Därför röstar jag på Piratpartiet – en valfilm som ger kalla kårar

Bästa läsare!

Piratpartiet är inte ett komplett parti. Vilket jag är tacksam över. Även där har man drabbats av godhetsnarkomaner som anser att de andra politiska partierna inte gör tillräckligt för att sprida svenskt välstånd jorden runt – företrädesvis genom metoden att jordens befolkning skall nyttja svenskt välstånd inom Sveriges gränser (alternativt få sitt försörjningsstöd skickat till det land de flytt från). Med andra ord, Piratpartiet är inte det libertarianska parti jag efterlyser inom svensk politik. Men de har i alla fall åtagit sig att bekämpa övervakningsstaten – och de har dessutom kompetens för detta på EU-nivå.

Jag ljuger inte när jag säger att det bästa jag gjort inom politiken var när jag lade Piratpartiets valsedel i valurnan vid EU-valet 2009. Omkring 7,1% av väljarna gjorde samma val. Vi har alla fått valuta för pengarna. Vår ledamot Christian Engström började tillsammans med sin assistent Henrik Alexandersson är via bloggar, debattartiklar och intervjuer avslöja vad som sker i Bryssel och Strasbourg – tidvis har rapporterna varit skrämmande för oss blåögda skandinaver som trott på konceptet med demokrati och insyn.

För Piratpartiets del finns inget att förlora på att vara konsekvent i kriget mot övervakningssamhället. Däremot tycks någon makt ha hållhakar på både socialisterna och de borgerliga. Det avslöjades först av att under (S)-regeringen Göran Persson var justitieminister Thomas Bodström så drivande för ett utökat övervakningssamhälle att konceptet fick namnet ”Bodström-samhället”. De som flitigast använde den termen var borgerliga valarbetare inför valet 2006 – Bodströmsamhällets kritiker. Efter regeringsskiftet stod dessa valarbetare och gapade av förvåning, och sannolikt var det flera av dem som smög ner Piratpartiets valsedel i valurnan vid EU-valet 2009 med statsminister Fredrik Reinfeldts hantering av FRA-frågan i färskt. Vänstern och de borgerliga hade bytt position, men få tog det rödgröna blocket på allvar – och ingen skall göra det nu heller. Minns detta. Förlåt dem icke!

Sverigedemokraternas inställning i övervakningsfrågan är också känd, och ni som bara är ute efter att missnöjesrösta mot etablissemanget bör tänka er noga för innan  i röstar på något annat parti än Piratpartiet nu i vårens val till Europaparlamentet.

Till valet 2018 hoppas jag att det skall finnas ett nytt libertarianskt parti att rösta på. Jag hoppas på en allians med både libertarianska personer och frisinnade organisationer. Om min hälsa står mig bi kommer jag att arbeta för detta. Till dess kan jag bara vädja till Dig att rösta på Piratpartiet i EU-valet. Trillar de ur kommer det bli väldigt svårt att stoppa utvecklingen mot det totala övervakningssamhället. [1]

Hälsar eder Peter Harold

[1] Min strategi är att Piratpartiet i EU-parlamentet kommer verka för att försvåra utvecklingen av övervakningssamhället. Och med det nya partiet 2018 i Riksdagen skall vi kunna påbörja arbetet med avvecklingen av övervakningssamhället.

 

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Därför röstar jag på Piratpartiet – en valfilm som ger kalla kårar

 1. kallepelle skriver:

  Nu söker ju antidemokraten Margot Wallström makten igen och det är ju förfärligt. Glöm aldrig ”Irländarna får rösta och rösta igen tills dom ger upp”! Obs citatet ej ordagrannt. Den här allmänna godhetsepizootin som drabbat våra politiker överlag är ett djävla dyrt nöje. Vi behöver inte fler bidragsparasiter. Det här rumänska paret med bebis i Uppsala är ett lysande exempel. Tony Abbot håller G20möte och har proklamerat att klimatfrågor ej får förekomma på agendan. Dags att flytta Down under tror jag!

 2. peter andersson skriver:

  Den som är oskyldig har inget att frukta hon har ju rätt så för mej som lever efter lagen är det inget problem , på vilket sätt känns det svårt för dej Peter?
  Sedan har jag för mej att piratpartiet är för denna idiotiska invandringen till Sverige, det är för mej ett jätteproblem
  Pelle

  • Peter Harold (via mobil) skriver:

   Ingen är oskyldig. Och det stiftas ständigt nya lömska lagar som tillsammans med ökad registrering ger makthavarna möjlighet att elliminera oönskade motståndare.

   Vad gäller PP och invandring så är jag tydlig med att jag enbart stödjer partiets kandidatur i EU-valet. Jag stödjer i dagsläget inte deras riks- och kommunkampanj eftersom jag ser en brist i att man triangulerar vänstern.

 3. Kalle skriver:

  Piratpartiet är tyvärr ännu ett massinvandringsparti.. inget för mig..

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s