LÄSTIPS! ”Rättskipning utan rättvisa”

Bästa läsare!

Jag ber att i all hast få rekommendera följande debattartikel på den alternativa nyhetssajten Fria Tider. Man observerar att lagstiftarna vill gå längre i att inskränka yttrandefriheten – som om den inte redan idag är farligt begränsad – och att detta sker med stöd av medborgarnas okunnighet. Fria Tider uppmärksammar det ganska uppenbara att vi inte är lika inför lagen:

Den svenska rättvisan är ett virrvarr av hets mot folkgrupp, diskrimineringslagar eller olika former av hatbrottslagstiftningar. Lagar som endast omfattar och skyddar vissa samhällsgrupper. Där det är okej att kalla någon ”jävla svenne”, men inte ”jävla neger”. Där det är fritt fram att i en platsannons efterlysa människor av ”utländsk härkomst”, men det räknas som diskriminering om man endast vill anställa svenskar. Och där det räknas som hatbrott om en svensk misshandlar en invandrare, men som ett resultat av socioekonomisk utsatthet om situationen är den omvända.

Det råder inte likhet inför lagen i Sverige.

Och denna olikhet inför lagen kommer att öka fastän vi redan idag har lagar som gör t.ex. lagen om hets mot folkgrupp överflödig. Däremot finns det hos etablissemanget att skapa nya verktyg för att tysta folket, eller åtminstone få dem att inte säga ”fel” saker – verktyg som inte hör hemma i en demokrati.

Men, kan man undra, är det inte ett lovvärt initiativ att ta krafttag mot hot och kränkningar på internet? Jo, givetvis är det det, men om det handlar om att skydda enskilda medborgare så duger den befintliga lagstiftningen gott. Olaga hot är redan idag ett lagbrott och om man utsätts för sådant kan man göra en polisanmälan så att brottet blir utrett och den misstänkte får en rättvis rättegång. Någon möjlighet för åklagare att ringa upp en misstänkt rasist och ”hota med rättegång” om denne inte betalar frivilligt finns förvisso inte idag. Men det är heller knappast en önskvärd ordning.

Hela artikeln kan läsas här.Gör det!

Hälsar eder Peter Harold

 

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till LÄSTIPS! ”Rättskipning utan rättvisa”

 1. Rune skriver:

  Massinvandringen håller på att förstöra Sverige. Etablissemanget i media och politiken liknar mer och mer en extrem sekt.

 2. Majsan skriver:

  Känner inte för illamående just nu.Söker förtröstan i att våra grannländer behåller vettet,i synnerhet då de har Sverige som varnande exempel på vad man INTE ska göra och finns det fler områden än den STORA masspsykosen, med följdverkningar, som pågår. Skolan,försvaret, polisen….

 3. Anna skriver:

  Det är väl inte bara när det kommer till att få kalla någon för det eller det , som innebär diskriminering. Lagar i Sverige fungerar direkt diskriminerande gentemot en hel del andra som befinner sig i ett underläge och saknar laglig rätt att kunna anmäla diskrimineringen. Jag tar som exempel mig själv, som blivit skadad av boendet jag flyttade till lite mer än ett år sedan. Det kan du verkligen snacka om- är en ”Kafkaupplevelse”. Att bygga in en omfattande elcentral mot väggen till en bostad, är inte rekommenderat men det finns ingen laglig rätt att få rätt gentemot vare sig värden eller bostadsförmedlingen. Det är fast-ställt att elallergi finns som diagnos, vilket jag också fått- men hjälpt att få slippa exponeringen får du inte eftersom det ju inte finns några mätbara gränser för lågfrekvent strålning, då detta skulle skapa alltför stor inskränkning på den lukrativa marknaden med trådlös teknik. Så det är lättare att påstå att människor som får fysiska men av exponeringen i själva verket lider av psykisk sjukdom eller annat. Det är som att tvinga en gräsallergiker att bo kvar i ett stall.

  En annan diskriminering handlar om att vissa grupper har rättigheter att få bli behandlade som alla andra, fastän de i själva verket är kraftigt utvecklingsstörda. Det är ju självklart i min värld att de borde få rätt att få finnas till, ha roligt och så ”normalt” som möjligt, vad nu detta med normalt kan anses vara. Jag har ju själv aldrig haft det särskilt normalt men trivts med det ändå. Man skapar ju själv sitt liv på ngt vis, men det är framför allt beroende av samhället i övrigt som människans villkor sätts. I annat land hade säkert just DU gjort andra saker och blivit uppfattad av andra på ett annat vis än du har blivit i detta sammanhang, i detta samhälle. Det jag vill säga här är att det råder en omfattande diskriminering av alla som får sina medborgerliga rättigheter inskränkta, just pga att vissa grupper ska med alla medel få sina rättigheter tillgodosedda. I morse, LÖRDAG- blev jag och sonen väckta klockan 6 av gruppbostaden som huserar ovanför. Det går inte ens att klaga hos de eftersom avdelningen är stängd. Och personalen meddelat förut att om de går in till deras hyresgäst blir han bara ännu argare. Det slängs grejer ut genom fönstret (låg 2 tamponger utanför i rabatten i en vecka tills att markarbetarna från polen kom och krattade) osv osv.

  De ”allmännyttiga” bostadsföretagen som har monopol på att få ta ut dubbla hyran genom avtal med kommunerna- anser alltså att personer med funktionshinder har rätt att få göra vad de vill utan att riskera att bli vräkta, medan jag som ibland sticker ut skallen genom fönstret och skriker att nu får det faan vara NOG- riskerar att bli vräkt. Särskilt som jag påvisat att jag blivit sjuk av elcentralen bredvid. Nej, jag ger inte mycket för Sveriges diskrimineringslagar. Jag skulle kunna fortsätta en hel dag med ytterligare exempel- att sonen fått byta skola för att få en ”normal” skola där inte skolan har elever och lärare som talar ren svenska och som skriker H-ordet till varandra som exempel. Att inte ensamstående föräldrar och deras barn har rätt till ett bra boende och att jag som förälder har rätt till ett fast jobb på deltid, så det inte går att arbeta alls – är ännu ett exempel. Att gruppen ensamföräldrar stadigt fått sämre villkor i samma takt som gruppen ”nya svenskar” har fått det bättre och innefattas av diskrimineringslagen. Under mitt år som ivrig bostadsbytare har jag varit på lgh-visningar rätt ofta och sett hur vanligt det blivit med folk som har fler än ett förstahandskontrakt att byta med och undrar hus fasen detta gått till. Det har ofta varit bytare som inte ens varit här i landet i 10 år. Som svensk och icke sammanboende med någon finner man jämt sig själv på ruta ett i bostadsjakten. Diskriminering? Jag finner inga ord här. Jag skulle vilja kalla det för etnisk rensning av svenskar.

  • Peter Harold skriver:

   Du kan ana vad som händer när svenskar kommer kräva samma slags förmåner. Systemet kommer att braka samman. Och för att det inte skall märkas kommer åsiktskorridoren att fortsätta krympa.

   • Anna skriver:

    Jag har tidigare alltid varit FÖR hög beskattning, eftersom jag gärna trott att de pengarna gick till bra skolor och bra vård och som skydd för medborgare vid sjukdom eller arbetslöshet. Som det ser ut nu med det så kallade ”välfärdssystemet” hade jag gärna monterat ner allt på en gång eftersom det vore det enda sättet att stoppa vansinnet.

    Den bruna alliansen kommer att vinna valet, höja skatterna bara för att kunna få in fler världsmedborgare. Om några decennium kommer sveriges historia att vara något man läser om på något museum i Rom. Det enda bra med detta vore att få slippa betala Radiotjänst i Kiruna.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s