheter). Men förutom att muslimer flyger in i skyskrapor och spränger tunnelbanetåg – om en raljant generalisering kan ursäktas för att ge diskussionen en målande beskrivning – så vet vi att det är svårt att växla kurs för en shariastyrd stat till västerländska demokratiideal. Och det är där problemet är idag; med al-Assad som ”diktator” har det funnits en grundläggande säkerhet för de hundratusentals medborgare som inte är muslimer. Den säkerheten försvinner för varje stad och by som erövras av rebellerna – de som president Barack Obama stödjer.

Syrien är en statskonstruktion som inte hade en nationell föregångare när landet bildades. Det ironiska är att jämte USA är det Frankrike (eller snarare dess president Hollande) som ivrigast vill gå till attack mot al-Assad och hans regim. Och Frankrike var det land som på uppdrag av Nationernas Förbund hade mandatvälde över området från 1923 och fram till tiden efter 2:a Världskriget. På den tiden ägnade de franska soldaterna en hel del energi åt att jaga rebeller i Syrien. Somliga av dessa fångades in och hängdes offentligt (se bilden). Nu 90 år senare är Frankrike rebellernas näst bäste vän (eller t.o.m. bäste eftersom Barack Obama ju hindrats av ”granskande media och bitsk opposition” från att skicka missiler mot al-Assad). Ironiskt, sa Bull.

sb french hangs syrian rebels

På 90 år har man inte lyckats införa västerländsk demokrati eller frihet efter västerländsk förebild i Syrien. Viss del av skulden kan vi lägga på det statsbärande Bahtpartiet och dess socialistiska agenda. Likaså har demokratiarbetet fått stå tillbaka för utbredd religiös extremism (islamism) och den fientliga relation som råder mellan Syrien och Israel (det senare landet har ockuperat en del av Syrien), liksom mellan Syrien och Saudiarabien. Ingenting tyder på vi i västvärlden skall kunna bomba Syrien till demokrati på nio veckor, eller hur nu Barack Obamas plan nu lyder. Varför bombar vi inte Saudiarabien vars kungafamilj ensam utgör lagstiftare, ifall bristen på demokrati och mänskliga rättigheter är ett problem???

Vad som behövs är ödmjukhet. Och förnuft. Båda faktorer saknas när Vita huset slår på krigstrumman. Man måste vara realist när man säger vad vill uppnå med demokratiarbetet i Mellersta östern. Och är man realist inser an att man inte kan uppnå särskilt mycket, såvida inte man vill ha en total kollaps av den syriska staten. Den hjälpen behöver vi i väst inte nödvändigtvis bistå med…

Hälsar eder Peter Harold

P.S.
Mer tips om politisk verklighetsflykt – eller åtminstone ensidig belysning på en svår fråga – kan fås genom denna SvD-artikel om att Europas förestående undergång p.g.a. en muslimsk ”flodvåg” är en myt. Skribentens argument är att ”muslimerna i dag vanligen är ett helt oproblematiskt inslag i våra storstäder.” Men skribenten – som citerar ur ett par nya böcker om ämnet – struntar totalt i att problematisera mekaniken som föregår ett islamiskt maktövertagande utan våld. Våld är inte en förutsättning för att skapa förtryck. Det vet vi som lever i väst, inte minst genom våra regeringars flitiga massavlyssning.
D.S.

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

26 kommentarer till En liten film där syriska rebeller misstänks skjuta nervgasgranater mot civila mål

 1. MartinA skriver:

  Välskrivet! Bravo!

 2. anna skriver:

  Ja, varför bombar vi inte Saudierna, egentligen…? Det syns åtminstone i bostadsförmedlingens utbud att en jävla massa syrianer fått permanenta uppehållstillstånd. Efter att det glädjebeskedet gavs har jag märkt att jag inte längre hamnar på 69:e plats för en 3-rummare i stockholms utkanter efter 6 år i kön. Numera hamnar jag på 397:e plats! Men det är klart- det är ju viktigt med solidaritet! Jag tycker verkligen det är dags att alla solidariska människor bidrar själva och ger bort sin egen lägenhet eller varför inte villa- till alla offer för krigen världen över. Då hade kniv-söder fått det färgglada tillskottet som journalister säger sig vilja ha. Ja, varför inte byta sin mysiga lya mot motsvarande i Vällingby exempelvis? Som den där killen gjorde som sen skrev en bok om familjens flytt. Bara det faktum att boken blev en bästsäljare visar ju på det extremt ovanliga i förfarandet. Jag är så jävla trött på solidaritet som innebär en direkt osolidaritet med det egna folket! Men, men- tar vi emot lika många år efter år så har vi snart ett likadant krig här. Gratulerar!

 3. Bengt Hesdorf skriver:

  ”I den upprörda debatten om syriska kemiska vapen aktar sig våra västvänliga medier för att påminna om det amerikanska kriget i Vietnam.
  Över en tiondel av det landets yta fälldes minst 72 miljoner liter av det kemiska avlövningsmedlet Agent Orange.
  Tre miljoner vietnameser påverkades och minst 150 000 barn föddes missbildade av giftet.
  (Enligt vietnamesiska uppgifter ledde det till hela 400 000 döda eller skadade och en halv miljon missbildade barn).”

  ”Vart tog Carla del Pontes rapport till FN vägen för tre månader sedan?
  Hon hade bland annat genom intervjuer med flyktingar funnit att det inte fanns några bevis på att den syriska regimen använt kemvapen, medan mycket tydde på att rebellerna hade gjort det.
  Schweiziskan Carla del Ponte är ingen duvunge i fråga om krigsförbrytelser.
  Hon har bland annat varit åklagare vid den Internationella Brottsdomstolen i Haag och visat civilkurage tidigare.”

  ”För ett par veckor sedan framträdde fredsprofessorn Ola Thunander vid fredsdagarna i Degerfors.
  Han talade bland annat om de operationer som kallas ”false flag”. [1], [2], [3]
  Ett av exemplen han nämnde var den så kallade ”brödkömassakern” den 27 maj 1992, när bomber tre gånger exploderade i det av serber belägrade Sarajevo och dödade många civila muslimer.
  Han ifrågasatte om det verkligen var ett serbiskt dåd, ty det var de som missgynnades.”

  ”Dessutom vet vi ju att sanningen har varit krigets första offer inte minst i Mellersta östern. Den 10 oktober 1990 framträdde inför den amerikanska kongressen en kuwaitisk tonårsflicka, Nayirah.
  Hennes vittnesmål upprörde hårdhudade journalister och politiker och skakade via TV om en hel värld.
  Mer än något annat bidrog det till att påverka opinionen för krig mot irakierna, Kuwaits ockupanter.
  Före konflikten hade många amerikaner inte ens hört talas om Kuwait — och av dem som hade det trodde en del att det var ett oljebolag.

  ”Ögonvittnet” Nayirah berättade hjärtskärande om hur hon sett den irakiska soldatesken fara fram på Al Addan-sjukhuset i Kuwait.
  Tårögd vittnade hon om hur irakierna hade rövat bort även kuvöserna och grymt låtit spädbarnen dö på golvet..

  Så småningom visade det sig att bakom den här effektiva historien låg en reklamfirma, Hill & Knowlton.
  Den hade från kuwaitiskt håll försetts med ca 80 miljoner kr för att förmå USA och FN att befria Kuwait, ett feodalt shejkdöme och förtryckarsamhälle, som nu började beskrivas som en supersympatisk men våldtagen demokrati.
  Med så mycket pengar kunde den låta ett hundratal anställda bearbeta opinionen, med allting från T-shirts till nationella bönedagar.

  Pangnumret i kampanjen blev unga Nayirahs rörande vittnesbörd. Uppbackad av reklamfirman hade hon inför politiker och TV-kameror skickligt spelat sin propagandaroll.
  I verkligheten hade hon inte varit något frivilligt arbetande sjukvårdsbiträde i Kuwait utan hon var dotter till en av Kuwaits diplomater i Washington.

  Men när succébluffen avslöjades hade redan uppåt 150 000 irakiska killar, ivägtvingade som soldater, dödats liksom tusentals civila i bombangrepp, som påstods vara ”kliniskt rena”.
  På den andra sidan dödades något hundratal, flera av dem offer för ”friendly fire”, missriktad eldgivning från de egna.
  Efteråt blev hundratusentals irakier indirekta offer för Gulfkriget.
  Enligt en FAO-rapport dog uppåt en halv miljon barn, främst till följd av sanktionerna.

  Ännu mera ökänd är den propagandalögn som USA och England använde för att motivera sitt anfall på Irak 2003.
  Det var det falska påståendet att Saddam Hussein hade massförstörelsevapen.
  I detta krig och dess följder har många hundratusen irakier dödats och ännu flera drivits på flykt.

  Men nu ska vi snällt tro att Assadregimen är så omdömeslös, att den själv triggar i gång en västlig aggression.”

  [1] http://www.wanttoknow.info/falseflag

  [2] http://endthelie.com/books-and-reading-material/a-brief-history-of-false-flags/#axzz2f2imyA3N

  [3] http://www.911review.com/articles/anon/false_flag_perations.html

  Källor:
  http://nyadagbladet.se/kronikor/ar-assad-verkligen-sa-korkad/

  http://nyadagbladet.se/kronikor/da-kemiska-vapen-anvandes/

  • Peter Harold skriver:

   Carla del Pontes hade ju ”bara” talat med ögonvittnen, så hennes slutsats om att de syriska rebellerna anvädne sarin räknas ju inte… 😉

   Du presenterar i övrigt precis hur det gick till att sälja in det första Irak-kriget. Och få är medvetna om hur det gick till.

 4. Anonym skriver:

  Hur vet vi vem som spelat in filmen?

  • Peter Harold skriver:

   Det är svårt att se vilken person som hållit i kameran *smile* men det finns en stark misstanke om att personerna på filmklippet inte är soldater ur den syriska armén, och därtill finns det filmer med rebeller som berättar hur och varför de själva använder stridsgas:

   http://www.infowars.com/video-syrian-rebel-admits-using-chemical-weapons/

   Detta förtar ju inte de drabbades lidande, men det ser inte ut som att en attack enbart mot al-Assad regimen är berättigat utifrån den senaste händelsen.

   Tydligen är det någonting med granattypen som inte heller stämmer överens med vad den syriska armén har i sin arsenal, utan misstänks vara ”stöldgods” från Irak.

 5. Bengt Hesdorf skriver:

  Help Kickstart World War III!

  ”President Obama needs your help starting World War III! Find out how you can help!
  Subscribe! http://bit.ly/14OoHzu”

 6. Bengt Hesdorf skriver:

  Ang. de påstådda skjutningar som ägde rum i går (2013-09-16) på en flottbas i Washington DC så kan man fråga sig om inte Obama än en gån ommer till att försöka att sätta det andra tilläggen i den Amerikanska konstitutionen ur spel än en gång.

  Andra tilläget i konstitutionen [1] tillkom just för att inte staten skulle ha något maktmonopol över medborgana genom att ha ensamrätt till att inneha vapen.
  Dvs. att en medborgare skall ha samma rättighet till att bära vapen som statens repsenentanter har.
  Detta för att skydda medborgarna mot statens meáktmonopol vid en ev. konflit mellan medbogare och stat.

  Redan så börjar vissa röster höras, liksom vid de flesta senare incidenter, om att inskränka medborgarenas rätt till att inneha vapen.
  Detta märks inte minst på de uttalnden som nu kommer från Obama adrministrationen vis Amerikansk media.

  Frågan är om inte makthavarna börjar bli lite svettiga och rent desperata nu när vi, tack vare allternativ media, inte kan bli lurade hur som halst med den lögnpropagande och desinformatin som staten sprider via gammel media.

  Det finns de facto en anledning till att andra tillägget infördes i den Amerikanska konstitutionen.

  [1] Andra tillägget (1791) förbjuder inskränkningar av delstaternas miliser och folkets rätt att äga och bära vapen

  • Bengt Hesdorf skriver:

   Det skulle vara en bild i min kommentar som visar samma kvinna som står och gråter så väl i samband med denna atack som vid attackerna i Aurora (massakern), Sandy Hook (maaskern) och vid bombattacken i Boston:
   Bildlänk:
   https://docs.google.com/file/d/0B4M7fcvQAS6YbWdTVDVkRmdfQzQ/edit?usp=sharing adr
   Mycket mystiskt att samma kvinna förekommer i anslutning till samtliga dessa händelser.
   Obama administration har ju klart och tydligt uttryckt sin önskan om att skärpa USA´s vapenlager i strid mot det 2´a tillägget i konstutionen.
   Man behöver inte tänka efter två gånger om varför de nu önskar att göra detta samtidigt som en stor del av det Amerikanska folket lever på svältgränsen och är hemlösa.

   • Peter Harold skriver:

    Ja, just det, historien om den federala gråterskan har jag hört talas om. Jag vet inte om det är helt sant att det verkligen är samma person, men bilderna visar på en misstänkt stor likhet.

 7. cfr skriver:

  Varför skall vi överhuvudtaget lägga oss i muslimska ständigt pågående strider? Sarah Palin – kanske inte den vassaste kniven i lådan – fällde det helt korrekta yttrandet ”Let Allah sort it out”.

  Jag är beredd att ingå en deal med muslimerna:

  De håller sig hemma hos sig och jag lovar i gengäld att aldrig bosätta mig i ett muslimskt land. Det är symmetriskt och reciprokt. OK?

 8. Bengt Hesdorf skriver:

  Romarna var i flera hundra år vana vid att krigiskt segra och utvidga sitt imperium. Men de hade i alla fall insikten om att offren för deras framfart var ömkansvärda. De myntade uttrycket ”Vae victis”, ve de besegrade.

  Våra dagars imperier, tidigare Storbritannien och Sovjetunionen och i dag USA, visar sällan medlidande med sina offer. De besegrades lidanden tystas ned och deras ledare ställs inför rätta och döms till hårda straff.

  Förlorarnas lidanden och segrarnas många krigsförbrytelser blir inte ämnen för Hollywood och andra västerländska medier, som koncentrerar sig på segrarnas hjältemod och ”rättfärdiga” krig och på förlorarnas förbrytelser och allmänna uselhet. För att riktigt demonisera motståndarna/förlorarna har under de senaste åren dessutom ordet ”ondska” flitigt börjat användas – inte bara av muslimska fundamentalister utan också av sekulära västliga ledare.

  Har man oturen att leva under en regim som förtörnar västmakterna kan man vara hur oskyldig som helst utan att ens lidanden beaktas. Som Noam Chomsky påpekat indelar vi ofta de av krig drabbade i ”värdiga” och ”ovärdiga” offer.

  Som ett mantra betonas dock alla människors lika värde. Det är bra, men försöker man sig på att skildra också de ”ovärdiga” offrens öden blir man lätt misstänkliggjord. Av etablissemangets tempeltjänare anklagas man för revisionism. Förr i världen hade detta begrepp en positiv klang. Då talades det med förakt om hovhistoriker, de som smickrade de mäktiga. I positiv motsats till dem framhölls revisionisterna, som kritiskt granskade vedertagna sanningar och ibland korrigerade dem.

  Det antyds också att man tar den ”onda” sidans parti eller att man försöker relativisera dess ogärningar. Den östtyska teologen Norbert Buske har skrivit en liten bok om den nordtyska staden Demmin, vars hemska öde i slutet av andra världskriget han upplevde som liten pojke. Där skriver han:

  ”Skuld och elände låter sig icke kvittas mot varandra, de adderar sig, de hopar sig. Den som beträffande dödandet skiljer på rättfärdiga och orättfärdiga offer har ännu inte förstått mycket av krigets egentliga elände”

  1993 utkom boken Tie Tampereelle (Vägen till Tammerfors), skriven av Heikki Ylikangas, professor i historia vid Helsingfors’ universitet. Den handlar om det finska inbördeskriget 1918, då de ”vita” besegrade de ”röda”. Det var från båda sidor precis så grymt som de flesta krig brukar vara.

  Slutkapitlet i boken har rubriken ”Ett kollektivt trauma”. Ylikangas menar, att inbördeskriget ända till i dag efterlämnat djupa ärr:

  ”Den svåraste bitterheten förorsakas av hemlighållandet, av att den segrande parten försöker skyla över de våldsdåd dess soldater gjort sig skyldiga till. Bara om och när dessa våldshandlingar visas i öppen dager på samma sätt som den förlorande partens alla brott har visats, och de skyldiga i och med avslöjandet så att säga får sitt straff och våldsdådens offer sin upprättelse, tynar traumat bort. I annat fall blir det bestående –trots tidens gång.”

  Ylikangas påstår att ”samtliga brott som den röda sidan begick har grävts fram och visats upp”, medan den segrande vita sidan för att tysta sitt dåliga samvete har ”byggt en befästning av hemlighetsmakeri och smussel”. Som en förklaring till att den vita sidan begick flera våldsdåd än den röda nämner han, att den segrade och därmed tog långt flera fångar än den röda.

  Det behövs röster som vågar ge motbilder till de stora mediernas ängsligt trendiga skildringar av krigen och dess följder, låt vara att det är i segrarnas tross som de lockande köttgrytorna finns. Att krigen fortsätter är bland annat en följd av att segrarnas bild av dem dominerar. Få saker har varit så krigsframkallande som den svart-vita beskrivningen av avskyvärda besegrade och goda, rättfärdiga segrare.

  Källa:
  http://nyadagbladet.se/kronikor/en-befastning-av-hemlighetsmakeri-och-smussel/

  Tack till Per Petreas (N.D.) för artikeln.

  • Peter Harold skriver:

   Ja, det finska inbördeskriget är något som inte direkt trängt sig på i min vardag eller ens för den delen när jag gick i skolan. Det har verkligen varit ett ”Don’t mention the war”, fast utan hotellchefen Basils förvirrade inhopp. Helt klart är det segraren som skriver historien. Om romartidens erövringskrig kan jag tyvärr väldigt lite om, så det här var en intressant kunskap.

 9. Bengt Hesdorf skriver:

  When Russia’s Foreign Minister Sergei Lavrov agreed his deal with John Kerry at the weekend, some may have seen that as a sign that Russia was coming around to the American stance on Syria.

  But Russia’s actions this week have quickly dispelled that view.

  Moscow has refused to accept the American, British and French interpretation of the UN chemical weapons inspection team’s report. It has now even started to undermine Ake Sellstrom’s team themselves.

  The Russians and the Syrians are fighting on multiple fronts at the moment in the PR war, and this suggests they do not want to give too much ground.

  Syria tells Russia it has proof rebels used chemicals
  Syrian Foreign Minister Walid al-Muallem (R) meets Russian Deputy Foreign Minister Sergei Ryabkov in Damascus Mr Ryabkov has been discussing the situation with Syrian officials

  Syria has given Russia new ”material evidence” that Syrian rebels used chemical weapons in an attack on 21 August, a Russian minister has said.

  Deputy Foreign Minister Sergei Ryabkov also said a report by UN inspectors on the alleged use of chemical weapons was politicised, biased and one-sided.

  He said the inspectors had only investigated the attack in Ghouta on 21 August, not three previous incidents.

  The UN team found [1] the nerve agent Sarin was used in the Ghouta attack.

  The report did not apportion blame for the attack but Western nations blame the government forces of Syrian President Bashar al-Assad.

  Damascus – backed by Russia – says opposition forces are to blame.

  Meanwhile the chief UN weapons inspector, Ake Sellstrom, has told the BBC it will be difficult to find and destroy all of Syria’s chemical weapons, but he believes it is ”doable”.

  ”Of course, it will be stressful work,” he added.

  Mr Sellstrom said much depended on whether the Syrian government and the opposition were willing to negotiate.
  ‘Distorted’ report

  In an interview with Russian media, Mr Ryabkov said the Assad government had given him new evidence that rebel forces had used chemical weapons.

  He did not give any details of what those weapons were.

  ”Just now we were given evidence. We need to analyse it,” he told RT news organisation.

  Mr Ryabkov also criticised the UN report, saying it was ”distorted, it was one-sided, the basis of information upon which it is built is not sufficient, and in any case we would need to learn and know more on what happened beyond and above that incident of 21 August”.

  ”We are disappointed, to put it mildly, about the approach taken by the UN secretariat and the UN inspectors, who prepared the report selectively and incompletely,” he told the RIA news agency.

  The UN inspectors were originally mandated to go to Syria to investigate three alleged chemical weapons attacks – at Khan al-Assal, Sheikh Maqsoud and Saraqeb.

  But after the 21 August attack in Ghouta, on the outskirts of Damascus, their instructions changed – and the report they produced is based purely on that incident.

  A further UN report on the other locations will not be released until October.

  The UN experts were not required to apportion blame in their report. But Human Rights Watch says the document reveals details of the attack that strongly suggest government forces were behind the attack. [2]

  Human Rights Watch used the details about the direction some of the rockets are thought to have come from, and worked out their trajectory. Their results indicated that the rockets were likely to have come from an area near a well-established military base.

  Bildlänk ”Estimated range and trajectories of rockets in 21 August chemical attack
  UN divided”:

  On Tuesday the five permanent UN Security Council members – France, the UK, the US, Russia and China – met in New York to discuss a resolution on Syria’s chemical weapons.

  They were discussing a draft resolution put forward by the UK, France and the US.

  Such a document is seen as a key step in a US-Russia brokered plan under which Syria will disclose its arsenal within a week and eliminate it by mid-2014.

  However, there have already been key disagreements over the wording.

  France, the UK and US want a resolution containing the threat of military action but Russia opposes this.

  In transmitting simultaneously to the Security Council and the General Assembly the report on the incident which took place on 21 August 2013 in the Ghouta area of Damascus (see annex), the Secretary-General expresses his profound shock and regret at the conclusion that chemical weapons were used on a relatively large scale, resulting in numerous casualties, particularly among civilians and including many children.

  THE SECRETARY -GENERAL CONDEMNS IN THE STRONGEST POSSIBLE TERMS THE USE OF CHEMICAL WEAPONS and believes that this act is a war crimes and grave violation of the 1925 Protocol for the Prohibition of the Use in War of Asphyxiating, Poisonous or Other Gases, and of Bacteriological Methods of Warfare and other relevant rules of customary international law. The international community has a moral responsibility to hold accountable those responsible and for ensuring that chemical weapons can never re-emerge as an instrument of warfare.

  Bildlänk:

  Russian Foreign Minister Sergei Lavrov said on Tuesday that any UN resolution on the Syrian chemicals issue should not contain the threat of military action.

  A resolution under Chapter VII of the UN charter permits military action if other measures do not succeed. Chapter VI requires a purely negotiated solution.

  The BBC’s Daniel Sandford in Moscow says Russia has delivered a promise from Syria to give up its chemical weapons, and it seems that at this stage Moscow does not feel like giving the Western allies anything more.

  Russia and China have three times blocked Western-backed Security Council resolutions against Mr Assad.

  More than 100,000 people have died since the uprising against President Assad began in 2011.

  Millions of Syrians have fled the country, mostly to neighbouring nations. Millions more have been internally displaced.

  [1] http://www.un.org/disarmament/content/slideshow/Secretary_General_Report_of_CW_Investigation.pdf

  [2] http://www.hrw.org/news/2013/09/17/dispatches-mapping-sarin-flight-path

  Fördjupningslänkar:

  Syrian conflict:
  http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-17258397

  Back from brink, war grinds on:
  http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-24114746

  UN report explained:
  http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-24130181

  Surprise success?:
  http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-24096397

  Daunting task:
  http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-24048338

  Syria crisis: Western military options:
  http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-23849386

  Chemical attack: UN findings analysed:
  http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-24130181

  Syria chemical weapons allegations:
  http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-22557347

  More on This Story:
  http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-17258397

  Källa + Ljudklipp:
  http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-24140475

 10. Bengt Hesdorf skriver:

  Vem är Kerry egentligen. Nytt: han sa att araber betalar USA:s krig mot Syrien. Hizbollah: Assad använde gas.

  Först – lyssna noga här på hur han berättar att arabstater betalar USA:s krig mot Syrien:

  http://wapo.st/1ajCnKA

  Statssekreterare John Kerry sade vid onsdagens utfrågning [1] att arabiska länder har erbjudit sig att betala för hela avlägsnandet av president Bashar al-Assad om USA tog ledningen militärt.

  ”Med hänsyn till arabländers erbjudande att bära kostnaderna, är svaret helt och hållet ja,” sade Kerry. ”De har. Detta erbjudande ligger på bordet.”

  Frågat av Rep Ileana Ros-Lehtinen (R-Fla.) om hur mycket dessa länder skulle bidra, sade Kerry att de har erbjudit sig att betala för en fullständig invasion.

  ”I själva verket har vissa av dem sagt att om USA är berett att gå göra det hela vägen som vi har gjort tidigare på andra ställen, ska de bära den kostnaden,” sade Kerry. ”Det är hur engagerade de är i detta. Det visas inte öppet i korten, och ingen pratar om det, men de pratar allvarligt om att få detta gjort.

  En bild av John Kerry har nyligen åter börjat ses som exemplifierar kvaliteten på hans omdöme och verkligheten i hans långa relation med Syriens diktator Bashar Assad. Samme man Kerry nu jämför med Adolf Hitler och Saddam Hussein var Kerrys restaurangpartner under 2009. Bilden togs vid tidpunkten då Kerry och ett antal andra demokrater, ivriga att förakta Bushadministrationen efter Irak, drev uppfattningen att Assad skulle kunna vara en potentiell partner i att skapa fred i Mellanöstern. Om ett sådant kolossalt misstag utgjorde en anomali i Kerry karriär kan det vara förståeligt. Det är det inte. Kerry har i själva verket en lång historia av att stödja totalitära regimer och mördare som gör honom till en förlägenhet på världsscenen .

  Efter att ha tjänstgjort i Vietnam som en racerbåtskapten omfamnade Kerry omedelbart antikrigsrörelsen diametralt motsatt den tjänsten. År 1970 träffade Kerry Nordvietnams och Vietcongs delegationer i Paris för att diskutera sina fredsförslag. Han var likgiltig att hans insats gränsade till en kränkning av Uniform Code of Military Justice, som talar om ansvarig person som ”utan behörighet medvetet hyser eller skyddar eller ger underrättelser till eller kommunicerar eller svarar eller kommunicerar med fienden, antingen direkt eller indirekt.” där Kerry var särskilt förtrollad av åtta punkter som erbjöds av Madame Nguyen Thi Binh, vinnare av Lenins fredspris, och han uppmanade den amerikanska senaten att anta dem. Kerry blev också talesman och arrangör för Vietnam Veterans Against the War (VVAW) , en grupp som undertecknade ett ”Folkets Fredsavtal” som anpassade sig till Viet Congs villkor för att avsluta kriget. Kerry godkände det fördraget.

  Men den mest föraktliga delen av Kerrys anti-krigsarbete inträffade 1971. Han representerade VVAW och vittnade inför senatens utrikesutskott, vidarebefordrade fortfarande obevisade påståenden om 150 Vietnamveteraner som påstås ha sagt att ”de personligen hade våldtagit, skurit av öron och huvuden, tejpat kablar från portabla telefoner till männisorns könsorgan och skruvat upp effekten, avskurna lemmar, sprängda organ, slumpmässiga skott mot civila, raserat byar på ett sätt som mest påminner om Djingis Khan, boskap och hundar som beskjutits för skojs skull, förgiftade livsmedelslager, och allmänt härjade på landsbygden i södra Vietnam utöver det vanliga som sker i krig.” Kerry hävdade vidare att dessa var ”inte isolerade händelser utan brott som begåtts dagligen med full medvetenhet av officerare på alla nivåer i kommandot.”

  Ändå finns det ett citat från dessa utfrågningar som belyser Kerrys ”utveckling” av sin dom avseende intervention i Syrien . ”Enligt vår uppfattning , och från vår erfarenhet finns det ingenting i Sydvietnam som kunde hända, som realistiskt hotar USA,” insisterade Kerry på den tiden.

  Under de följande åren omfamnade Kerry ett antal andra tvivelaktiga teman och avskyvärda karaktärer. År 1983, ett år innan han blev senator, fördömde han invasionen av Grenada som resulterade i räddningen av amerikanska läkarstudenter, samt störtande av den kommunistiska regimen som hade gripit makten där. Kerry liknade det vid en ”översittares styrkedemonstration mot en svag tredje världens nation.” År 1985 träffade han Nicaraguas kommunistiska Sandinistaregerings ledare Daniel Ortega i ett försök att underminera president Reagans försök att stötta Contras frihetskämpar. Vid den tiden konstaterade Kerry att han var villig att ta en chans på ”god tro för sandinisterna .” Strax efter fick Ortega lån på $200 miljoner från Sovjetunionen. Efter Ortega besegrades av Violeta Chamorro 1990 insisterade Kerry att den amerikanska ansträngningen att hjälpa Contras inte hade någonting att göra med det och kallade det ”en irrelevant debatt just nu.”

  1991 var Kerry ordförande i senatens utskott för POW/MIA-frågor, som skapats för att undersöka möjligheten att amerikaner fortfarande kunde hållas av den kommunistiska vietnamesiska regeringen. Men som US Veteran Dispatch uttrycker det, ”ingen i USA-senaten pressat hårdare på att begrava POW/MIA-frågan” än Kerry, som ”aldrig missade en chans att föra fram propaganda och förvränga fakta till förmån för Hanoi.”

  Och trots hans lidelsefulla tal i kongressen förra veckan där han förespråkar presidentens rätt att ensidigt handla på eget bevåg om kongressen inte godkänner attacken på Assad hävdade Kerry i hans 2003 bok En appell till service att ”multilaterala organisationer är fordon för att främja våra ideal och intressen runt om i världen . ” vilket ekade hans påstående från 1970 . ”Jag är en internationalist” sade Kerry till Harvard Crimson på den tiden. ”Jag skulle vilja se våra trupper spridda genom världen bara efter direktiv av FN.” Kerry tog senare avstånd från den kommentaren i en intervju 2004 med Tim Russert. Ändå understryker intervjun, tillsammans med hans tidigare karriär en obehaglig verklighet: vår nuvarande utrikesministers bedömning saknar allvar.

  Vilket leder oss till Kerrys långa relation med Bashar Assad, den man han nu kallar en ”ligist” och ”mördar ”, även när han insisterar på att ”historien skulle döma oss alla utomordentligt hårt om vi blundat för en diktator.”

  Ingen är blindare i ögat mot Assad än Kerry själv. Som Washington Free Beacon noterade under 2012, har Kerry tillbringat de senaste tio åren som ”högste apologet för amerikansk politik inför Syriens Assadregim.”

  Kerrys ansträngningar började 2003 när han hjälpte till att undergräva Bushadministrationens försök att isolera Syrien efter deras försök att diplomatiskt engagera Assad misslyckades. Mellan 2009, när bilden ovan togs, och 2011 besökte Kerry Assad fem gånger.

  Under sitt besök i februari 2009 strax efter det att Barack Obama äntrade tronen var Kerry säker på att Assad skulle dra nytta av eran om ”hopp och förändring” som hade sänkt sig över Washington . ”Jag tror mycket starkt att detta är ett viktigt ögonblick för förändring, ett ögonblick av potentiell förändring, inte bara i förhållandet mellan USA och Syrien men i förhållandet i regionen, ” gol Kerry. Han trodde även att Assad skulle underlätta den så kallade fredsprocessen, hävdade att ”Syrien skulle kunna vara, faktiskt, mycket användbart för att hjälpa till att åstadkomma en samlingsregering,” mellan Fatah och Hamas.

  Kerry använde också tillfället att sparka på den tidigare administrationen. ”Till skillnad från Bush-administrationen som trodde man bara kunde berätta för folk vad de ska göra och sedan gå iväg och vänta på dem att göra det, tror vi att man måste delta i en diskussion” sade han. ”Så vi kommer att förnya diplomatin men utan några illusioner, utan naivitet, utan någon missriktad tro att bara genom att prata, kommer saker och ting att hända automatiskt .”

  Naturligtvis är detta just den politik som Obama-administrationen har bedrivit i Mellanöstern under fem år med katastrofala resultat .

  Ett år senare var Kerry tillbaka i Damaskus och försökte att återuppliva den avstannade fredsprocessen. Och än en gång var han översvallande om Assad och hans nations roll i ansträngningen. ”Syrien är en viktig aktör i att skapa fred och stabilitet i regionen ” sade Kerry, efter ett möte med Assad – han uppmanade till och med Syrien att sluta leverera vapen till Hizbollah. Han insisterade vidare att Obama-administrationens försök att utse den första amerikanska ambassadören i Damaskus på fem år var ”bevis på att samverkan med Syrien är en prioritet på de högsta nivåerna i vår regering .” ( Bushadministrationen hade dragit tillbaka den amerikanska ambassadören 2005, efter mordet på Libanons före detta premiärminister Rafiq Hariri, i en bilbomb som troligen iscensatts av Assads regim).

  Sju månader senare avslöjade ett Wikileaktelegram att Kerry berättade för en ledare i Qatar, premiärminister Hamad bin Jassim Al Thani, och emiren av Qatar, Hamad bin Khalifa, att Golanhöjderna ska återlämnas till Syrien, och att ett slutligt avtal om fredsprocessen måste innefatta en palestinsk stat med en [tredje palestinsk] huvudstad i östra Jerusalem.

  Kerrys vanföreställningar förblev anmärkningsvärt konsekventa och med 2011, när Mellanöstern började utvecklas till vad Kerry och hans medarbetare i regeringen och media berömt feletiketterade som den ”arabiska våren .” I en kolumn i Wall Street Journal erinrade Bret Stephens om vad Kerry hade ”eftersom hade varit mycket generös med mig” var hur han karakteriserade Assad som en man av hans ord. Kerry insisterade vidare att ”Syrien kommer att utvecklas, Syrien kommer att förändras eftersom det har en god relation med USA.”

  Mer än 100.000 dödsfall senare har Syrien helt visst förändrats säkert. Så har han sedan sina anti-Reagan , pro-Sandinista-dagar tagit en diametralt motsatt ståndpunkt nu. ”Vår utrikespolitik ska representera de demokratiska värderingar som har gjort vårt land stort, inte undergräva dessa värden genom att finansiera terrorism att störta regeringarna i andra länder,” sade Kerry.

  Det är samma John Kerry som nu är mer än villig att underblåsa al-Qaida och det Muslimska Brödraskapet i försök att straffa Assad.

  Ännu värre, igår höjde Kerry ribban, vägrade att utesluta att USA skulle sätta trupper på marken i Syrien. ”Jag vill inte från bordet ta bort ett alternativ som kanske eller kanske inte är tillgängligt för presidenten för att säkra vårt land”, sade han, och erbjuder ett hypotetiskt scenario att säkra kemiska vapen för att hindra terrorister från att få dem. Men han gick genast flip-flop och sade att administrationen kommer att acceptera de gränser Kongressen ställen på dem för att se till att USA inte dras in i inbördeskrig. Kerry försökte därefter att immunisera Obama från hans oklok ”röda linje” som är den primära drivkraften för detta politiska drama. ”Den här debatten handlar om världens röda linje. Det handlar om mänsklighetens röda linje. Och det är en röd linje som vem som helst med ett samvete borde rita, ” insisterade han.

  Tydligen har mycket av den amerikanska allmänheten inget samvete. Medelvärdet av fyra separata omröstningar tagna om offentligt stöd till flyganfall (än mycket mindre för kängor på marken) visar att endast 33% av amerikanerna är för ansträngningen medan i genomsnitt 49,5% av allmänheten är emot.

  Ironiskt nog spelade Kerry, som anklagade sina kritiker för ”fåtöljisolationism” en viktig roll i det stelnande amerikanska motståndet mot ingripande i Mellanöstern. Som medförfattare David Horowitz och Ben Johnson noterade i sin bok ”Party of Defeat: Hur demokrater och radikaler undergrävt USA:s krig mot terrorismen före och efter 9/11”, då Kerry såg den radikala antikrigs vänstersympatisören Howard Dean flyta upp till överst i listan demokraternas presidentkandidat nominerad under 2003, följt av lika antikrigsförespråkaren Dennis Kucinich, bestämde Kerry plötsligt att han var emot Irakkriget han tidigare stött. Således övergav mannen som nu kräver en syrisk omröstning baserad på samvete, hans eget i en strävan efter större politisk glamour.

  Kort sagt är John Kerry en man vars bedömning med hänsyn till USAs fiender helt saknas, och vars ”principer” lätt kastas bort till förmån för politisk opportunism.

  Igår sammanfattade ordförande i Joint Chiefs of Staff general Martin Dempsey Kerry nuvarande logik. Senator Bob Corker ( R – TN ) frågade generalen vad administrationen ”sökte” i Syrien . ” Jag kan inte svara på det, vad vi söker” svarade Dempsey. Inte heller kan vår aningslösa statssekreterare , som även han personifierar Obama-administrationens svaghet, inkompetens och opålitlighet.

  Hizbollah har sagt att Assad använde gas, enligt tysk källa. [2]

  Tyska underrättelsetjänsten säger att de har uppfångat ett telefonsamtal med detta innehåll. Hizbollah anser att det var ett sätt att visa att Assad började förlora greppet över situationen. Samtalet var till den irakiska ambassaden i Damaskus.

  [1] http://www.washingtonpost.com/blogs/post-politics-live/liveblog/the-houses-syria-hearing-live-updates/#e68f139f-e012-476c-876e-2467ba30e5e3

  [2] http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171641#.UisBGsZSVLM

  Källor:
  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/kraver-svar-pa-kemvapenattacken_8496150.svd

  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/kerry-vill-stoppa-slakt-i-syrien_8483314.svd

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5632268

  http://www.skanskan.se/article/20130514/TTUTRIKES/130519734/-/storpolitik-for-john-kerry-i-sverige

  http://www.nsk.se/article/20130514/TTUTRIKES/130519734/-/storpolitik-for-john-kerry-i-sverige

 11. Bengt Hesdorf skriver:

  ”Children in Syria chemical attack video ‘moved between locations’ before ‘staged’ filming

  Children filmed as victims of the Aug 21 chemical attack in a Damascus suburb had been deliberately moved to the location from a different region after being kidnapped weeks before, Mother Agnes told RT after presenting her own investigation to the UN.

  Mother Agnes Mariam el-Salib and her group carried out their own investigation. They looked through the 35 videos of the incident that were posted on the internet.

  What caught Mother Agnes’ eye was that the same children resurfaced in different videos.

  “We see children in a video presented as victims of a chemical attack in Jobar. And then we see the same kids in a video out of Kfar-Batna, and they are claimed to be kids from Kfar-Batna, and then, from Ain Terma. We have seen one and the same boy ostensibly in agony in different settings,” she told RT Arabic.

  “Who are those children? We want to know the truth,” Mother Agnes says.

  RT: To start with, could you tell us a little about your team and what you do? Does your team consist of Syrians or foreign nationals?

  Mother Agnes Mariam el-Salib: We are a multinational group intended to assist reconciliation in Syria, as our name suggests. We have with us representatives from a number of countries including Australia, Belgium, France, Ireland, the United States, and even Malaysia. We also represent Arab countries, including Syria, of course. We are willing to maintain communication with anyone inside Syria who would take interest in mitigating the impact of this conflict for the civilian population. To that end, we are willing to engage opposition groups as well as government forces. We are committed to providing whatever assistance we can to civilians who have been aggrieved, whether by the actions of opposition fighters, or those of government troops. To be sure, we have pointed to numerous human rights violations in Syria, as those violations have been unending throughout this terrible crisis, and they have had an impact on every citizen of Syria. We must assist refugees, the elderly, women, and children. Starting from March this year, we have received several offers of support from UN offices and a number of NGOs. And we are getting some serious support.

  RT: Would you tell us about the study that you presented today during a meeting of the UN Human Rights Council?

  MA: The study I have prepared is based primarily on testimonies collected in the highland areas of the Latakia Governorate, which we visited as part of our organization’s reconciliation effort. I met with several families in the area. They told me they had recognized their children in the videos capturing the alleged victims of the chemical attack in East Ghouta. A number of other families contacted us, asking us to look into what was going on.

  Beyond doubt, there are large international institutions that are addressing this issue at the moment, but we would also like to contribute in our own modest way, to the benefit of the people. We have studied video footage from the scene. We have put together our graphic evidence into a leaflet that we circulate. We have looked through the first 35 videos of the incident that were posted on the internet. We tried to identify the children we had been told about in those videos. And as we looked closer at those videos, there was a surprise. We found out that the videos that the United States had held up as genuine evidence to indict the Syrian government with having used chemical weapons on its own civilians – those videos had actually been falsified. Specifically, we studied videos One, Six, Eleven, and Thirteen.

  RT: Do you make this argument based on your own impressions, or do you have testimonies from witnesses confirming that specific children in the videos do, in fact, come from the families you have mentioned?

  MA: First of all, there are family members who say they have recognized their children. They pointed to specific videos from Kfar Batna and Jobar. I cannot go into detail, because I don’t have permission from the families to mention names. So I’ll put it in general terms: as of now, we know that people have recognized some of the children. In some cases, it was a mother or a father who recognized their child in a video. In other cases, it was an aunt or an uncle, or some other relative, because some of the parents had been killed during the fighting, as the insurgents advanced through the townships and villages of Latakia. I cannot judge whether what those people say is true; that would require a DNA test. As far as we are concerned, we are trying to figure out why all those people would start claiming they see familiar faces in those videos. We look specifically at the footage selected by the Americans, and we see that it has been supplemented with footage provided by Al Jazeera, or by one of the coordination committees. We have 35 videos in our brief, but there are about 200 to 230 videos in total, each different from the others. They are peddled by a variety of sources – from local coordination committees to NGOs to media organizations. As we examined the videos, trying to identify the children in question, we noticed signs suggesting this or that had been staged and directed. For example, there is footage of a boy receiving first aid. And then there is a different video where you can see the same boy receiving first aid all over again, but in a different setting. It is like a movie production, where scenes are repeatedly edited and re-filmed. You shoot one scene, you don’t like it, so you alter the settings and you try again.

  RT: Are you referring to videos circulated by American media?

  MA: Exactly.

  RT: What about the other side of the story? I mean the Syrian government. It has also released videos, claiming the footage depicts the victims of a sarin attack. Have you examined those?

  MA: No. In fact, we are an independent group. We don’t work for anyone, we work on our own. We want to know the truth. We are bringing up this issue in whatever format is available. Today, we spoke to the UN Human Rights Council. Next, we plan to address the International Red Cross Committee. We want to know who those children are and where they come from. Those kids were apparently moved between locations. That is, we see children in a video presented as victims of a chemical attack in Jobar. And then we see the same kids in a video out of Kfar-Batna, and they are claimed to be kids from Kfar-Batna, and then, from Ain Terma. We have seen one and the same boy ostensibly in agony in different settings. Who are those children?

  RT: The video footage we’re talking about was circulated by the American media. But what can you say of the tapes aired by Syria’s official TV channel and other Syrian media? Have you been able to study them?

  MA: We’ve seen the videos provided by the opposition, which confirm that the incident took place in Eastern Guptah on August 21, 2013. We decided to watch the tapes because people told us they had recognized their kids in the footage. In fact, we spent hundreds of hours studying the footage – it’s no easy business.

  RT: Mother Agnes, sorry to interrupt you – but in the beginning of the interview you said that you’d been investigating cases of human rights abuse both by the government and the opposition. Could you please give us some detail?

  M A: Yes, sure. There is a report that has recently been filed to the General Assembly. It is to be discussed shortly. The Human Rights Violations Investigation Commission keeps failing to get into Syria, claiming that they can’t get a permit from the Syrian authorities. That’s why they cannot collect first-hand reports of all the witnesses. Back in March we cooperated with this commission, as well as the UN Human Rights Commission headed by Navanethem Pillay, and the commissioner herself said she wants to hold an investigation of her own.

  We met in Lebanon and talked on the phone as well, and members of the two commissions ended up asking us to find witnesses for them. That proved a major challenge. People are too scared to share any information because they think the militants might plot revenge on them.

  When we did eventually find the people who agreed to testify, our report got a much more complete look. Our previous report, for example, was about 60 percent more informative. Unfortunately, it was compiled at the time when many experts of the commissions were away on summer holidays. This is why we were unable to deliver the testimonies in due time. And that’s exactly when the killing spree near Latakia happened.

  There are over 400 people on my list of the dead. These people were brutally murdered – but the world media have been reluctant to talk about that for some reason. They never even tried to interview the survivors or the families of the victims. Their excuse for such reluctance is that they believe those people who died near Latakia were killed in hostilities rather than a well-planned raid by the militants who specifically targeted civilians.

  We always side with the victim. And whenever someone is subjected to violence, the whole world needs to raise its voice. And we will join in the chorus, too. In such circumstances it is unacceptable to act selectively; one cannot speak about the suffering of some people yet ignore the suffering of the others. The world media have said very little, and rather half-heartedly, about the casualties near Latakia.

  It was our duty to stand up and speak out, to raise awareness of this tragedy. So we hope to see the international commission in Syria. With God’s help we sent an invitation to Ms. Carla del Ponte to visit Syria. I’ve told the Human Rights Council in Geneva that we would like everybody to get the big picture of what is happening. Their report is so one-sided! It’s like a book with half of the text missing.

  RT: How did the council react to the report you had submitted? Did it receive a response from the members of the council?

  MA: Yes, it drew a wide response. Both Navanethem Pillay and the investigators have shown a lot of enthusiasm since we arrived in Geneva – they have shown a great interest in it. Every time we come to Geneva they set up meetings. Mrs. Navanethem Pillay presided over our latest meeting with the UN experts personally, which is a great honor for us. The meeting was also attended by a Nobel peace laureate, Mairead Maguire. Alfred de Zayas – the UN expert on the promotion of a democratic and equitable international order – was present at our meetings too, and he sometimes chairs them.

  On the request of the United Nations commission that investigates human rights violations in Syria, we held a meeting with Alfred de Zayas that lasted an hour and a half. An English expert from an international conciliation committee participated in it, too. They formulated their expectations in terms of their visit in Syria and we, in our turn, expressed our concern that the substance of their new report after they arrive in Syria might not change at all. In response they tried to assure us they were seeking to receive unbiased information. We think it would be fair if the whole world learnt about sufferings of all the victims. The world should know the life stories of all the casualties because all those people were peaceful innocent civilians.

  RT: Be it victims among the opposition or among the government supporters?

  MA: Sure. We are working for the best interests of the Syrian people. I have been to all parts of the country, except for northeastern Syria, but I plan to visit this region as well. I got an invitation from there and I hope I will be able to go there with God’s help.
  We stand for the interests of the Syrian people with all its ethnic and confessional diversity.

  RT: The UN Secretary General now confirms that chemical weapons have been used in Syria and describes it as a war crime. His report indeed can make one shudder. How would you comment on the report? What steps can your group take and why hasn’t the guilty party been established yet?

  MA: I have to say that I am not an expert. The experts of the commission that came to Syria were highly professional. They took necessary samples for testing and then confirmed that sarin gas had been used. I have no doubt about it.

  The Human Rights Committee has held meetings for three days in a row starting the day before yesterday. The organization is regarded as the major global authority on these issues. So is that appropriate when representatives of some of the member countries make sweeping accusations before even getting the conclusion of the chemical weapons experts who are investigating the case in Syria? We can’t bring charges until a comprehensive, unbiased, independent investigation is over.

  There are some incidents that I investigated myself. I want to know who those dead kids we saw in a video on the internet, which looked like it was some kind of a movie, were. The strangest thing was that they showed a lot of victims but no pictures of a mass funeral – we could only see burying of the eight of them. But where are the rest? If they are alive, then it is good news, and it means that the story has been fabricated. But if they are dead, it is terrible. Every parent should know his kid’s whereabouts – be it a parent from Latakia, Jobar or Kafr Batna. No matter what ethnic group a parent belongs to, he should know where his child is. Here are the photos in evidence: each victim in these pictures is marked as “unidentified.” Is that possible in the regions controlled by the rebels? They sustain the lives of local civilians and are accountable for their security in these territories. How come nobody recognized the children in the photos? People in these regions know each other well.

  RT: When the entire region is being shelled, whole families may be killed. Children may lose their parents and parents may lose their children. After a while, it can become problematic to identify the victims. What can you say?

  MA: It was not a bombardment with traditional ammunition – it was a chemical attack. Hospitals say people were inside their homes when the attack started. Most of them were sleeping. Given that rescuers arrived there knowing exact addresses, how come the casualties remain unidentified?

  Another question – where are the parents of these children? I carried out my own research of social relations in Syria and what we were shown in the video runs counter to the realities of the relations between the Syrian people – they know each other well. At present we are searching for the parents of the children. They might have been from Latakia, not Eastern Guta.

  Right now, we are drawing up the lists of the killed children. We demand that an investigation be held. Parents have the right to know where their kids are. We ought to find these parents in case a DNA test is needed. They are entitled to know the truth.

  We see it as our crucial mission. Every parent must be aware of what happened to their child, whether they are dead or alive. I’m not sure if all the bodies on the footage were bodies of dead children. Talking to the parents of those children is quite an ordeal – but we have to do it. We have to go over each of these tragedies to find the truth. Each tragedy is all-important to me. And the whole thing took such a toll on us that we haven’t had a wink of sleep in a very long time.

  RT: Thank you very much for this interview. That was Agnes Mariam el-Salib, Mother Superior of St. James Monastery, speaking from Geneva.”

  Källa:
  http://rt.com/op-edge/syria-chemical-attack-children-staged-030/

 12. Bengt Hesdorf skriver:

  Report: Has Military Finally Confronted Obama; 5 Generals Threaten Obama With Arrest?

  Has the Military Finally Confronted Obama?
  EDT, radio host Andrea Shea King is berating [1] military officers and members of Congress for not confronting Obama about his “malfeasance” while he has occupied the Oval Office.

  However, an unconfirmed report [2] on Tuesday states that five military generals [3]
  have met with Obama and told him [4] that he will be “arrested and charged with Treason for attempting to provide aid and comfort to our enemies, namely the al-Qaeda affiliate al-Nusra Front in Syria.” Since late August, Obama has been pushing the international community and Congress to approve U.S. military action in Syria as a result of Syrian president Bashar al-Assad’s alleged use of chemical weapons which reportedly killed more than 1,400 people.

  The Obama regime has not proven that Assad was responsible for the attack. Assad claimed in an interview with ABC’s Charlie Rose that his soldiers were the victims of a chemical weapons attack.

  Obama has indicated support for the Syrian rebels, [5] who have committed numerous atrocities of their own and contain members of Al Qaeda and other terrorist groups.

  King said she has been taking screen shots of The Drudge Report, which she believes are “making history.” At 9:30 p.m. EDT, her upcoming guest is Brenda J. Elliott, co-author of the book written with Aaron Klein, “Impeachable Offenses.”

  King describes the book as “scholarly” and presenting “probable causes” for Obama’s removal from office, invoking the Founding Fathers about the justification for impeaching a sitting president.

  At 9:35 p.m., Elliott revealed that in 2011, the Senate was discussing Obama’s impeachment. She said members of the House of Representatives, including progressives, began considering impeachment last year. However, “They are not saying a word about Syria now,” Elliott said.

  She predicted that more will be heard “from the left” outside of Congress, such as from Code Pink, which vocally objected to Obama’s use of drones to kill enemy combatants. Elliott said that Code Pink members are “headed to Syria” to petition for “no bombing.”

  Elliott named Bill Ayers and Cornell West as leftists who are very dissatisfied with Obama’s actions regarding Syria. “I think the noise is going to get strongest for impeachment from the left,” Elliott said.

  Enlisted members of the military swear an oath to uphold the U.S. Constitution and to obey the president, but officers swear to uphold the Constitution above all else.

  Various members of the military have been depicted in recent days as objecting anonymously to possible deployment or action in Syria against Assad.

  Elliott stated at 9:44 p.m. that a “gun-running operation” was being run through Libya to the Syrian rebels at the time that the U.S. outpost in Benghazi was attacked one year ago and four Americans were killed. Elliot described “dozens of people involved” in transferring weapons from Libya to “Syria and other terrorists.” She said that the weapons had been given to Libyans first, then taken away, which she speculated angered the Libyans.

  King asked Elliott about her coverage of Fast & Furious, a gun-running program carried out by the U.S. Department of Justice under Eric Holder. Elliott said that Libya and Fast & Furious were two chapters in the book which “belonged together.”

  Elliott said that Klein felt that Benghazi was the most important event in the book, while she felt that “amnesty” and the “criminal illegals” were “probably the biggest threat to our country.” Last year, Obama issued an executive order which allowed young illegals to remain in the country if they did not have a “serious” criminal record. The edict encouraged the Department of Homeland Security to abandon deportation standards outlined in existing federal law.

  Congress took no action after Obama issued the order or in response to any of his other executive orders designed to circumvent the legislative branch of the federal government.

  Elliott said that the Obama regime has been “dumping illegals” in areas “near the border” with Mexico but not close to their initial point of entry into the country. “Repatriation to another port” is a term Elliott said the Obama regime uses to describe illegals who are “dumped,” generally in “sanctuary cities.”

  “What role did Obama play in this?” King asked, to which Elliott said the plan was to gain “Democrat voters.” She referred to “prosecutorial discretion” allowed by Obama’s executive order, also called the DACA. “The mainstream media still is not reporting that this was an executive order….It is a policy memorandum issued by then-Homeland Security Secretary Janet Napolitano,” Elliot explained. She said that Napolitano’s memorandum has no legal standing because Congress sets immigration policy, not an executive branch department.

  Elliott described the change in policy as “totally unconstitutional” and “outside the law.”

  King asked Elliott to talk about “the NSA.” “Has this been allowed by Congress?” King asked.

  “Congress has allowed this to happen,” Elliott said. “Obama has done all of this behind the scenes,” she said. She described Obama “asking the court to remove the ban” which existed on domestic surveillance in 2011 as The Post & Email reported on Monday.[6]

  King asked about “the fusion centers,” which Elliott said filter information which goes to and from the FBI. She said the NSA and fusion centers “fit together.” She said that the huge amount of information gathered on Americans has “not stopped a single terrorist attack….It hasn’t produced anything.”

  She mentioned a two-year study on the fusion centers which reported little productivity. Fusion centers have labeled constitutionalists and home-schoolers “potential domestic terrorists.”

  Elliott said that Obamacare was rewritten by the IRS after it was pronounced to be a “tax” by the U.S. Supreme Court in June 2012.

  Various congressmen said during the August recess that the House of Representatives would “probably”[7] have the votes to impeach Obama.

  Of Obamacare, Elliott said that it “was never meant to work” but will be “difficult to repeal.” She said it has changed the country dramatically, with many employees’ hours reduced by their employers to avoid having to provide health insurance. “Everything is just one horrible mess,” she said.

  Elliott predicted that progressives will use Obamacare to institute “single-payer” insurance, which Sen. Harry Reid has implied. She said in her home state of New Hampshire, doctors are closing their clinics and going to work for hospitals. She said that patients will no longer see doctors. “We’re down to nurse practitioners,” she reported. “This is what’s happened all over the country.”

  She said “our medicine is not health care anymore,” to which King said that people may respond by using homeopathy and other natural remedies.

  Elliott, who said she is a licensed acupuncturist, reported that she never participated in insurance programs when she practiced. She predicted that health practitioners “will be put out of business” as a result of Obamacare.

  In 2008, Obama promised to “fundamentally transform the United States of America.”

  A question from a listener asked if the correct action would be taken “at the correct time.”

  Elliot likened the House of Representatives to “the grand jury” in considering Articles of Impeachment. She said that she believes the impeachment is “the easy part.”

  The Articles of Impeachment would then go to the Senate, which would act as the jury.

  Elliott predicted that the House will keep its Republican majority in 2014. “There is a possibility for the Senate to flip to the conservatives,” in which case impeachment could advance in that chamber.

  “Even if the Senate did not kick him out of office, no president ever looks around and says, ‘I’ve got too much power,’” Elliott said.

  King said that a frequent guest of hers, Elizabeth Letchworth, who was secretary of the Senate some years ago, said that Obama’s people have looked through existing law and “bastardized the system” by writing policy in similar language. Elliott said that Obama’s aides have been researching ways in which they could bypass Congress. “These are very wily, evil people,” she said.

  “Working with Congress..they don’t do it,” King said.

  “They don’t have to,” Elliott replied.

  King said that Obama’s regime is “treasonous” and “unethical,” naming John Podesta. She stated that members of The Muslim Brotherhood have been “in the White House,” including “the man behind the desk.”

  [1] http://beforeitsnews.com/r2/?url=http://www.blogtalkradio.com/askshow/2013/09/11/the-andrea-shea-king-show-brenda-elliott

  [2] http://beforeitsnews.com/r2/?url=http://www.godlikeproductions.com/forum1/message2350794/pg1

  [3] http://beforeitsnews.com/r2/?url=http://www.godlikeproductions.com/forum1/message2350794/pg1

  [4] http://beforeitsnews.com/r2/?url=http://www.blogtalkradio.com/1948-kitty/2013/09/10/heads-up-warriors

  [5] http://beforeitsnews.com/r2/?url=http://www.redstate.com/ulyssesarn/2013/08/27/any-us-military-action-in-syria-would-be-tantamount-to-treason/

  [6] http://beforeitsnews.com/r2/?url=http://www.thepostemail.com/2013/09/09/former-judge-obama-a-war-criminal-if-he-orders-military-strike-in-syria/

  [7] http://beforeitsnews.com/r2/?url=http://www.obamareleaseyourrecords.blogspot.com/2013/09/rep-bill-flores-on-obama-impeachment.html

  Källor:
  http://beforeitsnews.com/obama-birthplace-controversy/2013/09/report-has-military-finally-confronted-obama-5-generals-threaten-obama-with-arrest-2466676.html

  http://www.thepostemail.com/2013/09/10/has-the-military-finally-confronted-obama/

 13. Bengt Hesdorf skriver:

  The War You Don’t See.
  a film by John Pilger, revealing the hidden truth of the Iraq invasion, and highlights the Media’s compliance in the propaganda, of selling the war to the public, and their failure to report the whole truth of the various conflicts currently occurring in the middle east, and previously in Vietnam, WW1 and WW2.

 14. Bengt Hesdorf skriver:

  Syrien krisen: Lite bakgrund och hur dagsläget ligger f.n. (enl. div mediakällor)

  Qadri Jamil (Syriens vice premiärminister)säger inbördeskriget har nått ett dödläge

  ”Inbördeskriget har nått dödläge, men att ingendera sida är stark nog för att vinna”

  Qadri Jamil berättade för Storbritanniens Guardian att på de föreslagna fredssamtalen i Genève att Damaskus skulle kräva en vapenvila med den väpnade oppositionen.

  BBC:s Jim Muir i Beirut säger att Mr Jamil verkar reflektera över en bilresa till Ryssland för att förbereda fredssamtal.

  Samtidigt har USA uppmanat FN: s säkerhetsråd att agera över Syriens kemiska vapen.
  Statssekreterare John Kerry uppmanade rådet att anta en ”bindande resolution” när det möts
  nästa vecka.

  ”Neutrala monitorer”
  Herr Jamil berättade i Guardian [1] att den syriska ekonomin lidit katastrofala förluster i det civila krig som inleddes i början av 2011.
  Mer än 100.000 människor har dött i konflikten, enligt FN, och miljontals har flytt sitt
  land eller blivit hemlösa.
  ”Varken den väpnade oppositionen heller regimen är kapabel att besegra den andra sidan,” sade han.
  ”Denna noll balans av krafter kommerinte att förändras på ett bra tag.”
  Herr Jamil betonade att han talade för den Syriska regeringen.

  Han sade att om de länge försenade Genève fredssamtalen återupplivades, så skulle regeringen föreslå en vapenvila som då skulle övervakas av trupper från neutrala eller vänliga länder.
  Detta, sade han, skulle bana väg för en fredlig politisk process, fri från inblandning utifrån.
  Ingen borde frukta, tillade han, att regimen i dess nuvarande form skulle fortsätta.

  BBC: s Jim Muir i grannlandet Libanon säger Mr Jamil kommentarer ogillas
  av den syriska oppositionen, vilket är djupt skeptisk till allt prat om reformer och demokrati från statliga källor.
  Herr Jamil är en före detta kommunist vars parti deltog i demonstrationer mot regeringen vid
  början av upproret. Han är inte en hård kärna Baathpartiet regeringstrogna, tillägger vår korrespondent.

  Samtidigt sade Irans president Hassan Rouhani Teheran var redo att hjälpa mäkla fred i Syrien som en del av vad han kallade sitt lands ”konstruktivt engagemang” samt i Irans politik gentemot andra nationer.

  I en artikel i Washington Post, [2] skrev Mr Rouhani :
  ”Vi måste samverka för att
  konstruktivt arbeta mot nationell dialog, oavsett om det gäller i Syrien eller Bahrain. Vi måste skapa en atmosfär där folken i regionen kan bestämma sina egna öden.”
  ”Som en del av detta, tillkännager jag min regerings beredvillighet att underlätta dialogen mellan Syriska regeringen och oppositionen. ”

  Korrespondenter säger i artikeln är den senaste signalen att herr Rouhani vill förbättra Irans
  förbindelser med USA och andra länder som anser Iran utvecklar kärnvapen.

  På marken i Syrien, har den al-Qaida-kopplade rebellrörelsen kontroll av den nordliga staden
  av Azaz, som beslagtagits från den huvudsakligen av den väst-stödda rebellgruppen, den Fria syriska armén, på

  De islamiska staterna i Irak och Syrien (Isis) uppges ha gjort en rad gripanden av aktivister,
  journalister och även Sharia hovfunktionärer.
  Avdelningar inom den Fria syriska armén är utanför staden och rapporteras ha återtagit två
  checkpoints.
  Det är den senaste och mest allvarliga händelsen i vad analytiker säger blir ett krig i ett krig.
  Analytiker säger att det är större chans att USA och andra västmakter kan beväpna den Fria syriska armen om den visar att det är klart vatten mellan den och islamisterna.

  Säkerhetsrådet samtal:

  Rysslands vice utrikesminister Sergej Ryabkov, är för närvarande i Damaskus, för
  möta topptjänstemän och även ledare för den tolererade opposition.
  Både Ryssland och USA säger att de vill bygga på deras avtal om kemiska vapen till
  återuppliva den avstannade fredsprocessen.

  Men det finns fortfarande många meningsskiljaktigheter också.
  Mr Kerry sade:
  ”En”slutgiltig” FN-rapport har visat att den syriska regeringen låg bakom de dödliga kemiska vapen attackerna i Damaskus förort Ghouta den 21 augusti.”

  Damascus (backas upp av Moskva) insisterar på att det var rebellstyrkorna som utförde dessa attacker.

  Det amerikanska hotande då med militära angrepp mot Syrien som svar på dessa attacker, men satte dem på is efter att ha enats om en ryskt plan för att förstöra Syriens kemiska vapen.
  Syrien har gått med på denna nedrustnings plan asomvslöjades av USA och Ryssland förra helgen.

  Västvärlden vill ha affären inskriven i en FN-resolution som stöds av hot om militärt våld,
  (§7)

  Mr Kerry sade att FN: s säkerhetsråd måste vara villiga att agera när FN: s generalförsamling
  håller sitt årliga möte i New York nästa vecka.

  ”Säkerhetsrådet måste vara beredd att agera nästa vecka,” sa Mr Kerry

  Deatta innebär då att nedrustningensplanen står inför sin första stora test på lördag
  då tidsfristen för Syrien att tillhandahålla en förteckning över sina kemiskavapen anläggningar löper ut.

  Syriens president Bashar al-Assad sa i en intervju med Fox News, sa att det skulle ta ungefär ett år att förstöra Syriens kemiska lager och kan kosta ca $ 1 miljard (£ 623).
  FN säger mer än 100.000 människor har dödats sedan upproret mot President Assad inleddes i mars 2011.

  Syriens kemiska vapen

  • CIA tror Syriens arsenal kan ”levereras av luftfartyg, ballistiska missiler och artilleri
  raketer ”

  • Syrien tros besitta senapsgas, sarin, och har försökt utveckla VX gas

  • Syrien har gått med på att ansluta sig till konventionen om kemiska vapen, det undertecknade biologiska och kemiska
  Vapen 1972 men aldrig ratificerat
  Källor: CSIS, RUSI

  (Glöm inte att så sent som 14 dgr. innan krisen i Syrien utbröt så exporterade så väl USA som GB de kemiska substanser som krävs för att framställa dessa kemvapen till Syrien)
  (min anm)

  [1] http://www.theguardian.com/world/2013/sep/19/syrian-government-civil-war-stalemate

  [2] http://www.washingtonpost.com/opinions/president-of-iran-hassan-rouhani-time-to-engage/2013/09/19/4d2da564-213e-11e3-966c-9c4293c47ebe_story_1.html

  UN findings analysed:
  http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-24130181

  Western military options:
  http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-23849386

  Chemical weapons allegations:
  http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-22557347

  Video & audio länkar:

  How bloggers joined chemical team:
  (Eliot Higgins, known online as Brown Moses, is one of a number of specialist bloggers from around the world who have been analysing the use of chemical weapons in Syria):
  http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-24120566

  BBC inside Damascus:
  http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-24103542

  French FM: ‘A lot of work’:
  http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-24107933

  Guide to conflict:
  (Guide to how anti-government protests in Syria led to a bloody internal conflict in which tens of thousands have lost their lives):
  http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-19331551

  Källor:
  http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-24167762

  http://www.washingtonpost.com/opinions/president-of-iran-hassan-rouhani-time-to-engage/2013/09/19/4d2da564-213e-11e3-966c-9c4293c47ebe_story_1.html

  http://c.moreover.com/click/here.pl?z9854867136&z=1600249594

  http://c.moreover.com/click/here.pl?z9854766386&z=1650248863

  http://c.moreover.com/click/here.pl?z9855390824&z=1600249594

  http://c.moreover.com/click/here.pl?z9854859553&z=1600249438

  http://c.moreover.com/click/here.pl?z9852313425&z=1650248863

  Se även:
  Syria’s chemical stockpile:
  http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-22307705

  Where key countries stand:
  http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-23849587

  Mapping the conflict:
  http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-22798391

  Zaatari refugee camp:
  http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-23801200

  Syrian opposition:
  http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-15798218

  Bashar al-Assad:
  http://www.bbc.co.uk/news/10338256

  President’s inner circle:
  http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-13216195

  Syrian state news agency:
  http://sana.sy/index_eng.html

  Human Rights Observatory (Arabic)
  http://www.syriahr.com/

  Från övrig internationell media de senaste 11 timmarna (00:00- 11:00 2013-09-20):

  ITV.com Syria admits war stalemate:
  http://c.moreover.com/click/here.pl?z9855390824&z=1600249594

  Guardian.co.uk Syria: war has reached stalemate :
  http://c.moreover.com/click/here.pl?z9854867136&z=1600249594

  Yahoo! UK and Ireland Iran leader offers to broker Syria talks:
  http://c.moreover.com/click/here.pl?z9854859553&z=1600249438

  Sky News Syria ‘Is At Stalemate And Wants Ceasefire’ :
  http://c.moreover.com/click/here.pl?z9854766386&z=1650248863

  Telegraph Syrian regime says war has reached stalemate, wants ceasefire:
  http://c.moreover.com/click/here.pl?z9852313425&z=1650248863

  OBS–> Stöd gärna:
  Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons:
  http://www.opcw.org/

  Tjosan…..det blev visst en jä-a massa länkänvisningar där.
  Men för den som vill sätta sig in i Syrienkrisen så är det väl värt att kolla dessa för ytterligare fördjupning och bakgrundsfakta.

  (Övsersatt med ”Goggle Translate” läs gärna artiklarna på orginalspråken (Eng) för att undvika gramtiska missförstånd)

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s