MH17 dirigerades till ett av luftfartsmyndigheten avlyst område (plus min senaste anspråkslösa analys av informationsläget)

UPPDATERAT MED VIDEO OM ATT UKRAINA ANVÄNDER CIVIL LUFTFART SOM MÄNSKLIG SKÖLD FÖR EGET BOMBFLYG MOT DE PRO-RYSKA UTBRYTARDISTRIKTEN I LANDET!

Bästa läsare!

Jag fortsätter att granska informationsflödet kring tragedin med det nedskjutna flygplanet MH17 som var på väg från Amsterdam till Kuala Lumpur. Det är möjligt att jag verkställer detta med extra innerligt engagemang eftersom två syskon till en kär vän till mig var ombord (de har omkommit).Dock är detta precis den typen av ämne som intresserar mig rent generellt.

I svensk press meddelas igår att USA uppger sig sitta på bildbevis i form av satellitbilder som visar både varifrån anti-flygmissilen avfyrades och när själva planet träffades. Enligt USA avfyrades missilen från ett område nära gränsen mellan Ryssland och Ukraina; ett område som enligt Vita huset i Washington behärskas av pro-ryska separatister.

Givetvis är skuldfrågan intressant; vem tryckte på avfyringsknappen och gjorde sig skyldig till de 298 människornas död, vare sig det var uppsåtligt att skjuta ner just MH17, eller ett ”misstag” där avsikten var att skjuta mot en luftburen misstänkt militär motståndare? Även om tragedin inte kan göras ogjord så kommer de anhöriga förr eller senare att kräva svar på vem som var skyldig till dådet.

I medierna pekar skulden på de pro-ryska separatisterna

I medierna ställer man frågan ”Vem i den ukrainska konflikten tjänar på att MH17 sköts ner?” och medierna ger också snabbt svaret själva: ”Ingen sida”. Det är en sanning med modifikation. Initialt sett så handlar det om vem som uppfattas som skyldig till dådet – det ger den andra sidan automatiskt en moralisk ”seger”.

Hittills har nyhetsrapporteringen talat till de pro-syska separatisternas nackdel, och det understryks ofta att separatisterna inte kunnat ha tillgång till den rysktillverkade anti-flygmissilen utan Rysslands medverkan. Med andra ord, vi ser en fortsättning av det propagandakrig som pågått redan långt före upploppen på Maidan i Kiev som ledde till ett påtvingat maktskifte (statskupp är en term som man också kan använda).

Min gissning är att ifall de pro-ryska separatisterna i Donetsk verkligen till fullo ligger bakom nedskjutningen av MH17 så kommer vi sannolikt att få veta detta. En haveriutredning kommer att skötas av det internationella organet ICAO. Om den ukrainska sidan ligger bakom nedskjutningen finns det en risk för att många viktiga detaljer kommer att hållas dolda för världen. Varför tror jag detta? Jo, om nedskjutningen är ett resultat av ett ”misstag” eller ”missbedömning” från de krigförande separatisterna så handlar det just om detta. Om Ukraina ligger bakom nedskjutningen, då är detta frukten bakom en cynisk konspiration. Och en sådan kommer man – naturligtvis – hålla dold. Med den fantastiska kontroll som makthavarna har över medierna så kan vi inte förvänta oss någonting annat. Till dess är fältet öppet för spekulationer.

MH17 är inte ett spökplan kontrollerat av CIA!

Låt mig först nämna en spekulation som jag tar bestämt avstånd ifrån.

På flera håll, i synnerhet på sajten Infowars, spekuleras det friskt om att MH17 var ett s.k. ”false flag” i den meningen att flygplanet skulle vara det försvunna planet från MH370, och att planet skulle ha fyllts med döda kroppar – delvis dekomposterade och nakna – och flugits med fjärrkontroll till platsen i Ukraina där det sprängdes. Denna konspirationsteori har en absurd knorr; man påstår att de sörjande är skådespelare, och att detta bevisas genom att de bara visar sig en kort stund inför medierna. DETTA ÄR KVALIFICERAT BULLSHIT! Jag tänker inte gå ut med namnen på min väns omkomna syskon, men familjen har redan utsatts för kränkningar av sitt privatliv av olika medier runt om i världen.

MH17-katastrofen tarvar en noggrann utredning!

Däremot finns det delar i händelseförloppet som måste granskas; omständigheter som faktiskt pekar på en konspiration i någon form. Jag tog upp detta i min bloggpostning med adress till utrikesminister Carl Bildt, och jag har under morgonen och förmiddagen fått mer material som bestyrker min tes om att dessa frågor måste granskas nogsamt. Även om separatister i Donetsk avfyrade den dödsbringande missilen så är – enligt min mening – den ukrainska staten ansvarig för att flygplanet kom ”i vägen”. Jag skall utveckla detta längre fram i detta blogginlägg.

I svenska medier är tvivlen kring separatisternas skuld ganska nedtonad, mest därför att källorna till uppgifterna är ryska. Och dessa källor behandlas inte riktigt på samma sätt som om de förmedlats via Washington eller Carl Bildt. Just for the record tar jag mig friheten att i korthet dra upp dessa uppgifter (och jag ber om ursäkt för att det delvis är en upprepning från tidigare postningar).

Först och främst har vi uppgifterna från det ryska försvarsdepartementet om att man under hela torsdagen uppfattade radarsignaler som kom från en radaranläggning som är vital för att över huvud taget kunna genomföra en beskjutning av ett flygplan på den höjd som MH17 befann sig på. Enligt försvarsdepartementet befann sig radarstationen placerad 3 mil söder om Donetsk i staden Styla, berömd som födelseort för mezzo-sopranen Lyudmila Shemchuk som vi här kan se i framföra ”Polinas romans” ur Tchaikovskys ”Spader Dam”:

Enligt det ryska försvarsdepartementet har Ukrainas armé tillgång till BUK M1-missiler på minst två ställen i området, dels i Avdeevka (gul ring) och dels i Gruzsko-Zoryanskoe (röd ring), 8 respektive 25 km ifrån Donetsk. Nedslagsplatsen är utvisad genom kartkoordinatens nål. Missilerna är mobila och kan ha varit placerade utanför ringarna som enbart anger orternas placering.

sb mh17 crash site ukraine BUK-missils aviable2

Jag har försökt att få tag i en karta som visar positionerna för samtliga stridande styrkor på båda sidor i Donetsk (för att visa var de skulle kunna röra sig i händelse av att man skall avfyra missilen), men jag har inte haft tillräckligt med tid för att hitta något. Striderna runt Donetsk är långt ifrån ett skyttegravskrig.

Däremot skall jag nämna att separatisterna de facto har lyckats skjuta ner ukrainska flygplan. Fram till nedskjutningen av MH17 har man lyckats oskadliggöra minst 10 luftfartyg tillhörande den ukrainska regimen, allt från helikoptrar till attackflygplan och transportflygplan sedan konfliktens början. Men samtliga nedskjutningar har skett på relativt låg flyghöjd, och de enda vapen man hade tillgängligt var s.k. ”manpads”, d.v.s. de fräcka raketgevär som vi brukar få se på TV när de visar ”hemma-hos-reportage” hos talibanerna i Afghanistan eller islamisterna i Gaza. Typ.

Men enligt nyhetsbyrån AP förflyttades ett antal mobila enheter med BUK M1-missiler från Torez till Snizhe, en stad som är befäst av pro-ryska separatister (blå ring).

Vem skjuter på vem? Vet ens de själva?

Det finns ett motiv för rebellerna att positionera detta luftvärn i staden. Ett par dagar före nedskjutningen av MH17 angreps staden av attackflyg varvid flera bostadshus besköts med raketer och 11 personer dödades. Samtidigt påstår Ukraina att attacken i själva verket utfördes av ryskt flyg och att man själva inte genomfört några flygningar sedan nedskjutningen av ett ukrainsk militärt transportplan tidigare i veckan. I så fall skulle detta ha varit den första gången Ryssland agerat direkt i Ukraina i en operativ attack under denna kris, även om Ukraina anklagar Ryssland för att ha skjutit ner ett av de förlorade transportplanen.

Varför i helvete var MH17 i Donetsk avlysta luftrum?

Oavsett vem som gjort vad i området under den senaste perioden så är en sak uppenbar: det pågår uppenbarligen hårda strider i området. Med andra ord – Donetsk-distriktet är en krigszon. Vad i helvete gjorde MH17 där i området då över huvud taget???

Förutom det faktum att det pågick krig och att det transporterades luftvärnsrobotar med hög prestanda kors och tvärs så bör man – sett ur ett flygsäkerhetsperspektiv – notera att den ukrainska flygtrafikledningens operativa förmåga var begränsad. MH17 störtade i Donetskt flygtrafikområde. Men någon flygtrafikledning fanns inte där eftersom den förstörts under tidigare strider. Det var ATC i Kiev som dirigerade MH17 mot dess öde.

Faktum är att de ukrainska luftfartsmyndigheterna redan den 8 juli förklarade att luftområdet över Donetsk och Luhansk måste avlysas för civil lufttrafik av säkerhetsskäl, och att luftrummet skulle reserveras för försvarsmakten och andra luftburna myndigheter. Detta har vi sett var ett villkor som efterlevdes i fallet med de föregående flygningarna med flight MH17, ända till den dag då det sköts ned just över det avlysta området!

Flygbolag säger sig lagt flygväg utan att veta faran – men inte alla

Det stämmer att andra flygbolag också flugit över Ukraina. Singapore Airlines och ett indiskt flygbolag liksom Aeroflot har gjort det samtidigt som flertal andra flygbolag har kategoriskt undvikit de krigsdrabbade områdena, eller till och med valt att inte alls flyga i ukrainskt luftterritorium. Och detta sedan i mars månad! Dock är det åter igen flygtrafikledningens ansvar att dirigera planen genom sitt trafikområde. Och i detta fall har ATC Kiev lett MH17 rakt i skottfältet för den BUK M1-missilen som sköt ner planet. I vart fall kommer detta att bevisas så snart innehållet i flygplanets svarta lådor kommer kunna analyseras.

Donetsk erkänner missil-innehav 

Från utbrytarrepubliken Donetsk meddelar man att separatisterna förfogar över BUK M1-raketer i sin arsenal, men att dessa inte är stridsdugliga mot mål på över 10’000 meters höjd eftersom man behöver stöd av radartjänst. Det är dock värt att notera att man inte dementerar innehavet av vapnet.

Tre scenarios som beskriver vad som hänt

I väntan på att Vita huset offentliggör sitt ”bildbevis” så får vi fortsätta att leva på spekulationer. I det bästa scenariot skulle det verkligen vara frågan om att separatisterna ”överträffat sig själva” och verkligen fått en träff på MH17 i tro att flygplanet tillhörde den ukrainska krigsmakten. I så fall har vi hamnat i ett läge där vi kan konstatera att med ickeukrainska dödsoffer har denna konflikt fått en ny dimension (att det dött tusentals ukrainare tycks vara mer lättsmält för oss i väst), och därmed borde motivet för en snabb fredlig överenskommelse kunna komma till stånd (med gemensamma påtryckningar av Ryssland och EU).

En annan rimlig teori är att den ukrainska regeringen medvetet skapat en risk för en olycka som ny blev verklighet, just för att skapa bad-will för utbrytarrepubliken i Donetsk. Det faktum att ATC Kiev inte styrde bort trafiken från Donetsk förrän ett plan skjutits ned är frapperande.

I sämsta fall var det trots allt Ukraina som avfyrade missilen för att ge Ryssland skulden. I så fall handlar det om en konspiration som kan få ödesdigra konsekvenser för hela världen – även om vi aldrig kommer få ett uttryckligt bevis att det var så det gick till när MH17 förstördes.

Men mer om det senare….

Hälsar eder Peter Harold

Med reservation för felskrivningar och syftningsfel. Har just fått ett mejl från min vän och jag kan inte korrekturläsa p.g.a. alla tårar. Hittar ni fel eller otydligheter i texten, klaga gärna i kommentarsfältet så korrigerar jag i natt.

UPPDATERAT MED VITTNESMÅL OM ATT UKRAINSKA FLYGVAPNET ANVÄNDER CIVILT FLYG SOM MÄNSKLIG SKÖLD (upplagt 18 juni 2014):

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

54 kommentarer till MH17 dirigerades till ett av luftfartsmyndigheten avlyst område (plus min senaste anspråkslösa analys av informationsläget)

 1. FM skriver:

  https://www.nordfront.se/ hade en genomlysande artikel med källor angivna

 2. Thorvald Mems skriver:

  Det er fint å se at det tross alt finns anstendige mennesker igjen i Sverige, all ære til deg Peter.

 3. Martin skriver:

  Tack för en bra redogörelse. Förvånande nog är gammelmedia ganska försiktiga, än så länge. SvD låter bli att vråla ut sitt rysshat, vad jag sett, och läste en artikel i DN som var fundersam också. Mycket överraskande.

  • Peter Harold skriver:

   Jag tror att många nu – inklusive politikerna – inte vill att MH17 skall tillåta påverka krisen i Ukraina så att den eskalerar till ett krig mellan det landet och Ryssland. Om det skulle inträffa så innebär det att USA/NATO måste bistå Ukraina, och det kriget kan man inte ge sig in på så länge förnuftet får styra. Givetvis finns det krafter som gärna ser den utvecklingen, men alla är inte onda. Tack och lov.

   • Martin skriver:

    Men svensk media är synnerligen onda. Så deras beteende är oväntat. Nåja, de kanske inte bara kommit igång ännu.

 4. Sveno skriver:

  En ny teori är att Ukrina tillämpade flygplanet som en mänsklig sköld. Detta rapporterades om i Juni. Se vidare här https://www.youtube.com/watch?v=aKKoKmUtQXE&feature=youtu.be
  Problemet med den är att då kunde inga missiler från marken vara användbara. För de skulle kunna träffa de efterföjande planen likaväl. Eller så gjorde de det. (Se vidare varför Ukraina sköt.)Det har ju rapporterats om ett ytterligare plan som fallit men det finns lite info. Annars så användes denna taktik när de bombade nära städerna och i vårt fall så låg de högt. Annars så finns det svårigheter för BUK missilen att ta upp jakten på ett flygplan då den bara har 16km räckvidd. Annars 50km vid möte av målet. Detta samt uppskattat att planet inte ramlat rakt ner gör det enligt vissa bedömmare väldigt otroligt att en BUK skickad från det rebeliska området skulle lyckas hinna ifatt flygplanet. De menar att om det skulle skett som media skriver så skulle nedslagplatsen vara närmare Ryssland.

 5. Arthur skriver:

  Tråkigt att höra att Dina vänner omkom på planet!

  När det gäller vad som hände tror jag vi kommer att vi kommer att få det ganska klart för oss när allt data samlats ihop. Det märkliga är hur svävande den amerikanske presidenten uttryckte sig eftersom han redan borde ha ganska definitiva rapporter både från ett signalspaningsplan i området och kanske det amerikanska krigsfartyget utanför kusten.

  Vad Nordfront skriver kan man nog lämna utan avseende. Bortsett från rena felaktigheter så är trovärdigheten inte hög hos den som utser folk till judar i parti och minut. Det hör egentligen inte hit men Porosjenko är ortodox kristen, moskvapatriarkatet och Yatsenjuk också ortordox kristen i den grekiskt katolska kyrkan. Med tanke på Nordfronts speciella patologi förvånar det mig att de inte påpekar att de flesta passagerarna på Siberia Airlines 1812 var ryskjudiska emigranter.

  Det minst osannolika händelseförloppet var att samma BUK som några dagar tidigare sköt ner ett Ukrainskt militärt transportplan på 8 km höjd och var ivriga att upprepa den triumfen. Den integrerade radarn kan se ett mål på 4 mils avstånd utan målanvisning från en spaningsradar. Systemets spaningsradar har cirka 10 mils räckvidd och kan mycket väl hållits på den ryska sidan av gränsen 4 mil bort för att inte komma under beskjutning. Systemet bör ha varit bemannat av fyra yrkessoldater i den ryska armén och inte några försupna milispojkar. Det krävs både kompetens och underhållsresurser för att få systemet att fungera. Detta förklarar allt vi hört. Alla andra förklaringar är uppenbart otillfredsställande.

  Ukrainska styrkor har inte något egentligt lufthot mot sig för närvarande och dess luftvärnssoldater borde inte vara speciellt skjutglada och trafikflygplanet var på väg ut ur ukrainskt luftrum. Mycket av Ukrainas utrustning har försummats så jag undrar om de faktiskt kan få dessa robotar att fungera. Dessutom har vi tre uppsnappade uttalanden som västerländsk underrättelsetjänst borde kunna verifiera.

  BUK ha en maxhöjd på över 20 km för vissa robotar. De flygbolag som fortfarande genade över området borde ha slutat med det när det militära transportflygplanet sköts ner. Det är senfärdigt att inte kunna fatta ett sådant beslut på två dagar men vid den förra katastrofen erfor vi att just senfärdighet beskriver detta bolags ledning mycket väl.

  Hälsningar
  Arthur

  • Peter Harold skriver:

   Tack för information och klargöranden, Arthur.

   Vad jag inte förstår är varför man inte säkrat genomförandet av beskjutningen med att checka av huruvida det var ett civilt trafikplan eller ej innan man avfyrade missilen. Med tanke på att vi har videosekvensen där milisen var medvetna om att det förekom civil luftfart i området (riskerna till trots) så borde de ha tänkt till två gånger innan de drog i avfyringsreglaget.

   Nåväl, inget kan göras ogjort. Det är det som är det värsta. Från tid till annan, när jag blir stående med mina tankar, får jag en längtan efter superkrafter som kan få tiden att gå baklänges, så att man skall kunna förhindra katastrofen. Fåfängt, men tanken dyker upp gång på gång.

   • Arthur skriver:

    Det är nog många som tänker som Du och skulle önska sig tillbaka i tiden för att sluta med överflygningarna när amerikanerna gjorde det. Enligt Janes kan robotfordonet själv bara läsa ryska transpondrar och skulle se ett trafikflygplan som oidentifierat. Det låter konstigt men kanske mod-III bara kunde läsas från spaningsradarn. Robotfordonet kunde ju skjuta oberoende av denna.

    Vi vet ju inte hur de tänkte som sköt. Kanske får vi aldrig reda på det. Kanske jag gissar fel och dessa verkligen var amatörer även om det verkar konstigt. All signalering mellan dem och deras stridsledning bör vara uppsnappad och analyserad.

    Till och med USA som brukar ha välutbildade officerare råkade skjuta ner ett iranskt trafikflygplan 1988. Befälhavaren på en amerikansk kryssare var känd för att vara kolerisk och halsstarrig. Under en strid där han blev påskjuten av kulsprutebeväpnade motorbåtar så uppfattade fartygssystemet ett eventuellt flyganfall. Trots att det iranska planet svarade på en civil transponder och att datorn visste det och trots att planets väderradar detekterades och trots att planet steg så sköt kryssaren ner planet. Utredningen borde läsas av alla som konstruerar användarinterface. Onödig information skymde väsentlig. Stress, ytstrid, förutfattade meningar och ständiga larm blockerade all tankeverksamhet.

    USA betalade 150 miljoner dollar i skadestånd till de anhöriga men gav befälhavaren Order of Merit två år senare utan att nedskjutningen nämndes. Han fick dock inte något nytt befäl till sjöss.

    • Peter Harold skriver:

     Ja, usch, den händelsen med det iranska trafikplanet var också en sådan där tragisk händelse. Det är ju klart, det finns ju en ”nu-händer-det”-faktor som är väldigt lätt att ifrågasätta när facit finns i hand efteråt. Så det är nog som du säger viktigt att brukarna av dessa system kan utgå från adekvat information.

     En person i min bekantskapskrets undrar varför jag inte skriver något om de jakt/attackflygplan som förföljde MH17. Det är också en aspekt som personen anser bör belysas och undersökas. Dessvärre vet jag väldigt lite om detta.

     • Jern&Betong skriver:

      RT skriver om ett jaktplan Su-25 som följde MH17. De visar också bilder på ukrainska missiler. Vad är sant? http://rt.com/news/174412-malaysia-plane-russia-ukraine/

      • Arthur skriver:

       Mig-25 är ett jaktflygplan. Su-25 är ett attackflygplan konstruerat för ge marktrupper nära flygunderstöd. Det har alltså samma roll som det amerikanska A10 men är enklare och lättare. Ukraina har använt detta plan mot rebellerna. Det kan också bära värmesökande jaktrobotar med kort räckvidd: K-13 med 7 kg verkansdel och R-60 med en 3 kg verkansdel, att jämföra med en 70 kg verkansdel för BUK. Medias beskrivning av vraket verkar inte överensstämma med vad en lätt jaktrobot kan ställa till med. Kanske med en kollision. Skulle det vara sant så kommer det att framgå tydligt när vraket granskas och de förolyckade obduceras.

       Emellertid skulle detta innebära att den Ukrainska piloten avsiktligt skulle ha skjutit ner ett trafikflygplan. Det är ett makabert påstående som inte passar sig efter en sådan katastrof. Är det verkligen den ryska regeringens ståndpunkt?

       • Jern&Betong skriver:

        Snarare syftar de på användandet av det civila planet som sköld som Sveno syftar på, men en sköld på 10 000 meter för att sedan utföra en markattack verkar inte stämma.
        Många teorier och förmodligen vimlar det av falska fakta, så jag avhåller mig från gissningar om vem den skyldige är.
        Missilerna är av typen BUK men vem kan säga när bilden togs och var. Samma sak med den BUK som sades transporteras på en väg i östra Ukraina.
        Jag avstår.
        Det slog mig att Ryssland säljer ett antal SU-25 till Syrien. Svårare att slå ut än helikoptrarna.

       • Peter Harold skriver:

        Jag funderar också mycket kring detta. Visserligen borde det gå att få ner planet om man träffar en ömtålig punkt, t.ex. vingfästet (tydligen föll planet mot marken med bara en vinge). Då återstår frågan om motivet. Hade det varit Putins plan man skjutit ner ”av misstag i tro att det var en fientlig angripare” skulle ett och annat kunna förstås. Sedan är frågan om det finns en tredje part med i spelet.

        Uppdaterat: Jag tror att man får stryka teorin om att Putins plan var målet eftersom han tydligen inte alls flyger över Ukraina sedan konflikten började.

  • Jern&Betong skriver:

   Petro Porosjenkos far heter Waltzman. Tyskt namn där borta är typiskt för judar och många källor anger den etniciteten. Vissa uppgifter säger att även modern har judiskt ursprung men har det ryska namnet Porosjenko och Petro har alltså valt det namnet istället för faderns. Faderns och sonens affärsmetoder beskrivs här: http://www.strategic-culture.org/news/2014/05/24/weapons-prostitutes-drugs-things-poroshenko-associated-with.html
   Nationell säger att Porosjenko är ortodox kristen men jude till rasen och anger källan: http://www.nationell.nu/2014/05/25/jude-sannolik-ny-president-i-ukraina/
   Från Israel dementeras att Porosjenko skulle vara jude. Måhända är det din källa.

   • Arthur skriver:

    Min källa var deras bio på wikipedia, en vanligtvis bra källa. Tidigare här såg vi nordfront citeras och nu länkar Du nationell.nu. Till skillnad från till exempel mediakritiska avpixlat så är rena counter culture-siter inte speciellt bra källor om än roande kanske. Jag förstår inte varför de gräver i presidentens förfäders religion. Ifrågasätter de uppriktigheten i hans tro? Kan vi ha någon bättre uppgift om hans tro än vad han själv påstår? Yatsenjuk utnämndes också till jude av nordfront. Hans kyrka förföljdes under sovjettiden. Vore inte hans tro stark skulle han nog valt en bekvämare tillvaro.

    Det är inte ovanligt i Ryssland att man viskar om att den ena eller den andra är hemlig jude. Jag vet inte varför de sysslar med det men nu verkar sådana uppgifter läcka över till oss. Vi bör ta dem med en nypa salt. Det påminner om skriverierna om att den amerikanske presidenten skulle vara hemlig muslim trots att vi har videobilder från hans mycket obehagliga baptistpastor.

    • Jern&Betong skriver:

     Som jag skriver så anger Nationell källan JTA. Citat: ”Pyotr Poroshenko, a member of the Parliament, a financier and media magnate, has never publicized his Jewish background but it is known to many in the Jewish community.” Nationell skiljer också på hans tro och hans ras, något du missade.
     Wikipedia är utmärkt till mycket men inte för att finna fakta om judar. De redigerar den nämligen ständigt för att dölja obekväma sanningar. Här förklarar de detta själva: http://www.youtube.com/watch?v=-x2DFnGI9Ac
     Avpixlat är inte heller tillförlitlig när det gäller judar och sionism. Den är en stödsite till Israelvänliga SD och SD-juden Ekeroth har avslöjats ha en styrande funktion för Avpixlat. För att finna kritik av judar måste man vända sig till dem som är kritiska till judar av naturliga skäl.
     Min gissning att din källa var israelisk visade sig således vara korrekt.

     • Arthur skriver:

      > … hans tro och hans ras …

      Titta på dessa skönheter:

      Inte ser de ut att ha en gemensam ras annan än vår. De ser ju helt olika ut.

      Så här skall en ras se ut:

      För övrigt har jag aldrig träffat en jude jag inte gillat, till skillnad från deras fiender som allt för ofta springer benen av sig för att vara så oartiga som möjligt. Dessutom är Israel vår viktigaste säkerhetspolitiska partner utanför NATO. Sammanfallande intressen är mycket viktigare än att dementa journalister och politikens B-lag stormar för galleriet.

      Hjärtligast
      Arthur

      • Jern&Betong skriver:

       Intressant att du visar den bilden. Den är en bekräftelse på vad Jon Entine funnit i sin DNA-forskning, nämligen att Askenazijudar gifte sig med europeiska kvinnor. Den ljusa flickan känner vi ju igen som som en typisk nordeuropeisk kvinna. De till vänster är troligen från arabiska länder medan hon till höger liknar ett par judinnor från Polen som jag är bekant med. I detta föredrag vållar Jon Entine säkert publiken obehag när han säger att några av dem enligt de judiska raslagarna om arv genom mödernet, egentligen inte är judar: http://www.youtube.com/watch?v=IRtc0XaA5k0
       Den franske judiske historikern Shlomo Sand hävdar i en bok att det judiska folket mer är en skapelse än en etnisk entitet. Han hävdar att människor har vandrat in i och ut ur det judiska folket och att det mer är ett trosamfund än ett etniskt folk. För 2000 år sedan missionerade judarna flitigt och när islam drog fram blev de muslimer. David Ben Gurion var också av den uppfattningen och ville konvertera tillbaka palestinierna till judendomen. Shlomo Sand är beläst och en rolig föredragshållare. Ett exempel: http://www.youtube.com/watch?v=TX_xXMsg9BI
       Jag skrev ” Nationell skiljer också på hans tro och hans ras, något du missade.” för att du skrev ”Jag förstår inte varför de gräver i presidentens förfäders religion.”
       Jag ser inga sammanfallande säkerhetspolitiska intressen för Sverige och Israel och ansluter mig till Michael Scheuer som en klok politik för framtiden. I´d dump the israelis tomorrow: http://www.youtube.com/watch?v=XHl1JnQoIWQ

      • Peter Harold skriver:

       Jag skulle känna mig lugnare med Ryssland som säkerhetspolitisk partner istället för t.ex. Israel eller NATO såsom det ser ut idag. As a matter of fact så anser jag inte att vi behöver beblanda oss med deras konflikter över huvud taget. Det är illa nog med att vi i västvärlden gör allt vi kan för att förvärra läget (genom upprepade självmål). Om USA slutade att sponsra alla islamister runt om i världen så skulle de inte behöva försörja Israels försvarsväsende heller.

       • Jern&Betong skriver:

        Ett mäktigt och arrogant Ryssland har inte varit en trevlig granne om man ser till historien. Idag är ett svagt Ryssland en stabiliserande motvikt till det imperium som leds av USA:s neocons, vilka hotar världsfreden.
        Det är tankeväckande att Al Qaida och islamister aldrig attackerar islams värsta fiende som ockuperar Det Heliga Landet. En väg till fred i Palestina är att sluta ge stöd till Israel så att de blir tvungna att förhandla med Palestinierna. Den utrikespolitiske grå eminensen i USA Brzezinski mullrar nu mot Natanyahu och Israel som inte förstår sitt eget bästa: http://globalpublicsquare.blogs.cnn.com/2014/07/21/brzezinski-netanyahu-making-a-very-serious-mistake/

        • Peter Harold skriver:

         Ingen risk att Netanyahu isolerar Israel på lång sikt. William Hauge (avgående utrikesminister i UK) kan berätta vad som händer ifall man ens med moderata tongångar och väl avvägda och inlindade ord ens andas om att Israel använt ett uns för mycket våld: man blir av med sina bästa bidragsgivare:

    • Peter Harold skriver:

     Jag tror att dessa spekulationer hänger samman med de nätverk som sägs vara en avspegling av andan i Sions vises protokoll. I bästa fall är det lögner, i värsta fall är det samband som är svåra att göra någonting åt eftersom det inte är förbjudet att vara jude. Dock tror jag att man får göra skillnad mellan den rasistiska kritiken mot judar och kritiken mot det som kallas för sionistisk politik. Det senare är ju något som även judar utför.

     • Jern&Betong skriver:

      Norman Finkelstein, Noam Chomsky, Gilad Atzmon och Israel Shamir. Dessa är skarpa kritiker av sionismen. Några ortodoxa judar fördömer också sionismen å det skarpaste. Dels för skapandet av Israel och dels för behandlingen av palestinierna. Men någon större judisk sammanslutning som är kritisk till sionismen känner inte jag till. Antingen öppet stöd eller tystnad verkar vara alternativen.
      Om man med den stora håven fångar in dem som driver krig och aggressiv politik i världen idag får man USA/NATO/IMF/EU/Israel/Militärindustriella komplexet(n)/de politiska klasserna i Väst samt medierna i Väst utan vars stöd inga krig kan startas och sist men inte minst storbankerna. Den viktigaste enskilda faktorn i denna de skyldigas skara är vad jag förstår judarna.
      Om den onda sagan 1984 blev verklighet efter 65 år kan förfalskningen Protokollen också ha blivit det. Kolla hur världen förändrats sedan 1953.

      Språket i din text om Obama är så harmoniskt. Även när den blir skarp är den vacker. Från första ordet till det sista är det som att följa med på en behaglig resa. Jag skulle kunna fortsätta, men då blir det larvigt.

     • Jern&Betong skriver:

      Norman Finkelstein, Noam Chomsky, Gilad Atzmon och Israel Shamir. Dessa är skarpa kritiker av sionismen. Några ortodoxa judar fördömer också sionismen å det skarpaste. Dels för skapandet av Israel och dels för behandlingen av palestinierna. Men någon större judisk sammanslutning som är kritisk till sionismen känner inte jag till. Antingen öppet stöd eller tystnad verkar vara alternativen.
      Om man med den stora håven fångar in dem som driver krig och aggressiv politik i världen idag får man USA/NATO/IMF/EU/Israel/Militärindustriella komplexet(n)/de politiska klasserna i Väst samt medierna i Väst utan vars stöd inga krig kan startas och sist men inte minst storbankerna. Den viktigaste enskilda faktorn i denna de skyldigas skara är vad jag förstår judarna.
      Om den onda sagan 1984 blev verklighet efter 65 år kan förfalskningen Protokollen också ha blivit det. Kolla hur världen förändrats sedan 1953.
      Språket i din text om Obama är så harmonisk. Även när den blir skarp är den vacker. Från första ordet till det sista är det som att följa med på en behaglig resa. Jag skulle kunna fortsätta, men då blir det larvigt.

      • Peter Harold skriver:

       ”Men någon större judisk sammanslutning som är kritisk till sionismen känner inte jag till. Antingen öppet stöd eller tystnad verkar vara alternativen.”

       Nej, jag känner inte heller till en sådan organisation. Möjligtvis kan 10-20 personer samlas under ett gemensamt organisationsnamn, men det lär inte bli ett mer omfattande projekt innan det motarbetas.

 6. KZ skriver:

  Hej!
  Intressant läsning och en bra sammanställning du gjort.
  Jag undrar om du sett presskonferensen med Alexander Borodai den 19 juli angående kraschen av Malaysian MH17? I den förklarar han att de tekniska experterna som ska utröna vad som hänt liksom patologer m fl dröjer i Kiev tycks det, trots att man försökt påskynda deras ankomst bl a genom att vädja om hjälp genom de OSSE utsända. Samtidigt gör media i väst allt för att försöka få det till att det är separatisterna som trilskas och inte vill släppa in folk. Man vill inte föreställa sig hur situationen är där med tanke på vad som händer med kropparna vid ca 30 °C.

  I övrigt finns en del riktigt intressanta kommentarer på youtube som denna av en ”rouge” där han bl a svarar en annan kommentator om varför Alexander Borodai inte bär uniform och att en av de förolyckade på planet lär haft ett amerikansk pass (dubbelt holländskt-amerikanskt medborgarskap). Det är vad som står senare i texten som är intressant vad gäller olika kontrakt man gjort i Kiev och hur man behandlar folket i landet. Det senare ger även de ukrainska mödrarna i den andra videon (”A Soldiers Mother in Western Ukraine | Une mère de soldat dans l’Ouest de l’Ukraine”) uttryck för, där det framgår att vad som händer i Kiev och tidigare vid Maidan inte nödvändigtvis speglar hela det ukrainska folkets vilja:

  Kommentar av ”rouge”:
  ”Bordorai is a Prime Minister, not a soldier. Does your Prime Minister of your country wear a uniform?
  The passport you speak of is a dual citizen. Dutch and American possibly having to do with Royal Dutch Shell waiting on Donbas area to be cleared out as they have a contract signed with Kiev for Gas and fracking the hell our of it while they pollute the water and land.

  The contract with Royal Dutch Shell and Kiev states that Kiev has to compensate for the homes and land of the people they run off said property for fracking of gas. This comes our of Kiev’s 50% share of the profit share. The more dead, the less compensation !

  Meanwhile Germany has trucks with nuclear waste waiting at the Polish boarder to dump also in the Donbas close to the Chernobyl area.

  Starting to get the picture of why these two Republics broke away and wanted independence yet?
  So STFU about your stupid little troll crap and get a damn life. This is the lives of millions (9) of people who are really getting screwed oot of everything they and their ancestors have worked for.
  It’s called Fascism and they want no part of it !! They are Heroes each and every one of them !”

  Video: A Soldiers Mother in Western Ukraine | Une mère de soldat dans l’Ouest de l’Ukraine

  • Peter Harold skriver:

   Ja, jag har också varit förvånad över mediernas beskrivning över rebellerna som bromskloss. Jag har via ombud fått insyn hur tillvaron är på plats, och folket i området har samlat ihop personliga tillhörigheter och går patrull för att jaga bort djur från området. Man är dock oroliga för att Ukrainas armé (eller den inhyrda högermilisen) skall nyttja tillfället och attackera byarna som än så länge ligger i ett område som ännu inte utsatts för attacker. Det är med stor empati för offren som folket i byarna engagerat sig – de säger att de skäms över att de oskyldiga passagerarna fått sätta till livet i Ukraina som är ”ett förstört och ruttet land”. Enligt en av mina kontakter hade dock de flesta kropparna samlats in igår.

   Tack för länken till presskonferensen; jag har inte sett den ännu.

   Och klippet med den arga damen talar för sig själv. Våra politiker skulle behöva tvingas se på dylika klipp ett dygn i sträck.

   • KZ skriver:

    En annan intressant sida är Consortiumnews.com, av den flerfaldigt belönade grävande journalisten Robert Parry, dvs en riktig journalist, som inte skräder orden om vad han anser om MSM (”gammelmedia”).
    Han talar tom om att USA kan ha satellitbilder som pekar på att det kan vara soldater (mer eller mindre berusade) som sköt ner planet.
    Det allra mest allvarliga är nog ändå att USA och toppskiktet inom EU och västvärlden redan innan experter utfört sina undersökningar pekat ut Putin och ryssarna som skyldiga. Frågan är hur detta kan komma att påverka objektiviteten och därmed utgången av denna undersökning. Vågar underordnande lägga fram bevis OM dessa skulle gå stick i stäv mot vad USA och NATO säger och därmed riskera hela sin karriär? Vi får hoppas det.

    Läs vad Parry skriver under rubriken ”Kerry’s Latest Reckless Rush to Judgment” liksom det tidigare inlägget ”What Did US Spy Satellites See in Ukraine?”
    http://consortiumnews.com

    • KZ skriver:

     Det skall stå härovan att USA kan ha uppgifter att det var ”ukrainska soldater”, ev berusade sådana som sköt ner planet.
     Vi får hoppas vi få veta sanningen fast om detta tvivlar jag om den inte överrensstämmer med vad Washington önskar.

 7. KZ skriver:

  Ryska försvarsministeriet har nu publicerat material om Boeing kraschen. Där finns även material från Rostovs centrum som ingår i det förenade luftfartssystemet samt en karta över ukrainska luftvärnsstyrkor i Donetskområdet. Man får också veta statistiska data om antalet ukrainska radar- och luftvärnsanläggningar i katastrofområdet samt se satellitbilder på ukrainska luftvärnsvapen vid olika tidpunkter.
  Läs mera: http://swedish.ruvr.ru/news/2014_07_21/Ryskt-forsvarsministerium-har-publicerat-material-om-Boeing-4567/

  Nu väntar vi bara på att satellitbilderna från USA skall publiceras så man kan få en bättre bild av händelsen.

 8. Jern&Betong skriver:

  Duff är ofta/ibland för bra för att vara sann. Intressant i alla fall: http://www.presstv.ir/detail/372218.html

  • Peter Harold (via mobil) skriver:

   De senaste uppgifterna om att USA:s utrikesdepartement baserade sitt utlåtande om Rysslands del i skuldfrågan utifrån ”information från sociala medier och YouTube” visar att de flesta källor kan påstå sig vara minst lika trovärdiga som det departementet.

 9. KZ skriver:

  Hej igen!
  Undrar bara om du vet om att NATO hade en 10-dagars övning med beteckningen ”BREEZE 2014” i Svarta havet vilken slutade samma dag som MH-17 sköts ner? Om inte googla på ”BREEZE 2014″/ ”SEA BREEZE 2014”.
  Med tanke på att man under övningen använde sig av mycket sofistikerad ”electronic warfare and electronic intelligence aircraft” så tycks det än mer märkligt att man från USAs (och Carl Bildt…) sida inte visar upp vad man vet om vad som orsakade alla dessa oskyldiga människors för tidiga död. Mycket obehagligt propaganda från våra massmedia och politiker anser jag då man med, vad enbart kan beskrivas som, aggressivitet spelar på människors känslor. Riktigt skrämmande och oansvarigt.

  • KZ skriver:

   Dessutom hade NATO en övning, ”Rapid Trident II” i Ukraina…..

   • KZ skriver:

    Att sedan vice president Joe Biden’s son Hunter Biden sitter med i styrelsen för olje- och gasföretaget Burisma Holdings, Ltd, som har sina intressen just i de områden i Ukraina där stridigheterna utspelar sig gör hela denna affär än mer olustig.

    Från Burisma’s hemsida:
    ”Mr. Biden was appointed a Director of the Company in April, 2014.”
    ”The Company’s fields are located in all three of Ukraine’s key natural gas and oil regions (being the Dnieper-Donets, Carpathian and Crimean basins), which are the most industrially developed regions in the country and also have the country’s highest levels of natural gas consumption. Burisma’s fields are in close proximity to the major gas pipelines in Ukraine, and were fully connected to them.”
    http://burisma.com

    För övrigt så är väl även oligarken Ihor Kolomoyskyi inblandad i detta.

    • Peter Harold skriver:

     Japp. Du ser, det finns hur mycket som helst att visa i et kritisk dokumentär. Det jävliga är att de kommer försvara sig med att det är tillfälligheter och en ren slump. Men det går att se en systematik i hur alla regeringar har denna typ av kopplingar i olika oroshärdar.

   • Peter Harold skriver:

    Ja, just det. Tyvärr är jag på resande fot, så jag hinner dessvärre inte göra en 2.0 av detta blogginlägg.

    Jag hörde att amerikanska utrikesdepartementet nu börjar spekulera i att dådet utfördes av ”desertörer i ukrainsk uniform nu”…

 10. Jern&Betong skriver:

  Tack för den filmen. Jag visste att UKIP hade en Friends of Israel men att det var så illa i övrigt också hade jag inte väntat mig. Detta är de officiella pengarna, resten…?
  Den amerikanska kongressen är också köpt. Se hur Natanyahu får mer ovationer än presidenten. Som Stalin på en partikongress: http://www.youtube.com/watch?v=asGvjbfIASA
  I våras sa Rand Paul att republikanerna pga demografin inte längre kan vinna val utan att få röster från latinos, svarta och judar. Judar är så få att han måste ha syftat på deras bidrag. Senast röstade också Rand Paul för pengar till Iron Dome.
  En av de få i det brittiska parlamentet som kritiserar Israel är en modig och rättskaffens jude vid namn Gerald Kaufman: http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=qMGuYjt6CP8
  Om de har råd och viljan att köpa politikerna i England och USA kanske de också köper i Sverige. Journalister får i alla fall resor till Israel inklusive allt. De har en armé av Hasbara-troll som gödslar nätet med falsk information: http://www.gilad.co.uk/writings/jonathon-blakeley-a-guide-to-hasbara-trolls.html. Vem betalar Dispatch Internationals opinionsundersökning omfattande ett antal frågor till 2000 personer? En fråga till 1000 personer kostar 10 000 kr och varje ytterligare fråga 10 000 till. DI är 100% sionistiskt.
  Det syns mig som att demokratin har havererat. Pengar köper politikerna och genom att köpa media framkallar de önskat valresultat. Förföljelsen av dem som inte följer makten ökar och konstnärer åker i fängelse. Demokraturen är på glid mot öppen diktatur och nu jonglerar de med osäkrade handgranater. Vad månde bliva av morgondagen.

  • Peter Harold skriver:

   Hejsan!

   Jag har läst genom utskriften, och det låter ju som att två personer korresponderar om en händelse som skall inträffa. Vad gäller ljudklippet tycker jag att det låter alldeles för mycket av ”uppläsning” av en dialog, och den ena rösten (Stern) känns lite manipulerad. Jag kan inte heller hitta något klipp att jämföra med.

   Jag gick genom David L Sterns Twitter-konto (https://twitter.com/loydstern) för den aktuella perioden, och där ser jag att han inte skrivit några egna inlägg, men däremot gjort flera re-tweets. Min förhoppning var att om han skrivit någonting själv kanske man kunnat ana vad han haft i sitt sinne under dessa dagar.

   Personligen skulle jag inte vara förvånad om CIA är involverade på ett eller annat sätt. Det har gått över ett år, men USA har inte presenterat några bevis mer än referenser till sociala medier (med avsikt att ge de ryskstödda separatisterna skulden).

   Det skulle vara intressant att få fler detaljer kring inspelningen av samtalen. Och framför allt eventuella inspelningar från dagen före och den aktuella dagen för tragedin. Tusen tack för tipset, Natali!

   Pressbox (Press Release) – David L. Stern, a citizen of the USA, working as a CIA agent under cover in international media, in particular in GlobalPost and BBC, in the middle of July of 2014 was near Grabovo village of the Donetsk region of Ukraine where the Boeing Malaysia Airlines Flight 17 (MH17/MAS17) was shot down.

   The given transcripts of David L. Stern’s phone talks partially clarify the events preceding the air crash on July 17, 2014 in Ukraine.

   Audio files were provided by people of the ex-head of the Security Service of Ukraine (SBU) Valentyn Nalyvaichenko after his resignation.

   For confirmation there is a phone talk with David Stern attached, the audio file is available on: http://s000.tinyupload.com/?file_id=89052498329097996975

   June 25, 2014

   X (non-identified person): Hello.
   David L. Stern: Hello.
   X: How is the preparation work going?
   David L.Stern: Just as it was planned.
   X: Have you met with Ukrainian ”warriors”? (laughs)
   David L. Stern: (laughs) Not today.
   X: I need you to personally control ”the complex.” It should be at a certain location at certain time. Understand?
   David L. Stern: Yes, sure.
   X: I want you to personally do this.
   David L. Stern: Yes, don’t worry.
   X: Ok, good luck.
   David L. Stern: Good luck.

   June 27, 2014

   David L. Stern: Hello! I didn’t have time to tell you yesterday… It was a right decision to get Poroshenko replace Koval.
   X: That was John’s decision (presumably John Brannon). We thought it was right.
   David L. Stern: I am proud to be in his team.
   X: He said we should follow the Saudi model… You know what I mean.
   David L. Stern: Yes, sure.
   X: Why are you talking about this now?
   David L. Stern: I got many questions concerning Buk’s movement from the Koval’s team. I hope, they don’t suspect anything?
   X: Of course, no. Thank you for telling me this. It is important there is no leak.
   David L.Stern: Don’t worry. We completely understand everything.
   X: Excellent. Goodbye.
   David L.Stern: Bye.

   July 1, 2014.

   David L. Stern: Hi.
   X: Hi.
   David L. Stern: I want to ask you something. Just for understanding.
   X: Sure. Go ahead!
   David L. Stern: Who recommended Heletey to us?
   X: Are there any problems with him? Is he…?
   David L. Stern: No, no… Everything is fine… I just need to know…
   X: One of our people recommended him… Do you need to know his name?
   David L. Stern: mmm… Is there a problem?
   X: His name is Nalyvaichenko… He asked to discuss this with John… through Kondratyuk.
   David L. Stern: I understand. That is all. No more questions. (laughs)
   X: (laughs) Great. Remember you should be very careful with ”the complex.” Time frames are of crucial importance. You can’t be early. You can’t be late. You’ve got to be just in time. I don’t trust Ukrainians. They are on drugs and drunkards. David L. Stern: Sure, don’t worry. No problem.
   X: Good luck.
   David L. Stern: Good luck.

   July 4, 2014

   X: Hi. People working with ”the complex”… are they freshmen or professionals?
   David L. Stern: Say it again. I did not hear, what?
   X: Soldiers who work on ”the complex”… Buk… Do they know what they are doing?
   David L. Stern: We found the best of those available
   X: I was a little worrying, that’s it. We were planning it for a long time. If there are any faults… any mistakes… people we work with will never forgive us. David L. Stern: Yes, sure. I’m doing my best.
   X: Very good. I count on you.
   David L.Stern: Goodbye.

   July 11, 2014

   David L.Stern: Hello.
   X: What happened?
   David L. Stern: No problems. Everything is fine. But I need to tell you something.
   X: I’m listening.
   David L. Stern: I am worried, there probably was a leak. Can we change the staff?
   X: Do you have exact information? Or is it just your suspicion?
   David L. Stern: No, no. It is just … intuition. (laughs)
   X: Ok. I will check everything again. Let’s hope your intuition let you down this time. (laughs)
   David L. Stern: Thank you. Goodbye.

   July 15, 2014

   X: Hi.
   David L. Stern: Hi.
   X: How are you?
   David L. Stern: John, I need to tell you something important.
   X: I would ask you not to mention our names in the conversation. Have you forgotten it?
   David L. Stern: Sorry… I am very irritated and worried.
   X: Has anything happened?
   David L. Stern: Not yet. But I am sure it may.
   X: Listen… There is no reason to worry… You are just tired… We’re all tired…
   David L. Stern: No! I got absolutely exact information that Russians are hunting me.
   X: Where does it come from?
   David L. Stern: Stop! Please, don’t interrupt me. I personally made sure our Ukrainian colleagues are watching me. And I they might be listening to us now. I can’t understand what the reason is… It can be either treachery or…
   X: Listen, it is just how the things always are… Let them do their job.
   David L.Stern: No, just listen it to the end. I have absolutely exact information that Russians are hunting me. All the more, they have a positive experience in this, if you know what I mean but… I’m sure if something happens, our bosses will give me up, and believe me I, we, personally I will have to get out of this myself. You know it very well how easily they can let us down.
   X: Yes…
   David L. Stern: So I have my own system that can ensure my safety. For at least our bosses will not forget or abandon me.
   X: What are you talking about?
   David L. Stern: I have several documents confirming that in Ukraine we are acting not on our own behalf… We are not terrorists… We act at the order of our management.
   X: You are mad!
   David L. Stern: No, it is very serious. These are not the games we played in Iraq and Afghanistan. It is much more serious. And I don’t want to alone hold responsibility for everything that should happen with this object! I don’t want to!
   X: Wait…
   David L. Stern: No, mate. I have already decided everything. I have these documents in several memory sticks and they, as you understand, are in different places. If something goes wrong, Russians get me and I get no support, then the documents will appear in mass media.
   X: Listen… Do you understand that I’ll have to report on this.
   David L. Stern: Yes, that’s what I count for…
   X: OK… But I would ask you… Not to act thoughtlessly…
   David L. Stern: Sure… I have thought everything through… But you should understand me… Ukrainians try to follow every step I make… Russians are hunting me… Our bosses are simply indifferent to the situation. The only thing that matters for them is the successful completion of the operation.
   X: I understand… You’re tired… You know, I will try to do something… I promise. And you don’t make any steps now.
   David L. Stern: Sure.
   X: Can you tell me where you got these documents from?
   David L. Stern: (laughs) You know the answer… Of course, no.
   X: Ok… You made me worry. I’ll try… I mean, I promise to do what I can for your safety.
   David L. Stern: Ok… I have no doubt in you… Alright… Good luck… Talk to you later.
   X: Bye… Take care… Talk to you later.

   Columnist,
   Caleb Gilbert

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s