Vi libertarianer har svårt även med våra vänner…

Bästa läsare!

Det här filmklippet visar lite hur vi libertarianer har det i umgänget med andra som påstår sig kämpa för frihet – som t.ex. Tea Party-rörelsen i USA sedan den kidnappades av neo-konservativa politiker.

Vi har vår beskärda del av detta här i Sverige. Minns hur Centerpartiet kaxade sig före valet 2006 om att man skulle slåss mot massövervakning och stoppa den dåvarande (S)-regeringens FRA-politik i papperskorgen. Samma attityd hade även Moderata Samlingspartiet, inte minst exemplifierat av Fredrik Reinfeldts uttalande om att inte jaga en generation av fildelare – i själva verket var det löftet enbart en fråga om semantik.

Att blanda in (S), (V) och (MP) samt (SD) är inte lönt. De står för kollektivistiska grundvärden som i varierande grad bejakar exakt samma frihetsfientliga politik som vi alltid sett föras av regeringarna i Sverige sedan införandet av allmän rösträtt.

Jag varken tror eller hoppas på mirakel, men vi väljare måste visa att vi fortfarande värderar personlig frihet så att politikerna förstår. Inför årets val till EU-parlamentet kommer jag att rösta på Piratpartiet. Det är redan representerat i parlamentet med två mandat, och jag önskar inget hellre än att de får behålla dessa, och helst bilda en trio. Det är min personliga övertygelse att så länge det partiet finns och fungerar har vi en bas som svenska frihetsvänner kan utgå ifrån, och samverka genom. Sedan återstår att se ifall vi kommer till lika konstruktiva meningsutbyten som de mellan libertarianerna och de konservativa i Tea Party-rörelsen…

Hälsar eder Peter Harold (som blev tvungen att lägga någonting icke-porrigt före föregående blogginlägg)

 

 

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s