Och sen så är faktiskt borgarna inte alls enbart av ondo…

Bästa läsare!

Jag ber härmed att i all hast, och i all anspråkslöshet, få kopiera och klistra in följande notis ur Kontras nyhetsbrev. Jag gör det inte för att jag blivit lat, utan därför att jag tycker att det kan vara bra att säga någonting positivt om regeringen, även om den är helt toktorsk vad gäller frågor som massövervakning och enögd utrikespolitik. Så här kommer några ord som åtminstone ger oss skäl till att uppskatta vår smala lycka att vi inte haft en socialistisk regering som skattat Sverige närmare undergången, samtidigt som socialisterna sannolikt ändå varit lika toktorsk på massövervakning och Washingtonstyrd utrikespolitik som de borgerliga.

Here we go:

SKATTESATSERNA SÄNKS, MEN SKATTEINTÄKTERNA ÖKAR
Under Alliansens åtta år vid makten har Sverige gått från att vara världens näst Danmark högst beskattade land, till att bara vara den industrialiserade världens sjätte mest beskattade land. Det svenska skattetrycket har gått ner från 48,3 procent (2006) till 44,3 procent (2012). Under samma period gick genomsnittet för OECD ner från 35,0 till 34,1 (2011, siffran för 2012 är ännu inte klar). Det finns alltså mycket kvar att göra innan Sverige är på en internationellt anständig nivå.

Oppositionen försöker koppla den sjunkande skattekvoten till en nedgång i de sociala värlfärdsutgifterna. Det märkliga är att Alliansen tycks svälja detta med hull och hår. I själva verket har de sänkta skattesatserna lett till att de totala skatteintäkterna ökat!

Skatteintäkterna har ökat med närmare 150 miljarder kronor sedan 2006 tack vare att regeringen återupprättat arbetslinjen och att vi i dag har över 250 000 fler människor som arbetar och betalar skatt jämfört med för åtta år sedan. Intäkter som används för att stärka upp välfärden. Välfärden har aldrig haft så stora resurser som i dag.

Samtidigt som det blivit mer lönsamt att arbeta i Sverige via jobbskatteavdragen har välfärden fått en samlad resursförstärkning på 30 miljarder kronor sedan 2006, vilket motsvarar en ökning på 25 procent jämfört med för åtta år sedan. Resurserna per elev i förskolan, grundskolan och gymnasieskolan har under samma tid stigit med respektive 6 300, 8 300 och 12 200 kronor. Resurserna till äldreomsorgen per person har stigit med 27 700 kronor. Trots (eller kanske snarare tack vare) procentuella skattesänkningar.

Ja, vore jag socialist skulle jag ha svårt att kunna – med intellektuell heder i behåll – anklaga den borgerliga regeringen för att ha fört en katastrofpolitik under flammande lågkonjunktur. Sedan kan man ju ha åsikter om hur man tar ut skatter och dylikt. Men ingen människa vid sina sunda vätskor kan påstå att en S + V + MP-regering skulle gjort det smärtfriare än Alliansregeringen. Det kan man faktiskt läsa om i en annan artikel i samma nyhetsbrev som handlar om hur vänstern styr i Malmö stad.

I say this just for the record. Och Contras hemsida finns på adressen: www.contra.nu

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

31 kommentarer till Och sen så är faktiskt borgarna inte alls enbart av ondo…

 1. Jern_Betong skriver:

  Jag har så mycket att göra att jag fick läsa tre av dina inlägg på en gång och dessa gav mig ett så gott humör att jag hällde upp en whiskey bara för att fira liksom.
  Tre kort-korta kommentarer blir det i alla fall: 1. Läser alltid Contra som är bra men har superfel i analysen av världen. De hänger inte med och översatt till sportens värld så är det som om Björn Borg fortfarande vore världsetta. 2. Exempel på förvirrad människa som röstar som hon gör; Ladies and Gentlemen, I give you Susanna: http://www.exponerat.info/wp-content/uploads/2013/01/2013-01-29-19-54-11_mp-valjare_susanna_jaros.jpg (är det bara jag som vill avskaffa den allmänna rösträtten?) 3. Jag är helt övertygad om att vi hade haft ett mycket bättre Sverige om samtliga frågor avgjorts med lottens hjälp de senaste 20 åren.

  • Peter Harold skriver:

   Ja, jag har också irriterat mig över Contras analyser av utrikespolitiken. Kan lika gärna läsa Carl Bildts blogg i de fallen… 😦

   Susanna Jaros är extremt representativ för Miljöpartiets väljarbas. Inte undra på att alla vill ha socialism så att staten kan tala om hur man skall knyta skorna.

 2. kallepelle skriver:

  Instämmer med ovanstående! Lotten är klokare än våra enfaldiga politiker.

  • Peter Harold skriver:

   Hm, även om lotten ger en 50-50-chans att propositionen faller så vill jag inte underskatta risken att de idioti som finns i själva propositionen omvandlas till lag genom att talmannen drar upp en ”ja”-lapp ur boxen.

 3. Anna skriver:

  Så du menar att borgerliga alliansen som sitter vid makten sedan snart 4 år- inte har ett dugg att göra med hur direktiven ser ut som medger att kommunerna prioriterar invandrare och déras barn, framför oss gamla medborgare och våra barn? Jag tänker på bostadsförmedlingens förtursavdelning, arbetsförmedlingens direktiv och försäkringskassans direktiv.

  Nej, det har ni ju ingen tanke på alls här. Ta reda på det då.

  • Peter Harold skriver:

   Formellt sett. nej. Eller ja. Det beror på. Om regeringen ger extra pengar till kommunerna som är öronmärkta så är det regeringens om gett direktiv. Annars är det det kommunala självstyret som skall råda. Ja, bortsett från att det är riksdagen som ändrar i diverse lagstiftningar så att kommunen ändå får bita i det sura äpplet. Eller gräset. Eller det som finns kvar…

  • Anna skriver:

   Oj jävlar- minns ju nu hur jag gick höggravid genom solna businesspark på väg hem från kvällspasset och hörde hur alla kostymnissar tjoade och jag bölade floder. Jag visste att hade de vunnit hade jag ett jävla tufft decennium framför mig eftersom jag också precis fattat att jag fick vara ensam om föräldraskapet. Det var ju mer än 4 år sen. Allt är ett töcken sedan dess. Allt har liksom bara passerat revy för mig, men eftersom sonen är 7 nu antar jag att de jävlarna fått sitta 2 mandatperioder. Ja, hej hopp- så påläst var jag. Själv tycker jag ju att det är fullt förståeligt, men förstår samtidigt att man inte riktigt lever samma verklighet som någon annan som befinner sig i livet. Vadå- lever jag?

   Samtidens kvinnliga eunucker. Det var borgarna som skapade oss.

 4. Anna skriver:

  Alliensens politik de senaste åren har ju varit: 1: Ta emot så många asylsökanden som möjligt från menaländerna (ju mindre utbildade desto bättre) för att verka invandrarvänliga-måste ju tvätta bort den bruna smutsen. 2: Ta budgeten för att finansiera detta från de svenska lågprioriterade grupperna (eftersom de ju ändå inte har ork eller språkrör att göra sig hörda- vafan vi behöver POPULÄRITET!) 3: Sänk ALLT motstånd med att visa med hela handen att motståndet handlar om RASISM- inte att vi i allianspartierna har gjort något fel- vadå VI HAR JU TAGIT PARTI FÖR DE SVAGA!!!

  Alliansen och borgarna kommer aldrig aldig att vara trovärdiga i mina ögon. Jag VET vad det handlar om. Har varit i den världen lika mycket som min egna i uppväxten. Nu är jag förvisad till min egna värld som krympt jävligt mycket- tack vare borgarnas politik. Man ska veta sin PLATS här i världen. DET är något som borgare vet att göra verklighet av.

  Skitland. Sverige har blivit ett skitland tack vare alliansens politik. Det är faktiskt den äckliga landsförrädaren Reinfeldt som skänkt bort landet till invandrare. Inte Olof Palme.

  • Peter Harold skriver:

   Uppriktigt sagt, det är Palme som öppnade konceptet med massinvandring i syfte att förändra det svenska samhället (tidigare invandring var för att det fanns ett marknadsmässigt behov).

   Lugn, Sverige kommer bli ännu skitigare innan de är klara…

   • Anna skriver:

    Jo, jag vet att det var Olof Palme som öppnade upp invandringen, han som satte likhetstecken solidaritet= flyktingmottagning. I min värld är det inte det solidaritet handlar om. Jag menar att det aldrig tidigare tagits emot så många som under Reinfeldts tid i Sverige.

    • Peter Harold skriver:

     Fast Reinfeldt använder samma retorik när han ber svenska folket att öppna sina lönekont… sina hjärtan och ”ha tålamod” innan investeringen ger utdelning.

     • Anna skriver:

      Utdelning för vem? Inte faan menar han såna som jag här. Ensamstående morsor finns inte ens i hans ordbok. Men vet du? Det är PRECIS såna som OSS som gjort att han och hens gelikar INTE får fortsätta regera landet. Det var rätt många av oss som röstade bort skiten. Äggskallen med hundögonen får nu bli pensionär, men jag hade faktiskt för första gången i mitt arbetsliv, vägrat att gå hem till den jäveln. Han kan få leva i den smuts han själv skapat. Jag tänker i alla fall INTE städa hans toalett.

      • Peter Harold skriver:

       Lugn, ”Rajraj” komme rinte bli pensionär. Nu vankas internationellt toppjobb. Dock är han en väldigt osäker människa, så frågan är om han kommer få ett jobb med grov sele som kan kontrolleras lika bra från Washington som under de senaste 8 åren.

 5. Anna skriver:

  Sen kan väl dessutom SKATTEBETALARNA ta och fundera på VAD siffrorna består av. Det är ju det här med plus och minus: VAD exakt är det som går under INTÄKTER i redovisningen? Är det INtäkter i skatt som genereras av alla dessa nya jobb som skapats genom den blomstrande invandringssektorn, dvs alla dessa nya socionomer som fått fasta jobb genom att fixa lägenheter, jobb och bidrag åt alla ”nya svenskar”- eller går det på minussidan, som sig ändå bör?

  Nej, det redovisas som Intäkter eftersom det bara är skatteinbetalningarna som mäts i dessa märkliga redovisningar. Alla som sväljt politiska beten hittills väljer ju att inte analysera var dessa intäkter egentligen består av. Som detta med RUT och ROT. Det är ju egentligen lika många svartarbeten som utförs fortfarande, enda skillnaden är att medelsvenssons också börjat använda en del RUT och ROT. Andelen svenska företag som har startats är inte markant högre egentligen. De har ju ena foten kvar i svartlandet medan de använder andra foten som alibi om skiten skulle braka lös (regimskifte). Inte faaan är det någon låglönejobbare som har nyttjat rot och rut. Och inte faan är det någon svensk som har fått jobb i de sektorerna heller. Det skulle vara jäkligt intressant att få redovisat exakt hela vägen- VAR intäkterna kommer ifrån. Ökad skatteintäkt är ju bevisligen pga den ökande nya businessen på Sveriges nya marknad; den oantastliga invandringssektorn! Skolorna och överallt har ju infört rättigheter för alla invandrare och gud nåde de som ifrågasätter resurserna och speciallärare i mnodersmål och integrering!

  Sluta göra det lätt för er själva i jakten på skatte”missbrukare”. Ifrågasätt Reinfeldt och övriga landsförrädare. Analysera siffrorna som vilken ekonom som helst kan göra!

  • Peter Harold skriver:

   VAD exakt är det som går under INTÄKTER i redovisningen? Är det INtäkter i skatt som genereras av alla dessa nya jobb som skapats genom den blomstrande invandringssektorn, dvs alla dessa nya socionomer som fått fasta jobb genom att fixa lägenheter, jobb och bidrag åt alla ”nya svenskar”- eller går det på minussidan, som sig ändå bör?

   Icke förvånande så räknas mycket av detta in på plussidan. Det är egentligen väldigt fascinerande eftersom detta strider mot både sunt förnuft. Och det är dessutom en variant på Frederic Bastiats berättelse från 1850-talet om glasmästaren. Ingen har beskrivit marknadsekonomi så kärnfullt som denne genialiske tjänsteman som borde vara obligatorisk att läsa i skolan.

   • Anna skriver:

    Slår jag dig i skallen ordentligt hårt, har jag alltså skapat arbetstillfällen då du kommer att behöva personliga assistenter. Tar jag hit mina föräldrar eller mor eller farföräldrar som är sjuka, har jag alltså återigen skapat jobb. Jag kan faktiskt erkänna att under alla dessa år som jag arbetat som undersköterska, vårdare, mentalskötare har jag jämfört min egna insats mot den som kontorsnissarna har på privata företag (inom senare år har ju jag också jobbat för privat företag men det går liksom inte att jämföra med eftersom de företagen inte lever på skattepengar i grund och botten)
    och jag har haft svårt att hävda högre lön osv. Fastän jag svettats och haft mig så jag inte borde haft dåligt samvete så går det liksom inte att mäta arbetsbörda och samhällsnytta. Det finns ju liksom inget mätbart att jämföra med. Den egenskap jag verkligen avskyr hos oss människor är att vi alltid tycks ha en omisskännligt tvångsbeteende som går ut på att känna oss bra i någons annans ögon. Jag har alltid avskytt det här. Jag har aldrig uppskattat det här då jag var vältränad och snygg och ung. Jag undrade alltid varför de var intresserade av mig då de inte visste vem jag var. Om det var det som innebar uppskattning och allt det där, så var jag inte intresserad. Verkar väl jäkligt flummigt att nämna det här i den här siten men nu får ju ändå ni läsare ursäkta mig då jag inte är den som fibblar runt på diverse siter…

    Innan du trillar av pinn, kan du inte ordna med en pater harold blogg-fan-fest eller nåt? Vore intressant att se vilka som kom på festen. Nu när festen börjat. SDs valframgångar gjorde mig jäkligt mer tillfreds i dag.

    • Peter Harold skriver:

     Sikta på min begravning istället… 😉

     Jag för samtal med en del om en frihetsfestival med folk och artister som inte tillhör vänstern. Vi får se.

     • Anna skriver:

      Kul! Keep me posted. Med festival alltså- inte din begravning. Inte kan man för övrigt gå på begravning för någon man bara kontaktat via nätet. Det vore ju som att gå på en författares begravning, vars böcker man läst men aldrig träffat. Jaja, vet att du skojar och hoppas att du håller dig vid liv ett tag till. Det där med hur olika begreppet frihet uppfattas av andra, är så otroligt intressant som ämne. Jag får lite hippie-känsla…

      • Peter Harold skriver:

       Fast tro mig, jag besökte den franske författaren Jules Vernes grav utanför Amiens. Och jag kände faktiskt att han talade till mig. Det var som att han sa till mig att det här var fel plats för oss att mötas på. Så då åkte jag till en fiskeby som heter Le Crotoy vid kusten. Och där inbillade jag mig att jag faktiskt förstod hans författarskap när jag vandrade från hans bostad och ner till hamnen där han hade sin båt som han skrev det första manuset till ”En världsomsegling under havet” ombord på. Platsen var så anspråkslös, men ändå så inspirerande när man tittade ut över havet.

   • Anna skriver:

    AHA- det är the Tea Party som använder Bastiats berättelse om glasmästaren som grund. Då förstår jag vad mina amerikanske släktingar bättre, som var på besök nyss. Men de var politiskt korrekta och ville inte gå emot mina föräldrars socialdemokratsnormer. Det är rätt intressant för de är lika gamla som mina ”päron” men beter sig 20 år yngre. Jag har alltid misstänkt att det här med att gnugga geniknölarna är ännu viktigare som äldre… Det ger väl hela förklaringen till den ökande senildemensen hos äldre svenska befolkningen- den är så konflikträdd genom de snabba förändringarna i samhället de senaste åren, att de fåt skrämselhicka när den här berättelsen av den historia du precis nämnde, stämmer så väl på samhällets förändring….

    • Peter Harold skriver:

     Den här iakttagelsen skall jag ta med mig. Jag är osäker på vad som är orsak respektive verkan – senilitet kan få folk att sluta tänka kritiskt. Och samtidigt skulle kanske ett medvetet val av livsstil där man lallar med kanske påskynd ahjärnans åldrande.

     • Anna skriver:

      Ja, du anar inte hur många äldre jag träffat som verkligen lever upp då de för en gångs skull får tala fritt ur hjärtat när de för det mesta sitter ensamma på sin kammare och blir mer och mer barrikaderade och misstänksamma mot omvärlden, eftersom så mycket där ute inte går att känna igen. Det värsta för de är att de också märker att folk inte vill prata om de sakerna och följden blir att de blir oändligt ensamma. Det är så orättvist att de inte har rätt att uttrycka sig. De har ju inte internet heller så de vet inte om att där ute finns många som delar deras upplevelse. De blir deppade och får någon tablett utskriven mot deppandet, som om det vore någon lösning på något…

      • Peter Harold skriver:

       Ja, jag förstår dem. Vem fan törs man lita på egentligen? Och som vi vet, ingen går säker om man säger fel saker. Jag kan mycket väl tänka mig ålderdomshem som avvisar sina hyresgäster ifall de inte har rätt värdegrund. Och så kan de hyra ut rummet till en ensamkommande 25-åring och få tio gånger så mycket betalt…

       • Anna skriver:

        Ålderdomshem är öronmärkta till äldre. Men vi har kommit till den punkt där vi tagit emot så många äldre anhöriga att det skapas ålderdomshem för enbart muslimer, precis som det finns ”judiska hem” sedan 80-talet tror jag. Apropå det här så ser jag skolbussar skjutsa flickor med slöjor till muslimsk skola, varje morgon och varje eftermiddag. För att de av religiösa skäl ”måste” gå till speciell skola av religiösa skäl…

        Medan jag jobbar 5 timmarsdag för att vi redan går upp 6 och kommer hem vid 17 varje dag. Men det är skillnad på folk och folk! Ensamkommande får boenden som är riktigt dyra i drift eftersom det ingår boendestöd pga traumatiska upplevelser. De går inte under 3 lax per dygn inklusive boendestöd osv.

        • Peter Harold skriver:

         Japp, jag har sett en av dessa skolbussar. Höll på att få den i sidan på min bil för att han var upptagen med att titta i mobilen istället för vägen. Jag gissar att det var samma bussförare som körde ihjäl sig och gjorde skrot av bussen.

     • Anna skriver:

      Ja, men är det så konstigt egentligen? Att folk bara för att de är gamla blir behandlade som icke existerande individer, där personalen de träffar kanske bara kan enstaka ord på svenska och träffar de inte någon de känner alls, sedan gammalt- kanske bara fått höra ”Heeej, hur mår du?” och andra artighetsfraser. Jag hade definitivt blivit senildement snabbare. Det här är en akilleshäl i vårt samhälle och där invandrade från andra sidan jordklotet, slår oss med hästlängder. Eftersom de bor tillsammans med mormor och farmor (det är mest de kvinnliga mor och farföräldrarna som inte har en make kvar i livet som bor tillsammans med deras invandrade barn som kommit till Sverige) Det ger de ett ekonomiskt övertag genom att hålla ihop, de passar barnen så att föräldrarna kan jobba mer och eller sköta ett företag. De svenska familjeföretagen har inte en chans gentemot de här familjerna. En annan norm har upprättats, Svenska företag går i konkurs och sedan säger ”alla” att utan invandrarna hade Sverige stannat… Undrar jag hur många svenskar som hade kunnat fortsätta med sina karriärer eller företag utan detta av staten finansierade dubbelspel för galleriorna. Det är precis såna här saker som våra gamla vill diskutera men som inte får det.

 6. Anna skriver:

  SMÄRTFRITT förresten? Hade du inte varit så klok i övrigt hade jag avskytt dig för den kommentaren. Men jag är rätt van vid å andra sidan, att inte ta åt mig av yttranden som vänder sig till allmänheten. Hade det inte varit för att det sedan dess tillkommit grupper som med statens hjälp kommit före mig i såväl bostadsköer som rätt till fast jobb, hade jag fortfarande tyckt att det vore i sin ordning. Det är dags nu för rannsakan. Jag är G L A D och L Ä T T A D över att fler än jag vaknat upp och inser faktum.

 7. Anna skriver:

  Sorry för skrivfelen- har nallat på spritförrådet… Igen…

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s