Floskelsäsongen är igång – rösta bort dessa kretiner!

Bästa läsare!

Jag har nu under hela veckan blivit antastad av diverse valarbetare vid min busstation. Idag tror jag att det var Bondeförbundets tur för det låg reklambroschyrer i väntkuren för någon Ursula Federley som vill kunna gå på party i Bryssels och Strassbourgs nattklubbar på heltid.

På sin ”fundrising”-sajt skriver han/hon: ”I am seeking a seat in the European Parliament, I will be a parliamentarian who clearly stands up for the freedom of movement and integrity”. Med tanke på hur Fedrley vek sig i FRA-frågan för att kunna få vara kvar på valbar plats så skulle jag vilja utbrista i ett “I beg to differ”. På den svenska delen säger han att ”fokus för min kampanj är integritet, migration och djurskydd”. En annan historisk person som slogs för djurskydd var Adolf Hitler. Hitler blev upprörd över att höra talas om att en hästägare plågat sitt djur så att det måste avlivas, och han ansåg att med tanke på arméhästarnas lidande måste man motorisera krigsstyrkorna. Jag bara säger detta som en parantes bara så att ingen invaggas i den falska tron att människor som är för starkt djurskydd också kommer värna om andra människors intressen. Det finns inget likhetstecken på den punkten. 

Folkpartiet bidrar till stacken med sitt lilla strå: ”Aldrig mer krig” ropar de och slungar halmhattarna högt i luften.

Sundbybergsfolkpartisterna tror att det kommer bli mindre krig i EU om vi får fler folkpartister i EU-parlamentet, och gör därför följande statement: ” – Jag hoppas att vi om några år inte behöver titta tillbaka på situationen i Ukraina och säga ’Aldrig mer. Aldrig mer krig. Aldrig mer massgravar. Aldrig mer koncentrationsläger.’” Jag förmodar att Mattias Lönnkvist som ligger bakom Sundbybergsfolkpartisternas text aldrig läst Skrivarens blogg och min bevakning av Ukraina-krisen. EU har ju varit den drivande parten till att krisen uppstod och eskalerade till det inbördesliknande förhållande som råder idag! Jävla amöbor! Läs på för helvete!

 Vad Marita ”Statskuppen” Ulvskog (S) och Anna Maria Corazza Bildt (M) har för slogans vill jag inte ens veta, men båda lär visst ha samsyn kring att vår välfärd är allas välfärd, och att den fria rörligheten är ett måste för att vem som helst skall kunna komma hit och nyttja den, oavsett om man bidragit till samhället tidigare eller ej. Carrozzeria Bildt gör stort nummer om att hon som EU-parlamentariker nu gör det möjligt för kommunerna att upphandla lokalproducerad mat. En äkta frihetsvän hade nog sett till att överlåta åt kommunerna att bestämma sånt helt och hållet själva utan några som helst styrningar från Bryssel och Strassbourg.

Det är nämligen detta som är så paradoxalt. Våra EU-kandidater talar så stolt om EU som fredsprojektet efter 2:a Världskriget och hänvisar till Kol- och stålunionen från 1950-talet (som egentligen uppstod för att ha kontroll på den tyska kanonindustrin, *harkel*). Men de reflekterar inte det minsta om att dagens överstatliga och demokratihämmande EU har fler likhetstecken med det kommunistiska Sovjetunionen än det ursprungliga frihandelsprojektet som i teorin är bra. Istället staplar man floskler om att ”Det är demokrati att vi röstar till EU” och ”Aldrig mer krig i Europa”. Visst, rösta gärna kära medborgare, och rösta gärna på partier som vill reversera EU:s överstatliga utveckling (här försvinner S, VPK, MP, C, FP, KDS, M och eventuellt också SD om de bara skall bygga sin politik på ett utträde som aldrig kommer att inträffa).

Nej, jag vaknade på rätt sida om sängen i morse och solen skiner över mig. Men jag kan ändå inte undvika att bli förbannad när jag ser vad våra politiska partier försöker sälja till oss. Deras budskap är på fel sida om gränsen till det infantila. Det är så jävla illa att man kan tro att det hemliga syftet med deras kampanjer är att göra folket så illamående att vi stannar hemma och vilar ut på sofflocket för att inte vara till besvär för politikerna. Ty ju lägre valdeltagande, desto starkare blir politikernas argument att riksdagen skall få utse EU-parlamentarikerna. Så därför, Andersson, Pettersson och Lundström, tag ditt valkort och gå och rösta bort dessa kretiner!

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Demokrati och frihet, Politik. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Floskelsäsongen är igång – rösta bort dessa kretiner!

  1. cfr skriver:

    Respektera politikerklassen som den respekterar dig…….

  2. gamla gumman skriver:

    Vad respektera? Du BETALAR vad än du får.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s