Vilka vassa frågor Miljöpartiet får av SVT…

Bästa läsare!

Det var en olycklig slump att batteriet till fjärrkontrollen dog just som kanalväljaren hamnade på SVT:s direktsändning av Almedalsevenemanget igår kväll. Och katastrofalt därför att det var Miljöpartets Åsa Romson som ”intervjuades”. Min omedelbara reaktion var att omedelbart kasta mig ur fåtöljen och rusa fram till TV-apparaten för att zappa vidare på det gammaldags sättet. Men så tänkte jag att jag kunde ju nyttja tillfället till ett stickprov av hur svenska medier bemöter miljöpartiet.

Jag höll på att kräkas…

Ett irriterande och utdraget ljud hördes, tydligen en slags signaturmelodi mellan varje utfrågningsämne, och den inställsamma, nästan underdåniga programledaren frågade – med kåtdräglet droppande från bägge bajsfärgade mungiporna – Åsa Romson:
” – Om du skulle få en staty av dig uppställd här, av vilket material skall den byggas med?”

Jag gav mig själv ett kraftigt dead-pan. Åsa Romson blev lite fnittrig, och av allt att döma lycklig över statstelevisionens vision att man en dag skulle vilja hylla henne med en alldeles egen staty.

I min mage kände jag däremot hur kvällsmaten började ändra färdriktning. Visst, det här var bara en stickprovsanalys, bara för att se ifall gammelmedierna verkligen erbjuder miljöpartisterna politiska blow-jobs vid varje tänkbart tillfälle. Och ja. Mina värsta farhågor besannades. Jag har aldrig – jag upprepar ordet – ALDRIG sett eller hört en kritisk fråga ställd till företrädare för miljöpartiet av gammelmedierna. Däremot smicker.

Det irriterande ljudet för att markera att programledaren skulle byta ämne hördes på nytt, och jag angrep kanalväljaren på TV:ns panel för att fly eländet. Sensmoral: se till att alltid ha fräscha batterier i fjärrkontrollen. Det kan rädda ditt blodtryck.

Mitt förslag till material för en Åsa Romson-staty är trä. Ingen kommer veta ifall huvudet är original eller inte…

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Medierna. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Vilka vassa frågor Miljöpartiet får av SVT…

 1. cark1 skriver:

  Nej, den statyn ska vara av återanvänt papper så den lätt förstörs i nästa regnväder. Gärna papp så vi verkligen får se en pappskalle.

  • Peter Harold (via mobil) skriver:

   Mitt andra förslag hade varit att göra hennes staty av luft. Dvs samma material som till kejsarens nya kläder. För det är den sagan jag tänker på när jag hör miljöpartisterna.

 2. cfr skriver:

  Jag minns förra årets intervju av MP i Aftonbladets TV-sändning, kommer inte ihåg vem det var, kanske Fridolin.

  I vart fall så stod Karin Pettersson och Lena Melin med glitter i blick och var närmast tvungna att hålla sig i bordskanten för att inte svimma av förtjusning när MP-företrädaren flosklade av sina haranger. Länge sedan en sådan devot ”intervju” inträffade, helt sanslöst.

 3. Rune skriver:

  ” – Om du skulle få en staty av dig uppställd här, av vilket material skall den byggas med?”

  Frågade de verkligen det? Eller skämtar du med gammalt folk?

  • Peter Harold (via mobil) skriver:

   Nej, det var så jag hörde det. Jag vet inte varför frågan kom upp. Jag har ingen lust att kolla genom reprisen. Verkligen inte.

 4. Rosa Flumson skriver:

  De frågade nog vad det skulle stå på plaketten under. Hon kan få överta mitt valspråk:
  Hellre lagom än sent men aldrig.
  Lika tomt på innehåll som deras politik.

 5. Bengt B skriver:

  I och för sig får alla partiledarna statyfrågan. Men sedan kan man ju meditera över huruvida det är en så värst intelligent fråga att ställa till dem, eller angelägen. Det är också märkligt att redaktionen inte fattar att redaktionella försök att göra sig folklig lätt leder till att man i praktiken förolämpar folket. Den sammantagna journalistiska behandlingen av MP gör mig inte glad. Lika oglad som jag var på 1970-talet när skevheten var av annat slag.

  • Peter Harold skriver:

   Då är jag ute i lite ogjort väder om det är så att denna intellektuella fråga ställs till samtliga partiledare. Men efter åratal av okritiskt bemötande, eller låtsad kritik gentemot MP, så krävs inte mycket för att trigga mig längre. Jag saknar den gamla tidens journalistik – äkta eller falsk, det vet du mer om än jag – där journalisten stod på nyhetskonsumentens sida, och inte var en ”arbetskompis” med sin politiska frände.

   Och så måste jag fråga dig om din blogg, Bengt. Jag var inne på den för knappt ett par veckor sedan, men då fanns det inga nya postningar sedan ifjol(?). Men nu när jag går in igen ser jag att du producerat (som vanligt intressanta och ögonglimtsaktiga) blogginlägg under hela året. Hur sjutton har det här gått till? Jag lovar, jag har besökt din blogg regelbundet i hopp om att se nya postningar. Och vips så finns det en samling. Kan du förklara denna gåta? 🙂

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s