Grattis till jumboplatsen, Finland!

Bästa läsare!

Jag noterar att Finland har tagit jumboplatsen i listan över världens sämsta stater. När Fragile States Index 2014 sammanställdes konstaterade man att Finland till och med är sämre än Schweiz, Danmark och Sverige på att vara dåliga. Ja, det finns alltså inget annat land på denna jord som är sämre på att vara en miserabel stat än Finland! Losers!  😉

Det man analyserat är faktorer som statsskick, politiskt klimat, välstånd, infrastruktur, utbildning, rörlighet, rättssystem , etc.

sb failed states list 2014b

Undrar hur Finland lyckades klå Sverige på grenen ”Mänskliga rättigheter”? Skulle vara intressant att höra mer om den saken eftersom landet ju utpekas ha satt främlingsfientlighet i system i det att man talar om att öka det årliga asylmottagandet med bara 300 personer.

Äsch, nu är det sommar och säsong för allsång på Skansen. Nu skall alla vara glada och nöjda, annars jävlar…! Här finns inte utrymme för intellektuell oro och ifrågasättande.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Grattis till jumboplatsen, Finland!

  1. Majsan skriver:

    Ja du …. jag har då gett upp på svenska medier och politiker då det gäller deras rapportering och omnämnanden om vad som händer i andra länder, hur de hanterar saker och ting. Invandring är i vanlig ordning det som ligger sämst till. Jag är skitless på alla rapporter om vad andra länder gör dåligt och det saknas något som helst försök att utröna VARFÖR man tagit till drastiska åtgärder.

    Det är nu några år sedan jag senast såg Kanada hyllas som ett föregångsland, ett RIKTIGT invandrarland, att titta. på. Av bl.a Ullenhag himself om jag inte minns fel. Sedan dess har det hänt en hel del där som man nog aktar sig för att ta upp Kanada igen 🙂 Fast varför det ändå … det är ju endast alternativa media som rapporterar in just vilka skärpningar som händer just överallt (utom i Sverige). Det borde vara riskfritt att fortsätta hylla t.ex Kanada, journalister ställer ju aldrig besvärliga följdfrågor. Tack och lov för fåtalet goda skribenter som finns. Och de många fler grundliga bloggarna.

    • Peter Harold skriver:

      Lägg till Dalai Lama också. Han skall visst ha sagt en hel del saker som inte är förenlig med ”humanistisk värdegrund” (ifall någon annan uttryckt sig med samma avsikt).

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s