När skall pamfletten ”Det pryglade folket” skrivas och publiceras?

 

 

Hej bäste läsare!
Av personliga skäl känner jag inte för att blogga just nu. Jag hoppas att det bara är en tillfällig paus, men just nu är det mig egalt om världen går under och jag med den.
Lev väl,
Peter


 

sb nya m öppna hjärtat

En hemmagjord alternativ valaffisch som delas på Facebook,
även av människor som tryckt ”gilla” på ”anti-SD”-grupper.
Jag undrar om de förstått budskapet…?

Bästa läsare!

Det talas i dagarna intensivt i radiobolagens studios om varför Fredrik Reinfeldt gett sig på att försöka verka statsmannamässig genom att ”vädja till svenska folket att med öppet hjärta ta emot flyktingar från krigsdrabbade länder”, även om detta kostsamma mottagande fått med sig att han i sin återvalskampanj inte kan lova några nya reformer till det svenska folket.

Min första tanke är att Nya Moderaterna har slut på idéer och visioner, och därför inte ens skulle kunna komma på något sätt att sätta sprätt på det som blivit kvar i statskassan. Men samtidigt vet jag att den kassan är tom. Sverige går med budgetunderskott. Vår statsskuld ökar. Jag tänker inte vara lika kategorisk som folk i min bekantskapskrets som menar att detta sker enbart p.g.a. att (M) styr landet, eftersom jag inte för en sekund tror att rödgrön politik skulle ha varit bättre för oss. Tvärtom, vi hade haft högre skatter och färre skulle ha varit i jobb. Men det är illa nog som det är.

Visst, det råder lite idétorka inom (M). (M)an har blivit maktförvaltare. (M) är där (S) befann sig under Göran Perssons sista år som statsminister. Mycket talar för att 2014 blir sista året som Reinfeldt är statsminister. Så förmodligen handlar årets valrörelse om att skapa ett eftermäle för hans del.  Och vad kan vara mer iögonfallande än att vara mer positiv till invandring (i debatten kallat flyktingmottagande, men nyttjandet av benämningen följer samma teknik som när trollkaren viftar med ena handen så att inte kaninen skall synas i den andra rockärmen) än något annat parti? Minns hur återhållsamma, ja, nästan ”raaaasistiska” de gamla moderaterna var. Den tiden är förbi. Idag talar moderaten Fredrik Reinfeldt som om han vore en politisk reinkarnation av socialdemokraten Olof Palme.

Man skulle kunna skämta om att författaren till pamfletten ”Det sovande folket” skådat ljuset och blivit världssamvetet personifierat. Man skulle också kunna fråga sig varför Reinfeldt låtit sig väljas till moderatledare när han anammat så mycket av socialdemokratisk approach i olika samhällsfrågor (därmed inte sagt att Reinfeldt kopierat all gammal  S-politik, för det har han faktiskt inte, tack gode gud). Varför blev han inte sosse istället eftersom han ju tycks drivas av andra värden än som ung MUF:are?

Jag kan inte göra anspråk på att veta sanningen kring detta, men jag uppfattar det som att pragmatikern Reinfeldt har två motstridiga skäl till att välkomna alla flyktingar som flyr från krigshärdar som antänts av Vita huset. Det första är att alla förståsigpåare menar att en generös flyktingpolitik är a) nödvändig eftersom svenska folket är gammalt och gör alldeles för få barn b) de ”nya svenskarna” bidrar till nationens ekonomi.

Punkt A kan jag nästan hålla med om. Jag ser att väldigt få av mina kvinnliga kollegor är mammalediga. Jag har inte haft en gravid kollega på två år. Och på min arbetsplats är det ganska ont om folk från MENA. Vi är upptagna med att försöka behålla våra jobb och ta hand om det enda eller de två barn vi mot all förmodan vågat avla. Varför? Jo, lediga jobb växer inte på träd, och vi måste jobba för att kunna få råd med både våra egna utgifter och för att kunna betala en massa i skatt till folk som sällan eller aldrig står till arbetsmarknadens förfogande för att de skaffar väldigt många barn av olika skäl som inte bara handlar om dålig preventivmedelsrådgivning. Vissa kallar mitt påpekande för fördomsfullt, men jag beklagar att fördomen konfirmeras av verkligheten. Jag önskar att jag hade fel.

Jag vet inte om det finns en ung (M)-politiker som likt den under 1990-talet unge och alltjämt behårade Fredrik Reinfeldt vill skriva en pamplett om sakernas tillstånd i vårt rike såsom de framträder idag.

Mitt förslag till titel får blir ”Det pryglade folket”. Det är lite så jag känner det som. Jag skyller inte enbart på Reinfeldt, ty mycket tyder på att han är ett barn av sin tids anda. Och den rådande andan just nu dryper av politisk korrekthet. Jag satt i bilen i fredags eller lördags eftermiddag och gjorde mitt månatliga P1-test. Och mycket riktigt; jag behövde bara vänta i fem minuter innan en kulturarbetare/journalist berättade om sin kamp för demokrati, mänskliga rättigheter och allas lika värde och om sin kamp mot rasism och de främlingsfientliga Sverigedemokraterna. Allt medan pratet gick kunde jag notera att personen ifråga inte hade så mycket till övers för de borgerliga partierna heller. P1-testet utföll med andra ord som vanligt (däremot spenderade jag en hel helg lyssnandes på den nordtyska kulturradion utan att det kom en enda hyllning någon som helst socialist). Ja, detta var bara en parantes för att illustrera hur vi pryglas av makthavarna att tycka och tänka ”rätt”.

Med andra ord: det är politiskt korrekt att arbeta efter en affärsmodell där krigets flyktingar kommer till Sverige, får jobb som vårdare att torka rumpan på sjuka etniska svenskar och sen… ja, min kristallkula är lite grumlig vad gäller de mest avlägsna åren, men nånstans står det nog i affärsmodellen att alla dessa flyktingar från Nordafrika, Persien, Syrien, Kurdistan, Sudan, Somalia, ja, från vilket oroligt eller fattigt hörn som helst från världen, kommer hit, försvenskas och byter ut sitt könsstympande och stenande av våldtagna kvinnor mot dans kring midsommarstången och Kalles kaviar. Och in the end of the day kommer vi alla vara lyckliga svenskar – somliga svarta, gula, bruna, gråa eller bleka. Men vi är alla en enda stor lycklig svensk familj. En enda stor Svenssongemenskap.

Jag vill inte vara elak mot den som tror på den drömmen, men jag kan i vart fall säga att jag har mina dubier…

Det andra skälet som Fredrik Reinfeldt skulle kunna ha till att komplettera det i avel lågpresterande svenska folket med mer reproduceringsvilliga utlänningar på skattebetalarnas bekostnad är mer diaboliskt. Kalkylkylen kommer inte gå ihop. Visst har vi i synnerhet sedan (SD):s inträde i riksdagen 2010 matats med ”fakta” om att ”vi” tjänar på invandringen, men när Sveriges statsminister står mitt uppe i en valrörelse och säger att vi måste prioritera den kostsamma flyktingmottagandet före roliga reformer (mitt ordval), då måste vi ta detta som ett erkännande att migrationspolitiken inte är en penninggenerator (annat än för de entreprenörer som hyr  ut lokaler åt Migrationsverket).

Det är en sak att ta emot flyktingar. Fast när dessa blir kvar i Sverige med PUT så är nästa utmaning att förvandla flyktingarna till skattebetalare. Inte heller den saken har visat sig så lätt vilket jag fann vid en hastig genomläsning av ekonomen Jan Tullbergs artiklar. Jag har även läst Tino Sanandaji, vilket inte på något vis gjort mig tryggare inför framtiden. Nu verkar det också uppstått en anda där det i händelse av att man inte lyckats curla för invandrare så skall man göra tillvaron svårare för etniska svenskar ”för att minska skillnaden i standard”.

Men jag vill inte vara småaktig och tillåta någon försöka tillskriva mig att jag hävdar att ”det är invandrarnas fel”.

Nej, mina tankar är i själva verket betydligt längre tillbaka i händelsekedjan. Jag tänker på de problem som uppstått sedan 11 september 2001 och kriget mot terrorismen. Efter detta har vi fått flera nya verkliga krig på halsen, och dessa krig har inneburit stora flyktingströmmar till vårt land med alla sina öppna hjärtan. Vi talar pliktskyldigt om en debatt kring invandringspolitiken, men vi vågar inte – eller orkar inte – tala om grundorsakerna till att vår värld blivit så orolig som den är numera. Detta är ett ämnesområde som intresserar mig, samtidigt som jag alltmer blivit nyfiken på den moraliska frågan om varför svenska folket skall pryglas av politisk korrekthet och jobba ihjäl sig istället för att skaffa barn, och samtidigt ersättas av andra människor från utlandet – av människor som verkligen skulle behöva göra nytta i sina gamla hemländer när dessa skall byggas upp efter krigen som Federal Reserves ägare låtit starta genom sina folkvalda knähundar.

Suck. Så många problem, så många utmaningar. Och ändå envisas man med lösningar som inte fungerar.

Hälsar eder Peter Harold

P.S.
Under natten hörde jag en radiodebatt mellan justitieminister Beatrice Ask och socialdemokraternas rättspolitiske talesman Morgan Johansson. Det ser onekligen ut som att med honom som efterträdare är vi ”ur askan i elden”. Var hittar sossarna alla dessa blåsta människor som de gör till politiker? När man till och med förlorar i debatt mot en sådan vandrande rättsskandal som Beatrice, då är det illa…
D.S.

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till När skall pamfletten ”Det pryglade folket” skrivas och publiceras?

 1. Cello Jr skriver:

  Tack för ännu en spänstigt formulerad krönika. Jo, beträffande Facebook. Går man på intelligensen bland de som tycker där, så undrar man om man inte borde införa alkolås på alla datorer. (Även min :-)) Så, nej, de fattar inte vad Reinfeldt sade. Jag lovar. Jag känner en del.

  Hur imbecilla folk är framgår av alla undersökningar, som visar att många (de flesta?) skulle rösta på ett annat parti om det handlade om överensstämmelse med deras åsikter. Ja, och det gäller även politiker!

  Så där har vi nog grundorsaken, jämte förstås det bröd och det skådespel, som våra härskare så generöst förser massorna med, så att de skall lita på ledare som Reinfeldt och Löfven.

  Inget nytt under solen, alltså.

  P.S. Stänger snart av datorn, efter att ha surfat runt och blivit än mer deprimerad.
  Har du sett alla videos – av skiftande kvalitet och trovärdighet – om ett eventuellt krig mellan USA och Ryssland?

  Och sedan detta att vi inte har beredskapslager för mer än någon vecka, tio dar?

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/ingen-har-samlat-ansvar-for-livsmedelsforsorjningen-vid-kriser_8394808.svd

  Allt är upplagt för totalt kaos.

  Bloggtips; Fnordspottning och Nydahl Occident, om du känner dig maniskt uppspelt, 🙂

  http://www.dn.se/valet-2014/m-kandidater-narmare-sd-an-det-egna-partiet/

  • Peter Harold skriver:

   Ja, jag har inte direkt så värst många videos om kriget USA-Ryssland, men däremot har jag uppfattat att Vita huset kommer att backa upp regeringen i Kiev ifall denna beslutar sig om att ta tillbaka Krim med hjälp av sin militär. Vita huset kommer att säga att det är ett rättmätigt krav från Kievs sida.

   Jag tror inte så gärna på ett direkt krig mellan USA och Ryssland därför att opinionen i USA kan faktiskt förstå att det finns en eskaleringsrisk (d.v.s. kärnvapenkrig). Förvisso kan man fortsätta att måla upp Vladimir Putin som Hitlers arvtagare för väljarna i USA och EU, men USA:s befolkning lär nog ställa sig frågan vad deras land har med Krim att göra.

   Det dåliga tecknet är att statsmän som utmanat US-Dollarn brukar dö i förtid, i regel genom spridandet av ”demokrati och mänskliga rättigheter” via NATO:s bombplan och marktrupper. Och Putin har nu utmanat den amerikanska dollarn. Och dessutom sänkt den europeiska exporten.

   • Benny H skriver:

    Peter, har också funderat på det här med att alla ledare som velat avskaffa handel med dollar dött i förtid. Kanske ligger det något i konspirationsteorierna om att ukrainarna verkligen trodde att det var Putins plan man sköt ner och tog fel på den och MH17. Putin var ju trots allt på väg från ett möte med BRICS som så småningom kommer att fasa ut dollarn och därmed göra USA till ett vanligt land som måste backa upp sin valuta på själva. Som det är nu kan man ju bara låta sedelpressarna gå och låta resten av världen absorbera alla dollar, även om man nu inser att det inte kan pågå länge till. Alltså startar man krig i oroshärdar vilket brukar gynna dollarn. Ledningen i Vita Huset blir alltmer desperat för man vet att Ferguson bara är en liten försmak av vad som komma skall om dollarn kollapsar. All import till USA kommer då att bli väldigt dyr i ett land som importerar nästan allt och producerar så lite i förhållande till sin befolkning. I Ferguson ser man också hur väl förberedda man är på kravaller med halv och helmilitära styrkor som rensar upp. USA har blivit en enorm polisstat där man övervakar allt och alla via mängder av organisationer med enorm makt. Det som förvånar är hur lite man här i Europa analyserar vad som hänt i USA och hur diktatoriskt man uppträder i Washington.

    • Peter Harold skriver:

     Ja, fast en sak motsäger detta. Putins plan flög aldrig över Ukraina. Men det kan ju tänkas att man trodde att han flög den vägen. Dock tror jag att Putins plan har någon form av antimissilskydd. Fast visst, han vet att han lever under dödshot. Han har med sig egna livsmedel när han reser.

     Jag håller helt och hållet med om att det är en skam att USA inte analyseras i Europa. En del av den amerikanska polisens militärisering kommer sig av att armén säljer utrustning billigt till de lokala polismyndigheterna. Och i gengäld får armén nytt material.

 2. kallepelle skriver:

  Ho ho ho (nej jag är inte jultomten!) nu är skiten i fläkten. Miljöpartisterna som köpt 100m2 lägenhet vid Hornsbergs Strand för sju mille gillade inte att strandbadet berikades av menafolk från Spånga. Troligen bor där även några polisintendenter från näraliggande RPS för massiva polisinsatser sattes in för att ”sanera” det uppkomna problemet med svinande-knarkhandel-buller och bång samt exotisk högtalarmusik på nattkröken. Man lade t o m en stridsbåt 90 med polisbesättning i vattnet utanför. Se Avpixlat för mer detaljer. Verkar som om Aftonbladet m fl helmissat dessa intressanta nyheter! Det lär väl knappast byggas några minareter i den stadsdelen när om en knapp månad miljöpartiet tar över Stadshuset fy Fan!

 3. kallepelle skriver:

  PS Och kronofogden var med vid inpasseringskontrollen och beslagtog en sjuttotusenkronors Rolex. Det finns resurser när elitens tår blir trampade men när Elsa 89 år blir åldringsrånad efterbankomatbesöket då rycker man på axlarna! DS

 4. Cello Jr skriver:

  Om jag tillåts vara lite OT, så fann jag nyss det här citatet från liberalismens gudfader, John Stuart Mill:

  Idéer som inte ifrågasätts är de bräckligaste av alla

  ”För det första:

  Även om någon åsikt tvingas till tystnad kan den, såvitt vi vet, vara riktig. Att bestrida detta skulle vara att tillmäta oss själva ofelbarhet.

  För det andra:

  Även om den åsikt som nedtystas är en villfarelse, kan den dock innehålla och innehåller ofta en viss grad av sanning. Och då den allmänna eller förhärskande opinionen sällan eller aldrig är hela sanningen, så är det endast genom kontroverser mellan olika meningar som andra sidor av sanningen har någon utsikt
  att göra sig gällande.

  För det tredje:

  Det kan tänkas att den vedertagna åsikten inte blott är sann utan rymmer hela sanningen. Men om den inte får röna och verkligen röner ett intensivt motstånd, kommer flertalet av dess anhängare att omfatta den blott som en fördom med föga insikt om eller känsla för alla de förnuftsskäl som den grundar sig på. Och inte nog med det –

  För det fjärde kommer själva åsiktens innebörd att löpa fara att gå förlorad eller avtrubbas och berövas allt levande inflytande på karaktär och handlingssätt. Den blir bara en dogm som bekänns läpparna, för alltid verkningslös,, en död bråte som belamrar marken.”

  ”Om friheten” av John Stuart Mill (1859)

 5. Cello Jr skriver:

  A bud has burst on the upper bough
  (The linnet sang in my heart today);
  I know where the pale green grasses show
  By a tiny runnel, off the way,
  And the earth is wet.
  (A cuckoo said in my brain: “Not yet.”)

  I nabbed the fly in a briar rose
  (The linnet to-day in my heart did sing);
  Last night, my head tucked under my wing,
  I dreamed of a green moon-moth that glows
  Thro’ ferns of June.
  (A cuckoo said in my brain: “So soon?”)

  Good-bye, for the pretty leaves are down
  (The linnet sang in my heart today);
  The last gold bit of upland’s mown,
  And most of summer has blown away
  Thro’ the garden gate.
  (A cuckoo said in my brain: “Too late.)

 6. Cello Jr skriver:

  P.S. Dikten är av Trumbell Stickney och skrevs – har jag för mig – 1903. Fann den via filmen ”The Good Shepherd”.

 7. Ping: Min farfar brukade säga elaka saker om socialdemokratiska politiker. Eller var det bara sanningen han gav uttryck för? | Peter Harold – Skrivarens blogg

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s