Tänk vad långt det är mellan Bengt Westerberg och mig…

Bästa läsare!

Jag ser att den forne FP-ledaren och Röda kors-profitören Wet Bästerberg uttalat en av tre önskningar till Expressens ande i lampan: ”Socialdemokraterna och Moderaterna bör bilda en regering efter valet”. Vad hans återstående två önskningar kan handla om vill jag inte ens fantisera om…

All right, låt oss ta det här på allvar. Det hela rör sig om ett uttalande i Expressen där Bengt Westerberg menar att ifall inget av de politiska blocken i Sveriges riksdag får egen majoritet efter valet (As a matter of fact råder den situationen redan idag!) så anser han (S) och (M) bör bilda en blocköverskridande samlingsregering. Skälet till att en sådan koalition skulle kunna vara möjlig är enligt honom att ”[både] Socialdemokraterna och Moderaterna är i dag andra partier än de varit historiskt. De står i sak varandra närmare än någonsin.”

Bengt Westerberg anser att denna lösning kommer ge Sverige en handlingskraftig regering. Eller i klartext: Detta är det enda sättet att förhindra Sverigedemokraterna från att få inflytande i riksdagens politik på kort sikt, och på lång sikt få SD:s väljare att ge upp sina krav på förändrad politik. Vilket egentligen är det han menar.

Förmodligen gav Bengt Westerbergs utspel ytterligare några tiondels procent extra till partiet som han avskyr. Att behöva se framför sig att framtidens politik skall formas av ett borgerligt parti som skäms för sitt ideologiska arv, och ett socialistiskt parti som är mer maktinstitution än ett idéburet vänsterparti, ger mig kalla kårar.

Visserligen säger Westerberg precis det jag själv anser; Moderata samlingspartiet har vandrat så långt vänsterut och blivit lika arroganta maktinnehavare som socialdemokraterna själva att man nästan tycker synd om de gamla eldsjälarna i (M) som varit med på den tiden partiet identifierade sig som ett idéburet frihetsparti. Men till skillnad från Westerberg är den sentida (M)-ledningens vandring vänsterut inget jag uppskattar. Tvärtom!

Att (S) och (M) kan komma att samreagera är lika dystert som när en kolerapatient drabbas av pest. Bodströmssamhällets upphovsmän i samarbete med Bodströmssamhällets förverkligare – partiet som vill förbjuda striptease i samarbete med partiet som vill skicka ut gredelina kuvert till de som vill göra mer än titta på strippor. Visserligen träter de om decimaler till arbetslöshetsersättningen, men båda partierna anser att skattebetalarna skall bekosta folkutbytet; bort med smöret på gamlingarnas bröd så vi får råd med en surfplatta till alla som bara har fem års koranskola i grunden. Oupps, nu gjorde det man inte får göra – nämligen ställa utsatta grupper mot varandra. Oupps igen – är det verkligen jag som gör det, eller är det inte våra socialdemokratiska och moderata kommunalråd ute i landet som gör exakt detta?!!

Visst, jag vet att det finns en option: Man kan ju alltid rösta på Sverigedemokraterna. Med dem blir det förvisso färre ipads till elever i ”segregerade områden”. Men det är ju inte där det stora problemet ligger. Vi behöver en politisk kraft som medger fri rörlighet som inte kostar skattebetalarna pengar; en politisk kraft som tillåter medborgarna att göra vad de vill med sina kroppar så länge man inte skadar eller hotar andra. T.ex. visa muttan eller ballarna för betalande publik. När hörde ni någon politiker försvara denna rätt senaste gången? På 1970-talet? Det var ett tag sedan.

Det behöver för guds skulle inte ens handla om sex. Tag bara en sådan sak som att både (S) och (M) är på väg att vilja tvinga föräldrar att fördela uttaget av föräldraersättningen efter politikernas krav. Nu är i o f s det lite sex inblandat även i ett föräldraskap, åtminstone innan graviditeten påbörjades, men ni förstår nog min poäng ändå… Vi är inne i en epok där politikerna försöker beröva oss grundläggande rättigheter. Jag har skrivit om det tidigare; jag behöver inte upprepa mig själv.

Sedan anser jag att det är för jävligt att folk väljer parti därför att de är emot något, d.v.s missnöjesröstande. Det är ett tecken på politisk analfabetism. Men det är också ett tecken på att politikerna i maskopi med medierna lyckats jävligt bra med att dölja vad partierna egentligen står för. Jag kan alltså inte enbart klaga på intellektuellt lata väljare, i synnerhet inte som all problemformulering sker utifrån de rödgröna mediemedarbetarnas preferenser.

Men man skall inte enbart stirra sig blind på att (S) och (M) står varandra nära på höger-vänsterskalan. Det verkligt stora problemet är att de två partierna uppenbarligen står obehagligt nära varandra på den skala som är graderad mellan full social frihet kontra kollektivism och totalitärism. Det skall erkännas att (S) befunnit sig i det sistnämnda fältet sedan… partiets tillblivelse.  Det sorgliga är att (M) nu är på samma spelplan som (S). Jag har dock väldigt svårt att föreställa mig att motsvarande mängd väljare också orienterat sig åt samma håll.

Visst, de flesta är väl lydiga får, sammanhållna i flocken av hundarna (journalisterna) för att sörja så att grisarna (politikerna) får böka ifred i leran.

Men jag kan bara uppmana folk att inför de förestående valen börja tänka kritiskt. Gör gärna samma resa som jag, även om jag själv upplever att min färd mot min nya politiska hemvist inte är fullbordad. Mitt riktiga parti finns tydligen inte. Inte än i alla fall. Men det känns gott att jag i alla fall tagit steget och lämnat det onda bakom mig. Bengt Westerberg har precis övertygat mig än en gång om att jag inte fattat fel beslut.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Tänk vad långt det är mellan Bengt Westerberg och mig…

 1. Majsan skriver:

  Anti-rösta ….så sant … Tidigare har jag alltid kolla vad partierna har haft att säga och valt viket jag tycker passar mig bäst och är mest trovärdigt med att lyckas föra Sverige framåt och sedan försjunkit in i mitt liv för fyra år till. Alltså haft urdålig koll på resultatet av decenniers regerande och levat i fast förvissning om att i grund och botten är de flesta politiker pragmatiska och fattar efter omständigheterna rätt bra beslut. Icket så i år. I snart fyra år, alltsedan jag yrvaket vaknade av hullaballoet kring att SD kom in i Riksdagen och kollade upp varför det blivit ett sådan liv i luckan … det är inte så kul att upptäcka att jag har (hade) ett naivt drag i mig, min tro att vi har i stort sett vettiga politiker (och journalister mfl) och kommer tamigfaen inte att rösta på något parti som är inblandat i den så totala nedmonteringen av dagens skola, försvaret, invandringen och mycket mer. Varje politiker som tar orden feminist och genus i sin mun blir i stort sett automatiskt diskvalificerad. Liksom ”människors lika värde”, ”inte ställa grupp mot grupp”, ”utmaning” etc etc. Jag är urless på användandet av floskler som argument istället för kalla fakta och gå till botten med problem. När något inte fungerar, då tar man inte till mer av samma vara utan man provar något annat.

  Mjo, första uppvaknandet kom faktisk då M släckte värnplikten (yrkesförsvar? Kommer inte att fungera) samt den nya arbetskraftsinvandringen (liberalast i Europa? Kommer att missbrukas), men jag försjönk i slummer igen. Efter att i några år ha läst på vad jag missat så har jag passerat stadiet att vara konstant förskräckt med en känsla av illamående över dåligt genomtänkta beslut och ingen ingen eller mycket dålig konsekvensanalys … det sägs att ett folk har de politiker de förtjänar, men är verkligen svenskarna så genomgående bekväma, flummiga och orealistiska med korta minnen? Många jobbar i alla fall halvt ihjäl sig och orkar knappast följa samhällsdebattens turer.

  Jag har genom åren röstat över hela skalan (inte V eller MP) med tonvikt åt höger, men det är slut med det. Mitt politikerförakt, liksom dito journalister, är så stort att det finns just bara ett parti att rösta på, eller emigrera till ett land där pragmatismen fortfarande lever. Sofflocket är inget alternativ då ingen politiker då bryr sig om sådana.

  • cfr skriver:

   Väl skrivet.

   Det enda vapen som återstår mot den politiska klassen är skrevsparken och den delas ut genom att rösta ”fel”.

   • Peter Harold skriver:

    Jag är väldigt rädd för att det är så på det viset. Men det hade varit kul att kunna rösta på ett vettigt parti.

    • cfr skriver:

     Finns nog tyvärr inte mycket annat att göra, hur stor är sannolikheten att politikerklassen och mediaklassen skall kunna renovera sig själva? En redig käftsmäll (eller skrevspark) är nog det enda som kan påverka. Kanske.

  • Peter Harold skriver:

   Fortsätt att låta bli att rösta på V och MP! 🙂

   eller emigrera till ett land där pragmatismen fortfarande lever.

   Jag har en liten invändning. Pragmatism är av både ondo och godo. Av ondo när politiker struntar i viktiga principer bara för att gynna olika intressegrupper, istället för att kategoriskt försvara vad den ideologiskt står för. Jag har sett under de sista sju åren hur en partiledare som leder ett förr ideologiskt parti – med mål och visioner sprungna ur en ideologisk princip – väljer att kryssa sig fram genom väljaropinionen i hopp om att fortsäta vara populär, och samtidigt gynna lobbyister och intressen från utländska regeringar. Moderata samlingspartiet var ända tills Fredrik Reinfeldt blev statsminister motståndare till övervakningssamhället – sedan dess försöker man hålla jämna steg med USA (och därmed pseudodemokratier som Ryssland och kommunistdiktaturer som Kina) för att hålla ögonen på ALLA medborgare. Mycket av den moderata ideologin är bra, men man bryr sig inte om att försvara sina idéer, och förklara dem på begriplig svenska.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s