Om vänstern nu vinner valet i höst…?

Bästa läsare!

Jag tar en liten risk här nu. Jag tänkte prata lite om den svenska vänstern i kombination med islam. Och jag kommer inte tala om dem i positiva termer.

Anledningen till att jag väljer detta ämne idag är två: dels kom jag att tänka på hur lika islamism och socialism är. Båda kräver underkastelse från individens sida. Det andra skälet är att jag via Avpixlat (alltid retar det någon att den sajten nämns) blev uppmärksammad på en artikel i SvD om professorn i statsvetenskap, Jonas Hinnfors, som menar SD nu får det svårare att förneka att man är rasistiska eftersom partiledaren Jimmie Åkesson kritiserat islamism i de länder där islamister begår övergrepp mot kristna.

Jag undrar om dessa ”antirasister” inom den akademiska och journalistiska världen vet vilken björntjänst de gör sig själva då de tar varje litet tillfälle i akt för att misskreditera Sverigedemokraterna. Hade jag varit i Jonas Hinnfors position skulle jag ha väntat till efter valet med att framföra kritiken. Främst därför att Hinnfors uttalande bara är ett svar på SvD-journalistens ganska ledande fråga, och faktiskt mer nyanserad än själva rubriksättningen. Inte för att jag tror att professorn hade någonting emot att hon ställde den.

Det professor Hinnfors svarar på frågan om SD kan fortsätta med sin retorik och ändå hävda sig inte vara ett rasistiskt parti är detta:

– Det blir allt svårare att ro hem att man inte skulle mena det, även om det finns många definitioner på rasism. Men man hamnar väldigt nära när man talar om människor från ett visst kulturområde som bejakar det man menar är en felaktig ideologi och ställer det mot kristenheten, Europa och det vita.

Ja, man kan dra slutsatsen att professorn menar att kritik mot islam är en form av rasism. Jag vill ändå här försöka rädda hans akademiska skinn: han noterar att det finns många definitioner på rasism. Sant. En definition av begreppet rasism är den som svenska medier använder. Minns Röda kors-kvinnan som talade för att ge bistånd i de katastrof- och olycksdrabbade länderna. Detta kallade Aftonbladet för ”rasistprat”.

Man skall också notera att SvD också vid tidigare tillfällen väljer att nyttja Hinnströms hyfsat balanserade uttalanden till negativa rubriker mot SD. Nästan som om tidningen tyckte illa om det partiet. Å andra sidan, har vi sett svenska medier släppa fram någon akademiker som uttalar sig positivt om det partiet? Jag kommer i alla fall inte på något sådant exempel…

Nå, hur förhåller det sig då med islam och den svenska vänstern? Ja, dessvärre befinner vi oss i ett läge där sju av riksdagspartierna gör allt för att framstå som motsatsen till SD, vilket i sig är en löjlig tävling. Är man cynisk kan man säga att Nya Moderaterna blivit en del av den politiska vänstern. Så sent som idag går man till angrepp mot (C) som andades några stavelser ur orden ”s-ä-n-k-t_s-k-a-t-t”. Något sådant skall tydligen inte vara aktuellt under den kommande mandatperioden enligt finansminister Anders Borg om Alliansen vinner valet för tredje gången. Och varför inte då, Anders? ” – Det ekonomiska läget ser inte gynnsamt ut för skattesänkningar”. Vilket beror på…? På…? Nä, vi hoppar över det. Det handlar ju bara om landets framtid. Allt som ligger bortom oktober 2014 är en avlägsen och okänd morgondag som vi inte har ork att bry oss om. Nu gäller det att hålla rasisterna från makten…

Ok, ponera nu att det blir maktskifte efter valet. Det mesta tyder på det. Statsministerns trötta uppsyn, finansministern nästan panikartade uttryck när gamla moderata värden som sänkt skatt kommer på tal, och… få se, finns det några fler ministrar? Det är varmt och jag orkar knappt tänka. Kommer bara på Eskil Erlandsson. Eller om han heter Erland Eskilsson. F.ö. den enda ministern i Alliansregeringen som är värd att bli ihågkommen – ur ett positivt perspektiv. Att de inte utsåg honom till partiledare för (C)? Då hade till och med centerpartister velat rösta på det partiet.

Missförstå mig inte: jag tror inte för en sekund att vi får en bättre politik med (S), (VPK) och (MP) i Rosenbad. Moderaternas valfilm med jordgubbstårtan som delvis blir en räktårta är ganska sann.

Jag har också sett den andra filmen där Reinfeldt talar sig varm om thai-kiosken vid Enskede IP, och prisar invandrarnas entreprenörsanda. Om ni sett den filmen kanske ni noterat att ”huvudpersonen” kommer från Sydostasien. Min gissning är att kärleken – troligtvis till en svensk man – fört hit henne och gett henne möjlighet att verka här. Hon är inte ett unikt exempel. De flesta thailändskor jag känner jobbar. Jobbar och betalar skatt. Med dem som invandrare borde Reinfeldt och Borg ha ett lätt jobb att leda Sverige. Jag tycker f.ö. att det är synd att Reinfeldt – som var speakerröst i valfilmen – inte nämnde att det är bra för Sverige att svenska män gifter sig med thailändska kvinnor. Men det erkännandet lär vi nog aldrig höra från en politiker.

Staten tycker att det är bättre att vi fiskar morgondagens skattebetalare (dream on, sir) från krigsdrabbade länder, helst dito länder där islam styr hur man torkar sig i arslet eller byter kalsonger (apropå den nya informationen om att kalsongbombarens fillingar var så fuktiga av två veckors pungsvett att bomben inte kunde utlösas).

Ja, det absoluta helvetet – värre än en formell västmanländsk skogsbrand – skulle vara ifall (S), (VPK), (MP) och (Fi) fick majoritet i riksdagen. Inte en omöjlig tanke eftersom den svenska journalistkåren kommer jobba intensivt för detta. Ja, de anser till och med att det är deras plikt att hjälpa (Fi) över 4%-spärren. Med andra ord bör vi inte utesluta att vi leds av en socialistisk fyrkant efter valet.

(S)-ledaren Stefan Lövin har redan varit hos Bilderberggruppen och visat upp sig och fått godkänt. Betyget blev: ”Utmärkt nickedocka”. Som politiker har hans strategi varit att gripa efter halmstrån, och den typen av politiker är en våt dröm för dem som står i bakgrunden och har den riktiga makten.

Och var kommer islam in i bilden? Här.

Hur man än vrider och vänder på det så utgör muslimerna i Sverige en i storlek betydande minoritetsgrupp. Och politiskt sett kommer deras inflytande bli större med tanke på att många familjer som bekänner sig till den islamska läran reproducerar sig effektivare än t.ex. inhemska. Det tar bara 18 år innan den nyfödde får vara med och rösta i allmänna val (Miljöpartiet vill förstås att det skall gå ännu snabbare…). Det krävs inte många universitetspoäng i sin CV för att kunna räkna ut konsekvensen av detta: kampen om denna väljargrupp kommer bli allt viktigare för varje valrörelse, tills sveriges muslimer är enade och styr landet med egna partier.

Det kommer fram till dess bli allt viktigare att föra en politik som tillfredsställer denna växande minoritetsgrupps önskemål och krav (t.ex. att kommunerna skall arrangera fester efter rahamadan). Både (MP) och (VPK) är villiga att gå hela vägen för att nå detta redan nu. I deras parti ingår det att vara generös – givetvis med andras pengar. (S) ligger inte långt ifrån, men av tradition har svenskt näringsliv lyckats hålla (S) i tyglarna så att åtminstone företagarna skall gå någorlunda skadefria. Detta har kallats för ”den svenska modellen”. Men hur mycket som blir kvar av den modellen kan man också fråga sig när det inte ens är så mycket kvar av Sverige i världen, men desto mer av världen i Sverige. Jag säger detta inte med avsikt att tala illa om världen; tvärtom, vissa delar av den gillar jag. Andra delar gillar jag inte.

Vad vi hittills kan se tycks det thailändska köket vara kompatibelt med de svenska magarna. En poäng till Reinfeldt. Men hur kompatibel är koranen – muslimernas heliga skrift – med svensk tolerans för homosexuella äktenskap, kvinnlig bilkörning, utsläppt hår, baddräkt av plåstermodell, nubbe till sillen, arbetsmoral, ansvarskänsla och ordningssinne?

Att försöka diskutera detta med vänstern är inte lätt. Man får i bästa fall ett fulfinger upptryckt i ansiktet och repliken: ” – Det är så här samhället ser ut nu – gilla läget, rasistjävel!”. Att vänstern gillar hur läget ser ut nu är jag inte förvånad över. De tycker faktiskt att det ser rent av hoppfullt ut. Ända sedan kommunismen föddes som politisk ideologi i slutet av 1700-talet har man betraktat samhällets och civilisationens sönderfall som ett redskap för att uppnå sitt välde.

När den värsta värmen dragit förbi skall jag ta ett djupt andetag och försöka berätta mer om min vision av hur det egentligen borde vara. En vision som tyvärr få av åttaklövern är villig att gå mot. Men det skall ju bli ett val igen om fyra år. Kanske vi hinner bygga upp någonting tills dess…?

Hälsar eder Peter Harold

 

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

24 kommentarer till Om vänstern nu vinner valet i höst…?

 1. Frasse skriver:

  Som vanligt tänkvärt med bra analys. Men hur rå på vänsterns massiva mediaplattform – Bonnier, Schibstedt, SVT/SR. Gemene är inkörd på den konforma propaganda som kommer därifrån.

  • Peter Harold skriver:

   Det finns två intressenter här, och jag är inte bombis på att det är någon skillnad. Dels har du kollektivisterna inom den svenska vänstern och som utgörs av fotsoldaterna i redaktionerna. Och dels har du de som äger redaktionerna, Shibsted, Bonnier. Shibstedt och Bonnier sprattlar på Bilderbergarnas order (i vart fall Shibstedt eftersom de har J P Morgan som en av de viktigaste finansiärerna).

   Din fråga om hur vi skall rå på dessa lämnar jag obesvarad ett litet tag till. Njuter av en Carlsberg Non Alcohol just nu framför bordsfläkten.

 2. Peter skriver:

  Som Marika Formgren skrev i sin ”rasistkrönika” så kommer det i princip bli omöjligt i framtiden med borgerliga regeringar, såvida de inte skulle få för sig att samarbeta med SD.

  Jag kan se ett Sverige som, med hjälp av den allt ökande muslimska väljarkåren samt unga människor som har fått för sig att F! skulle vara ett feministparti och att Mp skulle vara ett miljöparti, omvandla Sverige till ett kommunistliknande land inom ett par decennier.

  Ytterligare några decennier senare kommer muslimerna (eller islamisterna; men mer moderata muslimer kommer inte att våga opponera sig eller bry sig, eftersom de heller inte vill ha ett översexualiserat, feministiskt, HBTQ-värnande Sverige) att ”tacka vänstern” för att de har agerat nyttiga idioter åt islamisterna och ta över ruljansen. Det enda positiva med detta är att vi blir av med radikalfeministerna och kommunisterna …

  Hade jag haft en stor förmögenhet eller ägt ett framgångsrikt företag i dag, så hade jag påbörjat planen på hur jag skulle kunna rädda min förmögenhet eller börjat fundera på att sälja företaget. För skulle de Rödgröna (med allt färre pragmatiska gammelsossar i leden) få egen majoritet så kan det gå snabbt mot något som kommer att påminna om kommunism.

  • Peter Harold skriver:

   Njae, jag tror att Sverige kommer att delas upp i enklaver. ”Svenska” områden som kommer plåga undersåtarna under ett röd-grönt-feministiskt styre, och ”mångkulturella” områden som präglas av en enda kultur, den s.k. fredens kultur, typ. Det kommer dock råda fri rörlighet för alla inom de svenska områdena. Oh, by the way, kan du gissa hur skatteintäkterna kommer att fördelas? Mm, just det… Solidariskt!

   Marika Formgren sade precis det som är uppenbart. Jag förstår att hon kritiseras för att hon säger det.

   • Peter skriver:

    Intressant. Fast det beror också på hur många som får asyl från MENA-länderna under de kommande säg 30-50 åren och på hur många svenskar (inklusive människor med invandrarbakgrund från liknande kulturer som den svenska) som kommer att emigrera.

    Paradoxalt nog så kan jag tänka mig att många svenskar kommer att flytta ut på landet eller flytta till i småbyar. Men då gäller det förstås att de är handlingskraftiga, för Sjuklöverns landsbygdspolitik är rena skämtet i dag.

    • Peter Harold skriver:

     Jag skulle inte våga slå vad om det, men ordet ”tvångsintegrering” som koncept dyker upp i min hjärna när jag föreställer mig framtiden. D.v.s. t.ex. genom att en kommun köper upp X antal villor i områden/småbyar där det hittills saknats andra etniska grupper. Ju längre utvecklingen med segregation och enklavisering fortskrider, desto fler ”dynamiska åtgärder” kommer våra politiker tvinga på oss. Att erkänna misstag är inte riktigt deras favoritgren…

 3. cark1 skriver:

  Dina analyser är alltid väl värda att läsa. Den här gången är det extra intressant eftersom du analyserar ”våra” åtta riksdagspartier, och jag håller med dej i din tidigare utsaga att vi har åtta socialdemokratiska partier i detta skämtparlament (behöver vi verkligen TV4s version av det?), för är det något som dessa partier har gemensamt så är det att de är lika varandra. Gradskillnaderna är marginella. Ska vi verkligen rösta på nåt av dessa partier alls i höst? Inte jag i alla fall.

  • Peter Harold skriver:

   Nej, jag håller med dig helt. Det är helt meningslöst att rösta på något av partierna ifall man vill ha mer frihet. Men många av mina meningsfränder hävdar att årets val handlar om att straffa åtminstone sju av de åtta partierna. Det är möjligt att det är en strategi som kanske får partierna att bli bättre på att utmärka sina skillnader, men det kan också ge resultatet att de blir varandras kloner.

   • cfr skriver:

    Delar helt din uppfattning att detta kommer att bli ett bestraffningsval.

    Sååå många (inklusive undertecknad) är dödströtta på de sju’s vägran att diskutera världens mest extrema invandringspolitik. När Reinfeldt efter valet 2010 i rent trots och beskäftigt uppfostrande av SD-väljarna slöt migrationsavtalet med MP så grävde han sin grav inför valet 2014. Det skall bli en ren skär njutning att rösta bort honom.

    SD är tomtiga i många frågor men de är samtidigt de enda som avviker från de sju och det kommer att belönas. Det intressanta är att SD sannolikt skulle mer eller mindre förintas om de sju valde att föra en invandringspolitik liknande våra grannländers, en politik som omedelbart renderar epitetet rasist i Sverige.

    Är det inte märkligt, finnar, norrmän och danskar är rasister bara så där, rätt över disk?

    • Peter Harold skriver:

     Ja, jag har funderat rätt mycket kring varför partierna beter sig som de gör gentemot SD. Jag tycker att kritiken känns så felformulerad; 7-klövern talar om SD som om de vore nazister, och det finns ingen sund människa som går på det. Vill man ta ner SD så skulle man kunna ha gjort det med vanliga vardagsfrågor. Jag tror att det är så enkelt att SD lyckats formulera en idé kring en invandringspolitik som många svenskar i grund och botten stödjer. Jag kommer precis från ett möte med en f.d. kollega som avskyr SD, men som sade att han anser att Jimmie Åkesson har fullständigt rätt att vi skall skicka hem dem som inte sköter sig i landet. Jag frågade hur hög prioritet denna fråga hade för honom. ” – Mycket hög”, blev svaret, och så fortsatte han: ” – Håller du inte med mig att om man inte sköter sig så skall man inte ha här i landet att göra”. Jag förklarade diplomatiskt att min magkänsla säger mig att det är en attraktiv lösning, men att jag faktiskt inte testat det mot någon av mina principer om vilka rättigheter som är överordnad skyldigheterna.

     Med tanke på att våra politiker inte längre tyr sig till några andra principer än att kunna få sitta vid makten så tänker jag inte skämmas att jag kör på magkänslan tills jag analyserat frågan färdigt. Det är ju trots allt inte jag som skall sitta på Helgeandsholmen och trycka på knapparna på uppdrag av gruppledaren. 😉

     • Anna skriver:

      Min magkänsla säger mig att jag blir rätt äcklad ändå av att ”gemene man” säger så här och känner så här som din kompis du nämner. Alla som varit i en beroendeställning av ett system som är uppbyggd så som Sveriges, vet ju att det inte alltid är så lätt att ”göra rätt” för sig. Jag anser inte alls att det hade varit bra med olika måttstockar beroende på genetiskt ursprung eller medborgarursprung. Alla som vistas i landet bör ha samma chans till att utvecklas, samma chanser till att försörja sig själva och sin familj (boendes i Sverige alltså) och att kunna få den vidareutbildning som behövs för att kunna konkurrera om de jobb som finns på marknaden. Tack vare statens inblandning har man också skapat det stora gapet mellan prioriterade grupper och icke sådana. Lägger man därtill den stora faktorn att staten genom att låta så stort antal etablera sig i Sverige har man också skapat en helt ny marknad. En marknad där svenskar utan kunskap eller intresse för arabisk och turkisk kultur och språk- inte har en chans.

      Vi måste komma ihåg grunderna här. Alla medborgare måste vara jämlika. Det har staten sett till att så inte sker. Vi bråkar med varandra och glömmer bort vem som egentligen är ens motpart. Det här är och förblir Sveriges förfall. Man spionerar på sina grannar medan man låter staten styra och ställa med allt man inte har inblick i (eller förstånd att ifrågasätta). Sverige är ett lätt offer när befolkningen bara fokuserar på det man kan se från sitt fönster. Suck.

      • Peter Harold skriver:

       Ja, det är framför allt statens benägenhet att bekosta folkutbytet med skattebetalarnas pengar som är det absurda eftersom man inte längre följer de reella förutsättningarna för en proportionerlig migration som hade lett till en bättre integration.

 4. M.A. Serati skriver:

  Det förvånar mig att ni talar om åtta partier när det finns ett som är åtminstone i ödesfrågan helt olika de andra.

  • Peter Harold skriver:

   Med risk för att vara provokativ så vill jag mena att SD följer samma kollektivistiska illusion som den gamla sortens socialdemokrati, alltså en fiende till den individuella friheten. SD är med andra ord nostalgisossar, men som haft omdömet att definiera sig som socialkonservativa och till vis sdel leva upp till det påståendet (vilket belönat dem med många viktiga procentenheter även från det borgerliga blocket). Hade SD valt att vända bröderna Ekeroth ryggen till och istället använda brittiska UKIP som förebild hade jag nog hoppats på mer av det partiet än vad jag gör nu.

   Elller för att uttrycka mig begripligt: Jag ser sju partier som verkar för att vi skall gå spikrakt mot vårt öde, sedan ett åttonde parti som vill undvika detta öde, men med metoder som inte är helt förenliga med mina principer. OBS, i det här fallet är det jag som har en ”extrem” syn, och inte SD. ”Alla” skulle anse att jag är orealistisk.

   • Anna skriver:

    ”Omdöme” eller ”självbevarelsedrift” är i det här fallet detsamma vad gäller SD och dess agerande. SD är alltför likt KD, vilket jag har mailbombat de om ett antal gånger innan jag blev medlem i svenskarnas parti. Jag tror att rätt många ”nationalister” är besvikna på SD.

    • Peter Harold skriver:

     Ja, svenskarnas parti har all anledning att vara missnöjda med SD. Samtidigt så känns inte tanken på etnisk rensning inte heller helt attraktiv. 😉

     • Anna skriver:

      Man får väl ta det alternativ som kommer näst intill det idealiska. Det där med etnisk rensning kommer inte direkt att hända. Däremot ett steg åtminstone- i rätt riktning. Eller 2. Avstånd från EU är nr 1. Avstånd från att staten finansierar fortsatt invandring är nr 2. Det är det viktigaste för mig och det som resten av Sverige behöver ta ställning till för att rädda skutan från att sjunka.

      Det där med etnisk rensning är lika sannolikt som att Sverige helt plötsligt skulle bli liberalt enligt dina mått mätta. Man får som sagt ta ställning till det man anser måste undvikas allra mest. Jag röstade på piratpartiet i EU-valet eftersom jag anser att ett EU-utträde är viktigare än att rösta bort invandringen till Sverige.

 5. Anna skriver:

  ”Men hur mycket som blir kvar av den modellen kan man också fråga sig när det inte ens är så mycket kvar av Sverige i världen, men desto mer av världen i Sverige.”

  Den meningen sammanfattar Sverige i samtiden klockrent.

 6. Anna skriver:

  De rien!

 7. Peter skriver:

  Grymt bra skrivet! En ren njutning att läsa. Vore jag ekonomiskrt oberoende skulle jag köpa mig en våning i något av Helsingfors vackra stenhus och därifrån betrakta hur Sverige rutschar mot avgrunden.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s