290’000 kronor för att fråga varandra varför vita Sverigedemokrater inte tar ut sin pappaledighet.

Bästa läsare!

Jag var ute efter ett citat om ett helt och hållet annat ämne men råkade hamna på Göteborgs Universitets hemsida där man den 10 oktober i år stolt förkunnade att Riksbankens Jubileumsfond tilldelat professor Thomas Johansson 290’000 kronor för att bilda ett nätverk i syfte att ta reda på vad som bromsar jämställdhetsarbetet. Thomas Johansson har, enligt GU:s skribent Ragnhild Larsson, en teori:

I forskningen och litteraturen stöter Thomas Johansson ofta på bilden av unga vita män som tycker att diskussionen om jämställdhet och feminism har gått för långt. […]

Forskarna som kommer från både Sverige, Norge, Danmark och Storbritannien vill titta närmare på de pappor som inte är jämställda, som inte tar ut föräldraledighet eller delar på hushållsarbetet. Det kan handla om de vita männen som kanske tillhör arbetarklassen och röstar på sverigedemokraterna och inte alltid känner igen sig i jämställdhetsprojektet. […]

Forskarna i nätverket vill också veta mer om det hat mot feminismen som framför allt dyker upp i olika forum på internet.

Tips till dig, Thomas! Man behöver inte nödvändigtvis vara Sverigedemokrat eller ens en vit man för att anse att det är föräldrarna som själva som skall ha rätten att avgöra vem som skall vara föräldraledig. Denna rätt borde vara möjlig att överföra helt efter föräldrarnas önskemål (t.ex. till morfar eller en moster).

Och tips till Stiftelsen Riksbankens Jubileumsfond: använd pengarna till vettigare saker än till s.k. ”forskningsprojekt” där ”forskarna” redan på förhand har bestämt sig tillsammans med sina likasinnade vad svaret är. Eller ännu hellre, lämna tillbaka stiftelsens pengar till Sveriges riksbank. Ni fick dem i tider av överskott i början av 1960-talet. Dessa tiden är förbi nu och lär inte återkomma.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Demokrati och frihet, Politik. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till 290’000 kronor för att fråga varandra varför vita Sverigedemokrater inte tar ut sin pappaledighet.

 1. cark1 skriver:

  Det verkar finnas gott om storebrorskramare i alla partierna i vår riksdag. De vill styra alla möjliga aspekter av våra liv, till och med vem eller vilka som ska ta ut föräldraledighet. Liberalismen verkar vara död…

  • Peter Harold (via mobil) skriver:

   Ja, i synnerhet nu när kvoterad föräldraledighet är ”ett liberalt krav” som någon sade på radion.

   Jag känner mig både matt och trött.

 2. Bengt Hesdorf skriver:

  Vi är inne på en livsfarlig väg nu när vi stoppar undan våra barn på en instution samtigt som vi gömmer undan våra äldre på en annan instution allt för att vi skall ha mer tid till att jaga stusprylar.
  Tyvärr så har våra sk. ”folkvalda” genom att de införde säreskattningen bäddat för att det kan bli ekonomiskt svåt att återgå till den lösningen att den ene pertnern stannar hemma och tar hand om barnen.
  Man att låta våra äldre vara en del av barnets uppväxt torde nog vara möjligt.
  I dag så går mycket av den kunnskap som våra äldre besitterr förlorad i och med att de olika genarationerna aldrig möts.
  Denna kunskap kan vara livsavgörnde att besitta i framtiden för våra barn då vi troligtvis aldrig kommer till att få uppleva den högkonjuktur som vi upplevde efter 2´a världskriget när Sverige stod ensam i Europa med en intakt ifrastuktur samtidigt som ett sönderbombat Europa formligen skrek efter hjäp med återuppbyggnaden.
  När då Europa fick del av Marshallhjälpen så gynnade detta Svensk indistri och gav oss den konjukturuppgång som vi upplevde under 50 & 60-talen.
  Detta ledde då att så gott som en hel fick uppleva en ständig konjukturuppgång vilket knappast lär inträffa igen.
  Våra äldre har den kunnskap som kommer till att krävas i framtiden nu när det oundviklga kommer att inträffa.
  Nämligen det faktum att det normaltillstånd med svängade kojuktur återställs.
  Dessa kunskaper kan vara livsagörande för våra barn att kunna men dessa kunskaper riskar att förloras om vi inte reviderar vår syn på vem/vilka som skall ta hand om våra barn.
  En sak är säker i alla fall.
  Barnets uppfostran är defenitivt inte något som samhället skall stå för då detta riskerar (och redan är en realitet) att barnen indokterenas av samhället till att bli ”goda socialitaiska medborgare” framför att barnen får en opatrisk uppfostran som ger barnen en möjlighet att själv dra sina egna slutsatser baserade på de fel och misstag som vi alla har gjort, och gör, under vår uppväxt.
  Men framförallt så generear den usla lösning på vem som skall ta hand om våra barn i dahsläget en kunnskpslucka som blir mycket svår att läka i framtiden om vi inte reviderar den ”lösning” som våra sk. ”fiólkvalda” har påtvingat oss.

  • Peter Harold (via mobil) skriver:

   Mycket kloka ord. Fast du kan räkna med att man utmålas som konservativ eller reaktionär om man kräver anpassning inför de utmaningar vi står inför.

 3. Forskare, hahahahaha. Åsiktskontroll snarare.

 4. Läsare skriver:

  Näh, man behöver definitivt inte vara ung vit man och dessutom rösta SD för att tycka att feministdebaten (och genustjaffset ….) gått alldeles för långt 🙂 Ok, vare sig frugan eller jag är väl precis arbetarklass, men tycker de där forskarna ska bli av med forskningspengar och det läggs på något nyttigt istället.

  Det förutsätts att kvinnorna i arbetarklassen skulle ha mindre att säga till om i förhållandena? Det tror jag inte på för ett öre, i alla fall då det gäller infödda. Det är mer troligt att det är den ekonomiska biten som blir en mer avgörande faktor om man ska förutsätta att arbetarklassen nödvändigtvis också har lägre löner (haha. Grannen ylade till igår kväll över en faktura han fått över diverse rörmokeriarbeten)

  • Peter Harold (via mobil) skriver:

   Ja, det känns som att professor Johansson lyckats trixa till sig kaffepengar och flygbiljetter till sig och sina kompisar.

 5. kallepelle skriver:

  Tänk dig att du tankar en bil med en bensinpump som ger 1 l/s. Detta motsvarar ett effektflöde som skall jämföras med det elektriska effektflödet från ett vattenkraftverk. Björn Karlsson väljer Älvkarleby Kraftverk, som han har anknytning till. Det har en medeleffekt på 60 MW och levererar årligen 0,5 TWh.

  Då är frågan: Hur många elbilar kan samtidigt laddas med Älvkarlebys elkraft, om man vill att de skall få samma effektflöde som den ovannämnda bensinpumpen ger. Bortse från att det är omöjligt att ladda bilackumulatorer så fort.

  Ledning, i Wikipedia står det: Gasoline contains about 42.4 MJ/kg (120 MJ/US gal, 11.8 kWh/kg) (klippt från Klimatupplysningen).

  Svaret är två stycken om man struntar i verkningsgrader. om man inte gör det utan ansätter en rimlig verkningsgrad för en bensinbil så blir svaret fem stycken (obs ett äpplen mot päronresonemang). Min son som fått 10% löneförhöjning provkörde en Tesla (pris 1080000) i går. Det finns inte en miljöpartist (eller journalist för den delen!) i hela landet som är kapabel att lösa den här uppgiften. Rösta inte på miljöpartister! Tesla har fina prestanda med 408 hästar och 60 mils kapacitet – men det mesta den gör är att släpa runt batterier för en halv miljon som måste bytas inom ca fem år. Miljöpartismen är helt orimlig – de är helt obildbara!

  Ursäkta off topic!

  • Peter Harold skriver:

   Off topic inte bara ursäktat utan även mottaget med stor tacksamhet. Lägger man därtill de stackars afrikanerna som fick sina dricksvattensjöar förgiftade från gruvorna som levererar mineralerna som behövs för att tillverka de nya batterierna till el-bilarna så… ja… I rest my case.

   • rksmrgs skriver:

    Och jag väntar med fasa på när den första stora elbilbranden uppstår i ett parkeringsgarage. Vem ska våga ge sig in där och släcka? Finns det teknik att släcka en sådan brand? Hur gör man med det ytterst toxiska rökmoln som kommer att bildas?

    • Peter Harold skriver:

     Elbilsbränder har uppstått, jag läste om en sådan händelse nu i somras, om än att det var utomhus. Tror att det stod om det i Teknikens värld. Bilen fick brinna och man spolade vatten på de intilliggande fordonen för att förhindra spridning. Annat stod inte att göra, tydligen.

 6. elina skriver:

  Att kvinnor tar ut mer av föräldraledigheten kan förstås bero på det enkla faktum att kvinnor är gravida, föder barn och ammar. Jämlikheten kan endast nås genom att män föder vartannat barn. Jag tyckte mig finna tecken på att mammorna var betydligt närmare sina spädbarn än papporna, detta under mitt yrkesliv med blivande familjer/spädbarnsföräldrar. Men jag är förstås inte feminist utan en konservativ stolle.

 7. Eva skriver:

  I Finland har man gjort en undersökning på 2000-talet som säger att ett barn upp till 3-årsåldern måste ha en persons uppmärksamhet och kärlek hela tiden för att kunna utveckla sin empatikänsla.
  I Sverige gjorde en professor på 90-talet undersökning som kom fram till att tjejer inte är sämre i teknik och matematik, men undervisningen måste börja i åldern 3 till 5 år, då de mesta pojkar får . sina intresse i maskiner och får det från papporna. Inte i 14-15 års ålder, när tjejerna börjar komma i könsmognad.
  Tror det finns också en avhandling av vikingatiden, att barnen var med modern tills de var 4 år gamla, sen fick de gå med fadern och lära sig färdigheterna. Självklart var familjen samlad på kvällen och natten.

  Men har aldrig hört i någon kultur, att man lämnar spädbarn till faden. Därför kanske 200 000 småbarn söker akuten i Sverige årligen?

  Nu måste pojkarna i svensk barnomsorg klä sig i tutu.
  Vicken framtid!
  Sade man det inte om grekerna och romerna förr i världen, att de avvecklade sina egna länder av ren lättja och osedlighet? Det lärde jag i skolan på 50-talet.
  Det verkar vara orsaken till att Sverige snart är minne blott.

  Ska komma med källanvisningar senare, om nån är intresserad.
  TÄNK VAD MAN SKREV I TIDNINGARNA BARA 16 ÅR SEDAN!

  Mvh

  Realist

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s