Glenn Beck med gäster berättar om det nu 100-åriga Federal Reserve – och vad vi kan förvänta oss framgent.

Bästa läsare!

Inget spännande på TV? Tro mig, har man tillgång till YouTube är det inga problem med att få tiden att fly. Ack, denna mångfald med alla de senaste musikvideorna från hit-listorna, framförda av juckande världsartister. Eller de engagerade smik- och modetipsen från hundratusentals Kissies. Och alla Idol-wannabe-ernas egna videoupptagningar. Glöm inte de bääääästa klippen från våra favoritprogram på TV, ofta upplagda av TV-bolagen själva. T.ex. bloopers från ”Two and a half men”. Eller varför inte samlingarna med alla ”Tar-sats-och-slår-sig-fördärvad”-klipp som avslöjar att smärta också kan framkallas genom synen.

Och så finns det filmklipp för den samhällsmedvetne. Om ämnen som faktiskt är viktiga, men som de flesta tror är så genuint tråkiga att tapeterna spricker. Vissa klipp är det, det får jag erkänna. Andra innehåller en subtil form av skräck. Som t.ex. detta avsnitt med Glenn Beck från den tiden då han jobbade för Fox. Här berättar han och hans gäster om hur det nu 100-åriga Federal Reserve System kom till. Ett gäng bankmän bestämde sig under ett hemligt möte i ett lyxhotell på Jekyll Island för att i samverkan ta över USA:s finanssystem och landets guldreserv. Deras affärsidé var att USA:s regering beställer pengar av Federal Reserve och betalar ränta till Fed’s ägare. Vilka dessa är, det är hemligt. Tittarna får dock god insyn, inte minst genom den medverkande G Edward Griffins försorg.

Nej, jag vill inte påstå att jag är pretentiös. Men jag känner att 1 timma med såna här klipp på YouTube är en bättre investering än 2 timmar Hollywoodunderhållning (reklamavbrotten inräknade) per kväll. Verkligheten har så mycket drama som vi vanliga medborgare förnekas eller inte förväntas ta del av, och som vi skall hållas oförstående till.

Hittills går det ganska bra för våra dolda makthavare att hålla sig under radarn; 99 miljoner tittare föredrog att se folk slå sig fördärvade i The Ultimate Fail Compilation; en halv miljon har klickat sig fram till Glenn Becks program om The Fed, trots att det handlar om ett gäng bankledare som avser att ta både politisk och ekonomisk kontroll över hela vår planet, och vars mål är att förinta den s.k. medelklassen i samhället. Vilket påminner mig om mina studier i rysk 1800-talshistoria där – om jag minns det rätt – Iwan Aminoff i sin bok om St. Petersburg beskrev att det inte fanns en medelklass i Ryssland; det fanns blott fattiga och rika. Det slutade illa, som vi vet.

Är det vad vi har att se fram mot? Om jag får gissa så blir det nog inte så att medelklassen flyttas upp bland de rika, utan istället görs fattiga. Vilket vi sett tydliga tecken på främst i USA med bostadsbubblor m.m. (och vem vet vad som kommer hända oss i Sverige där den nationella upplåningen placerats hos bostadsägarna istället för staten).

Detta blogginlägg skulle kunna inkludera begreppet ”New World Order” i rubriken. Jag avstår från det valet. Alltför många betraktar detta begrepp som en konspiration. Dock förklaras och beskrivs begreppet i själva klippet som jag rekommenderar. Inte i egenskap av en konspirationsteori. Nej, istället låter man politikerna och bankägarna själva bekänna och begagna termen ”New World Order”.

Vad det faktiskt handlar om är att förflytta många viktiga politiska beslut bort från medborgarnas inflytande, och placera beslutsprocesserna i sammanträdesrum dit allmänheten inte har någon insyn. Som G Edward Griffin säger c:a 22 minuter in i klippet: ” – Their vision is in terms of controoling nations”. Griffin redogör för de s.k. ”Power centers” som gör så att medierna fungerar som tjattrande papegojor (vilket jag tycker illustreras på ett skrämmande sätt i detta klipp från Conan; själv fattar jag inte varför studiopubliken skrattar; en kommentar summerar så träffande:”It´s ok. You can admit it if your are stupid, or really stupid or if you believe what media says”).

Nå, till Glenns program om Federal Reserve System:

I morgon återkommer jag med ett snarlikt tema, nämligen om konspirationen ur vilken New World Order uppstått ifrån. Och om hur storbankerna, mediekoncernerna, storbolagen och politikerna är intimt kopplade till varandra. Tills dess, gråt er till sömns…! Go’natt!

Hälsar eder Peter Harold

Ej läsvärt:
SvD: ”Thriller i topp när Obama ser på TV”. …suck!

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Demokrati och frihet, Politik. Bokmärk permalänken.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s