Sist utan rätt att bli kränkt tar med sig flaggan!

Bästa läsare!

Ifjol bloggade jag om den s.k. ECRI-rapporten (från EU)  som riktade kritik mot svenska staten på flera punkter, bl.a. att svenska folket anser att positiv särbehandling inte är något eftersträvansvärt. Med andra ord, EU-tjänstemännen ansåg att medborgarna har fel åsikter. Och framför allt måste staten skaffa sig verktyg för att tysta dessa:

”ECRI rekommenderar återigen att Sverige ratificerar tilläggsprotokollet till konventionen om cyberbrottslighet angående kriminalisering av gärningar av rasistisk och främlingsfientlig natur begångna med hjälp av datorsystem, och Internationella konventionen om skydd av rättigheter för alla migrerande arbetare och deras familjemedlemmar. ”

Detta ämne var alltså uppe till debatt – nåja – i augusti i förra året med syfte att begränsa yttrandefriheten ytterligare för medborgarna. Ett snarlikt ärende är eventuellt snart uppe för behandling i EU-kommissionen där man diskuterar förslag om att stärka toleransen i det europeiska samhället (enligt rapporten ”The European framework national statute for the promotion of tolerance” [länk]”. Men det är bara tolerans mot vissa grupper som skall stödjas. Och med grupp avses:

 […] a number of people joined by racial or cultural roots, ethnic origin or descent, religious affiliation or linguistic links, gender identity or sexual orientation, or any other characteristics of a similar nature.

och dessa skall skyddas mot ”hatbrott”, vilket utgörs av:  

[…] any criminal act however defined, whether committed against persons or property, where the victims or targets are selected because of their real or perceived connection with – or support or membership of – a group […].

Och hur skall man kontrollera efterlevnad av det kommande reglerna som skall ”främja tolerans” för utvalda grupper? Jo, man skall etablera en ny överstatlig myndighet, kallad National Tolerance Monitoring Commission. Jag förutsätter att NTMC får status av myndighetsutövning eftersom deras verksamhet är avhängigt sanktionsmöjligheter utöver tillsynsansvaret. Och vilka brott skall man försöka stävja? Jo, bl.a. dessa:

 (i) Hate crimes as defined in Section 1(c).
(ii) Incitement to violence against a group as defined in Section 1(a).
(iii) Group libel as defined in Section 1(b).
(iv) Overt approval of a totalitarian ideology, xenophobia or anti-Semitism.
(v) Public approval or denial of the Holocaust.
(vi) Public approval or denial of any other act of genocide the existence of which has been determined by an international criminal court or tribunal.

Eftersom man vill införa en lag som begränsar yttrandefriheten uppstår följdfrågan: vad får man och vad får man inte säga? Och vem avgör vad som är ”hatbrott”, ”antifeminism”, ”bejakande av totalitär ideologi” eller ”förintelseförnekelse”? Gränsdragningen riskerar att bli godtycklig, men det är illa nog att man vill begränsa yttrandefriheten över huvud taget.

Det krävs inte mycket fantasi för att räkna ut att rapporten öppnar för en åsiktskontroll som inte hör hemma i ett demokratiskt samhälle. Om förslaget godkänns och omvandlas till lag har vi fått den största inskränkningen av yttrandefriheten under modern tid. Vi ser också en risk att de nya censurlagarna kommer leda till en ny inkomstkälla för kränkthetsombudsmän och advokater. I bästa fall kommer vi ha tusentals rättegångar för mål som inte ens var tänkbara i vårt rättssamhälle för 10-15 år sedan. I värsta fall tystnar det offentliga samtalet och ingen medborgare vågar yttra sig av rädsla för att ens åsikter kan leda till höga böter eller långa fängelsestraff.

Jag förstår inte hur våra politiker ens kan vilja stödja ett system som går rakt i riktning kom den rätts(o)ordning som präglade t.ex. kommunistdiktaturen i Sovjetunionen där folk med avvikande åsikter antingen avrättades, skickades till gulag eller låstes in i sinnessjukhus. Jag kan bara vädja till aktivt motstånd mot politikernas missledande godhetspolitik.

Rapporten ”The European framework national statute for the promotion of tolerance” – där man exkluderar mänskliga fri- och rättigheter för en stor del av befolkningen – måste kvävas i sin linda. Om det inte sker, då kan det till och med bli olagligt att kritisera dylika rapporter i sig. Läser man rapporten (med de för demokratin så förödande lagförslagen) upptäcker man direkt hur försåtlig och motsägelsefull den ”godhjärtade” ambitionen är.

Jag kräver därför ett offentligt avståndstagande av rapporten från justitieminister Beatrice Ask. Och jag insisterar på ett avskaffande av Lag om hets mot folkgrupp som skiljer medborgarnas rättigheter genom grupptillhörighet, vilket gör att vi inte längre är lika inför lagen i vårt land.

Hälsar eder Peter Harold

Mer i bloggosfären om lagskydd mot antifeminism och implementeringen av EU-diktaturen:

Ekvalist: ”EU föreslås lagstifta om antifeminism
A voice for men: ”EU to ban anti-feminist speech
Avpixlat: ”EU vill förbjuda antifeminism”.
Dispatch International: ”EU vill harmonisera tolerans
En stilla undran: ”Antifeminism illegalt i EU

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Sist utan rätt att bli kränkt tar med sig flaggan!

 1. Eva skriver:

  Apropå oerhörda kränkningar:
  Kanelbullesexistiska kvinnoförnedringskränkningar på Malmö Högskola!
  M H matsalars restauratörs huvud önskas på ett fat (ett kakfat, får man förmoda).
  Genusinkorrekt och antifeministisk hantering vid kanelbulleservering anses ”inte acceptabelt utan rent ut sagt chockerande” och ”högskolan bör se över sitt samarbete med MH matsalar.” anser bindgalen feminist.

  http://www.expressen.se/kvp/ledare/kanelbullesexism-pa-malmo-hogskola/

  Man tar sig för pannan och undrar om det är på riktigt :/

  • Peter Harold skriver:

   Stackars Maria Svensson. Hon kommer nog att behöva långvarig genuskorrekt terapi på skattebetalarnas bekostnad efter det här…

   Fast jag skall nog inte gå så långt att jag säger ” – Sicken bullfitta”. Det kan tolkas som sexistiskt.

 2. Ping: EU kan stympa yttrandefriheten med tve-eggat svärd. Hur sätter vi stopp för det? | Peter Harold – Skrivarens blogg

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s