Gudrun Schyman och company vill förvandla guldet till sand

Bästa läsare!

Folkbladet dök inte upp i min nyhetsscanner, men det gör ingenting eftersom Fria Tider snabbt uppmärksammade att Feministiskt Initativ anser att det satsas alltför stora resurser på att gräva och vaska efter guld och för att därefter enligt någon påstådd ”manlig kod” förvara guldtackorna i hemliga valv.

Bloggkollegan Hans Li Engnell påpekar att det inte behövs någon som gör parodi på FI eftersom de gör det så bra själva. För min egen del vill jag nog inte se FI som ett skämt, lika lite som jag tycker att cancer skulle vara en vinstlott. Tvärtom, jag avundas deras förmånliga tillvaro att hela tiden ha fritt tillträde till svenska medier med sitt öppna och ofullbordade tänkande. D.v.s. att deras inkonsekventa och intellektuellt ofullständiga resonemang tas som visdom och potentiell lag bara för att de är feminister.

Min avundsjuka består i att jag och många andra libertarianer (inklusive liberaler) också ägnar mycket av vår vakna tid åt att resonera och sprida idéer om ett bättre samhälle, ett samhälle där ordningen grundas på individuell frihet och inte kollektivistisk människosyn och kommandoekonomi. D.v.s. ofta tvärtemot andemeningen i FI:s politik. Fastän våra idéer i teorin innebär ett positivt omdanande av vårt samhälle finns det ingen vilja hos medierna att sprida det personliga frihetsidealet vidare ut till allmänheten. Istället vill man konservera dagens tillstånd där politikerna har mer makt än medborgarna. Och helst skall politikerna vara feminister enligt medierna.

Många av oss libertarianer har uppmärksammat problematiken med guldreserver sedan flera år långt innan FI ens hade uppstått som en Plan B för att rädda Gudrun Schymans politiska karriär (Ron Paul är nog den som är mest känd för detta, även om J Edward Griffin förtjänar att uppmärksammas). Men det är en problematik som inte har med en påhittad ”manlig kod” att göra, utan om grundprinciperna för de monetära systemen runt om i världen. Problemet består inte i att guldvalven vaktas av beväpnade vakter; problemet består i att ett fåtal storbanker genom kartell tillåts administrera nationella guldreserver som inte ens är deras egna. Och detta påverkar dig och mig, man som kvinna, rik som arm.

Jag har för inte så länge sedan bloggat om Federal Reserves motvilja att återlämna den tyska guldreserven till Tyskland. En motvilja som nu vunnit en seger i det att ansvariga ministrar i Berlin nu accepterat att guldet skall få lika kvar – utan tysk tillsyn – i Federal Reserves depåer. Vi talar här om en situation där Federal Reserve får sitt intresse tillgodosett (slippa visa vad man gjort med tyskarnas guld), men inte det tyska folkets. Men här finns inget genusspinn att samla poäng på.

Feministiskt Initativs ”guldpolitik” visar med all önskvärd tydlighet att partiet drivs av känslomässiga impulser som inte prövats av dem själva, och som inte har någon som helst förankring i ekonmisk vetenskap. Där FI ser guldtackor som skulle kunna omvandlas till tandguld (för illegala invandrare måntro?) ser jag en potential till att ersätta dagens fiat-valuta med riktiga inflationsbeständiga pengar (såsom det var förr i tiden). Det ironiska är att kommunisterna i FI inte fattar att guldreserverna bl.a. skall skapa det värde med vilket vi betalar för fungerande vård, skola och omsorg.

Det skulle också vara intressant att höra förlängningen av FI:s resonemang. Ponera att vi avskaffar gulddepåerna och att det blir guld över efter att man fyllt munnarna på alla illegala invandrare, och att varje tiggare på trottoaren lyser upp svenska folkets tillvaro med sina El Dorado-leenden. Vad gör vi med resten av metallen? Den har ju förklarats som ekonomiskt värdelös av FI; skall den då dumpas i depåer för miljöfarligt avfall? Eller förångas i kärnreaktorer så att vi slipper riskera att någon faller för frestelsen att skydda sin förmögenhet mot inflation genom att byta sedlar mot guldtackor?

Men man skall inte förledas att tro att guld är fullständigt ”manligt kodad”. Nej, tvärtom. Det finns en ”kvinnlig kod” också. 70% av allt utvunnet guld förvandlas till smycken. Hur dessa smycken används är avhängigt kulturella preferenser. Några exempel: I vissa länder är smyckesguld en del av hemgiften, kring vilket den nya familjen konstitueras. I andra länder – där det inte nödvändigtvis är äkta guld som används – hänger man guldlänkarna runt halsen på småfeta pojkar i solglasögon som rimmar på amerikanska medan kompisarna gör rytmiska läten med munnen. Dessa kallas för hipphoppare. Men i vanligaste fall måste vi män köpa guldhalsband och guldringar till våra fruar, i alla fall intill den dag detat kommer betraktas som en sexistisk handling som renderar i 6 års HBTQ-certifierat arbetsläger med tillhörande omskolning.

Endast 13% av allt guld som utvinns hamnar i det finansiella systemet. Men det är tydligen 13% för mycket enligt FI som sannolikt kommer fortsätta sitt korståg mot andra objekt med manlig kod, som t.ex. rymdraketer, jetflygplan, tåg, prostatakliniker och målarfärg.

Egentligen borde jag inte uppmärksamma FI eftersom det är något bauerskt över deras existens. Troll, ni vet. Man skall inte mata dem.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Gudrun Schyman och company vill förvandla guldet till sand

 1. Peter skriver:

  Vill minnas att när SVT kom med sin första valprognos under EU-valet så var det en sjättedel av alla kvinnor mellan, säg 18 och 30 år som röstat på partiet. (OK, valprognosen på 7 procent visade sig vara ganska tokig eftersom det bara blev 5.3 procent till slut, men ändå.)

  Det största hotet mot Sverige i framtiden stavas inte islamister, utan svenskarna själva, där alldeles för många unga människor helt saknar kunskap om historia, samhällskunskap (inklusive politik) och ekonomi. Kanske är det just så politikerna vill ha det, eftersom det blir lättare att indoktrinera och fostra folket på det sättet. Man kan heller inte enbart skylla på Vänstern, eftersom Borgerliga/Alliansen styrt Sverige under 17 av de senaste 38 åren (nästan 45 procent av tiden).

  Min ”favorit” är den 28-åriga kvinnliga studenten som i en valundersökning svarade: ”Jag är helt ointresserad av politik, jag röstar alltid på Miljöpartiet!” Ridå!

  • Peter Harold skriver:

   Jag har funderat lite på det där om att folk som är ointresserade av politik röstar på partier med namn som framställer dem som moraliskt överlägsna. Kanske man skall starta ett ”Allt åt alla-partiet”, det enda partiet som kan erbjuda högre lön, bättre bidrag, lägre skatt, renare miljö och billigare bensin… Faktum är att det här partiet är bättre än alla andra eftersom bevisligen skulle folk må bättre och bli rikare om alla fick allt de vill ha. Att detta sedan inte går att förverkliga får våra vänner journalisterna låta bli att berätta. Ah, de skall inte ens tänka på att Allt åt alla-partiets politik är ogenomförbar – den som kritiserar oss är ju emot att alla skall bli lika rika och lyckliga! Alla som kritiserar Allt åt alla-partiet är nazister!

   *fragda i mungipan*

   Jag delar din dystopi, men med reservationen för att människor ändå har en kreativ drift, och människan har haft denna drift ända sedan hon upptäckte att man kan knäcka en kokosnöt (och en fiendes skalle) med hjälp av en sten. Så det finns en chans – om än väldigt liten – att folket vaknar upp.

 2. Peter skriver:

  Tillägg:

  Det enda sättet att kunna finansiera alla F!:s och Mp:s (och kanske också V:s) planer, bland annat när det gäller fri invandring utan försörjningskrav, vore att göra om Sverige till en sorts planekonomi (och det har ju tidigare fungerat utmärkt …) eller införa medborgarlön. För att kunna införa medborgarlön måste man dock ta bort alla sociala avgifter samt ta bort i princip all statlig och kommunal byråkrati (AF, CSN, Försäkringskassan etc). Att (extrem)vänsterpartier skulle ha intresse att ta bort byråkratin förefaller helt omöjligt.

  Här finns en ganska intressant artikel om just medborgarlön:
  http://cornucopia.cornubot.se/2012/11/medborgarlon-en-alternativ.html

  Tack för en intressant blogg förresten!

  • Peter Harold skriver:

   Tack själv för att du läser! 🙂

   Medbrogarlön är ett koncept som jag haft en del sympatier med sett utifrån det perspektivet att det är helt klart ett enklare sätt att fördela välfärd. Jag har till och med varit med och skissat på kompletterande substitut till arbetslöshetsersättning.

   Dock har jag med åren blivit en sådan där ”extremist” som anser att staten inte alls skall lägga rabarber på medborgarnas pengar. Det finns bara ett sett att få absolut rättvisa på jorden, och det är genom att alla medborgare har samma fysiska könstillhörighet, samma genuppsättning, har exakt samma ålder, lever på exakt samma plats, utför exakt samma sak som alla andra med samma lön, och dessutom har samma behov. Detta är en fysisk omöjlighet, varför jag i min tankegång kom fram till att den realistiska rättvisenivå som kommer närmast detta tillstånd är att var och en skall förfoga över sin egendom i en värld där utbytet av varor och tjänster inte begränsas av staten. Denna frihetliga modell avskys just av dem som hyser en förkärlek till planekonomi, och bespottas av dem som anser att bästa lösningen är blandekonomi eftersom extremt få människor förstår vinsten med en helt fri ekonomi. Icke förty tycker jag att det skulle vara trevligt ifall medierna lade ner mer energi på att diskutera grundläggande frihetsfrågor istället för att maniskt marknadsföra feministernas och ekologifascisternas totalitärism. Jag säger inte att jag är smartare och mer intellektuell än galenpannorna hos FI, men jag anser att debatten skulle behöva fler perspektiv än det kollektivistiska.

   • Peter skriver:

    Ja, det intressanta är ju hur mycket pengar man får i NETTO. Vill minnas att DN hade en artikel för något år sedan där man skrev att den sammanlagda skatten (alltså inklusive alla indirekta skatter) på intjänade 25000 kronor var 17200 kronor. Nästan 69 procent i skatt med andra ord.

    Jag är inne på att det ska finnas ett sorts skyddsnät för utsatta människor och för människor som råkar illa ut, åtminstone tillfälligt, men annars är jag inne på din linje. Privata sjukförsäkringar ger till exempel ett incitament att sköta sin hälsa bättre, och jag behöver inte bry mig om någon väljer att köra motorcykel utan hjälm och råkar illa ut.

    Mycket intressant, om än något överdriven video, om skillnaden mellan handelsvaror och rättigheter. Jag blir heller inte förvånad när Bill Whittle kommer in på fettskatt i slutet av videon.

    Jag har en nära släkting som är stor beundrare av Schyman och som tjatar att vi måste höja och höja skatterna. Jaha, var sätter vi gränsen för hur hög skatten kan bli (inklusive indirekta skatter)? Vid 75 procent, vid 80 procent, vid 85 procent …?

    • Peter Harold skriver:

     Ja, både arbetslöshet och behandling av sjukdom är ju något som kan hanteras genom försäkringar. Så fort man går in i Elgiganten så erbjuds man ju att köpa försäkringar som täcker samma saker som den vanliga konsumentlagen, fast med en uppsjö av frånhävdanden, så någon brist på uppslag till försäkringar finns inte.

     Sedan är jag övertygad om att det finns frivilliga krafter som kommer att bistå hjälpbehövande, precis som det gör idag. Jag tror att många människor kommer känna ett socialt ansvar när de förstår att det inte längre går att häva kostnader på det anonyma kollektivet kallat skattebetalarna.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s