En dag i vår ruttna värld: despoten Putin hjälper inbördeskrigets offer i Ukraina och fredspristagaren Obama bombar islamister som han nyss försett med vapen…

Bästa läsare!

Jag vet. Det hela är att förenkla situationen till en nästan syndig grad. Men min rubrik är – tyvärr – alltför sann. Fast reservationen gäller sista delen i rubriken, den att USA är i Irak igen för att bromsa en icke oväntad baktändning efter sin ”säkerhetspolitik” mot Syrien.

Det positiva är dock hjälpsändningarna till bl.a. Donetsk, en provins som utsatts för beskjutning av den Kiev-styrda (och i förlängningen Vita huset-styrda) ukrainska armén som straff för att folket röstade för självständighet (d.v.s. för att kunna vända sig till Ryssland). De människor i Donetsk som kämpat för den självständighet man röstat om kallas för ”terrorister” av den nya Vita huset-utsedda regimen.

Jag vet, det är inte så DN och SvD beskriver det hela. As a matter of fact så var det inga nya artiklar om Ukraina där vad jag kunde hitta idag (tisdag kväll). Istället har statsminister Fredrik Reinfedlt och utrikesminister Carl Bildt plitat ihop en debattartikel på SvD:s debattsida Brännpunkt där man manar FN att förhindra ett folkmord.

En snabbkoll i deras text gör mig bekymrad. Och lite småilsk (”ilsk”, inte ”pilsk”!):

I maj 2008 stod Sverige värd för en stor internationell konferens om Irak. Vi har nära mänskliga band till detta land. Exakta siffror är svåra, men antalet svenskar med bakgrund i Irak uppskattas till cirka 140 000 människor. Kristna assyrier/syrianer/kaldéer, kurder och andra med irakiskt ursprung är sedan länge en del av det svenska samhället.

Det kan vara sant. Hemma i Irak kunde de inte stanna i alla fall. Först för att de var rädda för Saddam, och sedan kom deras kompisar hit för att de hade fått sina hus sönderbombade av Nato för att bli av med Saddam, och nu lär det komma ytterligare en våg som flyr från det återuppståndna statslösa kalifatet (muslimska terrorister!) till Sverige. Dock har dessa flyktingströmmar det positiva med sig att det blev officiellt bekräftat att ett folk visst kan ha en kultur, i det här fallet kurderna. Det finns nämligen en kurdisk kultur som finansieras av svenska staten. Man skulle kunna påstå – utifrån detta konstaterande som kostar X miljoner kronor av svenska skattebetalares pengar för att stödja kurdisk kultur och identitet i Sverige – att om det finns kurdisk kultur hos ett kurdiskt folk så skulle det kunna finna en svensk kultur hos det svenska folket. Ja, tanken är häpnadsväckande…!

Låt oss hoppa lite längre ner i debattartikeln:

Nu står vi inför en akut situation. Den kristna befolkningen och andra utsatta minoriteter, som yazidierna, berövas både liv och hem, när de fundamentalistiska ISIL-styrkorna rycker fram.

Ja, vart skall de som inte får sina halsar avskurna av islamisterna ta vägen? Var skall de finna säkerhet och trygghet? Hur långt måste de åka för att återfå hoppet om en normal tillvaro? *visslar med oskuldsfull uppsyn*

Det är faktiskt på sin plats med lite blame-storming. Om statsministern varit medvetandet om det är osäkert, men utrikesministern har inte bara varit medveten om att västvärlden på Vita husets anmodan stött rebellerna i Syrien under inbördeskriget, utan snarare arbetat aktivt för att EU skall kunna försörja rebellsidan med allt dessa önskar. Däribland stridsgas som man använde för att ge al-Assad skulden för mord mot sin egen befolkning – den ursäkt som Barack Obama sade sig behöva för att kunna angripa den folkvalda syriska regimen militärt (en plan som Vladimir Putin satte stopp för genom en helsidesannons i en amerikansk dagstidning).

Jag ber att få hänvisa till mina tidigare blogginlägg om Syrien. Jag kan f.ö. berätta att jag från början egentligen hade bestämt mig för att undvika Syrien som ämne i mitt bloggande härom året, men när hörde en entusiastisk radiostudio spekulera i om vi var timmar eller dygn ifrån att al-Assad skulle tvingas lämna ifrån sig makten fick jag den där konstiga känslan i magen som alltid dyker upp när statsradion bara berättar halva berättelsen. Det gjorde mig nyfiken, och efter lite surfande fann jag ganska snart att det fanns en mer komplex bild av det syriska inbördeskriget. En bild som var mer bekymmersam än statsmediernas och gammelmediernas svartvita illustration om en snart vunnen strid i den arabiska vårens anda…

Mycket av den information jag skaffat mig om Syrien har kommit via Ron Paul Institute (där har ni en som borde nomineras till Nobels fredspris) samt de medverkande skribenternas egna hemsidor. Det handlar om information som gammelmedierna ”glömmer”. Och varför denna glömska? Tja, man blir förvånad över att det är så lätt att konstatera hur saker och ting hänger samman i världen (Big Banking, Big Business, Big Government). Samtidigt blir man skräckslagen över att massmedierna ändå rapporterar ensidigt trots att fakta är tillgängliga. Detta kunde man notera väldigt lätt i samband med giftattacken utanför Syriens huvudstad just som FN-observatörer anlände till landet.

Barack Obama påstår att Vita husets stöd till de syriska rebellerna bara gäller de moderata dito. Men varför? Vilket intresse har de amerikanska skattebetalarna av att rebeller och upprorsmakare griper makten från al-Assad? Tja, de har faktiskt inget intresse i saken. Alls. Om man inte kommer med en krystad förklaring.

Fredspristagaren i Vita huset förklarade i samband med ”al-Assads gasattack mot sitt eget folk” att han övervägde att ingripa militärt för att skydda USA:s säkerhet. Citat:

”By violating well established international norms against the use of chemical weapons, by further threatening friends and allies of ours in the region, like Israel, and Turkey and Jordan, and it increases the risk that chemical weapons will be used in the future, and fall into the hands of terrorists who might use them against us.”

Barack Obama tvekade inte en sekund om vem han skulle lägga skulden på för gasattacken. Han hänvisade till ”underrättelser” som bevisade att den syriska armén låg bakom attacken. När tillräckligt många politiker hemma i USA började bli skeptiska (vilket betyder att dessa inte vill få problem med sina krigströtta väljare) hänvisade Vita huset till ett telefonsamtal som Israel snappat upp, mellan vad man påstod var syriska officerare. Men krigståget var kört. Det amerikanska folket lät sig inte övertygas att de skulle offra ytterligare sönder och döttrar på främmande mark. Istället gjorde Putin den enda handling som betytt något för freden på år och dar. Så jäkla ironiskt.

Idag råder det inga större tvivel om att giftattacken var en false flag-operation utförd av rebellsidan. De lade till och med upp ett YouTube-klipp från själva genomförandet.

I vilket fall som helst har USA aktivt stött sina ”moderata” rebeller, fastän det för ett år sedan kunde konstateras att en stor majoritet bestod av jihadister. Och nu i dagarna uppges det sista ”moderata” rebellkompaniet ha gett upp, utträngt av de mer ”radikala” rebellerna i Syrien. Och med ”radikala” talar vi alltså om dem kring gruppen Islamska staten som nu etablerar det islamska statslösa kalifatet i Främre Orienten. SvD:s Frida Hammerberg gjorde ett skrattretande försök att lägga skulden till Islamska statens framgång på den turkiske premiärministern Erdogan efter att ha gjort sin research under några cafébesök i Turkiet och snackat med bl.a. kurder. Artikeln var så infantil att jag inte ens vill lägga upp en länk till den från dagens bloggpost eller ens citera den. För hela tiden väljer våra journalister att blunda för jumboelefanten i rummet.

Nå, tillbaka till Kalle och Hobbe. Nu kommer tårarna. Hör stråkmusiken i bakgrunden. De skriver:

Sverige har ett djupt engagemang i Iraks möjligheter till demokratisk utveckling efter de mörka decennierna under Saddam Hussein.

Avveckla detta engagemang omedelbart! Kalla in riksrevisionsverket! Be att få tillbaka utbetalade pengar!

Om Sveriges djupa engagemang bara slutar i att islamister griper makten och mördar alla som inte tillber deras gud (Allah) på samma sätt som dem, då skall Sverige ge fan i att jobba för demokrati. Sopa rent framför egen dörr, Reinfeldt. Börja med att ta tillbaka ditt uttalande om att folk som engagerar sig i icke politiskt korrekta partier skall skylla sig själva ifall de blir nerslagna av socialister, kommunister och s.k. antirasister (som tydligen numera slår ner sina egna för att de inte är tillräckligt antirasistiska eller har fel bakgrund, d.v.s. är svenskar).

Den ofrivilliga komiken fortsätter:

Vårt fokus har varit på att skapa en bättre framtid för alla människor i Irak, och inte minst på att stödja den ofta utsatta situationen för kvinnor och flickor. I det arbetet har det varit naturligt för oss att speciellt uppmärksamma kristna och andra minoriteter som sedan snart 2000 år har sitt hem i detta land.

Har ni, kära läsare, sett något av regeringens engagemang för kristna i Irak? Visst, jag har slumrat lite (är ju inte så pigg och uppmärksam numera) men räknas Erik Ullenhags samling mot islamofobi med i ”regeringens uppmärksamhet av kristnas utsatta situation” i det muslimskt kontrollerade Irak? Nej, besvara inte frågan – den var i högsta grad retorisk.

Dock finner duon Reinfeldt-Bildt en koppling mellan den felhanterade konflikten i Syrien och det kritiska läget i Irak:

Vi vet inte om en bättre utveckling än den vi ser i dag hade varit möjlig. Världssamfundets misslyckande med att stävja blodbadet i Syrien har dock dragit ner Irak i en negativ våldsspiral

Låt oss leka med tanken att ”världssamfundet lyckats stävja blodbadet i Syrien” på det sätt som Bildt önskat sig (Reinfeldt är bara med på pappret för att han är en partiledare mitt uppe i en valrörelse; det här sköter Bildt på egen hand…). Nej, jag är inte cynisk, snarare ”synisk”. Det skulle ha betytt att FN gav Vita huset klartecken att bomba al-Assads trupper tillbaka till 1800-talet så att de islamistiska rebellerna kan avancera framåt och föra hela landet tillbaka till 600-talet då profeten Muhammeds efterföljare spred fredens religion genom att skära halsen av alla som inte tillbad Allah på samma sätt som dem. Alltså på samma sätt som det återuppståndna kalifatets moderna soldater gör idag – tränade av instruktörer från US Army/US Navy, körandes från stad till stad och by till by med  amerikanska militärfordon som man lämnat kvar efter Andra Irakkriget, avlönande legosoldater med dollarsedlar som flugits till landet från USA för att underlätta Iraks övergång till demokrati.

Nej, Carl Bildt. Gör dig inte dummare än vad du är. Vi har redan avslöjat planen. Vi vet vad ni gör. Det är bara det att era kontrollerade medier står på er sida och inte exponerar skiten ni står i.

Att gråta över mördade kristna i Irak för att skapa acceptans för en tredje USA-ledd NATO-invasion är skrattretande. Var var tårarna ifjol och tidigare i år när de islamistiska rebellerna mördade kristna i Syrien – ett folk som faktiskt skyddades av den sekulärt befrämjande ”despoten” al-Assad? Burn!

Sverige och EU behöver byta utrikespolitik. Första åtgärden är uppenbar: avbryt den USA-proklamerade bojkotten Ryssland. EU förlorar mer än USA på denna. Ryssland däremot vänder sig istället till kommunistdiktaturen Kina för att köpa grönsaker, kött och spannmål istället för oss. Inte för att Ryssland egentligen vill, utan därför att alternativet är tillgängligt. Redan nu verkar Putin tjäna på detta; hans popularitet har ökat i hemlandet, och hans land behöver inte betala varorna med US-dollar.

Det är tungt att behöva säga det, men den här gången står vi på fel sida i kampen för fred och rättvisa. Jag menar inte att vi skall bilda allians med Ryssland, för det landet är inte fullständigt friskt. Men det kan man knappast heller påstå om vår vän i väst som låtit sig förstöras av PNAC.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till En dag i vår ruttna värld: despoten Putin hjälper inbördeskrigets offer i Ukraina och fredspristagaren Obama bombar islamister som han nyss försett med vapen…

 1. KZ skriver:

  Man kan ju undra om detsamma gällde för Libyen när vi (inte jag för jag var emot även det kriget) deltog i NATOS fredsplan att bomba landet sönder och samman, att med Bildts ord, Sverige hade ett djupt engagemang i Libyens möjligheter till demokratisk utveckling. Var är rapporterna därifrån förresten, för jag förmodar att landet numera blomstrar? Ja, även jag var både cynisk och synisk där. Läste nyligen att både engelsmän och fransmän evakuerats från Tripoli och att britterna har stängt sin ambassad.
  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/africaandindianocean/libya/11007557/Britain-closes-Libya-embassy.html
  Att USA tränat de s.k syriska rebellerna i träningsläger Jordanien har tom ”mainstream media” rapporterat om, dock ej svenska, förutom att de försetts med vapen. Förutom att USA lämnade vapen för många miljarder dollar i Irak som nu tagits över av IS, så har ju runt 200,000 vapen försvunnit i Afghanistan som USA försett sina ”allierade” med där. Så vapen med ursprung USA finns det gott om på alla sidor i dessa krig, något det krigsindustriella komplexet antagligen gottar sig åt.
  Undrar om USA har någon form av hållhake på styrande i Sverige (NSA) eller om vi hotas på något sätt, för så lydiga som man är mot ”husse” övergår annars mitt förstånd. Eller känner man sig viktig av att få vara med de stora grabbarna? Är det så simpelt?
  Tack annars för en intressant blogg.
  /KZ

  • Peter Harold skriver:

   Jajjamensan, det som sagts ovan om Syrien och Irak är giltigt i högsta grad för Libyen och den konfliktens avknoppning i Mali. Men man fick stopp på oljehandel som skedd emed afrikanska gulddinarer, och fick tillbaka den libyska oljehandeln med US-dollars. Ja, åtminstone från de oljekällor som inte sprängts sönder ännu…

   Jag förstår faktiskt inte vad det är med de svenska medierna. De skriver ytterst sällan om någonting som är misskrediterande för Barack Obama. Det är nästan patologiskt.

 2. N. Egerbohl skriver:

  Din sista fråga sysselsätter mig mycket. Likaså undrar jag varför man så envist driver den fullständigt destruktiva massinvandringen som man gör. Finns det en Master Plan uttänkt av något kattklappande kriminellt geni eller ramlar det bara på i brist på ryggrad hos ansvariga?
  Eftersom genier är en bristvara, i synnerhet inom politiken lutar jag åt det senare alternativet. Där råder ingen brist på villiga värdegrundsbabblande halsduksförsedda nollor.

  • Peter Harold skriver:

   Hm, här frestar du mig att skriva en hel bloggpostning om saken. Och det skall jag göra. 🙂 Genierna står inte direkt bland de medelmåttiga politikerna och klappar katter. Men jag skall utveckla mina tankar senare. Hoppas att det inte blir alltför chockerande. Det var det nämligen för mig!

   P.S.
   Jag kan berätta att jag under alla år undvikit s.k. konspirationsteoretiska sajter, och istället förlitat mig på mer ”seriösa” sajter med politisk bevakning. Utifrån vad jag läst där har jag lagt ihop ett och ett och kommit fram till slutsatser som gett lite obehagskänslor. T.ex. beskrev jag för några veckor sedan att det verkar finnas en koppling mellan utrikesminister Carl Bildt i Sverige och den geopolitiska stategen Zbigniew Brzeziński i USA, som Bildt på ett nästan skolflickeaktigt sätt fnittrade förtjust om på sin blogg Alla dessa dagar, skulle vara på samma middag som honom. Jag försökte leda i bevis, eller åtminstone påstå att det fanns en indikation om att Bildt har en relation till Brzeziński som omfattar mer än att Bildt läst Brzezińskis böcker som student på 1970-talet. Detta dels genom att Brzeziński haft idéer om Ukraina som Carl Bildt torgfört under 2014, och att Zbigniew Brzezińskis son Mark är USA:s ambassadör i Stockholm. Är Bildts engagemang för att IMF skall få sälja skulder till Ukraina bara en ren tillfällighet? Jag säger nej. Det här är så genomskinligt att Bildts agerande borde upp i KU.

   Och vad säger konspirationsteoretikerna? Tja, jag blev nyss upplyst om att det finns en grupp som heter ”Committee of 300”. I medlemslistan finner jag både Carl Bildt och Zbigniew Brzeziński, men även kung Carl XVI Gustav och riksbankschefen Stefan Ingves. Om Ingves vet jag inte mycket om, men Carl XVI Gustav vill jag minnas att han är beskyddare av Världsnaturfonden, vilken i sin tur vill att FN inrättar organ med makt att styra den globala ekonomin utan att några väljare kan påverka besluten. Så alltför ofta framstår faktiskt foliehattar och konspirationsteoretikerna som de som är ärligast med kunskapen om vem som har makten i vår värld.

   • KZ skriver:

    Om du/ni inte läst boken ”Tragedy & Hope. A history of the world in our time” av Carrol Quigley så rekommenderar jag den. Den finns även som pdf-fil.
    Carrol Quigley var professor i historia och beskriver i boken maktförskjutningen i världen från Europa under perioden 1895-1950. Han hade tillgång till material i arkiv som få andra haft och var bl. a. lärare åt Bill Clinton. Konspirationsteorier tycks i det närmaste vara ”phfff” i jämförelse med vad verkligheten har att erbjuda. Summering av boken kan beskrivas med följande ord: ”To understand the minds that are shaping the world, read the book that shapes their minds”.

    Quigley skriver bl. a. ”The powers of financial capitalism had a far-reaching (plan), nothing less than to create a world system of financial control in private hands able to dominate the political system of each country and the economy of the world as a whole.” Quigley hade tydligen inget emot målsättningen utan att det skedde i hemlighet.

    För mig blev information om hur man arbetat/r för att driva på EU ett rejält uppvaknande som beskrivs i en artikel i Telegraph under rubriken ”Euro-federalists financed by US spy chefs.”
    http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/1356047/Euro-federalists-financed-by-US-spy-chiefs.html

    Några utdrag från artikeln:
    ”DECLASSIFIED American government documents show that the US intelligence community ran a campaign in the Fifties and Sixties to build momentum for a united Europe. It funded and directed the European federalist movement.
    The documents confirm suspicions voiced at the time that America was working aggressively behind the scenes to push Britain into a European state. One memorandum, dated July 26, 1950, gives instructions for a campaign to promote a fully fledged European parliament. It is signed by Gen William J Donovan, head of the American wartime Office of Strategic Services, precursor of the CIA.
    The documents were found by Joshua Paul, a researcher at Georgetown University in Washington. They include files released by the US National Archives. Washington’s main tool for shaping the European agenda was the American Committee for a United Europe, created in 1948. The chairman was Donovan, ostensibly a private lawyer by then.”
    Avslutande ord i artikeln säger en hel del om ”demokratisynen” hos våra s.k. ledare:
    ”It recommends suppressing debate until the point at which ”adoption of such proposals would become virtually inescapable.”

    Att detta inte är tomma ord har ju framkommit med obehaglig tydlighet i hur man behandlat Grekland men även hur man kört över folket vid fördragsförändringarna eller med Van Rompuy’s ord: ”VAN ROMPUY: IF THE PUBLIC DOESN’T WANT EU EXPANSION, ‘WE DO IT ANYWAY'”
    http://www.breitbart.com/Breitbart-London/2014/05/01/van-rompuy-says-europe-will-expand-without-public-backing#comments

    Vad gäller vår utrikesminister så har han ett minst sagt digert CV. Några utdrag angående hans ”personliga” aktiviteter:
    “After having left his political position as leader of the Moderate Party in 1999, apart from being engaged on international issues, Bildt took up a number of private sector positions as well as with international think-tanks.
In the later category, he served as the first non-US member ever of the Board of Trustees of the RAND Corporation (Santa Monica) and on the Advisory Board of the Centre for European Reform (London). He was also a member of the board of the European Policy Center (Brussels) as well as the International Institute for Strategic Studies (London) and the International Advisory Board of the Council on Foreign Affairs (New York).
In the corporate sector in the US, he served as non-executive director of the Baltimore-based US assets management company Legg Mason, Inc.
    
Among Swedish-dominated companies, he served as Chairman of the Board of Teleopti as well as of the public affairs consultancy Kreab AB, and Board member of the IT consultancy HiQ AB. He was also Chairman of Nordic Venture Network, bringing Nordic high-tech VC firms together in an informal network.
    
In 2002 Bildt joined the board of directors of Vostok Nafta, a financial company primarily with holdings in Gazprom. Bildt was also a member of the board of oil company Lundin Petroleum.
…”
    
http://en.wikipedia.org/wiki/Carl_Bildt

    /KZ

    • KZ skriver:

     Appropå rekommendationen man gav avseende EU så får den meningen mig att tänka på den frånvarande debatten i Sverige angående vår migrationspolitik som väl just nu håller på att fullkomligt brisera hela landet:

     ”It recommends suppressing debate until the point at which ”adoption of such proposals would become virtually inescapable.”
     /KZ

    • Peter Harold skriver:

     G Edward Griffin höll ett intressant föredrag om Carroll Quigley och hans böcker som avslöjar stiftandet av One World Order. Jag laddade ner den som mp3 och brukar lyssna på den under trista resor. Väldigt intressant för den som är seriöst intresserad av en nyanserat formulerad analys om ämnet.

  • Benny H skriver:

   Sverige borde givetvis införa en invandringspolitik av finsk modell, dvs man tar emot så många invandrare som man tror man kan integrera i samhället. Detta skulle ju i ett slag desarmera den nuvarande situationen och ge en möjlighet för de som redan kommit att få hjälp och arbete.

 3. KZ skriver:

  Det tycks som att NATOs plan angående Ukrainakrisen/planen åtminstone går tillbaka till ”2008 Bucharest summit” som tog plats i Bukarest, Rumänien den 2-4 april 2008. NATO/USA verkar ha fört ett riktigt fulspel och i allra högsta grad förnedrat Ryssland och Putin.
  http://en.m.wikipedia.org/wiki/2008_Bucharest_summit

  Om detta möte kan man bl a läsa följande:
  ”Georgia and Ukraine had hoped to join the NATO Membership Action Plan, but the NATO members decided to review their request in December 2008.
  The fear that NATO is evolving into a worldwide coalition of the willing, as such increasing polarisation and militarization in international affairs, sparked protests at NATO’s HQ in Brussels two weeks before the summit, and in Bucharest. Protesters targeted the renewed determination of NATO to use nuclear weapons and NATO’s backing of the US anti-missile shield.

  Under rubriken ”NATO-Russia meeting” kan man läsa följande:
  Russian President Vladimir Putin was invited to the summit, and he arrived on the second day (3 April) to participate in bilateral NATO-Russia talks. He opposed the US plans to deploy missile defenses in Poland and the Czech Republic, which was discussed at the summit. Russia also opposed Georgia and Ukraine’s NATO membership bids.

  Summary of 2 April
  – German Minister of Foreign affairs Frank-Walter Steinmeier talked about Ukraine and Georgia and tried not to provoke Russia by doing so, as they are both on Russia’s borders and are both former Soviet states. Romanian President Traian Băsescu said Romania’s approach to the relationship with Russia was to ”leave behind the Cold War logic.”
  […..]
  – President Bush strongly supported Ukraine and Georgia becoming NATO action plan members; however, he was opposed by the United Kingdom, France and Germany. The British judgment is that, although there was full support for both Ukraine and Georgia, the question of when they joined should remain in the balance. Angela Merkel, the German Chancellor, and President Nicolas Sarkozy of France are of the same mind.

  Summary of 3 April
  – The alliance did not offer a Membership Action Plan to Georgia or Ukraine, largely due to the opposition of Germany and France, but pledged to review the decision in December 2008. Even though Georgia was not offered MAP, it welcomed the decision and said ”The decision to accept that we are going forward to an adhesion to NATO was taken and we consider this is a historic success”.
  […..]
  – Vladimir Putin, the President of the Russian Federation, arrived in Bucharest to participate in Friday’s NATO-Russia Council session. President Putin will present to the members of the Alliance Moscow’s point of view regarding the future collaboration in the Council, and the challenges that the contemporary world faces. President Putin attended the summit with a positive attitude and wanted to avoid the disputes relating to recognition of the Kosovo province or the missile shield, and the speech of the Russian President was expected to be moderate.

  Summary of 4 April
  President Vladimir Putin invited Romanian President Băsescu to visit Russia at dinner. The two leaders agreed upon a bilateral meeting. During the dinner, President Putin had a range of meetings with the US President George W. Bush with whom he discussed about the meeting in Sochi set for 6 April, with German Chancellor Angela Merkel, with UN Secretary General Ban Ki-moon, who is expected in Russia on 9 April, and with President of the European Commission, José Manuel Durão Barroso.
  Russia signed an agreement with NATO permitting transit across Russia of non-military equipment, food products, fuel and transport vehicles to forces in Afghanistan.
  NATO and Russia disagreed over Kosovo and no consensus was reached. Jaap de Hoop Scheffer said that ”The debate on Kosovo should continue because we had a round of different opinions”.

  After the summit
  – Poland claimed it was satisfied with the NATO summit. The Polish delegation at the NATO summit in Bucharest is satisfied with the Organisation’s declaration supporting the deployment of the US antimissile shield in Europe, Sławomir Nowak, the head of PM’s political cabinet, has said.
  – Russian President Putin was pleased about the alliance deciding not to invite Georgia and Ukraine to the Membership Action Plan at least for the time being.
  – NATO Spokesman, James Appathurai, has spoken about the positives results of the high level reunion concerning the Alliance enlargement and NATO missile defence, which will be complementary of the American one. He was pleased about Albania and Croatia. He also said that Republic of Macedonia is still at the ”alliance’s door” and will be invited to join NATO as soon as the naming dispute is resolved.”

  Att Ukrainakrisen initierades i skuggan av Vinter-OS 2014 i Sotji är sannolikt ingen slump. Betänker man sedan Nulands agerande och uttalandet att USA genom olika NGOs satsat $5 miljarder i Ukraina, börjar det hela lukta ordentligt illa. Inte minst med tanke på vår egen lille Calles medverkan i krisen.
  http://www.informationclearinghouse.info/article37599.htm

  Det har ju hävdats från rysk sida att man vid Tysklands återförenande från USA och dess allierade gavs löftet om att NATO inte skulle utvidgas en tum österut och att man nu bryter detta löfte ytterligare när man avser placera sig direkt vid den ryska gränsen. Man ska ju här även beakta att Ryssland vid Tysklands återförenande drog bort 300,000 soldater, 5.000 stridsvagnar, 1500 flygplan och 10.000 artilleripjäser (inklusive taktiska kärnvapen) emedan USA fortfarande har militär stationerad i Tyskland, förutom att de konstant avlyssnar sina allierade….

  I en artikel från 2009 i Spiegel med rubriken ”NATO’s Eastward Expansion: Did the West Break Its Promise to Moscow?” kan man läsa följande:
  http://www.spiegel.de/international/world/nato-s-eastward-expansion-did-the-west-break-its-promise-to-moscow-a-663315.html

  ”Russian President Dmitry Medvedev has accused the West of breaking promises made after the fall of the Iron Curtain, saying that NATO’s expansion into Eastern Europe violated commitments made during the negotiations over German reunification. Newly discovered documents from Western archives support the Russian position.”
  [……]
  A short time later, then-British Foreign Secretary Douglas Hurd joined the German-American consensus. As a previously unknown document from the German Foreign Ministry shows, Genscher was uncharacteristically open with his relatively pro-German British counterpart when they met in Bonn on Feb. 6, 1990. Hungary was about to hold its first free elections, and Genscher declared that the Soviet Union needed ”the certainty that Hungary will not become part of the Western alliance if there is a change of government.” The Kremlin, Genscher said, would have to be given assurances to that effect. Hurd agreed.
  [……]
  ‘One Cannot Depend on American Politicians’

  What the US secretary of state said on Feb. 9, 1990 in the magnificent St. Catherine’s Hall at the Kremlin is beyond dispute. There would be, in Baker’s words, ”no extension of NATO’s jurisdiction for forces of NATO one inch to the east,” provided the Soviets agreed to the NATO membership of a unified Germany. Moscow would think about it, Gorbachev said, but added: ”any extension of the zone of NATO is unacceptable.”

  Now, 20 years later, Gorbachev is still outraged when he is asked about this episode. ”One cannot depend on American politicians,” he told SPIEGEL. Baker, for his part, now offers a different interpretation of what he said in 1990, arguing that he was merely referring to East Germany, which was to be given a special status in the alliance — nothing more.”

  Så nog kan man instämma med din rubrik om vår ruttna värld och än ruttnare politiker.
  /KZ

  • Peter Harold skriver:

   Ja, och det värsta är att vi få som inte bara nöjer oss med att se världen filtrerad av SVT, DN och Aftonbladet förstår saker och ting så pass väl att det här med Ukrainakrisen är som att själv stå längst fram på fören av Titanic och se isbergen växa och fartvinden i ansiktet öka.

 4. Benny H skriver:

  Bra sammafattning Peter! Hur svårt kan det vara för en någorlunda insatt i politik att USA styrs av helt andra krafter än Obama och hans marionetter i Vita Huset. Obama är som en patetisk onkel Tom som sitter som en galjonsfigur och låtsas styra detta kaos. Problemet är väl att många inte vill eller vågar se sanningen i vitögat utan låtsas som allt är normalt med USA. Ja så normalt det nu kan vara i det landet…

  • Peter Harold skriver:

   Ja, sanningen är nog den att de flesta inte alls är insatta i politiken, vare sig i USA eller ens för den delen i Sverige. Vilket är synd för politik har mer drama än svensk TV en vanlig sommarkväll. Däremot är de som borde larma om sakernas tillstånd i det skick som du beskriver; de låtsas som att allt är bra/normalt.

   Bara att hålla ut och sprida budskapet.

 5. Benny H skriver:

  I valet i höst ska jag som egenföretagare, som brukar rösta på M inte rösta på M utan S i riksdagsvalet. Givetvis kommer jag att rösta på M i kommunvalet som vanligt. Och allt detta för att bli av med förrädaren och skojaren Carl Bildt som är en katastrof för Sveriges relationer med utlandet. Troligtvis lider Bildt av långtgående megalomania då han medvetet och egensinnigt sätter Sverige i en farlig situation helt i onödan fjärrstyrd från USA. Rheinfeldts största enskilda misslyckande är att han inte sparkat Bildt, men tyvärr är Bildts ställning bland gammelmoderaterna som egentligen bestämmer i partiet fortfarande stark. Stalins uttryck ”nyttig idiot” är en oerhört passande beskrivning av Bildt som tydligen inte begriper att man i USA betraktar honom som en nyttig lakej och springpojke.

  • Peter Harold skriver:

   Du vet väl om att Urban Ahlin också dirigeras uppifrån, från utlandet? Det är honom du får som ersättare till Bildt om Löfvén blir statsminister. Vi sitter i en fälla.

   • Benny H skriver:

    Det låter illa, men det kan trots allt vara ett bättre alternativ än Bildt som ju inte på något sätt fungerar som Sveriges utrikesminister. Tror dock inte Löfven kommer att försämra villkoren för oss småföretagare fast osvuret är bäst när det gäller politiker. Ja det verkar tyvärr som vi vanliga människor sitter med Svarte Petter hur vi än vänder oss. Angående Ukraina så läste jag precis att högernationalister från Ryssland tagit sig in och är med och strider. Nu står alltså nationalister från alla möjliga håll och bekämpar varandra. Hade man varit det minsta konspiratoriskt lagd så skulle man kunna tro att politiska ledare på båda sidor använder konflikten för att bli av med stökiga människor. Putin är ju inget stort fan av Navalnyj och hans anhang och det samma gäller Poroshenko och hans alldeles för hårdföra nationalister som han nog gärna håller sysselsatt på annat håll än i Kiev.

    • Peter Harold skriver:

     Tro mig, Ukraina är en smältdegel av konspirationer. Och folk i gemen vill inget hellre än få leva ifred från makthavarna. Det där landet hade kunnat bli något bra. Synd att de sumpat chansen så kapitalt.

     Jag tror att det blir MP och V som kommer hamra hårdast mot småföretagarna. Kan mycket väl tänka mig ett mp+v-förslag om att alla enmansförtagare måste ha jämn fördelning mellan könen, d.v.s. att det skall vara minst 50% i företaget. Ett fiffigt sätt att öka sysselsättningen; alla manliga enmansföretag måste anställa mints en kvinna… 😉

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s