Underrättelsetjänstefolk vädjar till Merkel: Undvik det kommande storkriget med Ryssland!

Bästa läsare!

William Binney har fått stå i skymundan för NSA-visselblåsaren Edward J Snowden men faktum är att Binney – som utvecklat flera av de analyssystem som används för NSA:s massövervakning – kom att föregå Snowden genom sina egna avslöjanden. Han har nu tillsammans med en rad andra personer som ägnat sina yrkesliv åt underrättelsetjänst skrivit ett öppet brev till den tyska förbundskanslern med starka varningsord. Binney & c:o befarar att USA är på väg att driva Europa in i ett storkrig med Ryssland.

Brevets författare uppmanar förbundskanslern att granska Vita husets krav och information kritiskt. Händelserna är aktuella, samtidigt som det utspelar sig en pågående eskalering i Ukraina-krisen:

You need to know, for example, that accusations of a major Russian ”invasion” of Ukraine appear not to be supported by reliable intelligence. Rather, the ”intelligence” seems to be of the same dubious, politically ”fixed” kind used 12 years ago to ”justify” the U.S.-led attack on Iraq. We saw no credible evidence of weapons of mass destruction in Iraq then; we see no credible evidence of a Russian invasion now. Twelve years ago, former Chancellor Gerhard Schroeder, mindful of the flimsiness of the evidence on Iraqi WMD, refused to join in the attack on Iraq. In our view, you should be appropriately suspicions of charges made by the US State Department and NATO officials alleging a Russian invasion of Ukraine.

Binney & c:o uppmärksammar även de utspel som NATO:s generalsekreterare Anders Fogh-Rasmussen gjort i samband med krisen i Ukraina, och påminner om hur den forne danske statsministern agerade i samband med andra Gulfkriget, vilket landet blev inblandat i (och gav Danmark en roll som måltavla för islamistiska attacker):

Hopefully, your advisers have reminded you of NATO Secretary General Anders Fogh Rasmussen’s checkered record for credibility. It appears to us that Rasmussen’s speeches continue to be drafted by Washington. This was abundantly clear on the day before the U.S.-led invasion of Iraq when, as Danish Prime Minister, he told his Parliament: ”Iraq has weapons of mass destruction. This is not something we just believe. We know.”

Den kritik som Binney & c:o riktar mot Fogh-Rasmussen ärenligt min mening giltig även för Sveriges utrikesminister Carl Bildt som ofta använder ett kusligt snarlikt ordval som John Kerry när Ukraina kommenteras. Jag tänker inte köra en repris på min tidigare kritik mot honom, utan den må frivilligt läsas här och här.

Om Angela Merkel inte oroas över att det bankas på stora krigstrumman i NATO-högkvartetet (och i DN-skrapan där chefredaktören Peter Wolodarski skickar vidare alla uppmaningar om att förbereda sig på krig och kysser Washingtons krigshökar i arslet så att han blir brun om både munnen och sin näsa) så skulle hon väl kunna stanna upp ett ögonblick och fundera lite på vem som förlorar på den av USA initierade handelssanktionen med Ryssland, och vilka som vunnit. Sajten ZeroHedge visar PMI-statistik för USA, EU och Ryssland. Kurvorna ser ut så här:

sb zero hedge pmi eu us ru

Angela Merkel borde kunna ana vad ett krig i Europa skulle kunna leda till både ekonomiskt och mänskligt. En katastrof. Och EU är redan idag i en urusel sits.

Med risk för att låta lite konspiratorisk, men jag har en känsla av att USA vill att det skall gå åt helvete för Europa. Och nu skickar USA omkring 1000 soldater till Ukraina för ”humanitära insatser”. Hade inte Vita huset problem med att Ryssland skickade in ett hundratal lastbilar med mat och andra förnödenheter i utbrytarrepublikerna härom veckan? Det är tydligen inte bara ormar som har kluven tunga.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Underrättelsetjänstefolk vädjar till Merkel: Undvik det kommande storkriget med Ryssland!

 1. KZ skriver:

  Mycket intressant! Tack för den infon.
  Man kan nog även fråga sig i vad mån ”utlåtanden” bland politiker liksom massmedia i Sverige, angående inbördeskriget i Ukraina, som man envist vill påskina är ett krig mellan Ukraina och Ryssland, liksom kriget i Syrien och numera även att IS/ISIS/ISIL är Syriens/Assads gåva till världen, har sitt ursprung från USAs ambassad i Sverige. Man skall ju ha klart för sig att ambassadören heter Mark Brzezinski. Dvs ingen annan än Zbigniew Brzeziński’s son. Sådan fader sådan son?

  • Benny H skriver:

   Ja man vill ju i propagandan försöka få det att framstå som Ryssland har trupper i Ukraina och håller på att invadera. Tro mig skulle Ryssland invadera Ukraina så skulle chokladkungen och hans anhängare märka det omgående. Militära bedömare ger Ukrainas trashanksarme 2-4 dagar innan man kapitulerade. De tusentals legosoldaterna skulle givetvis dra iväg till andra krig med svansen mellan benen. Givetvis finns det ryska frivilliga på rebellsidan, man beräknar dem till ca 1000 man, men ukrainarna har desto fler från andra öststater och givetvis Nato. Det finns trovärdiga uppgifter om polska förband med egna vapen i striderna. Nu verkar det som att ukrainarna håller på att förlora kriget då de ukrainska trupperna har dålig stridsmoral och varken får mat, lön eller material. Dessutom så känner man nog att kriget är orättfärdigt bland vanliga meniga i Ukraina som tvingats in som värnpliktiga.

 2. KZ skriver:

  Nu är jag inte ekonom, långt ifrån faktiskt, men är det inte så att USA $ kan hållas flytande längre om det går åt pepparn med EUs ekonomi?

  • Benny H skriver:

   USA kan ju bara fortsätta trycka nya dollarsedlar för att hålla ekonomin i gång. Det har man gjort i åratal och man verkar inte bry sig om att budgetunerskottet skenar så länge exportländer som Kina, Kanada, Australien, Tyskland fortsätter att acceptera dollarn som betalningsmedel. Egentligen är det ganska fantastiskt att t ex kineserna och andra fortsätter att exportera riktiga varor till USA och får gröna papperslappar tillbaks. Problemet är att om kineserna plötsligt skulle få för sig att börja köpa något för sina dollar då skulle världen översvämmas av dessa papperslappar. Du kan själv räkna ut vad som skulle hända med värdet på dollarn hehe…här har du den underliggande orsaken till varför man i USA håller på med att starta och underhålla konflikter runt om i världen. Så länge det är oroligt i världen så anses dollarn av någon anledning som en ”safe heaven” för big business och värdet på dollarn hålls upp artificiellt.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s