Kaka söker maka – utan inbördes relevans från Sverige till Nigeria

Bästa läsare!

En hyfsat nära bekantskap gjorde mig uppmärksam på vilka problem vi i Sverige ställs inför till vardags, och jämförde dessa utmaningar mot den allmänna ordningen och moralen med andra problem i utlandet. Som nämnda exempel angavs den enorma våg av rasism som sköljer över vårt avlåga land, företrädesvis manifesterad av konditornazister som framställer bakverk föreställande mörka människor. Tillvägagångsättet är ett av de mest diaboliska; man har framställt dessa rasistiska kakor med hjälp av kakao!

Och kanske är det värsta av allt att dessa kakor framställts av konditorn utan något särskilt syfte, d.v.s. vederbörande har omedvetet skapat en produkt baserad på ”svensk vithet”. Själv har jag alltid betraktat Sverige som ett rött land, och då inte med Falu rödfärg som referens.

Tack och lov har denna omdömeslösa handling både avslöjats, kritiserats och fördömts av talesmannen för Afro-svenskarnas riksförbund, Kitimbwa Sabuni, som är så kränkt över nazikonditorns tilltag att Sabuni inte ens mäktar att förklara för alla okunniga varför dessa bakverk är rasistiska:

– Vi finns inte till för att utbilda människor om rasism, vi försöker bara skydda oss och andra människor mot rasism. Att spela oförstående är en del av en härskarteknik.

Vit man. Stor skuld. Hur skall vi kunna kompensera alla chokladbruna människor i Sverige som känner sig kränkta över detta söta illdåd? Räcker det med att Erik Ullenhag ber om förlåt, å regeringens och svenska statens vägnar? Eller kan vi få visa vår uppskattning för den snabba reaktionen från Afro-svenskarnas Förbund genom att tilldela organisationen några miljoner skattekronor extra så att de kan inventera varje butik, varje skola, varje arbetsplats i jakten på smygrasistiska kakor och andra fascistiskt utformade livsmedel?

Nej, jag knipsar av ironitaggen här. Tekniskt sett har bageriet gjort en kaka som man doppat i choklad och garnerat med glasyr så att kakan fått två ögon och en leende mun. Mer behövs inte för att få igång en mediestorm och tusen länkningar via Facebook och Twitter. Seriöst – har folk inte vettigare saker att bry sig om?

Som notis i spalten intill annonserna om nya vårkläder eller det senaste naturläkemedlet finner vi uppgifter om att en våldsbenägen organisation i Nigera frihetsberövat ett hundratal skolflickor från deras internat, och obekräftade uppgifter gör gällande att kidnapparna hotat sälja flickorna som slavar. Och så bläddrar vi vidare och hittar sporten eller senaste skvallret från Let’s Dance på TV4…

Ok, vi stannar upp och bläddrar tillbaka en sida i tidningen. Försök föreställa dig att din dotter är på konfirmationsläger, och plötsligt stormas gården de har lägret på av ett trettiotal maskerade män med kulsprutor, sliter med barnen i väntande bussar, skjuter några pojkar till döds för att injaga skräck i barnen, och sen är de försvunna. Några dagar senare får du veta att din dotter antingen blivit sexslav hos kidnapparna, eller flugits till Saudiarabien för att ingå i en shejks harem.

Tänk dig detta, och säg mig om det inte gör lite ont i ditt hjärta. Ja, att du kanske till och med får en klump i magen när du motvilligt gör detta tankeexperiment. Det som hände i den här obehagliga fantasin är verklighet i Nigeria. Över 200 skolflickor har kidnappats och transporterats till grannländerna där de trots sin unga ålder enligt uppgift säljs som fruar för vad en stor påse med ”rasistiska” kakor skulle kosta här hemma i Sverige, alternativt hålls som gisslan för att förmå Nigeras president släppa alla i landet fängslade islamister fria.

Ty de våldsbenägna kidnapparna är islamister. Eller om man skall uttrycka det helt faktariktigt: muslimer som med våld eller hot om våld påtvingar andra människor i sin omgivning att ändra sina livsvanor och acceptera dessa muslimers krav på hur samhället skall utformas. Lyckligtvis händer det inte här, eller hur?!! Nej, här påtvingas vi ändra våra livsvanor och acceptera kränkta minoriteteters krav och anspråk via press, radio och TV. Negerbollar döps om. Censur av Kalle Ankas julafton. Nogger får inte säljas med svart lakrits och kallas för Nogger Black. Tintinböcker plockas in i giftskåp. Negerby byter namn till Östero.  Den som kritiserar islam utan att ”det för samhällsdebatten framåt” får dagsböter. Och så vidare.

Men än så länge har inte bekämpandet av rasism hittat till Norrmalm i Stockholm. Den finns där utskrikandes en äldre form av ordet neger, om nu gatuskyltar kan skrika.

Har ni sett det gamla ståtliga Centralposthuset vid Vasagatan i Stockholm? Om inte, gör det. Huset är ett av arkitekten Ferdinand Bobergs mest magnifika byggnader. Ju mer glas och vit plåt vi får in i bebyggelsen och kring våra städer, desto mer förtjust blir jag i dessa slottsliknande fastigheter. Huset står på kvarteret Blåmannen. Och vad betyder Blåman? Det får jag egentligen inte säga, eftersom det ordet är rasistiskt. Fast det skulle vara intressant att se hur länge det dröjer innan det uppstår ett PK-drev mot detta uråldriga uttryck som funnits i det svenska språket. Då skulle man till och med få låsa in Gustav Vasas bibel i giftskåpet eftersom denna innehåller det för stunden ännu ej tabubelagda ord.

Hälsar eder Peter Harold

P.S. Rubriken till blogginlägget kräver kanske eftertanke innan det förstås. Om detändå  inte går – lät bli. Rubriken har ändå ingen betydelse. Men något måste man ju skriva. D.S.

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Brott & straff, Historia, Stadsliv. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kaka söker maka – utan inbördes relevans från Sverige till Nigeria

  1. kallepelle skriver:

    Det är för djävligt att våra svenska politiker ställer sig positiva till sharia och islamism. En ”religion” som föranleder och stöder en aktion som går ut på att röva bort 270 underåriga flickebarn för försäljning som slavar/konkubiner till likatroende måste utrotas. Nigeria är en failed state som måste hjälpas upp ur diket de krashlandat i. Samtidigt går det ur ett annat dike upplyfta Irak med full fart sharias väg. Att demokrati skall vara så eländigt svårt?

    • Peter Harold (via mobil) skriver:

      Demokrati är jättesvårt. Vi ser ju vilka tillkortakommande demokratin har i våra egna väststater. Finns inte mycket som talar för att det skulle fungera bättre där. Exemplen börjar bli oroande många på att det tvärtom blir sämre där man infört ”demokrati” i länder med böjelse för stark religiositet.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s