Gillar nazister verkligen rosa hakkors…?

Bästa läsare!

Sitter och slötittar på Barnkanalens ”nyhetsutsändningar” som hittills handlat om att barnen på skolan Vasa Real mötts i morse av otäcka ord som målats av ”en grupp som kallas för nazister”; att man haft stora demonstrationer mot rasister; att en liten pojke från Syrien (där han var känd rappare) söker asyl i Sverige; att Sanna Nielsen sjunger alldeles för långsamt.

Skall jag vara helt ärlig har jag bara hört en enda låt i årets uttagning till Melodifestivalen. Jag gillade den och sa till Lilla Fröken Harold att ” – Den låten borde vinna” och sen gick jag till köket och struntade i resten. Schlager är ointressant musik för mig. Och det som läckte genom köksdörren fick mig knappast att rusa ut till vardagsrummet igen.

Det var alltså Sanna Nielsens ”Undo”. Visserligen är det en sån där låt som skall ligga sist på albumet. Och den borde ha varit minst 2½ minut längre och haft ett gitarrsolo och fler körer. Hur kunde jag plocka ut en vinnare på det sättet? Svar: jag gick på magkänsla.

Jag kan ge ett till exempel på magkänsla.

När det dyker upp hakkors i rosa färg på (baksidan av) en högstadie- och gymnasieskola med självmordsepidemi, och när Statens Television ägnar halva tiden åt att ”berätta” om nazister som inte tycker om människor från andra länder och kulturer och kröner sändningen med ett asylärende i skolåldern som vill bli rapp-stjärna i Sverige men inte fått tillstånd att stanna i Sverige ännu, då känns det underligt i min mage. Det känns som att den är fylld med Würz­fleisch som toppats av en kopp Bero Instant med gräddprodukt från Immergut. D.v.s. magen full av ÖSTTYSKLAND!

Ur SVT:s hemsida:

– Det är rosa hakkors som har klottrats, riktiga hardcore-nazister om man säger så, säger Marlene Terkowsky, vd för PPS som äger Cybergymnasiet.

För den som följt den politiska nyhetsrapporteringen under sista halvåret så minns ni säkert sammandrabbningen i Kärrtorp i höstas där ondskefulla nazister överföll fredliga antirasister (alltså SVT-tolkning; den mer verkliga var att antirasisterna var beväpnade med knivar och att sammandrabbningen var planerad av bägge parter i förväg), att nazister målade hakkors i Södermalm (spegelvänt), och så vidare.

Jag vet att vi förvisso har aktiva högerextremister i huvudstaden. De försöker lära sig gå i takt på ödsliga fotbollsplaner. Går sådär halvbra… Men sanningen är den att vi har minst lika aktiva vänsterextremister, vilka hotar både samhälle och privatpersoner. Dessa är fler till antalet och de är våldsammare. Skillnaden är dock att vänsterextremisterna systematiskt skyddas av etablerade medier. Vissa av vänsterextremisterna är intimt associerade till medieetablissemanget. Och de vet att ändamålen helgar medlen.

Då jag själv har bekanta som är i periferin av ”den autonoma vänstern” vet jag hur tongångarna går i dessa kretsar. I deras kamp mot intolerans går man även gärna hand i hand med bl.a. islamister (vilka ogillar judar). Samtidigt som man i stenkastarvänstern säger sig ta fighten mot nazister och andra intoleranta krafter så är man paradoxalt nog fientliga till staten Israel. Och denna fientlighet tar sig i uttryck även här i Sverige i både ord och handling.

Dessa ”antirasister” är inte helt psykiskt stabila. Jag minns ett replikskifte på ett forum där jag sa att jag känner tvivel över den etablerade historiebeskrivningen om Förintelsen. Jag fick motfrågan om jag var antisemit och Sverigedemokrat. Jag svarade nej på båda frågorna. Någon vecka senare lade vederbörande person upp en ”Bojkotta Israel”-logo och skrev ”Israel är jävla mördare”. ” – Är inte det här antisemitism?”, skrev jag i en kommentar. Det var det sista jag fick skriva i den gruppen.

Själv kan jag inte förstå vad nazister skulle tjäna på att klottra hakkors på en skola? Däremot kan jag förstå varför vänsteraktivister, t.ex. våldsverkarna i AFA, skulle smyga sig fram med överblivna sprayflaskor som man använt vid tidigare tillfällen för att ”tagga” tunnelbanevagnar och måla graffitti på ytor som av arkitekterna var tänkta att vara rena mitt i natten och med barnslig handstil skriva ”Judesvin”, ”1488” och andra otidigheter. Det ger publicitet. Det får igång deras egna sympatisörer.

Det är därför man skall vara försiktig med att reagera på dylika händelser. Att blåsa upp dem kan vara rent av kontraproduktivt.

Uppenbarligen är inte SVT lika skeptiska som jag. F.ö. minns jag i min ungdom att busfröna – födda och uppvuxna i hederliga socialdemokratiska arbetarhem i mina gamla hemtrakter i Bergslagen – brukade rita hakkors (svarta; inte rosa), både rättvända och felvända. Som skolvaktmästare något år senare fann jag symbolen inristad i skolbänkar och uppehållsrumsmöbler. Någon nationalsocialistisk statskupp inträffade dock aldrig. Jag har väldigt svårt att tro att det kommer bli någon sådan på Vasa Real heller.

Däremot tror jag att Sveriges Television medverkar till fördumning. Det är det största hotet mot det svenska samhället. Större än ett dussin snubblande skinnheads som brölar på en fotbollsplan.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Brott & straff, Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Gillar nazister verkligen rosa hakkors…?

 1. Martin skriver:

  ”Gillar nazister verkligen rosa hakkors…?”
  Hahaha! Odödligt!

 2. kallepelle skriver:

  Det måste ha varit rea på trögsäljande rosa sprayburkar någonstans? Tjejer klottrar väl inte?

 3. Cello Jr skriver:

  Glädjande att vänstermänniskor är så ofattbart dumma. Som realist har jag hållt mig för god för
  att ifrågasätta meningsmotståndares intelligens, men ditt exempel med de där idioterna
  som kallade dig antisemit och sedan stängde av dig för din fråga om deras Israel-bojkott, ja,
  det är så typiskt för ”vänsterintellektuella”. Minns hur jag stängdes av från ”libertarianska”
  Smedjan.com av puckot Mattias Svensson för ”rasism”, trots att Lew Rockwell en gång i ett mail frågade mig om han fick publicera ett mail jag skrivit honom. Förlåt skrytet!

  • Peter Harold skriver:

   Lew Rockwell…? Jag rullar ut röda mattan och bugar mig ödmjukt.

   Jag tror att när det kommer till migration och främmande religioner är taket oerhört lågt i de flesta diskussionsforum. Och värst blir det om man argumenterar sakligt och korrekt.

 4. Cello Jr skriver:

  Jag letade fram det, mejlet alltså. Om du är villig att förse sig mig med din email-adress, så kan jag skicka länk. Hemlighetsfullheten beroende på att jag förr (pre-Afa) skrev under eget namn. Visst är det tråkigt när man inte törs det längre, och landets enfaldige statsminister uppträder som ett slags Nordens Robert Mugabe i avståndstagande från vänstervåldet?

  http://blog.svd.se/ledarbloggen/2011/08/30/det-politiska-valdet-maste-stoppas/

 5. Cello Jr skriver:

  Tack för intresset. Var beredd på att dina förväntningar kanske är lite för högt ställda.

  Cello Jr (signaturen anspelar på pekoralisten Cello i Birger Sjöbergs ytterst läsvärda ”Kvartetten som sprängdes”, Här som tv-serie av Hans Alfredsson: http://www.svtplay.se/sok?q=kvartetten+som+spr%C3%A4ngdes)

  • Peter Harold skriver:

   Då har du bevisat att du varit med ett tag i svängen! 🙂

   När jag gick i högstadiet (på 1980-talet) så var jag väldigt intresserad av politik. Det fanns dock ett namn som passerade obemärkt förbi, och det var Barry Goldwater. Det var i korthet bara en republikan som förlorade mot LBJ. That’s it. Han var dock inte lika anonym som demokraternas presidentkandidat valet därpå, Hubert Horatio Humphrey II, som jag blev tvungen att googla fram. Men Goldwater var inte ett namn av betydelse när jag gjorde mitt specialarbete. En förklaring skulle kunna vara att Goldwater skapade en väg för Ronald Reagan, och Reagan var som sagt gubben som när som helst kunde starta 3:e världskriget enligt mina SO-lärare.

   Självfallet har jag försökt göra mitt yttersta för att fylla i mina kunskapsluckor. För några månader sedan köpte jag faktiskt ”The Conscience of a Conservative” på antikvariat!

   Fast på köpet har jag fått erkänna att även de republikanska presidenterna har sina brister. Många libertarianer betraktar Ronald Reagan som en förrädare. Fast skall jag vara helt ärlig är det en illusion att bara för att en person med libertarianska ideal blir president så kommer hela samhället att bli det. Jag tror att något liknande skulle ha hänt ifall Ron Paul vunnit presidentvalet. Jag tror att G Edward Griffin uttryckte det så insiktsfullt att en libertariansk president inte har så stor betydelse; det politiska utövandet sker genom departementen och alla regeringstjänstemän som man inte kan byta ut på en gång.

 6. Cello Jr skriver:

  Ditt svar utlöser en rad reaktioner i min hjärna. Det här är ett av mina favoritämnen. Emellertid bortbjuden och skall strax bli hämtad, så ett mer genomtänkt svar följer i morgon eller övermorgon.

 7. Cello Jr skriver:

  När jag växte upp brukade borgerliga farbröder säga om unga radikaler, att den som inte är radikal i sin ungdom har inget hjärta, den som inte är konservativ som vuxen har ingen hjärna.

  Obs. att med ”radikal” avsågs socialister.

  Av detta framgår att jag saknar hjärta och enbart är en enda stor hjärna! 😉

  Ty redan som blott femtonåring, så blev jag konservativ. Och har så förblivit.

  Obs. att med ”konservativ” här avses höger eller åtminstone anti-vänster.

  Det är så lätt att instämma i vad en av killarna bakom South Park sade en gång:
  ”We hate conservatives, but we really hate liberals.”

  Här frestas jag åter bifoga en begreppsförklaring, men efter att ha hunnit göra redan två, så skulle det se löjligt med en tredje.

  Låt mig bara konstatera: det finns ingen motsägelse i att vara konservativ och libertarian.
  Barry Goldwater är ett utmärkt exempel.

  Och undertecknad förstås! Konservatism kommer av att vilja konservera, frågan är bara vad?

  Jag har sen tonåren velat bevara det samhälle jag växt upp i och sedan den västerländska demokratin, trots alla dess fel och brister, ty även med dessa är detta statsskick överlägset alla andra i mänsklighetens historia, vilket bevisas av både vetenskapliga, ekonomiska och kulturella landvinningar.

  Den moderna välfärdsstaten är långt ifrån det libertarianska idealet, men framsprungit ur ett
  samhälle och en tid som var närmare det idealet än vad de nuvarande västdemokratierna är.
  Det finns alltså en släktskap.

  Detta samhälle eller urmodell har utsatts för olika hot. Först av socialdemokratin och den sociala ingenjörskonsten, en vägröjare för all sköns tyranni bakom en mask av omtanke och jämlikhetssträvanden – eller nivellering.

  Senare av den kommunistiska rörelsen. Dessa två hot har tillfälligt stoppats, i alla fall har den urvattnade ”nyliberalism” som kom att känneteckna de senaste trettio åren i viss mån dämt upp den statliga expansionen (om man bortser från utvidgningen av övervakningssamhället), men bara för att ersättas av ett tredje.

  Nej, jag tänker inte kalla det hotet för det mångkulturalistiska, utan för det globalistiska.

  I den globalistiska planen för världen ingår mångkulturalismen som ett vapen för att
  slå sönder nationerna inifrån. Eller snarare de västerländska. Det är oroande med tanke på de
  konspirationsteorier det ger upphov till, att det bara är västerländska nationer som
  skall omintetgöras medels masskolonisering och mångkulturalism.

  Det är en sataniskt genial idé: att skapa konflikter mellan stora grupper invandrare och etniska svenskar, fransmän, holländare, etc. Det skapar en spärr mot att tala klarspråk och att i tid försvara sig (medels demokratiska medel förstås).

  Denna verklighetsskildring stöter tyvärr bort många libertarianer, kanske de flesta. Jag vet inte vad Goldwater haft att säga om denna utveckling. Att han var kritisk mot Israellobbyn visar att han in på ålderns höst bevarade ett självständigt sinne och saknade alla likheter med sådana skamfläckar som McCain, Palin och George Bush samt Mitt Romney.

  https://www.lewrockwell.com/lrc-blog/barry-goldwater-on-the-israeli-lobbys-influence-in-dc/

  Han till och med vägrade medlemskap i Council on Foreign Relations, till skillnad från Reagan.
  Men kan då en libertarian kritisera massinvandring? Ja, om man betraktar t ex den brittiske politikern Enoch Powell.

  Här länk till en artikel i The Libertarian:

  http://the-libertarian.co.uk/was-enoch-powell-a-libertarian/

  Jag märker att jag spontant kom in i predikartagen, och att anekdoter lyser med sin frånvaro.

  Ett par bara då som avslutning:

  en gång ville Goldwater spela golf på en segregerad bana, Han nekades på grund av sitt judiska namn, men skall då ha frågat om han inte kunde få spela nio hål, eftersom han bara var halvjude.

  http://swja.arizona.edu/content/goldwaters

  Ja, och sedan denna som han själv berättar, om när han ringde sin vän Curtis LeMay
  och frågade hur det stod till med UFO:s.

  • Peter Harold skriver:

   Jag är nog född utan hjärta… 😉

   Jag skulle jättegärna vilja kommentera hela din kommentar, men det är en redaktör som insisterar på att jag skall leverera en artikel före gryningen, och vis av erfarenhet bör jag prioritera den uppgiften. Men mycket av det du nämner har jag funderat på att blogga om. Mest utifrån den avsikten att kunna presentera ett alternativ till den kollektivistiska filosofi som präglat samhällsbygget sedan förra sekelskiftet (och etablerandet av dagens välfärdssamhälle). Jag har en del nya argument att presentera.

   Att Barry Goldwater Sr avstod från att bli medlem i Council on Foreign Relations är största beviset för integritet. 🙂

 8. Cello Jr skriver:

  Tack Peter. Trots olika åsikter rörande partival och vad som är en samhällsnyttig invandring
  (i korthet samma mål med olika medel), så är vi i stor utsträckning nog själsfränder.

  Din blogg är en ständig källa till glädje. Lycka till i din ev. politiska karriär.
  Överväg gärna att ge ut en politisk bok. Du är definitivt så skrivbegåvad att om normala
  kriterier gällde för publicering utifrån den kommersiella aspekten, så borde t o m dina
  ”krönikor” här ha en marknad!

  • Peter Harold skriver:

   Ja, jag känner mig faktiskt inspirerad att skriva en debattbok. Samtidigt har det ju skrivits en massa redan förut, men som är gömt i det fördolda eftersom omslagen saknar röda fanor och regnbågar.

   Jag sitter dock numera på kvällarna och skriver min första steampunk-roman. Och det blir mitt första alster som utspelar sig i Sverige. Eftersom den tar sig formen av en dokumentär (med rättsprotokoll, tidningsartiklar, förhör, etc) så kommer den nog att bli till stor del oläsbar för den breda publiken.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s