Idag kunde världen ha förändrats…

Bästa läsare!

Idag hade världen kunnat förändrats. Journalisten Glenn Greenwald som arbetat med Edward J Snowdens material om NSA och den federala USA-regeringens massövervakning, skulle i natt ha publicerat en ny omgång dokument som bl.a. avslöjar hur urvalet av information som samlas in under massövervakningen. Men publiceringen stoppades tio minuter före planerar release därför att ”regeringen framfört anspråk som vi måste undersöka först”.

Det spekuleras om att Barack Obamas regering har hållhakar på Greenwald. Enligt honom är materialet att betrakta som den sista pjäsen i ett fantastiskt fyrverkeri – le grande finale. Och Snowden-files har erbjudit en hel del häpnadsväckande information om våra totalitära makthavare redan så här långt.

Att få svart på vitt vad den amerikanska säkerhetstjänsten spanar på skulle vara väldigt intressant. Med tanke på att Snowden-Greenwald bemödat sig med att sammanställa materialet så kan vi nog med säkerhet förmoda att det rör sig om mer än några hundra islamister runt om i världen som avgränsat bevakningsämne; kanske handlar det istället om en globalt omfattande övervakning av både politiker och näringslivsföreträdare. Då handlar det inte längre om säkerhetstjänst utan om spioneri. Men detta kanske vi nu inte skall få veta någonting om. Synd. Det hela hade kanske kunnat ge Piratpartiet luft på nytt.

Att världen inte blir bättre från och med idag törs jag lova med säkerhet, även utifrån andra perspektiv. Efter fyndet av de tre mördade israeiliska tonåringarna höjs röster för en vedergällning mot palestinierna.

Jag förstår själv inte riktigt logiken. Ponera att tre ålandsbor åker in till Stockholm city och knivhugger tre skolpojkar från Östermalm; skall vi skicka en attackhelikopter till Mariehamn och skjuta raketer mot slumpvist utvalda ”terrornästen” i den staden?

För att göra det verkliga scenariot ännu mer perverterat så skall utgången av denna utvecklingen hänga på vad USA gör och tycker, enligt SvD. Utgå från mitt exempel, och föreställ dig att Reinfeldt ringer Obama och frågar om han kan bomba Mariehamn, och att Obama säger ”ja”. Det hela blir en kedja av fel, från själva mordet till vedergällning och stormaktspolitik.

Önskar jag kunde dra täcket över huvudet och sova bort den här gråa dystra dagen. Fast mina arbetskollegor lär nog ha synpunkter på mitt passiva uppträdande…

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Brott & straff, Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Idag kunde världen ha förändrats…

  1. Jern&Betong skriver:

    Under tiden de letade efter de tre grabbarna hann de mörda sex palestinier. De har alltså redan nu vedergällt dubbelt. Men måttstocken som tillämpas är tio arabögon för en judetand, så det fattas fortfarande 24.
    Förklaringen till allt det oförklarliga är att målet är att det bara ska finnas judar i Palestina. Alla taktiska manövrer lyder under denna övergripande strategi.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s