Barack Obama vill inte ha ensamkommande flyktingbarn till USA…

Bästa läsare!

Tänk er statsminister Fredrik Reinfeldt ståendes i Gustavsberg framförandes sitt årliga sommartal och säga följande med adress till utländska föräldrar och anhöriga för alla de ensamkommande flyktingbarn som anländer hit till Sverige: ” – Sluta använd människosmugglare för att föra era tonårsbarn till Sverige. Att fly från fattigdom, våld och för att slippa bli lagförd i hemlandet är inte ett skäl till att ta er till vårt land. Stanna hemma hos er!”

Nu har dock dessa ord yttrats. Inte av Reinfeldt. Inte av Tobias Billström. Och inte heller av Erik Ullenhag. Däremot skulle man kunna gissa att dessa ord yttrats av en ondsint fullblodsrasist, typ… tja, jag är ganska säker på att om jag gör en gallup i Södermalm så kommer nog namnet Jimmie Åkesson nomineras.

I själva verket är det USA:s president, fredspristagaren Barack Obama, samt företrädare för hans regering som uttalat denna mening. Man menar att föräldrarna måste ta sitt ansvar för sina barns säkerhet och välstånd i hemlandet. Vilket jag personligen anser är en helt logisk slutsats som dock inte delas av de tre tidigare nämnda ministrarna. Min poäng är dock inte manifestationen av den enorma skadeglädje jag känner när Barack Obama säger exakt de ord som kan fälla en civil tjänstemans karriär i Sverige, stämplad för evigt som ”rasist” och ”främlingsfientlig”. Nej, jag vill gå lite djupare i analyen.

Anledningen till Barack Obama är besvärad över anstormningen av ”ensamkommande flyktingbarn” – som i likhet med de ”ensamkommande flyktingbarnen som anländer till Sverige inte alls anländer en och en, och inte alltför ofta är barn i ordets ursprungliga bemärkelse – är att dessa kommer i en stor mängd. Till dags dato har ungefär 80’000 individer av denna flyktingkategori tagit sig över gränsen mellan Mexico-USA efter att ha lämnat Honduras, Guatemala och El Salvador. Flyktingströmmen har orsakat stor stress i lokala samhällen i bl.a. Texas. (Sverige tar emot omkring 4000 mustaschpojkar/år och vi ser det som en tillgång… harkel)

Så vad är det kidsen flyr från? Tja, det finns en ganska enkel förklaring. Det finns även en komplicerad förklaring också.

Den enkla förklaringen är att USA stöder militärkupper och väljer ut vilka regeringar som skall styra respektive bananrepublik, antingen direkt verbalt och fysiskt, eller via marionettmetoden. År 2009 genomfördes en militärkupp i Honduras, men dåvarande utrikesminister Hillary Clinton lät meddela att man ville fortsatte att betala bistånd till landet (finansiera juntan) medan en juristkommission skulle utreda hur statskuppen gått till. Ungefär som när EU satt och grubblade på om massakrerna i Sudan var folkmord eller inte… Följden blir oordning, korruption och misär där folket berövas makten.

Ännu blodigare än denna enskilda statskupp var inbördeskriget i El Salvador under 1970- och 1980-talet. Det är här man kan sniffa lite lätt på den komplicerade förklaringsmodellen till varför det dyker upp 80’000 illegala unga migranter i Statera. I samtliga dessa länder – såvitt jag vet – pågick en kamp mellan kommunism och antikommunism. De som i svenska medier även på den tiden beskrevs som ”befrielsekämpar” brukade i regel sponsras av Sovjetunionen med avsikt att utgöra en viktig utpost på den amerikanska kontinenten för spridandet av ”den frihetliga socialismen”, vilket är begripligt att USA bekämpade. Men med undantag för Kuba finns inte den sovjetkommunistiska samhällsordningen kvar i livet (även om EU gör sitt bästa för att återuppliva den). Trots det fortgår den kostsamma interventionen.

I vilket fall som helst är det amerikanska utrikesdepartementets klåfingrighet still-going-strong, även när utrikesministrarna är utsedda av en president vald för Demokraterna – till och med även om han har fått Nobels fredspris. Man har mer att göra nu än någonsin tidigare på State Department.

Det är denna politiska och militära klåfingrighet som även genererar de flyktingströmmar som USA ändå är förskonade ifrån, men inte vi i Europa. Exempel 1: USA stödjer rebellsidan i det syriska inbördeskriget; Sverige skall enligt en uppgift jag sett på nätet tagit emot över 30’000 flyktingar från det landet (på Wikipedia sägs det att vi bara fått 14’000) sedan 2011. Hittills i år har nästan 9’000 från det landet fått asyl i Sverige.

Exempel 2: Från Afghanistan – ett annat land som Barack Obama sprider demokrati i – har det kommit över 1100 personer som begär asyl intill 1/7. Libyen 200. Irak 580. Iran 420. Eller, om vi skall vara ärliga, så står dessa siffror för handlagda ärenden hos Migrationsverket  intill 1/7. Så antalet ännu ej handlagda ansökningar är långt högre. Men min poäng här handlar om att vi i Sverige får betala för utrikesminister John Kerrys och president Barack Obamas ”demokratiarbete” världen runt (War on terror eller War on drugs). Men när de själva får smaka på konsekvenserna, då börjar fredspristagaren att låta precis på det sätt som svenska medier och åsiktsgeneratorer klassificerar som ”rasister”.

So ironic…!

By the way: fredspristagaren manifesterar sina ord genom handling: hundratals migranter har skickats tillbaka över gränsen (inklusive havande kvinnor). Tror att Barack Obama aldrig skulle få jobb hos Svenska Röda korset med den meriten…!

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Barack Obama vill inte ha ensamkommande flyktingbarn till USA…

  1. Anna skriver:

    Varför föra ett krig mot droger när man kan ha lika mysigt med legaliserande??? Eller mysigare eftersom man hade kunnat köpa drogerna på apoteket, och drogmissbrukaren kunnat bli vanligt betalande kund i stället för att skjuta upp använda kanyler lite här och var? Och därmed bli kund hos läkarvården… AIDS och allt det där hade kunnat undvikas om bara inte folk hellre hade velat ge pengar till rumänska tiggare ( med jävligt läcker hudfärg) än till beroendevård eller bara helt sonika (och avsevärt billigare) att rösta för att legalisera allt skit! ´Ritalin och allt annat skit är inte ett dugg bättre!

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s