Vita medelålders heterosexuella män är en annan art enligt Miljöpartiet

Bästa läsare!

Kvinnor är från Venus, män är från Mars.

Jag tycker att det är väldigt poetiskt sagt. Påståendet är förvisso helt osant, men ändå så lätt att relatera till, i alla fall om man är beläst i kulturhistoria och känner igen den antika statyn Venus från Milo samt är bekant med konceptet kring den romerska krigsguden Mars.

Men samtidigt är uttrycket så allmänt vedertaget att jag är rädd för att folk inte riktigt får rätt sorts associationer till den klassiska tiden då venus och mars hade en tydligare relation till vårt medvetande och till och med vår vardag som var fylld av gudsfruktan, alltså årtusenden före vår egen tidsräkning. Men även om vi gör de nyss nämnda associationerna så hamnar vi ändå inte helt rätt. Mars var faktiskt inte bara en krigsgud. Från början uppfattades han som planetkroppens gudom, den som gav oss vår och skapade fertila jordar. Mars var den gud som både skapade och avslutade liv. Med andra ord, jorden var Mars!

Jag själv har svårt att tänka mig att män är en unik art som uppstått på den ödsliga planeten Mars som uppkallats av krigsguden, vars atmosfär inte kan användas av människan, och vars rödbruna yta är helt oskyddad mot den skadliga solstrålningen som utplånar liv.

Att kvinnorna skulle ha fötts på Venus och transporterats till jorden är enbart tänkbart i extrema fall, som när vi resonerar om exfruar eller vissa kvinnliga handläggare på statliga myndigheter. I de fallen går det tänka sig att dessa tog sina första steg på den rostbruna planetens yta – för Mars och Venus ser ganska lika ut om man slapp den sistnämnda planetens ständigt mulna väder – och kisade med irriterade ögon genom den svavelfyllda atmosfären. Ja, jag ser själv att jag här är mer naturnära än poetisk, och förtränger den kvinnliga statyns skönhet.

Det finns sentida varianter på uttrycket om att män och kvinnor är från olika planeter. Ett mycket aktuellt exempel är faktiskt det tal som Miljöpartiets kvinnliga partiledare Åsa Romson höll i Almedalen i år. Jag förstår vad Åsa menar, eller i vart fall hoppas jag att hon menar det jag tänker. Men med hennes formulering låter detta så bisarrt att det blir komiskt:

För de allra flesta av oss är faktiskt inte just vita, heterosexuella, medelålders män utan människor, ni vet sådana som har lika värde men som är olika på alla möjliga sätt.

Med andra ord, det finns tydligen något som kallas för människor. Och sen finns det snarlika varelser, kallade ”vita heterosexuella medelålders män”. Det enda man i den miljöpartistiska bibeln behöver berätta är att denna art är ond och sprider förödelse. De har inte lika värde som t.ex. människorna.

I Carl von Linnés anda känner jag mig manad att skaffa denna art ett latinskt namn, fastän den enbart har ett enda kön (manligt) och därför aldrig skulle kunna föröka sig självständigt eftersom den bara vill para sig med honor av den närbesläktade arten homo sapiens. Tyvärr är mitt latin klent – ingen kan säga ”Ni talar bra latin” till mig, varken fram- eller baklänges – så jag är rädd för att en mer språkkunnig person vill invända mot att jag nominerar homo albus som benämning på den art som Åsa Romson inte betraktas som människa, trots yttre likheter.

Hade jag varit jude och fått ett så stereotypt formulerat påhopp som Åsa Romson presenterar i sitt gotländska sommaranförande hade jag kunnat gå till motangrepp och kalla henne för antisemetit. Hade jag varit en neger eller arab och blivit ”sanningsenligt beskriven” hade jag kunnat anmäla henne för hets mot folkgrupp. Lek med tanken att jag varit en man som i sin blogg kallat Åsa Romson för en hysterisk bjäbbfitta (ej att förväxla med ”björnfitta” som är en huvudbonad; fast något huvud verkar hon inte, i vart fall ingenting inuti det) som försöker plocka röster genom att som en sann populist attackera en grupp i samhället som trots alla påstådda pengar och tillskriven makt inte får försvara sig? Då hade jag pekats ut som en näthatare eller någonting ännu värre. Men Åsa Romson har fri lejd.

Det är ganska lustigt att fastän jag i det svenska samhället som vit medelålders heterosexuell man förväntas bjuda andra kinden till vid varje dylikt påhopp så kan jag konstatera att Åsa Romson försäger sig: De allra flesta är inte vita heterosexuella medelålders män. Vilket ju innebär att vi som är det också är en minoritet. Och är vi en minoritet så borde vi – enligt det annars så minoritetsvördande miljöpartiet – faktiskt skyddas mot hets och förföljelse. Inte sant?

Nå, jag tror inte att denna insikt finns hos Åsa Romson. Jag tror inte att det finns mycket till insikt i någon av dessa grönfärgade socialister över huvud taget. Förmodligen inte ens hos deras väljare heller. Nyligen rekommenderade populärmusikartisten Ken Ring sina fans att rösta på Miljöpartiet för att ”de har bäst politik det här valet”. Han säger att ”det är dags för oss att ta hand om naturen och varandra”. Jag slår vad om att Ken Ring liksom många andra politiskt ointresserade människor valt parti efter vad de kallar sig för.

Är det inte tragiskt? Jo, det är det. Men det värsta är att vi andra måste betala för att dessa förvirrade människor röstar som de gör. Det minsta man kunde begära är att Åsa Romson slutar upp med att vara oförskämd mot oss vita medelålders heterosexuella män.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Vita medelålders heterosexuella män är en annan art enligt Miljöpartiet

 1. cfr skriver:

  De kommer aldrig att lämna oss, hur mycket de än gnäller

  Svarta, muslimer och kvinnor vill även i fortsättningen bo hos den medelklassige, bilkörande, heterosexuelle, liberale, köttätande, sekuläre, medelålders vite mannen, därför att vi är de enda som erbjuder ett anständigt samhälle.

  Jag vet att jag har skrivit detta förut men det är lika relevant nu. Svarta, muslimer och kvinnor är lite som mina barn när de var små, gap och skrik, tårar som flödar, men det är aldrig riktigt aktuellt att lämna för en annan tillvaro. Men det känns nog bra att få rasa av sig lite utan att det leder till något, vi finns ju fortfarande kvar när de är klara och det vet de.

  Bry dig inte om Romson, hon är nöjd bara hon får protestera och hon kommer att stanna, vad hon än gapar om. Garanterat. Hur roligt nu det är för oss är en helt annan fråga.

  Vem vet, en dag kommer jag kanske att ta henne och andra på riktigt allvar och alldeles själv börja tänka tanken att ”fan vad de tjatar, jag kanske ändå är skapelsens krona, har inte riktigt sett det så tidigare, men de har kanske rätt, hmmm”.

  Gäsp.

  • Peter Harold skriver:

   Jag håller med dig, jag skulle för allt smör i Småland inte vilja byta ut mitt forsterland mot allt det som sägs vara ”mer spännande” än den ”trista och oballa” svenska kulturen. Fast det är vad jag känner. Åsa Romson, och några miljoner andra med henne, har inte fattat vad vi får för slags land när det blir ”spännande och ballt”. Och att hela tiden skylla på att det är vita heterosexuella medelålders mäns fel… Fan, hur jävla puckad får man bli som politiker? Och hur jäkla puckad får man bli som okritiskt röstar på henne?

   *Upprörd*

 2. Benny H skriver:

  Man kan ju utan vidare motsäga Romson med att den person som står bakom mest död och förintelse för närvarande är en svart man, låt gå att Obama är medelålders, men vit är han inte! (hans vanvettiga politik har dock gjort honom vithårig) Och snart kan han vara ersatt av en än mer mordiskt (av sina uttalanden att döma) vit kvinna som heter Clinton. Vilken fasa för Romson i så fall…

  • Peter Harold skriver:

   Jag tycker det känns mysko. USA, landet med… *kollar* kring 300 miljoner invånare… *djupt andetag* väljer först en pappa Bush till president, därefter en herr Clinton, följt av en son Bush, och en fru Clinton som utrikesminister. Av alla dessa miljoner människor dyker samma familjemedlemmar upp i landets toppositioner. Vilken underlig slump alltså….!

   • Benny H skriver:

    Ja, och av någon anledning så hemfaller man åt precis samma politik! Inte mycket förändras även om man byter president i USA. Ett märkligt faktum som borde skapa en debatt bland politiker och media. Men inte många i det politiska etablissemanget verkar reagera på att USA numera är en semidiktatur (kanske alltid varit?) där ansikten byts ut men inte den förda politiken. Det som borde analyseras i resten av världen….Vem styr egentligen USA? Misstänker dock att resultatet skulle bli både skrämmande och upprörande för ”våra” politiker, så man vill nog helst inte veta. Göra som EU-politikerna, lalla med som de imbeciller de visat sig vara.

 3. Anna skriver:

  Själv har jag alltid känt mig flera mil längre ifrån de flesta tjejer och kvinnor, än jag känt mig ifrån killar och män. Enda gången jag väljer bort män är i mitt val av läkare. Kvinnliga läkare ger bättre behandling till andra kvinnor än män. Det är väl inte så konstigt- hade aldrig velat ha en manlig gynekolog. Men mentalt sett litar jag mer på män än kvinnor. De är oftast enklare att tala med då de är mindre krusidulliga- gillar raka rör och problemlösningar, inte att bara ”ventilera” och ”tala ut” om en sak man ändå inte vill lösa. så trött på tjejer som klagar på deras män exempelvis. Skilj dig då, är mitt svar. Samma sak för män som gnäller över deras fruar. Man bestämmer sig väl för en sak och gör det sen. Punkt. Finns en hel del både män och kvinnor som bara spelar teater. Just do it, är min paroll. Knulla eller låt bli. Tycker det är det mest gäspiga som finns, det här ämnet. Lättkränkta människor som gång på gång går in i relationer som de vet bara kommer provocera de. Vill du ha en verbal mjuk kille- go for it! Gå inte och flirta med machokillar då för fasen. Nej, det är en märklig värld med svarta som bara måste ge igen för gammal ost, och inbillar sig en massa. Ränderna går aldrig ur. Måste ju ändå bottna i att folk har en jäkligt svag självbild när de måste finna kränkningar i allt…

  • Peter Harold skriver:

   Jag är ledsen för att behöva säga det, men av alla mina kvinnliga läkare har alla utom en – hittills – varit Madame Gaga.

   Personligen umgås jag helst med kvinnor för det går att föra samtal med dem som jag inte kan ha med män. Män är rationella och kommer på svaren direkt. Tjejer för en massa resonemang som svävar iväg och kan vara intressanta att höra och sen landar de där männen också hamnade.

   • Anonym skriver:

    Jo det beror nog på personkemi. Det som uppstår för att man tillhör olika kön. Därav att kvinnor resonerar olika med män än med kvinnor. Andra kvinnor används alltför ofta som slasktratt…

 4. Anna skriver:

  Jag börjar misstänka att du egentligen är av honkön? Du har hittills referat till mina kommentar enligt kvinnlig aspekt…

  Vore jäkligt kuk (haha det var faktiskt ett skrivfel) om det visade sig att du vore hona i stället för hane. Att kvinnliga läkare är bättre läkare såväl mot kvinnliga patienter som män- vore inte särskilt i ögonenväckande. Däremot kan du ju kolla upp hur många anmäkningar och anmälningar koloskopidoktorn samlat på sig som jobbar på Sollentuna sjukhus. De är nog precis lika många oavsett könen hos patienterna!

  • Peter Harold skriver:

   Jag var nyss på toaletten och kollade, och jag är fortfarande en man. 🙂

   Måste säga att jag inte skulle vilja veta alla detaljer om hur doktorn i Sollentuna sjukhus förtjänat sina anmärkningar och anmälningar. Bara att ligga på stranden och sola sig och plötsligt se två knubbiga farbröder idka samkönat samlag bakom buskarna fick mig att bli besvärad, i synnerhet som de intagit en position där ingången för endoskopet var helt synligt på karln längst bak… Jeezus!

 5. Anna skriver:

  refererat och kommentarer. Har fortfarande inte skaffat nytt tangentbord. Fastän katten sedan länge bott hos mormor då boendet känts taskigt även för den stackarn att utsätta honom för. Inte ens spindlarna vill vara här…

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s