Islamistisk terroristvåg blev 9-radig TT-notis i SvD…

Bästa läsare!

Jag surfade runt på SvD vid lunchtid och fann en notis från TT i SvD med rubriken ”Dödlig attack mot marknad i Kina”:

Fordonen körde in bland människor på en marknad i Xinjiang-regionens huvudstad tidigt på torsdagsmorgonen, rapporterar den statliga nyhetsbyrån Nya Kina.

En ögonvittne säger att han hörde ett dussin kraftiga smällar. Vittnet berättar att ett av fordonen som angriparna kom i exploderade.

Kinas departement för allmän säkerhet kallar angreppet för en ”allvarlig terrorhändelse”. Enligt ett uttalande har det orsakat ”många dödsfall”, skriver Reuters.

Det är möjligt att jag är yrkesskadad, men nog borde väl ett dåd av det här slaget rendera i betydligt mer informativ artikel? Visst, man skulle kunna tänka sig att dådet tagit både kineser och oss i omvärlden med samma häpnad som när vi en vacker höstdag under andra halvan av september år 2001 besåg två brinnande skyskrapor i New York som träffats av var sitt kapat trafikplan. What the fuck, tänkte vi.

Men dådet i Urumqi är inte en unik händelse. Tidigare i år inträffade ett annat terrordåd där gärningsmännen först rusade in på ett stationsområde och stack ner oskyldiga människor med knivar och sedan detonerade bomber. Med andra ord, det borde finnas en redaktionell beredskap hos TT att bättre kunna rapportera om dylika dåd i denna region när de inträffar.

Nu vid halvsjutiden på kvällen går jag in i SvD igen. Nu nämns inte terrordådet alls på SvD:s förstasida. 30 människor dödades och över 90 skadades i dagens dåd. Och det är redan glömt av medierna…

sb kina terror

Varför nyheten om det blodiga dramat i nordvästra Kina tidigare idag är glömt efter mindre än 12 timmar kanske kan återfinnas i vad som inte framgår i TT-telegrammet. För det står inte vilka som ligger bakom massmordet. Islamistiska separatister. Dagens terrordåd förmodas vara islamisternas svar på att ett 15-tal medlemmar i deras organisation fälldes i en av allmänheten välbesökt domstol nyligen.

Istället för att behöva läsa en endaste rad om politisk extremism med muslimska förtecken kan SvD:s besökare ta del av en artikel med lockrubriken ”Islam betydelsefullt för väst” (på förstasidan) där man uppmärksammar ännu en bok i mängden som framställer islam som den religion vi skall tacka för att vi har dagens standard i vårt samhälle.

Återigen upprepar man ej belagda historiska påståenden (som t.ex. bokbålet av biblioteket i Alexandria när araberna erövrade staden) för att beskriva oss i väst som mytomaner som hittar på vad som helst för att smutskasta ”fredens religion”.

Och återigen beskriver man islam som smörjmedlet för vetenskaplig utveckling under epoken, dock utan att beakta att det faktiskt var lokala förmågors kunskap man absorberade och inkorporerade i islams namn. Artikelförfattaren Carl Rudbeck lägger ner stor energi på att påstå att islams kritiker har ondskefulla avsikter, alternativt att dessa är okunniga. Jag personligen misstänker att många människor i själva verket är okunniga om islamisternas dåd och syften, och det beror på den typ av tidningar som bl.a. Olof Rudbeck skriver för.

Vi har ägnat mer än ett århundrade åt att göra Sverige och större delen av Europa till ett sekulärt samhälle. Vi kommer säkert ha läkare och författare i Europa även om vi ersätts av muslimer. Och de kommer säkert att träffas under läkarkonferenser respektive få sina böcker spridda. Men även i ett eventuellt framtida islamistiskt Europa kommer Koranen – och inte vetenskapen – definiera vad som blir tillåtet för alla yrkesgrupper att göra. Med tvång eller med nåder. För att uppnå den inskränkningen behöver vi inte hylla och importera en främmande religion; det räcker så väl med att våra politiker styr och ställer.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Brott & straff, Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Islamistisk terroristvåg blev 9-radig TT-notis i SvD…

 1. Cello Jr skriver:

  ”Jag vill ha vad han äter”, som de brukar säga i amerikanska komedier. Detta som betyg till
  dig för din produktivitet som bloggare plus den -med tanke på det – höga intellektuella och
  stilistiska nivån på denna blogg.

  Don’t mention islam, tycks vara ledstjärna för svenska journalister. Därav underrapporteringen
  om islamistiskt barbari. Eller för att travestera Torgny Segerstedts ord om Hitler:
  ”Herr Rudbeck är en förolämpning”!

  Egentligen är det något rasistiskt över pk-journalisternas ”konsekvensetiska” perspektiv på
  rapporteringen om t ex den muslimska terrorismen i Kina och förföljelserna av kristna i
  muslimska länder. Offren blir mindre värda för att de är kineser och araber, viktigast är
  att inte underblåsa ”islamofobi”.

  • Peter Harold skriver:

   Egentligen är det något rasistiskt över pk-journalisternas ”konsekvensetiska” perspektiv på
   rapporteringen om t ex den muslimska terrorismen i Kina och förföljelserna av kristna i
   muslimska länder.

   Jag vill minnas att jag läste en dansk artikel som hade just denna angreppsvinkel; det är som om att man inte får begära bättre av dessa kulturer. Visserligen tänker väl många av dem att av 500 miljoner muslimer är 499’999’999 av dem inte terrorister. Men man glömmer bort – eller ”glömmer bort” – att som troende muslim så bekänner man sig till en religion som i dess utövande inte är kompatibel med moderna västerländska värderingar. Sedan blir det som vanligt en fråga om grader i helvetet. Och det är totalt onödigt att skapa helvetet här på jorden…

 2. Cello Jr skriver:

  En subtropisk morgon som denna visar ”Gaia” sig från sin bästa sida och man glömmer
  lätt den andra, den mer infernaliska.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s