Mrs Michelle Obamas klasskompis är chef för det havererade Obamacare-systemet – var glad att du inte betalar skatt i USA!

Bästa läsare!

Ni har säkert redan listat ut att jag saknar DNA för att kunna bli en bra socialist – medan kanske en och annan av er, kära läsare, är betydligt mer positivt inställd till tanken att staten måhända trots allt vet bättre än du som enkel dödlig medborgare. Nej, nej, jag fördömer ingen. Men trots våra skiljaktigheter i frågan om vi skall ha en stark stat eller starka medborgare så brukar vi ändå alltid enas om en gemensam kritik mot våra politiker. Och för min del går jag gärna emot strömmen för att att kritisera politiker som står över all grad av syndfull misstanke – i vart fall ifråga om vad våra medier rapporterar.

Barack Obama.

Nej, han är inte ett personligt hatobjekt för mig. Och jag försöker alltid hålla mig till fakta när jag kritiserar honom. Eller i vart fall ge referenser så att ni, kära läsare, kan döma själva. Eftersom svenska medier ganska regelrätt beskriver Republikanerna som orsak till Barack Obamas tillkortakommanden anser jag att det är min plikt att bjuda på en annan mindre tillrättalagd bild.

Så som jag ser det skulle man kunna skriva en tjock bok fylld med kritik mot den sittande presidenten. Material finns. Det svåra är kanske att få en bra bild över var man skall börja gräva, i alla fall om man bläddrar i svensk press. Vänder man sig istället till nyhetskällor som inte ägs av de storföretag som sponsrat Barack Obamas presidentvalskampanjer så erbjuds en riklig skörd. Visst, kritikerna kan alltid avfärdas som rasister med neokonservativ agenda, för den populäre Barack Obama är trots allt USA:s förste svarte president. Och liberal. Hurra för liberaler. De kan göra vilka dumheter som helst men det gör inget eftersom liberaler är per definition alltid goda. Detta gäller såväl i USA som i Sverige.

Ok, jag skall försöka komma till en poäng i den här bloggposten. Det senaste jag snubblade över är uppgifter om datasystemet till den federala sajten healthcare.gov. Det är här alla amerikanska medborgare skall registrera sig för att kunna åtnjuta både informativt och ekonomiskt stöd till sin sjukvårdsförsäkring (även populärt kallat för ”Obamacare” fastän denna reform har sitt ursprung långt innan Obama blev förtroendevald politiker). Kritikerna har menat att detta inte är en reform för den federala administrationen, utan möjligtvis för delstaterna. Man fruktar också att systemet kan användas som en del i regeringens massövervakning över medborgarna, och att healthcare.gov med tillhörande lagstiftning kan utvecklas till ett statligt monopol i sjukvårdsförsäkringen = socialisering.

Men detta är bara ideologiska frågor. Det som är fascinerande – och som än en gång påvisar hur dumt det är när politiker skall styra över sådant som marknaden klarar bättre – är att invigningen av Obama-administrationens sjukförsäkringsportal följdes av en ganska omedelbar systemkrasch!

Först skyllde man på att healthcare.gov blivit en sådan stor succé att systemet inte kunde ta emot alla entusiastiska amerikaner som anmälde sig. Det visade sig att det här statsfinaniserade systemet bara kunde ta emot ansökningar från ungefär 1% av alla besökarna! Och av dessa försvann inmatade data för de flesta upprättade konton så att de var så gott som nyttolösa för användarna. Problemet försvann inte heller veckan därpå, utan fortsatte. Till och med nya problem uppstod. Menyer visades ofullständigt, och återigen försvann inmatade data. Jag läste precis en dagsfärsk nyhetsartikel om att problemen fortfarande kvarstår en månad senare.

En del uppgifter är riktigt intressanta. healthcare.gov sägs ha kostat omkring 292 miljoner dollar i utvecklingskostnader fram till i somras (källa: Wikipedia). Och de problem som portalen lider av nu lär väl också bekostas av de amerikanska skattebetalarna. Själv noterar jag att utvecklings- och driftkostnaderna för Skrivarens Blogg understiger 1 dollar, även om den under hela sin existens kanske haft lika många besökare som healthcare.gov hade lyckade registreringar under sin invigningsdag.

En del av de 292 miljoner dollarna i utvecklingskostnader påstås ha bekostat lön för en kille eller tjej – konsumerandes pizza och jolt-cola förmodar jag för det är vad knackare livnär sig på – som kopierade open sourze-kod och skrev en saftig faktura. Och utifrån den koden har andra pizzaätande cola-drickare ömsom förvanskat och ömsom förbättrat sajtens skript och drivrutiner så att Obamacare stöp. Hurrey!

Fast den riktigt intressanta uppgiften är att uppdraget att skapa healthcare.gov gavs till företaget CGI Federal (utan föregående upphandling). Eller snarare, det riktigt intressanta är att vice ordförande i CGI Federal är en viss Toni Townes-Whitley (kvinna) som var studiekamrat med Mrs Michelle Obama när de pluggade på Princeton! [Källa:http://dailycaller.com/2013/10/25/michelle-obamas-princeton-classmate-is-executive-at-company-that-built-obamacare-website/]

Ja, just det. Noggranna läsare kommer säkert finna uppgifter om att uppdraget att bygga healthcare.gov kostat betydligt mer än 292 miljoner dollar. Fast jag anser att det inte är beloppet som sådant som är det kritiska, utan istället att medierna och opinionsbildare inte kräver ansvar av president Barack Obama utan nöjer sig med hans patetiska urskuldanden, vare sig det gäller att spränga statsskuldstak, mörda utländska rebeller respektive beväpna sina egna fienden, slösa bort skattebetalarnas pengar på socialistiska reformer, und so weiter. Men det tycks inte finnas vare sig intresse eller ork att diskutera vad en mycket dålig politiker ställer till med. Och det är skada.

Varför ägna helsidor och mittuppslag åt att en finansminister byter frisör – vilket inte på något vis kan ha någon betydelse för kommande generationer, men helt ignorera att politikerna inskränker våra fri- och rättigheter, i namn av ”war on terror” eller annat påstått gott syfte. Vi har redan passerat en punkt där vi med sorgmod kan konstatera att Winston Smith i George Orwells ”1984” levde i en friare värld än oss. För han insåg att han inte levde i en demokrati. Och det gör inte heller vi. Vårat ”Ministry of Thruth” heter Mainstream Media. Strunta i Anders Borgs hästsvans och sätt ljuset på stormyglaren och megahycklaren Barack Obama. Så kanske det blir en debatt om vad för slags president USA EGENTLIGEN behöver utan en bedräglig fernissa av politisk korrekta egenskaper.

Fuck!

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Demokrati och frihet, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mrs Michelle Obamas klasskompis är chef för det havererade Obamacare-systemet – var glad att du inte betalar skatt i USA!

  1. Stig Olsson skriver:

    Jag längtar till den dag då Obama avslöjas inför hela det amerikanska folket, när han blir slängd i fängelse för sina gigastora brott och man kastar bort nyckeln!

    Förresten, jag hittade inte din mailadress. Kan du bara skriva till mig så jag får den igen, för jag har en fråga jag vill ställa.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s