Ligger Obama bakom dödsskjutningarna i Washington DC?

Bästa läsare!

Jag fann en sajt som heter PressCore som är lagd åt det konspriationsteoretiska hållet. Efter alla år med foliehattarnas larm om att våra regeringar övervakar all vår elektroniska kommunikation intill vartenda kommatecken, och att nu dessa paranoida människor visat sig ha haft rätt hela tiden, gör i alla fall mig ödmjuk inför tanken att våra regeringar inte alls är ute efter medborgarnas bästa. Det öppna och fria samhälle vi säger oss försvara är numera blott en historisk parantes i mänsklighetens historia – och de första som sade detta kallade vi alltså foliehattar.

Nä, vänta lite. Jag har ju själv skrivit om detta i flera år. Och jag bär hatt. Inte av folie, men ändå. Herrhatten är nog det enda klädesplagg jag använder av estetiska skäl; resten väljer jag efter grad av renhet och isoleringsförmåga.

Tillbaka till konspirationsteorierna. Egentligen borde det inte behövas en särskilt stor ansträngning för att påvisa att saker och ting inte alls är som de framställs i våra tidningar eller på TV. Vilket egentligen inte är så märkligt. Jag har varit på medieutbildningar och förstått att det handlar om att ”sälja in sitt budskap” och ”äga problemformuleringen”.

Här är president Barack Obama och hans administration ett typexempel på hur mediekriget utförs. Ingen har väl missat hur han och utrikesminister John Kerry under sista månaden försökt att föra USA och NATO in i det syriska inbördeskriget. Ingen kan heller ha missat att kritiken mot nämnda Obama är hård (åtminstone i sociala och alternativa medier) gällande hans stöd till rebellerna i Syrien som bemannas av islamistiska legosoldater (Mer än varannan rebell kommer från utlandet). Vi ser en inkonsekvens i Barack Obamas tal om att slå vakt om mänskliga rättigheter samtidigt som han stödjer de grupper som genomför etnisk rensning i Syrien riktad mot bl.a. kristna. Och så här har det varit hela tiden ända sedan denne forne indonesier blev president för Förenta staterna; spolar vi bandet bakåt så ser vi en serie av lögner och halvsanningar.

Anklagelserna om konspirationsteori uppstår när man sätter samman Barack Obamas politik till en helhetsbild. Vi ser då en politiker som stöds av Big Business (media, vapenindustrin) och som verkar för Big Government (liberaler med socialistisk agenda; neo-konservativa med anspråk på världsdominans). Vi ser en politiker med smort munläder som säger vad publiken vill höra, men i själva verket hotar de grundläggande medborgerliga rättigheterna som finns i landets konstitution. Detta är faktiskt ingenting att leka med och borde inte tas så lätt av de opinionsbildande medierna. När man dessutom lägger ihop den övervakningsapparat som riktas mot medborgarna tillsammans med den allt ökade militärisering som pågår inom det amerikanska polisväsendet så är det faktiskt läge att fråga sig vad som sker i Land of Freedom?

Ett begrepp som blivit alltmer omdiskuterat på senare år är ”False flag operations”. Framför allt har Nine-Eleven (med alla dess märkliga omständigheter) gett upphov till en intensiv debatt om vilka som egentligen låg bakom terrordåden den 11 september 2001. När det sedan avslöjades att den amerikanska regeringen umgåtts med planer på falska flygkapningar för att trigga igång en amerikansk invasion av kommunistdiktaturen Kuba i början av 1960-talet förstår man att de ”folkvalda” har en attityd där ”ändamålet helgar medlen”. Lägg därtill statskupper runt om i världen under modern tid; kanske till och med den ”Arabiska våren”. Med andra ord är det inte så lätt att avfärda den påstådda filosofin i konspirationsteorierna som fria fantasier längre.

Den nyligen formulerade konspirationsteorin om den hemliga bakgrunden till dödsskjutningarna vid en flottbas i Washington DC bär också kännetecken av en otäck realism. Gärningsmannen gick på medicinering och hade dokumenterade mentala problem (han hade uppgett att han hört röster i sitt huvud). Trots det blev han godkänd i registerkontrollen och fick passertillstånd till den säkerhetsklassade anläggningen. Detta är fakta trots att gammelmedierna inte belyst denna omständighet särskilt mycket, utan istället upprepat mantrat om vapenförbud och att gärningsmannens offer valdes av slumpen. Mer fakta är att den första polisiära insatsen fick order om att avvakta trots att man kunnat oskadliggöra gärningsmannen redan efter de första skjutningarna. Under tiden hann han döda fler än tio personer.

Däremot finns det en sak som jag inte kan bekräfta som fakta, men som jag hoppas någon kan hjälpa mig att kolla upp, är uppgifterna hos PressCore som gör gällande att dödsoffren till största delen tillhörde Criminal Investigation Command inom den amerikanska marinen. Enligt PressCore utredde nämligen denna enhet huruvida president Barack Obama ägnade sig åt bl.a. ”false flag”-operationer. PressCore beskriver att medierna rapporterar de döda som civila offer, medan flertalet i själva verket var civilklädda CID-agenter som var i färd med att planera en arrestering av presidenten!

The United States Naval Criminal Investigative Service (NCIS) is the primary law enforcement agency of the United States Department of the Navy. It investigates activities concerning crimes against or by United States Navy and United States Marine Corps personnel, along with national security, counter-intelligence, and counter-terrorism cases.  A false flag is the crime of treason – levying war against the United States.  If United States Navy or United States Marine Corps personnel are involved in planning for and preparing a false flag event in Washington DC or anywhere else in the United States, NCIS and its agents (CID Agents assigned to NCIS are normally dressed in appropriate civilian attire) are duty bound to investigate and take action to counter those terrorist acts against the United States.

Prior to the Washington DC Navy Yard shooting the Joint Chief of Staff and Provost Marshals were reportedly planning and preparing to arrest Obama for treason.  For levying war against the United States after a planned false flag in Washington DC on the anniversary of 9/11 – a nuclear detonation.

Jag vet. Det hela låter extremt. Det är också sannolikt att även ifall CID-agenterna dök upp i Vita huset för att hämta presidenten så skulle det inte kunna ske. Sådant händer bara i filmens värld. Fast å andra sidan, har vi inte sett mycket i USA de senaste 10-12 åren som uppenbarligen överträffat dikten?

Därför säger jag inte ” – Oj, Barack Obama lät mörda militära agenter!” utan att sätta ett ordentligt frågetecken efter (såsom jag gör i rubriken här ovan). Jag skickar istället ut en efterlysning bland er, kära läsare, om hjälp att få uppgifterna i PressCore verifierade eller vederlagda.

För övrigt gläds jag åt den brasilianska presidentens hårda angrepp mot Barack Obama i samband med mötet i FN:s generalförsamling där hon krävde både en förklaring och ursäkt för USA:s spionage mot hennes land, samt garantier om att dessa folkrättsliga övergrepp skall upphöra. Jag är medveten om Dilma Rousseffs ideologiskt sett icke fläckfria bakgrund, men nu behövs alla krafter för att få bort övervakningssamhället som väver ett globalt nät där ingen längre har sitt privatliv i behåll. Först när våra regeringar är öppna med vad de sysslar med skall de ha rätt att begära insyn i våra liv, om ens då.

Just nu är utvecklingen den rakt motsatta. Det är dags att rösta bort det gamla politiska etablissemanget. Piratpartiet får min röst i kommande EU-valet. Och det oavsett om uppgifterna i PressCore är rena rama fantasier eller ej. Vi kan inte ha politiker som det inte går att lita på. Vi kan inte ha politiker som Barack Obama, Thomas Bodström och Fredrik Reinfeldt.

Hälsar eder Peter Harold

UPPDATERAT KL. 19.46:

Jag såg precis att Alex Jones’ Infowars haft uppe nyheten om att en kärnvapenstridsspets flyttats från Texas till Region III, precis som nämns i artikeln på PressCore. Alex Jones sändning lades upp 3 september.

Hälsar eder Peter Harold

 

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Brott & straff, Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Ligger Obama bakom dödsskjutningarna i Washington DC?

 1. Helena Palena skriver:

  Ja, men suveränt inlägg! Vi ska inte veta vad som sker. Bara det att FRA och NSA spionerar tillsammans på oss säger väl allt. Lilla Sverige är en vasallstat till Amerika. Men Obama – han är visst muslim egentligen – är bara en nickedocka. Det är andra krafter som styr. Ska dela ditt inlägg på Facebook.

 2. Rune skriver:

  Nej, jag litar inte heller på dessa politiker.
  Men från det ena till det andra när det ändå är på tal. Varifrån kommer uttrycket Foliehatt?
  Jag ser det i kommentarer på nätet då och då, men ingen förklaring till det.
  Kan det ha kommit från någon film eller TV-serie eller liknande?

 3. kallepelle skriver:

  Rune! Foliehatten brukades av folk som trodde sig utsatta för någon form av strålning som sköttes av någon som ville skada dom och med hjälp av denna strålning styra och kontrollera dem. Folihatten skulle (som en Faradaysk bur stoppa den mystiska strålningen) skydda dem och rädda dem. De värsta fallen klädde sig i foliekostym och flyttade ut i ellös skog – Du vet det dör med elöverkänslighet. Numera är uttrycket mest en infam förolämpning . en antydan om svåra psykiska problem hos den utpekade. Miljöpartiets ungdomsrör (som är en okunnig stackare) djärvdes i Almedalen kalla Peter Stilbs (professor em. KTH) för foliehatt. Tjugoåringar kan vara totalt omdömeslösa!

 4. kallepelle skriver:

  Detta med kärnstridsspetsen verkar jävligt otrevligt! Tänk om Hesdorfs Obama/Usama-historia är sann. Detta med Sealteam sex-olyckan var en sjudjäkla tankeställare! Huga!

  • Peter Harold skriver:

   Jag har inte riktigt förstått det här med Seal-team 6. Riktigt. Jag har hört att de någon gång efter sitt uppdrag i Pakistan skall ha befunnit sig i en helikopter som sköts ner i Afghanistan. Men jag har också hört talas om en Pakistansk TV-dokumentär där ortsbefolkning intervjuades, och de berättade att två helikoptrar kom till området, varav en landade vid det hus som sades tillhöra bin Ladin, och som tjugo minuter senare startade igen men exploderade i luften. Den där TV-dokumentären plockades visst bort från nätet.

 5. Ingvar Kullberg skriver:

  Tack för ett underbart inlägg 🙂 Vi verkar leva i en tid där verkligheten ofta överträffar dikten! Men försök nämna fakta om t ex dom övningar som bevisligen ägde rum i London kollektivtrafik parallellt med attentaten den 7/7 2005 (övningsledaren Peter Power berättar själ i olika medier på eftermiddagen) och inlägget raderas inom en kvart! till artikeln The Guardian utkämpar ett informationsjihad finns det ett inlägg av J_____L som konstigt nog släpptes igenom. På detta gav Gunnar Hjalmarsson ett typiskt ickesvar (med ord som ”konspirationslögner”, etc). Till Gunnar postade jag nedanstående:

  ”För att bena upp det hela (när det gäller bomberna i Londons kollektivtrafik 7/7, 2005),

  1) Existerar krishanteringsfirman Visor Consultants, Ja/Nej?
  2) Var Peter Power, Managing Director på Visor Consultants vid nämnda tidpunkt, Ja/Nej?
  3) Existerar Peter Powers uttalanden på BBC Radio 5 (mindre än 1 minut) och ITV News (mindre än 2 minuter) på eftermiddagen samma dag som dåden i Londons kollektivtrafik, Ja/Nej?
  4) Talar Peter Power i så fall sanning i ovannämnda radio- och TV-kanaler på eftermiddagen, dagen för dåden i Londons kollektivtrafik, 7/7 2005, Ja/Nej?

  OM svaret på ALLA ovanstående fyra frågor är JA, är väl nämnda krishanteringsövning (det var en generalrepetition enligt Peter Power) ingen teori!!! Sen är det väl upp till var och en att ha olika teorier om det märkliga sammanträffandet med de identiska verkliga attentaten, eller??!! Om inte lever vi inte i ett fritt land ..”

  Inlägget som jag postade under mitt riktiga namn togs bort efter tre minuter, trots tillbakalänkning till 1:a rangs källan 😦 Däremot verkar det inte vara några problem i kommentarsfälten för de SD-inspirerade trollen, som fyller sina kommentarer med signalord som ”multikulti” och ”pk-korrekt” och ibland dessemellan gråter över att man inte får diskutera det ena eller det andra ..

  • Peter Harold skriver:

   Jag har själv jobbat med krishantering och krisberedskap, så jag blev naturligtvis extra intresserad när jag hörde talas om den brittiska övningen i London som inträffade precis före den riktiga tragedin. Mest intresserad var jag ju av hur man lägger upp ett scenario för att få det hela så verklighetstroget som möjligt. Senare har jag förstått att övningar i krishantering tydligen är en populär syssla eftersom de lyckas sammanfalla med riktiga dåd, som t.ex. Sandy Hook, Boston Marathon, och till och med i WTC hade man en omfattande övning före nine-eleven. 😉

   Dock skall jag erkänna att ödet kan spela fula spratt; jag var med i en övningsledning precis samtidigt som vi fick ett dödsfall på jobbet. Det blev till att bläddra i krisledningspärmen och välja ut ett nytt avsnitt att jobba efter – skarpt.

   Ja, just det. Det var visst en övning vid flottbasen i Washington D.C. också. Definitivt i Boston:

   • Ingvar Kullberg skriver:

    (först förlåt för att sista stycket hade kursivstil, Denna var bara avsedd för mitt borttagna SvD-inlägg)

    Jo det stämmer för visso att ödet kan spela spratt. En gång hände en bilolycka precis utanför en lokal där en grupp från jobbet hade utbildning i första hjälpen! Men i fallet med Londonbombningarna var de verkliga händelserna både samtida och verkligt exakt överensstämmande med det övade sceneriet. Det hörs på både reporterns och Peters stämma hur förvånade dom är. Jo det har hänt påfallande ofta. Enligt Wikipedia skall scenariot med kapade plan som kraschar in i WTC-tornen ha övats ett antal gånger sedan 1991 och pågick dessutom samtidigt som det hände!!! Det finns en förfärlig massa att läsa om man googlar ”Wargames + 911”, inklusive s k ”debunkingsidor”.

    Även Anders Behring Breiviks eskapader skall ha övats. Enligt norska Aftenposten tränade beredskapstroppen det här sceneriet fram till 26 minuter INNAN Breiviks bomb small inne Oslo. Var någonstans övningen hölls framgår inte av artikeln, bara att sceneriet (en eller flera galenpannor försöker skjuta så många som möjligt) var närmast identiskt!!!

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s