Hoppas att jag inte har lika otur som Torbjörn Jerlerup den dag jag börjar twittra

Bästa läsare!

Man skall egentligen välja sina strider med omsorg, inte minst med tanke på att jag har ett svagt minne av att jag fått en artig kommentar här på Skrivarens Blogg av den person som blir tema för dagens blogginlägg. Men eftersom Torbjörn Jerlerups twitter om könsstympning och ”rasseskit” redan gått viral (tydligen krävs det bara 15 re-tweets för att det skall betraktas som viralt) så skulle det kännas löjligt ifall jag dolde hans Twitter-signatur. Så här såg det ut på hans Twitter-konto:

sb jerlerup kultur rasseskit

Jag gör härmed två observationer.

N:o 1) Torbjörn Jerlerup har under senare tiden varit väldigt engagerad som åsiktsleverantör på Twitter med fokus på historien om skolklassen i Norrköping där större delen av flickorna utsatts för könsstympning. Jerlerup skrev här saker i stil med att man skall åtala föräldrarna som om de hade skurit näsan av sina barn. Vilket nog är en åsikt som delas av många, kanske inte minst den skara av människor som sympatiserar med och röstar på Sverigedemokraterna. Könsstympning hör inte hemma i Sverige. Svenska skolelever skall inte beskäras i underlivet. Varken pojkar eller flickor. Självklart.

Men Torbjörn Jerlerup beskriver sig som antirasist, och som sådan får man inte avvika alltför mycket från den politiskt korrekta mallen. Därav utspelet ”Könsstympningen har noll med varifrån de kommer. Undvik rasseskit om att kulturen är si och så tack.”

Om man som Jerlerup med ett brett nätverk av andra som diggar ”mångfald, frihet, världsmedborgarskap & konsekvent antirasism” så får man vara noggrann med att vara emot förtryck på alldeles ”rätt sätt”, nämligen på det sättet som bara liberaler och folk med hjärtat till vänster kan vara på. Med andra ord, om någonting förkastligt skett skall vi nöja oss med att fördöma detta, men vi skall inte bekymra oss om orsaken till det förkastliga. Tvärtom, det brända barnet måste älska elden som hon just bränt sig på…, typ.

Och här börjar den andra observationen.

N:o 2) En skolklass med flickor i Sverige har blivit könsstympade. I ett politiskt korrekt glasöga har könsstympning därmed blivit någonting svenskt, om än olagligt – även om glasögat hålles framför en antinationalist som inte tror på konceptet med nationsgränser.

Logiken enligt denna ”konsekventa antirasim” är att vi – på samma manér som när svenska gammelmedier filtrerar obehagliga nyheter – inte skall tro att det inträffade har någonting med kultur att göra. Och det är exakt så Torbjörn Jerlerup beskriver det. ”Könsstympningen har noll med varifrån de kommer”, och den kan lika gärna komma från Norrköping som från Somalia. Om ni grubblar på detta är ni ondskefulla rasister!!! Grrr, morrar Torbjörn hotfullt.

Jag är rädd för att jag måste göra Jerlerup väldigt besviken, och till och med trigga honom till att anmäla mig till samtliga moraliska väktarorganisationer inom kungariket Sveriges gränser (inklusive ADL eftersom jag är emot att judepojkar skall stympas). För jag tänker nämligen ta mig friheten att citera en FN-organisation som har synpunkter på det här med könsstympning och dess koppling till kultur.

Under rubriken Fakta om könsstympning skriver UNICEF bland annat följande:

Könsstympning av flickor förekommer på många håll runt om i världen, från Indonesien i öst till Peru i väst. Vanligast är dock sedvänjan i Afrika. Vi uppskattar att ungefär 125 miljoner av världens nu levande flickor och kvinnor har genomgått en könsstympning […].

Traditionen att könsstympa flickor har troligen existerat i tre tusen år. Det finns olika teorier om var och varför sedvänjan uppstod, men inget har med säkerhet kunnat fastställas.

Människor som är angelägna om att bevara traditionen med kvinnlig könsstympning betraktar den ofta som ett religiöst påbud. Sedvänjan förekommer bland katoliker, protestanter, kopter, falasher, muslimer och animister. Det finns dock inget skriftligt stöd i någon religion för könsstympning. […]

Flyktingar har tagit med sig traditionen till västvärlden, vilket har lett till en ökning av könsstympning i Europa, Nordamerika och Australien.

(Min fetning ifall ni vill skumläsa)

Hur kan det komma sig att 125 miljoner flickor och kvinnor runt om i världen lever som könsstympade utan att dådet har någon koppling till vare sig kultur eller religion? Är det här med att skära bort klitoris på 4-åringar en spontanhändelse som inträffar av en slump varhelst runt om i världen?

Hur kan det komma sig att könsstympning är vanligast i Afrika, men förekommer i Europa, Nordamerika och Australien tack vare genom flyktingmottagning? Hur är det med Torbjörn Jerlerups tes om att könsstympning ”har noll med varifrån de kommer”?

Det Torbjörn gör är samma sak som när illusionisten fladdrar med den färggranna scarfen i luften för att dölja att det markerade kortet far ut ur jackärmen. Låt oss bortse från att han på ett modernt kulturmarxistiskt sätt likställer kritik mot andra kulturer som någonting rasistiskt, och istället ånyo citera de godaste av alla goda organisationer på vår underbara jord, nämligen Förenta Nationerna. Här skriver UNICEF klart och tydligt att könsstympning har en kulturell koppling (man är är tvingade till den formuleringen för att inte reta upp OIC Organization of the islamic conference som ju fått FN att förbjuda islamkritik).

Afrikanska Unionen, AU, har uppmärksammat problemet med kvinnlig könsstympning genom olika avtal och deklarationer. […] De stater som har skrivit under avtalet ska vidta lämpliga åtgärder för att utplåna skadliga sociala och kulturella sedvänjor som påverkar barn, däribland även könsdiskriminerande sedvänjor.

In your face, Tobbe.

Nåväl, jag vill inte göra detta till en personlig vendetta. Det stora problemet är inte att Torbjörn Jerlerup har otur när han twittrar. Inte på långa vägar. Det stora problemet är att miljoner barn utsätts för ett fullständigt onödigt övergrepp i det att de utan samtycke får sina genitalier kirurgiskt manipulerade/sönderkarvade. Detta är ett problem som till och med är värre än att det sitter tomtar och runkar sig blåa i ansiktet till klädkataloger med småflickor, vilket skulle vara ursäkt för ett censurerat och totalövervakat Internet.

Sedan är det ren kuriosa att svenska läkare i slutet av 1800-talet rekommenderade att unga flickor skulle behandlas medicinskt så att de inte fick för sig att onanera. Men könsstympningen i Somalia, Eritrea, Sudan, Egypten, Pakistan och på flera andra håll i världen är inte kuriosa. Det är en plågsam realitet som det är på tiden att förpassa till historiens skräphög. Att dessutom importera denna sedvänja till Sverige är direkt provokativt.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Sociala medier. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Hoppas att jag inte har lika otur som Torbjörn Jerlerup den dag jag börjar twittra

 1. Micke skriver:

  ”Det finns dock
  inget skriftligt stöd i någon religion för
  könsstympning.” Slarvigt skrivet av UNICEF om de menar att det inte finns skriftligt stöd för könsstympning i någon religion och syftar på endast kvinnor. Omskärelse/circumcision kanske inte räknas som könsstympning i vissa kulturer.

  http://www.bibeln.se/las/sok/?b=2k&q=2+Mos+4%3A24-26%2C+2+Mos+4%3A24-26%2C+1+Mos+34%3A14-16

  • Peter Harold (via mobil) skriver:

   Nej, jag tror att man bortser från religionen eftersom blasfemi är en het potatis inom FN. Och det faktum att religiösa företrädare talar FÖR utförande av könsstympning så…

 2. kallepelle skriver:

  Jerlerup har inte otur – han inser att hans observationer inte stämmer med vad som är PK och han vill undvika att bli tillintetgjord av PKs väktare. Därför spottskyddar han sig med en liten Brasklapp modell ”titta då jag vet ju vad man skall säga – så hudfläng mig inte”. Att ta bort dessa småflickors enda gläjekälla i vuxenlivet och lägga grunden för ett livslångt underlivslidande är ett orimligt svineri och till råga på det sätter man strafflagens bestämmelser på undantagsläge. Det slapphotas med fängelsestraffet men ingen enda av gärningsmännen/kvinnorna buras in. Om 125 miljoner kvinnor ”behandlats” under vidriga hygieniska förhållanden så är väl bortåt 5% avlidna p g a detta vidriga övergrepp.

  • Peter Harold skriver:

   Njae, dödligheten p.g.a. komplikationer efter omskärningen på flickor är ”bara” 2,7%. *illamående* Förutom detta har VHO kommit fram till att sargade vaginor riskerar att öka dödligheten av nyfödda vid förlossning med 15%. Dock finns det ett land som kommit fram till att en sönderklippt och ihopsydd vagina inte påverkar alls barndödlighet vid förlossning – Sverige…

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s