Jodå, Clinton hade kunnat döda bin Ladin vid flera tillfällen

Bästa läsare!

Jag noterar att Fria Tider har publicerat en artikel som beskriver den sensationella nyheten att Bill Clinton i en ljudinspelning från 10 september 2001 – dagen före nine-eleven – uppger att han kunnat döda den islamistiske terrorledaren Usama bin Ladin.

Fria tider skriver:

 

 

Ljudinspelningen är från den 10 september 2001, dagen innan den 11 september 2001 då terrorattackerna mot World Trade Center i New York och Pentagon i Washington D.C genomfördes. Clinton befann sig då på ett affärsmöte i Melbourne i Australien när samtalet gled in på terrorism, skriver Fox News.

Detta är ingen nyhet. Det är minst av allt ett sensationellt avslöjande. År 2008 spelade Berkeleyuniversitetet in ett samtalsprogram med den Michael Scheurer som varit chef för den avdelning på CIA som spanat efter bin Ladin från 1996 och fram till sin avgång 2004. I dokumentären ”Conversations with history” berättar Scheurer att hans team presenterat flera tillfällen där det varit möjligt att döda bin Ladin – ”här och nu”. Och varje gång har han befunnit sig på plats där antingen oskyldiga kunnat dödas, eller personer som varit viktiga för USA:s relationer med främmande land.

Sedan dokumentären – som är klart sevärd – spelats in har det framkommit fler uppgifter som ifrågasätter bin Ladins betydelse för genomförandet av nine-eleven, i vart fall att operationen inte kunnat ske med hjälp från den västra sidan av Atlanten.

Till skillnad från Bill Clinton har Barack Obama inga moraliska betänkligheter att döda oskyldiga människor, kvinnor, barn och gamlingar, för att ta kol på dem som han utsett som fienden till USA. Barack Obama upprättar utan insyn från landets lagstiftare eller domstolsväsen dödslistor som verkställs genom fjärrmanövrerade missiler eller attackflyg. Inte ens i efterhand vill Vita huset avslöja på vilka grunder de bestämt sig för att döda olika personer på icke amerikansk mark.

Denna bloggpost är en kommentar till Fria Tiders artikel eftersom kommentarsfunktionen är nedstängd på den sajten.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Brott & straff. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Jodå, Clinton hade kunnat döda bin Ladin vid flera tillfällen

 1. Jern&Betong skriver:

  Jag tror Scheuer säger att det var 11 gånger de hade möjlighet att slå ut Bin Laden. Om de hade haft drönare så hade de kanske kunnat göra ett mer precist mord. Endast 3-4 oskyldiga som det brukar vara nu för tiden. Eller oskyldiga förresten. Jag tror inte att Bin Laden hade något att göra med 9/11. Det finns inga bevis alls som pekar ut honom.
  Obomba är ett kul öknamn på Baracken Obama.
  Fria Tider öppnar för kommentarer på onsdag.
  En kul kommentar från Scheuer är: I´d dump the israelis tomorrow.

  • Peter Harold skriver:

   Jag hade gärna sett Scheurer som Ron Pauls vicepresidentkandidat.

   Jag har också mina starka tvivel över att bin Ladin var involverad i 911 på det sätt som man valt att beskriva det. Det var nog därför som specialstyrkorna sköt ihjäl honom när hans sista hustru började bita på de ditflugna soldaterna.

 2. Cello Jr skriver:

  Ah, behovet av symboler i propagandan, ”den gode fienden” (kan vara knark, SD, etc). Är det icke konstigt förloppet runt Bin Ladins hädanfärd? Först publicerar engelsk blaska bild på en helt annan död person, och påstår att den visar Bin Ladin? Sedan ”retraction”. Sorry, we made a mistake. (Right!) Sedan kommer man fram till det kloka och helt lagliga i att bara dumpa Bin Ladins kallnande kropp i havet. Inget behov tydligen av att trots frekventa påståenden om att Bin Ladin varit död jättelänge, njursvikt, eller Benazir Bhuttos intervju med David Frost, ”Omar Muhammed, you know, the man who murdered Usama Bin Ladin”, förevisa världen liket. Inte ens låta en rättsmedicinare kasta ett öga. (Hm, varför kommer jag att tänka på obduktionen av JFK?)

  Och så hånar de konspirationsteoretiker! Finns det inte ovanligt mycket att vara konspirationsteoretisk om?

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s