Ukraina! Läs hela EU-avtalet innan ni skriver på (skriver över era tillgångar till Bilderberger-gänget)

Bästa läsare!

Jag tänker på ett citat av den forne kongressmannen Ron Paul (rep. libertarian) som fick frågan om varför han röstade emot så många propositioner när han var invald i Kongressen: ” – Därför att jag har läst vad det står i dem”. Det är faktiskt sällsynt att parlamentsledamöter granskar varje rad i varenda proposition. Ibland därför att de inte har lust eller för att det inte finns tid avsatt. Ron Paul röstade emot ”The Patriot Act” främst av det skälet att parlamentsledamöterna inte fick sluttexten förrän en kvart före voteringen. När han läst handlingen var han nöjd med att han reserverat sig.

Under den senaste veckan har det varit massdemonstrationer i Ukrainas huvudstad Kiev som protesterar mot landets regering som beslutade sig för att inte skriva på samarbetsavtal med EU. Det sägs att det varit hundratusentals demonstranter som protesterat, och de har haft sällskap av flera inflytelserika politiker från EU och USA. Bl.a. befinner sig den förre presidentkandidaten John Mc Cain i Ukraina för att stödja demonstranternas krav på att Ukraina skall vända sig mot väst istället för Ryssland.

Med risk för att framstå som en viktigpetter, men hur många i det här rummet har läst avtalet som EU vill upprätta med Ukraina? Har ni t.ex. sett Artikel 8 i avtalstexten (som består av över 900 sidor). Jag citerar:

Article 8

International Criminal Court

The Parties shall cooperate in promoting peace and international justice by ratifying and implementing the Rome Statute of the International Criminal Court (ICC) [of 1998] and its related instruments.

US-senator John Mc Cain reser till Kiev och insisterar på att Ukraina skall godkänna samarbetsavtalet med EU där man bl.a. förbinder sig att ratificera anslutning till Internationella Brottsmålsdomstolen och implementera procedurer som gör det möjligt för denna att t.ex. begära utlämning och möjlighet att rättsföra makthavare och militärer för brott mot mänskligheten. Det intressanta är att John Mc Cains eget land, United Statism of America, har vägrat att ratificera ICC! Hade man gjort det skulle flera högt placerade tjänstemän i regeringsadministrationen och officerare ha kunnat lagförts i Haag för brott mot mänskligheten efter insatser i både Afghanistan och Irak.

Detta är ett exempel på upplysning som jag gärna ser lyfts fram i den svenska nyhetsrapporteringen om ”upploppen” i Ukraina. Men det verkar som att man inte vill belysa hyckleriet, utan hänfaller åt revolutionsromantik istället. Flaggviftning är tydligen sexigare än faktaredovisning.

Jag tror faktiskt inte för en sekund att det är särskilt många av ukrainarna som specifikt vill se sig som medlemmar i den sjunkande överstatliga kolossen EU. De vill i huvudsak bara två saker: de vill ha jobb och de vill ha bra betalt för det.

EU är definitivt inte en hjälp i den riktningen. Däremot är Ukrainas association till EU viktig, inte minst för USA. Här och var kan man hitta villkor i texten som bl.a. förbjuder säkerhetsverksamhet utförd av personer som inte kommer från ett EU- eller NATO-land. När jag skummar genom avtalstexten så hittar jag en hel del saker som med ryska ögon skulle vara väldigt irriterande. och nog så irriterande för mig som demokratiskt orienterad libertarian.

Det är uppenbart att det stackars landet med blågul flagga är utsatt för tuffa påtryckningar från både väst och Ryssland.  Ukraina befinner sig i ett läge där det initialt egentligen bara kan förlora delar av sin självständighet, och definitivt när medlemskap i EU erhållits.

Någon borde varna ukrainarna.

Sverige behöver – för omvärldens och vår egen skull – anta en annan apporoach än den Bilderbergerstyrda uppfattningen; Sverige borde solidarisera sig med Ukraina och verka för att landet får handelsavtal som INTE innebär att de inre förhållandena skall regleras med avtal som begränsar landets självstyre i både sociala, finansiella, utrikespolitiska eller säkerhetspolitiska förhållanden. Ukraina säljer sig för garantier från Internationella Valutafonden. Vi vet att det kan ge ödesdigra följder, både ekonomiskt och demokratiskt.

Ju mer jag tittar på såna här saker, desto oftare önskar jag att jag hade en politisk plattform och fick bli utrikesminister.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Ukraina! Läs hela EU-avtalet innan ni skriver på (skriver över era tillgångar till Bilderberger-gänget)

 1. Stig Olsson skriver:

  Perfekt analys! Den delar jag ut på min blogg också 🙂

 2. Ping: Cyberliv » Så här ljuger USA (och Sverige) för andra länder

 3. kallepelle skriver:

  Ja vem skall bli utrikesminister i en förhoppningsvis högst eventuell löfvenregering? Hoppas iaf att det inte blir Fläskfian!
  Du PH som nästan? bor i Kärrtorp skall väl ut och knivskära nazister idag. Stenkastar och knivskärarvänstern har ju postat inbjudningskort frenetiskt hela veckan!!!!! Nassarna är väl säkert korkade nog att glufsa i sig bete-krok-tafs-sänke-rev ja hela spöet antar jag?

  • Peter Harold skriver:

   Idag? Är det inte på söndag? Hade tänkt att gå dit och träffa Avpixlats representanter.

   Fick just en kall kår över ryggen när jag läste ordet ”löfvenregering”. Känns så… domedagsaktigt.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s