”Fed” har fyllt 100 år – det firar vi med dokumentären ”Fall of the Republic”

Bästa läsare!

Det har lite här och var uppmärksammats att USA:s riksbank – Federal Reserve Systems – fyller 100 år. Fast bortom hurraropen finns det vissa kritiska röster som försöker komma till tals. De är numera – efter den stora finanskrisen 2008 – ganska månghövdade.

Ett av kritikernas argument är att Federal Reserve inte är en riksbank. ”Fed” är en centralbank. D.v.s. ett system av banker i samverkan med den amerikanska staten. USA:s regering ”köper” pengar av Fed och betalar ränta. Hur mycket i ränta? Ohyggliga belopp. Det sägs att det mesta som USA:s regering drar in på den federala inkomstskatten går till Fed i räntebetalningar. Detta upprör förstås väldigt många amerikaner när de väl får veta. Federal Reserve ansvarar för flera utländska länders guldreserver. Dock utan att någon kunnat kontrollera hur Fed hanterar det. Fed har aldrig utsatts för en audit.

Samtida med Fed är just nämnda federala inkomstskatt. Fast den finns inte reglerad i en grundläggande lagstiftning. Skattemyndigheten säger att det är lag på att betala inkomstskatt. Men när skattebetalarna begär att få se den lagtext som berättigar federala staten att ta ut skatt så får de ett mummel till svar. Skandal? Ja, det är t.o.m. som så att enskilda tjänstemän på skatteverket i USA själva börjat undersöka detta. Utan resultat. De involverade med högst moral har därför i protest sagt upp sig. Ja, lika bra det; ifrågasätter man sin regim har man bränt sitt skepp.

Visst, det är lätt hänt att missa att stifta en lag som berättigar staten att ta ut skatt. Tänk på att man inte hade datorer för 100 år sedan. Det var nog inte så lätt att hålla reda på alla beslut…

Jag nämner historien om den federala inkomstskatten eftersom det är ur denna vi ser grunden till vad om idag under president Barack Obama utvecklar sig till en polisstat. För en polisstat är vad som behövs nu när folk har tillgång till Internet och snabbt kan bli varse att deras politiker rövknullar sitt folk. En polisstat som lan övervaka medborgarnas förehavanden och en rättsapparat som kan sortera ut potentiella ”terrorister” i förväg. Inte svartmuskiga araber med bomber i fickorna, utan såna där extremister som tror på den amerikanska konstitutionen…!

För er som har tid vill jag rekommendera dokumentären ”Fall of the Republic”. Nästan två och en halv timma, men pedagogisk och allt berättas i ett lagom snabbt tempo så att även en svensk med halvkass skolengelska och medelmåttig kunskap om nationalekonomi och demokratifrågor kan hänga med.

Dokumentären har några år på nacken, och Barack Obama hade då den spelats in bara varit president i mindre än två år. Trots det får vi en bild av det presidentskapet som fortfarande inte på något vis lyckats penetrera den svenska mediebilden av Barack Obama. När jag söker på ”Barack Obama” i svenska Google Nyheter får jag för december månad förslag på artiklar som handlar om Obama skrivit in sig i Obamacare (Aftonbladet 25/12); att han landat i Sydafrika för att vara med på Mandelas begravning (Expressen 9/12); att han inte använder Iphone av säkerhersskäl (Expressen 5/12); att hans ”selfie” blivit en snackis (SvD 12/12); världsledarna spexade under minnesstunden (Expressen 10/12); att Obama tycker att Kayne Wests musik är enastående (HD 24/12); Obama skickar öppet homosexuella till OS (SR 18/12) och så vidare.

Så för er som känner tvivel över hur tingens ordning beskrivs i våra tidningar och TV-apparater rekommenderar jag att spendera de kommande timmarna här:

”Vill du göra uppror mot samhället? Stäng av TV:n”, säger Alex Jones i dokumentären. Jag kan bara hålla med. 2013 har jag spenderat mindre än 2 timmar i veckan i TV-fåtöljen. Och jag känner mig nog mer anarkistisk än vad jag någonsin gjort. Och samtidigt känner jag en medvetenhet skölja över mig. Och en sorg över hur mycket som varit sant i mitt liv inte ens är en blek sanning, utan till och med en grym lögn. Serverad av de så förtroendeingivande informatörerna i TV-rutan.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till ”Fed” har fyllt 100 år – det firar vi med dokumentären ”Fall of the Republic”

 1. Cello Jr skriver:

  Detta förklarar NSA-skandalen och massövervakningen. Bakom den skymtar globalisterna, vilka vill skapa en global polisstat. Alla potentiella fiender till New World Order måste identifieras.

  Man kanske även kan se massinvandringen som en nationskrossande strategi. Globalisternas mål är
  ju den nationella suveränitetens avskaffande till förmån för en värld styrd av gigantiska globala företag.

  Man måste verkligen beundra hur väl de förberett det slutliga maktövertagandet genom att exploatera
  människors krigströtthet efter andra världskriget, då de skapade FN.

  Och EU.

  Nu planerar de The North American Union NAU) och en ny nordamerikansk valuta, Ameron.

  Kolla upp det på Youtube!

  Sedan vill de fusionera NAU med EU. Bush träffade avtal med Merkel om att européer skall slipa visum
  till USA.

  Och så väntar det kontantlösa samhället, dvs. samhället där alla transaktioner är synliga. Ingen svart
  ekonomi längre. Vad mer?

  Helt plötsligt framstår den amerikanska milisrörelsen (hur knäpp den än är) som ett skydd mot
  en total polisstat i USA.

  Men törs man skriva det 2013? Har vi inte redan passerat en gräns för vad en stat kan göra med en annan stats medborgare? Kan dessa rader att komma användas mot mig någon gång i framtiden?

  Ja, allt finns ju arkiverat. Eller kanske de kan användas som bevis på ”paranoja”.

  • Peter Harold (via mobil) skriver:

   Alltså, jag har absolut ingenting emot fri rörlighet för varor, tjänster och människor, för det tjänar folk på. Men det som sker idag är inte fri handel, utan enbart säkrandet av storbolagens och överstatlighetens intresse. Jag tror inte renodlad nationalism är lösningen på problemet, utan istället att vi måste föra makten bort från politikerna och ner till folket.

 2. Anonym skriver:

  Det här har inte ett dugg med den här artikeln att göra. Du som är en så alltför sällan skådad användare av hjärnceller i dagens Sverige; kan du inte göra en research i den här frågan och skvätta en smula medlidande till en medmänniska som väntar på byte till ett annat boende? Jag befinner mig i en parallell verklighet där mina upplevelser skiljer sig bjärt emot gemene mans. Det är inte så många (hittills ) som bor 10 centimeter ifrån undercentralen och el-centralen, vilket strider mot varje upplyst forskare i ämnet. Jag sitter framför blocket-annonserna för att hyra ut skiten tills att vi får ett byte. Problemet är att ingen plats finns för möbler /husgerådet…

  Den korrupta marknaden slår ut vetenskapen. Vilket inte direkt är ditt favvoämne… men jag försökar dra i alla halmstrån…

  Varför varnar inte myndigheterna om att el kan vara farligt?

  Frågan om varför myndigheterna inte på något sätt ger varningar om faran med elektricitet, och/eller elektromagnetism är något många drabbade ställer sej. Ledande politiker och beslutsfattare har oräkneliga gånger, ända sedan 80-talet, informerats om detta av forskare över hela världen.
  Vad är det då som gör att inte varningarna kommer?

  Vi kan tänka oss en situation där den svenska regeringen beslutar att hälsoklimatet i landet blivit så dåligt att det är dags att varna och börja lagstifta. Press, dagstidningar, kvällstidningar, massmedia, TV-stationer börjar nu presentera detta på ett seriöst sätt och följer de riktlinjer som oberoende forskare framarbetat.

  Resultatet av något sådant skulle bli helt förödande för den svenska infrastrukturen. Det skulle uppstå problem som exempelvis:
  Panik och masshysteri. Om de breda leden av människor börjar inse vad som håller på att hända uppstår panik, och man vet att vid sådana tillfällen handlar människor inte förnuftigt. Folk kommer i panik att göra åverkan på sina elanläggningar.
  Ilskan kommer att riktas mot de som haft ekonomiska intressen i att saken tystats ned.
  Häxjakt. De sk betalda skeptikerna, eller lobbyisterna, som tjänar stora pengar på förnekelse, är nu tvungna att förneka all inblandning för att inte råka illa ut. Ledande personer inom statens strålskyddsinstitut kommer sannolikt att försättas i problem när exempelvis föräldrar till svårt strålskadade barn får veta sanningen om barnens skador.
  Mobiltelefonoperatörerna tvingas lägga ner delar av sina mobiltelefonnät, sändareffekterna på basstationerna måste sänkas. Ekonomisk katastrof väntar och massarbetslöshet.
  Fastighetsägare måste genomföra omfattande åtgärder av sina fastigheter för att reducera alla el- och magnetfält. Priset är högt, och helt andra bostadspriser och hyror kan bli följden.
  Den tekniska utveckling som drar landet in i framtiden kommer att avstanna, med oöverskådliga ekonomiska förluster och massarbetslöshet som följd.
  Hälsoklimatet förbättras med följd att läkemedelsindustrin gör miljardförluster.

  Vi kan se att för myndigheter är det inget alternativ att någonsin varna. De har sannolikt mer intresse i att förneka och lagstifta till näringslivets fördel, och det är just vad som sker i Sverige. Tidigare under 90-talet och in bit in på 2000-talet kunde forskare få anslag till sin verksamhet, under senare år har anslagen minskat och det verkar som myndigheterna sopar saken under mattan och vill mörklägga.

  Läkare som lyckas göra sina patienter friska genom att rekommendera elfri miljö får ofta sina legitimationer indragna som straff, iallafall i Sverige där läkare drabbas hårt av sådant.

  Är potentialutjämning en bra åtgärd vid elöverkänslighet?

  Vid en elsanering kan en potentialutjämning få förödande konsekvenser för de boende. Denna åtgärd är enbart till för att skydda från spänningssättning av metalliska utsatta delar.

  Vid en elsanering kan något helt annat inträffa. Om det finns elfält så kommer dessa minska vid en potentialutjämning, men energi är oförstörbar om den inte omvandlas till annan form som ex ljus eller värme. De minskande elfälten omvandlas till ström enligt ohms lag, resultatet kan bli ännu kraftigare magnetfält vilket i många fall kan leda till betydligt värre problem.

  I praktiken kan en tillfällig förbättring inträffa, ytliga skador på huden kan förbättras men efter en tid kommer större invärtes problem som kan härledas till magnetfältsskador.

  Se mer här om vagabonderande ström till följd av potentialutjämning

  Jag är känslig för lysrörsarmaturer och lågenergilampor, men när jag mäter på dessa med magnetfältsmätare så får jag nästan samma värde som på andra glödlampor.

  De magnetfältsmätare som tillhandahålls för företag och privatpersoner är avsedda att detektera fält inom området 30 – 2000 Hz. Inom detta frekvensområde ligger elnätet på 50 Hz och det blir enbart där som magnetfältsmätaren kommer att mäta. I frekvensområden över 2000 Hz blir den värdelös.

  En lågenergilampa eller lysrörsarmatur har en inbyggd elektronikkrets som hackar sönder spänningen till ca 30-80000 Hz och detta går alltså inte att mäta med vanliga magnetfältsmätare. Det enda som kommer att mätas är elektronikkretsens primärsida och då blir resultatet fel.

  Om man ska mäta elektrosmog och induktionen från alla typer av lågenergilampor måste ocsilloscop användas med specialtillverkad induktiv mätprob.

  Hur utförs mätningar av magnetfält och elfält? Hur bedöms resultaten och vad händer om fälten är för höga?

  Hur mätningarna utförs och analysen av dessa är förbehållet företaget. Råden till kunderna handlar i grunden om att hålla magnetfälten på avstånd genom enkla tips och råd. Alstras fälten från den egna elanläggningen kan man utröna orsaken och åtgärda dom.

  Handlar det om konstanta magnetfält som alstras via vagabonderande ström, eller stigarkablar, gäller det att i första hand kontakta fastighetsägare eller elleverantör för åtgärd. Om inga åtgärder kommer att vidtas kan den sista utvägen vara att byta boende.

  • Peter Harold skriver:

   Precis som du har jag funderat på vad som kommer hända när man insett att vi skapat en farlig miljö med hög exponering av elektromagnetiska fält. Men bara ur ett filosofiskt perspektiv. Jag har funderat kring vilka faror som vi inte känner till. Minns att en gång i tiden var asbest ofarligt. Makarna Curie anade väl att röntgenstrålning inte var helt hälsosamt, men man kände inte till allt. Cigarrörkning var inte bara uttryck för en gentlemans sofistikation, utan höll honom även frisk tack vare cigarrökens förmåga att avliva bakterier… Och så vidare. Vilka faror känner vi inte till idag, eller nonchalerar vi?

   Vad gäller strålning har vi sett sjukdomsfall bland astronauter som kan vara strålningsrelaterade. Inom det militära har vi sett sjukdomar som kommer av att man använt uran i granaternas legeringar. Med detta sagt skulle jag inte vara förvånad om det visar sig att vi även blir skadade av elektromagnetiska strålningsfält. Min reservation är att känsligheten beror på hur mycket man exponeras och vad den enskilde individen har för motståndsförmåga. Så någon gång kommer jag nog att blogga om våra okända faror. Tack för input!

 3. Peter Jung skriver:

  Jämför gärna med vad som pågått de senaste 30+ åren i Sverige,
  Same shit,same people ,same agenda,for the same result.
  The last 30 minutes where particually revealing and easily redirected to the current political/social reality in many European countries.
  RGRDS
  Peter Harold Jung

  • Peter Harold skriver:

   Ser ut som att spanjorerna kommer ta det längsta steget i denna riktning. Hörde någon nämna att bötessatsen för satirteckningar mot politiker skulle läggas på 30’000 Euro.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s