Den perverterade patriarken – ett familjedrama.

sb new york 19th C

Bästa läsare!

Föreliggande alster handlar om ett bestialiskt familjedrama med dödlig utgång.

Centrum för denna historia är patriarken Godman och hans familj, och en redogörelse för hur han med sin hämningslösa moral styrde över sina ättlingar som var bosatta i hans födelsestad New York. Exakt tidpunkt för händelsen har jag inte, men vi kan med all säkerhet datera början av detta drama till en tid bortom föregående sekelskifte.

Den gamle Godman hade en son vid namn Julius som var tjänsteman vid New York Citys trafik- och gatukontor. Han gifte sig sedermera med en utländsk kvinna som dock hade det amerikanskt klingande förnamnet Shauna (förmodligen ett taget namn). Julius nya familj etablerade sig framgångsrikt i stadens medelklass, om än att det hade kunnat gå ännu bättre ifall patriarken Godman varit mer generös med sina gracer.

Med några års mellanrum fick Julius och Shauna tre barn; sönerna Eric, Oscar och Charlie. Julius blev sedermera en högt ansedd ämbetsman i New York och detta till trots att hans far, patriarken Godman – vars förnamn inte framgår av historien – blev allt mer nyckfull och irriterande i umgänget med såväl sin sons familj som med övriga människor i omgivningen. Gubben var seglivad och fysiskt i god vigör, och brukade gå raskt med symboliskt stöd mot sin käpp som han i övrigt använde flitigt för att understryka sin auktoritet.

Eric var lika duktig som sin far Julius och kunde som vuxen gifta sig vid uppnådd myndighetsålder tack vare sitt arbete som gav en tillräckligt god utkomst för att försörja en ung och vacker maka. Hon hette Tamara och kom från södern. De två kompletterade varandras personer och hon var verkligen en riktig skönhet som fick andra män att vända blicken efter sig. Eftersom Eric också fann behag i sin unga hustru tyckte han att det skulle vara dumt att slösa bort deras ungdomsår med att skaffa en massa barn och riskera hennes liv i barnsäng, och istället roa sig med resor och frekventera olika dansställen som etablerat sig i New Yorks färggranna nöjesdistrikt i Brooklyn.

Detta sågs inte med blida ögon av patriarken Godman. Exakt vad som hände vet man inte, men Godman hade varit på besök hos sitt barnbarn Eric som enligt den gamle mannen fick ett hysteriskt anfall och kastade sig ut från åttonde våningen och dog. Det var en mycket tragisk händelse.

Olyckligtvis för den unga änkan ansåg hennes makes arbetsgivare att självmordet vållat företaget sådan skada att de stämde dödsboet! Och för att göra situationen värre vägrade försäkringsbolaget betala ut makens livförsäkring eftersom det enligt dem ju var ett självmord. Endast patriarken Godman visste vad som verkligen skett, och man var tvingade att tro hans ord.

I ett försök till att visa godhet till den unga och behagliga änkan lovade han att kompensera henne för den ekonomiska förlusten. Villkoret var att hon gifte sig med hans andra sonson, Oscar. Även för hans del skulle denna uppgörelse vara ekonomiskt fördelaktig, och sålunda gifte Tamara om sig på så vis att hon fick behålla sitt efternamn. Tycke uppstod mellan de nyblivna makarna, men Oscar hade ändå samvetskval över sin bror.

En kväll hade den gamle patriarken smugit sig in i det unga parets våning och gömt sig i en av garderoberna i sovrummet. Hans avsikt var att – så att säga – undersöka förutsättningarna för parets benägenhet att ge honom fler ättlingar. Sålunda kom den listige men illvillige mannen – med ett skälmskt leende på sina läppar – att betrakta det älskande paret genom nyckelhålet i garderobsdörren under deras kärleksakt.

Men precis i slutet av akten backade Oscar ut från sin maka under ett kvävt brunstvrål. Den gamle patriarken förstod exakt vad som skedde, och det skälmska leendet förbyttes till ett vargliknande grin då han sparkade upp garderobsdörren och grep tag i sin promenadkäpp och tryckte spetsen rakt in i ryggen och hjärtat på sin sonson!!!

Den som tror att grymheterna tog slut i och med detta misstar sig gravt. Under alla år som följde fortsatte den gamle patriarken att göra livet surt eller till och med kort för de som inte följde hans hänsynslösa nycker. Godman är fortfarande på fri fot.

Om ni tycker att denna historia var obehaglig bör ni undvika att läsa Bibeln. Jag är förvånad över att Moral Majority inte lyckades få den förbjuden med tanke på hur mycket våld och sex som finns i den, såsom i denna ovan något dramatiserade bearbetning av texten om Onan i Första Mosebok, kapitel 38…

Hälsar eder Peter Harold

Mer i dagens press om tokig sex:
SvD: ”Åtal för 25 olika barnövergrepp”.
Expressen: ”Så drevs 13-åringen till att ta sitt liv”.

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Brott & straff, Religion, Sex. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Den perverterade patriarken – ett familjedrama.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s