Segregationen i Sverige måste öka – vi måste ramla över kanten för att kunna gå vidare.

Bästa läsare!

Jag bevittnade från Västerbron i Stockholm hur en vattenskoter åkte fram och tillbaka i vild hastighet framför badplatsen i Smedsudden. Plötsligt hörde jag ljudet av polissirener. Jag stannade till därför att jag hörde ljudet från vattnet, men kunde inte se någon polisbil, vare sig från bron jag stod på, Smedsudden eller Långholmen. Till min överraskning kom sirenen från en motorbåt. En polisbåt!

Ett stort jubel hördes från de badande som nu såg ett potentiellt ingripande från lagens långa arm. Polismotorbåten stannade en bit framför vattenskotern. Och låg stilla. Orörlig. Den unge föraren i vattenskotern tittade mot de blåklädda som seglade i det blå, och fann sitt ögonblicket att fly från den tysta polisbåten. I full fart for vattenskotern under Essinge brogata, förmodligen i riktning mot Tranebergs sund. Polisbåten följde inte efter. Nej, istället – efter flera minuter – gled en annan motorbåt fram och tog polismotorbåten på släp. Låt mig säga att det här ingripandet mot den vansinneskörande vattenskoterföraren gav ett synnerligen impotent intryck.

Och nu någonting annat på samma tema:

Jag satt nyss och läste en artikel i Helsingborgs Dagblad som summerar en pågående utredning som handlar om varför en polisman lämnades ensam i en mobb om 60-70 personer som hotade att ta livet av honom sedan han förföljt en bilist till fots efter att denne blockerat polisbilens väg då man försökt att stoppa en MC på vansinnesfärd genom bostadsområdet Koppargården i Landskrona. (Jag vet, det här var en dålig meningsbyggnad) Tydligen hade polisens förstärkningspatruller samlats i ett annat kvarter, avvaktande händelseutvecklingen via kom-radion. Medelst lyft vapen hade den ensamme polismannen kunnat retirera och ansluta sig till sina kollegor.
Polisen – Buset: 0 – 1.

Det hörs upprörda röster i medierna. I Helsingborgs Dagblad menar poliserna att

[…] detta betyder att de kriminella ser att de kan driva polisen på flykt från området.

Det har självfallet blivit många starka reaktioner i sociala medier med anledning av episoden i Koppargården. Inte minst därför att många är skeptiska till polisens uppföljande strategi som fokuserar sig på ”dialog med de boende”. Ibland brukar denna ”dialog” manifesteras genom att polisen kommer och serverar kycklingkorv och skriver ”Aina” på polisbilen. Kanske inte på Koppargården, men dock i andra segregerade stadsdelar och förorter runt om i Sverige.

Det tycks från samhället och dess armé av experter föreligga en vedertagen syn om att problemet finns hos polisen och hur denna myndighet sköter sin relation med de boende och med buset. När det kommer till att analysera vad som sker på ställen som just t.ex. Koppargården studsar kritiken tillbaka och hamnar ånyo hos alla som inte lever och verkar på dessa ställen. ” – Det är samhällets fel”. Hur stora upploppen än må vara så är det sällan som att man identifierar gärningsmännen som skyldiga till det inträffade. Detta är en analys som gör mig deprimerad, ty den befriar gärningsmännen från ansvar.

Personligen anser jag att dialog med brottslingarna är helt onödig. Polismyndigheten skall inte förhandla bort sitt mandat att skapa säkerhet och trygghet i svenska bostadsområden. Polisen skall inte be buset om lov att få ingripa. Dialogen måste inskränkas till att polisen skall tala om att ”det här och det här är förbjudet, och gör du på detta viset kommer vi hit och burar in dig. Har du förstått?”. När den t.ex. trafikfarlige 17-årige MC-ägaren nickar instämmande har dialogen fullbordats. Med andra ord, det borde räcka med en monolog.

Man måste se problemet med polisens bristande auktoritet i ett större perspektiv: om man nu inte respekterar polisen som trots allt har en arsenal med våldsmedel till sitt förfogande – hur är då busets respekt för vanliga hederliga medmänniskor som inte kan försvara sig, eller som inte ens är intresserade av konflikter?

Jag är tyvärr pessimist. Jag tror att den allt mer nonchalanta eller fientliga inställningen till polisens arbete på gator och torg är en signal på nya onda tider som nalkas. Vi kan dels notera att de s.k. problemintensiva områdena blivit fler. Vi kan också notera att det uppstått zoner dit vanliga svenska medborgare inte kan gå utan fara för liv och hälsa (jag själv fick ett par stenar kastade mot mig när jag gick genom Tensta häromveckan) och där de rättsvårdande myndigheterna inte kan agera såsom lagen föreskriver.

Elaka tungor säger att dessa problemområden är förlorade för alltid. Vissa beskriver invandringen som orsak till situationen; andra säger att det är klassamhällets fel. NI vet vilka ni är som säger så här. Oavsett vilken orsak så borde båda avsändarna av dessa åsikter kunna enas om att det i grund och botten är politikernas fel att det ser ut som det gör. Kruxet kommer när vi skall tala om vilka åtgärder som behövs vidtas. Ena sidan kanske menar att den enda lösningen är att repatriera oönskade invandrade element som stör ordningen i problemområdena; den andra sidan kanske anser att straffskatt riktad mot rika människor är enda rätta vägen. Jag bifaller inte någon av dessa, det ena av rättsliga skäl, och det andra av moraliska skäl.

Så hur vore det att låta saker bero? Hur vore det att släppa taget om dessa problemområden? Använd hyresintäkterna till underhåll så att husen står upprätt och så att det finns varmvatten i kranarna på vintern. Men inga mer förortsmiljarder till kultur, social verksamhet, fritidsgårdar, parker, blominköp, etc. Kläm åt navelsträngen så att bara ett minimum av välfärd når fram. Jag vet, det blir segregation på steroider. I värsta fall blir det revolution i bostadsområdet och allt bränns ner – en inte helt otänkbar utgång. I bästa fall kanske de boende förstår själva vad de har försatt sig i för slags situation. Och gör någonting åt den. Ur detta kan det födas en anda som präglas av ansvar, och ersätta den nu rådande ordningen som bygger på parasitism.

Jag vet, tanken är provocerande. Men var tror ni själva att vi kommer vara om 10-20 år?

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Brott & straff. Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till Segregationen i Sverige måste öka – vi måste ramla över kanten för att kunna gå vidare.

 1. Anna skriver:

  Asgarv- faan så skönt du skriver! ”Segregation på steroider” ! Roid Rage… Håller med fullständigt om att man borde sluta curla problemområden. Visste du att i Tensta/rinkeby tömmer man papperskorgarna flera gånger varje dag och plockar skräp överallt på gator, ständigt? I övriga stadsdelar gör man det kanske en gång per dag, om inte färre gånger än så. Notan betalas av hyran för hyresgästerna (som till stor del ändå betalas av socialen som betalar deras hyra). Resten på skattsedeln. Med undantag självfallet från utanför krogar och nattlivet i stan.

  Det blev ju ramaskri när ”vårdpengen” eller vad det kalas för- blev lika för alla upptagningsområden. Det var orättvist för vårdgivarna i ”problemområden” fick lika ersättning som i övriga landet /stadsdelar. Tyckte det lät rätt diskriminerande- menar man att patienter i ”bättre” områden inte behöver lika mycket tid från läkaren…? Det handlar nog snarare om att även vårdcentralerna är vana vid att bli curlade i vissa områden.

  Jo, nog matar vårt system oss med steroider. Snart smäller nog fler än jag av. Alliansen påstod att bidragssamhället skulle bort. I stället är fler än någonsin helt beroende av ett system som bygger på att sysselsätta alltfler med att ta hand om andra, samtidigt som allt färre klarar av att klara sig på egen hand. Det förväntas inte ens.

 2. cfr skriver:

  Vad är egentligen problemet med repatriering?

  Det är naturligtvis omöjligt i de fall när svenska pass har delats ut som vore de konfetti, men det finns ju faktiskt element som uppträder enligt sina kulturella normer redan innan de har fått sitt pass. Skulle inte de kunna bjudas på en enkelbiljett?

  • judaspainkiller skriver:

   Nej jag har heller inte lust att ställa till kalas för gäster jag ej bjudit in.
   Jag kastar helt enkelt ut dom.

   • Peter Harold skriver:

    Du missförstår våra politiker. Gästerna skall ju jobba som diskare under vårt kalas, har vår migrationsminister lovat oss. Så att vi får råd med våra pensioner…

  • Peter Harold skriver:

   Jag tror att det finns en massa internationella lagar som man måste ta hänsyn till. Sverige kan ju få en reprimand i något fint sammanträdesrum i Bryssel om vi gör oss av med dem som ingen annan vill ha…

 3. Bra skrivet. Skutan Sverige fortsätter på samma kurs med ökad hastighet vartefter . . .
  Vilken sannolikhet finns det att något annat händer än det som finns vid horisonten . .?
  Kanske dags att ändra kurs innan vi ”går på grund”?
  Eller så tillämpar vi, som du föreslår, GSG-principen eller ”survival of the fittest”
  MEN båda principerna drabbar förmodligen ”trubbigt” men dock inte nödvändigtvis sämre än den ideologi som nu styr…..
  .

  • Peter Harold skriver:

   Den omständigheten att vi inte sänkts av finansmarknaden har fått många svenska politiker att inbilla sig att vårt välstånd är orubbat och evigt. Men man behöver inte ha gått fyra år i universitetet för att räkna ut vad som kommer att hända det land där allt färre kan klockan när de börjar i gymnasiet… Även om skutan inte går under inom 10 år så är vi många som överväger att hoppa överbord och simma mot stranden.

 4. Frasse skriver:

  Verkligen dyster beskrivning och analys. Jag tror och att var och en som läser detta och som någorlunda väl följer utvecklingen i Sverige kan skriva under på Din redogörelse. Problemet är den svenska sociala modellen där kravlöshet, undfallenhet och räddhågsenhet utgör bärande element. Och vem är modellens grundare? Svaret är naturligtvis Olof Palme och socialdemokratin i allians med övriga etablerade vänsterpartier – till vilka samtliga nu kan räknas samtliga etablerade partier – dvs hela Jurassic Park. Endast det ifrågasatta och mobbade Sverigedemokraterna har försökt lyfta detta problem på ett verklighetsanpassad sätt. Med sådana ryggradslösa och ängsliga politiker som vi i övrigt har begåvats med, typ Löven, Sjöstedt, Reinfeldt, så är nog tyvärr slaget förlorat.

  • Peter Harold skriver:

   Jag tror att Olof Palme i första hand var ute efter trogna vänsteranhängare som skulle kunna hjälpa till att hålla partiet uppe på 40% medan allt fler etniska svenskar blev medelklass och ”högriga”. Idag plockar man in grupper vars religion säger att demokrati är en synd. Så inte ens politikerna kan tjäna på vad de gör idag…

   Korkat.

 5. kallepelle skriver:

  Polisen är eländigt inkompetent (ötminstone på befälsnivåerna). Dom får ju inte köra AWD heller längre sedan en polisgubbe hade ihjäl sig med att köra över kajkanten på Norr Mälarstrand. Din överkantenprognos har där redan visat sig vara giltig.

 6. kallepelle skriver:

  Jaha nu small det ju inte på utlovad dag i Norge. Alltså var utspärrningen av de ack så farliga ”svenskarna” en fullständig succé. Vi får väl då vänja oss vid att bära med oss fullständig dokumentation hela tiden. Våra kära politiker har skött sig och ”räddat” oss igen. Det var väl för väl!

 7. Anna skriver:

  De invandrare jag känner har faktiskt alla behållit sitt gamla pass och inte ”konverterat” till att ha svenskt pass. Engelsmän, amerikaner och irländare vill behålla sin identitet med allt vad det innebär. Det är skönt att veta att de kan dra om det skiter sig med förhållanden och så- en ”escape plan”. Önskar att jag hade en sån. Jag hade dragit för länge sen om jag inte vore hopplöst svensk och hade släkt och vänner i de länderna. Det kan ju knappast varit sämre åtminstone. Jag tycker att politikerna kunde ordna med landsflykt för svenskar som inte går ut på att man gjort ngt kriminellt och flyr till Thailand för att invänta preskriberingen…

  Ett ett-årigt etableringsbidrag hade varit önskvärt även för oss, i de länder vi har samarbete med, nu när inga jobb finns här för oss med låg utbildning och inte heller tillhör prioriterad grupp.

  • Peter Harold skriver:

   Det jag hört talas om är att man skaffar svenskt pass som man tappar, men reser på sitt hemlandspass.

   • Anna skriver:

    Ja, det är ju därför som polisen tillverkar pass som är rätt omöjliga att förfalska med fingeravtryck och allt. Och har sänkt giltighetstiden från 10 år till 6 eller 5 år. Svenskarna utsätts för systematisk kollektiv bestraffning pga alla nya ”svenskar” som fuskar och säljer pass. Vi väntar så tålmodigt så och finner oss i det mesta. Senast jag skaffade pass hade jag bokat tid men ändå fick jag vänta i en timme på polisstationen med en jäkligt sur liten kille som måste följa med…

 8. Anna skriver:

  Jag kom på ett konkret förslag som skulle kunna realiseras, vad gäller statens kostnader för klottersanering. Varför skulle det vara orealistiskt att tvinga alla som sprayar sina ”tags” på väggar och överallt- att tvätta bort det själva? Det ÄR ju faktiskt som en namnteckning- det borde ju hålla i rätten, lika bra som att en namnteckning är underskrift på något.

  Inte betala- man ska STÄDA upp det själv. Annars ger man samma signal som till företag som smutsar ner. Smutsa gärna ner, bara du betalar för det.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s