Jahapp, så har Moderata samlingspartiet på allvar blivit ett sosseparti…

Bästa läsare!

Jag har nog inte mycket att tillägga till vad kritikerkåren redan sagt med anledning av Moderata samlingspartiets nya skolpolitiska utspel som omfattar bl.a. ett ”handslag med Sveriges föräldrar” så att skolpojkarna slutar spela så mycket TV-spel. Inte underligt nog saknar man verktyg för denna ambition.

– Vi vill ha ett handslag med alla föräldrar. Jag tror att vi kommer behöva ha mer av läxläsning och mindre av tv-spel. Särskilt för pojkarna. En tredjedel av pojkarna spelar tv-spel mer än tre timmar varje dag. Det håller inte om vi ska lyfta de svenska skolresultaten, säger Tomas Tobé till TV4.

Visst, det är ingen hemlighet att skolelevernas resultat blir sämre och sämre för vart år som går, åtminstone pojkarnas. Vi som står utanför den politiska branschen har givetvis våra hypoteser om varför det är på detta vis, men i riksdagen finns det fortfarande en idé om att lösningen på problemen är att pumpa in mer pengar.

Nu tror i o f s Tomas Tobé att man varit kreativa och funnit TV-spelandet som en bov i dramat. Kan vara sant, men kan också vara osant. Fast det handlar om en princip här; det är inte politikernas uppgift att bestämma och anvisa skolpojkar om de skall eller inte skall spela TV-spel, lira fotboll, masturbera eller knyppla.

På Alva Myrdals tid kunde det vara ok att idiotförklara föräldrarna, och det var vad socialdemokraterna gjorde under de följande årtiondena. Barnen skulle uppfostras till goda medborgare i socialistisk anda medan mamma och pappa jobbade. Högern och moderaterna var motståndare till den politiken. Och själv står jag för en politik där föräldrar skall få välja själva hur de vill fostra sina barn. Man lyckades ju med det långt innan politikerna började detaljplanera medborgarnas vardag.

En del i den politiska idé jag har är att föräldrar också fritt skall få bestämma hur barnen skall utbildas. Det innebär sålunda att vi måste avkriminalisera hemundervisningen. Den borgerliga regeringen har i sann socialistisk anda sedan 2010 gjort hemundervisning olagligt genom den nya skollagen.

Tyvärr kan jag inte rekommendera er något parti att rösta på istället utifrån denna fråga. Och själv hinner jag inte starta ett nytt parti före hösten. Och jag lär väl inte ens leva till valet 2018. Sorry. Sverige är ganska uppfuckat med åtta socialdemokratiska partier i riksdagen.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Jahapp, så har Moderata samlingspartiet på allvar blivit ett sosseparti…

 1. Kastriot skriver:

  Det är ju trots allt sant, förväntar du dig att barnen ska ha toppbetyg utan att plugga? Spela tv-spel är inget man blir smartare av utan man blir dum och lever i vild fantasi värld. Tyvärr spelar många barn förbjudna spel som tex GTA, battlefield o dylikt.
  Om de inte gör det så spelar de Iphone-spel om inte det så hittar de på annat. Allt förutom att plugga eftersom det är tråkigt.
  Idag lever vi i ett sjukt samhälle där föräldrarna arbetar allt för mycket, de hinner knappt spendera tre timmar med sina barn. Varför? Jo för att de är trötta när de kommer hem. Så vad gör de, de kollar på TV o sitter på soffan o kopplar av.

  • Peter Harold skriver:

   Och då ska staten gå in och be föräldrarna rycka ut sladden till TV-spelen? Inget fel i att avsky TV-spel, men det är nog inte bristen på läxläsandet som är issue här. Problemet ligger snarare i vad som sker på lektionstid.

   Så det Sveriges utpumpade föräldrar behöver höra av regeringen är att de är dåliga föräldrar? Låter som att Tobé ber om ett regeringsskifte…

   • Kastriot skriver:

    Det är en riktigt ”bra” tankesätt: ”Låt barnen göra vad de vill men när det gäller att plugga så är det skolans plikt att se till att barnen gör det”. Och om barnen får dåliga betyg så är det ”politikernas och skolans fel”.
    Patetiskt!

    • Peter Harold skriver:

     Nu lägger du ord i min mun. Det är också patetiskt.

     Kidsen ägnar 7-8 timmar i skolan. Vissa är födda utan begåvning, men det är inte dem jag talar om. Det handlar om att skolan inte kan erbjuda en fullvärdig lärande miljö. Inte sällan beroende på att eleverna själva sabbar undervisningen. Eller att det talas tio olika språk utom svenska. Att i det läget be föräldrarna att plugga ur videospelen är skitsnack. Det finns ändå tid att göra läxor. Min dotter tecknar i flera timmar varje kväll, men hon hinner ändå med läxan. Det är en jävla sossementalitet att säga att staten ska planera barnens fritid. Staten klarar ju inte ens av – eller ens vill – att sköta skolan som vi redan betalar skatt för (det ligger på kommunerna som bekant). Nej, Tobé får ta och tänka om. Och gärna tänka som en riktig moderat och inte som de nya socialmoderaterna.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s