Det nya Sverige: ”Fredens religion” ersätter vår demokrati och våra frihetliga värderingar.

Bästa läsare!

Jag stiger upp från tunnelbanestationen i Aspudden och möts av en löpsedel från Aftonbladet som säger ”Vi gillar olika”. Nej, det gör Aftonbladet inte. Tvärtom, de gillar enbart allt av deras egen sort. På Expressens löpsedel står (S)-ledaren Stefan Lövin (eller vad han nu heter) och ber läsarna att göra som han, nämligen rösta nej till rasism.

Både Expressen och Aftonbladet representerar det samhälle vi har idag. Åsiktskorridoren är trång som en råttgång i väggen, och rasismen sprider sig över nationen med hjälp av de värdegrunder som försvaras under devisen ”Vi gillar olika”, en rasism som tar sig i uttryck att ”svenskt är barbari”.

Om man – den vackra höstsolen till trots – stannar upp och börjar dekonstruera dessa politiska klichéer så kommer man faktiskt fram till att vårt land står inför genuint oangenäma problem som inget valresultat kan ändra på idag.

För fyra år sedan skrev (SD)-ledaren Jimmie Åkesson en debattartikel i Aftonbladet där han utmålade islam som ”det största utländska hotet mot Sverige”. Detta kallades för rasism, och alla vi som sagt ungefär samma sak i bloggar och på andra debattforum och exemplifierat islam med ondskefull tillämpning av den tidigare kristendomen fick lov att huka oss.Vi kallades för islamofober – d.v.s. att vi har en omotiverad rädsla för religionen islam. Att man som jag läst större delen av koranen räknas inte som en ursäkt (för har jag gjort mig besväret att studera koranen måste jag per automatik vara ännu mera motiverad att väcka hat mot religionen…).

I år står representanter för samma religion utanför vallokalerna i stockholmska ytterförorter och förklarar för sina bröder och systrar att det är fel av en rättrogen muslim att anamma västerlandets demokrati. Det finns även en videofilm där man informerar om hur man skall efterleva muslimska regler i dessa valtider:

Visst, man kan tycka att detta är bara ett problem som drabbar muslimerna själva, och möjligtvis socialdemokraterna som ju jobbar intensivt ute i förorterna för att visa lågutbildade och icke läskunniga invandrare hur man ”röstar rätt”. Men jag är ändå rädd för att vi bara ser början på ett stort problem.

Alla tidigare varningar om att islam och demokrati inte hör ihop har avfärdats som rasism (som t.ex. Jimmie Åkessons debattartikel). Istället hyllar man religionen. Vi kan t.ex. just nu se den brittiske premiärministern Cameron på TV-nyheterna säga att ”islam är fredens religion” som reaktion på att soldater ur den Islamska Statens armé skurit halsen av en kidnappad brittisk biståndsarbetare.

Camerons syn på islam är även representativ för hur svenska politiker uppfattar religionen islam. Och det kan leda till stora skador för samhället. Om religionen islam förbjuder muslimer att deltaga i allmänna val till kommuner och landsting samt riksdag, då måste andra maktsystem tillgripas för att de skall få inflytande i det svenska samhället (för svenska politiker kommer inte se frågan på samma rationella sätt som jag, utan vill istället kompensera muslimerna för att de p.g.a. sin religiösa övertygelse saknar möjlighet att deltaga i det demokratiska samhällsarbetet). Muslimska samfund kommer anse att det är ett berättigat krav att de får representera Sveriges muslimer utan att använda sig av den representativa demokratin som alla andra måste använda för att få sin röst hörd. Vi kan förvänta oss att dessa samfund/organisationer/föreningar får utse representanter i lokala råd som ges makt av politisk och administrativ art. Alltså en formalisering av de enklaver som nu uppstår i storstädernas förorter. Med detta följer särlagstiftning. Likheten inför lagen upphör. Landet slutar vara en enhet.

När kvällstidningarna – som säger sig ”gilla olika” – skriver om kampen mot rasism, och hash-taggar om ”Det nya Sverige”, så är det Zlatan, kåldolmar, pizza och snälla taxichaufförer med kirurgexamen från det forna hemlandet som får representera bilden av ett land i hastig förvandling. Och motståndet till denna utveckling presenteras i medierna som ”främlingsfientlighet”, ”rasism”, ”nazism” och ”nationalism”. Om vi inte vidgar denna råttgångsstora åsiktskorridor, då har vi definitivt skapat en gräddfil för de islamister som tidnings- och TV-redaktionerna inte tror finns i vårt land, och som inom några år skall tala för de som varken får eller vågar rösta. Och ställa krav på underkastelse från de som inte tillhör ”fredens religion” – precis som i de länder där islamister lägger inte tillräckligt rättrogna muslimers avhuggna huvuden på hög.

SB Isis huvudlöst

Är det inte bättre att vi tar debatten nu idag och ventilerar de hot vi står för – både ”rasistiskt inbillade” och de realpolitiskt uppenbara – innan vi hamnat i läget att kampen för demokrati, frihet och välstånd bara kan avgöras genom ett inbördeskrig på samma sätt som i de länder från vilka de till Sverige invandrade flyktingarna flytt ifrån? Eller skall vi fortsätta med den huvudlösa och omedvetna politik som förs idag?

Om man betänker att den politiska vänstern kommer att stå på islamisternas sida och den svenska staten kommer att fortsätta att moraliskt stödja islam även när den första halshuggningen ägt rum på svenskt territorium i profetens namn, så skulle jag inte våga slå vad om en särskilt stor summa pengar på att inbördeskriget slutar med en seger för de sekulära demokraterna.

Med en kvällstidnings mått mätt kanske dessa rader framstår som synnerligen intoleranta, men jag anser att tecknen talar för sig själv om vad som håller på att ske med Sverige. Landet har alltid befunnit sig i stad att förändras. I regel mest till det bättre. Men nu har vi nya förutsättningar, och idag göra våra politiker de flesta fel man kan begå. Vi kan säkert gå mot vår undergång även om islam inte skulle vara ett hot. Men nu handlar det om att se till så att landet inte hamnar i en situation där det är helt bortom räddning. Både förs svenska folkets skull, och för invandrarnas.

Jag ser gärna en debatt om hur vi på ett genomtänkt och anständigt sätt räddar Sverige. (SD) med sin Erlander-nostalgi har inte lösningen. (MP) och (V) har receptet för att påskynda katastrofen. De övriga partierna, inklusive (S), vill inte låtsas om problemen.

Nu skall jag gå och rösta. Och sen när jag kommer hem skall jag börja skriva en bok. Det finns massor som måste sägas före nästa val. Jag får skynda mig – innan det blir förbjudet att skriva böcker.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Demokrati och frihet, Politik. Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Det nya Sverige: ”Fredens religion” ersätter vår demokrati och våra frihetliga värderingar.

 1. Isisbane skriver:

  Hur många avhuggna huvuden behövs för att ”eliten” ska se islam för vad den är?
  Kanske det räcker med deras egna, men då är det försent.

 2. Oldtimer skriver:

  Du menar att du allvarligt hittade någon som är värd din röst? Jag hoppas verkligen att du skrev ditt eget namn på en blank valsedel, för allt annat måste vara ett brutalt nerköp.

  • Peter Harold skriver:

   Hrm, ja, jag kom på vilket parti jag skulle rösta på, och jag avsåg att ta en valsedel med partinamnet och sedan skriva i mig själv. Men av någon lustig anledning fanns inte det partiets valsedlar att finna i vallokalen. Så då bestämde jag mig för ett annat parti, helt i strid med min ideologiska övertygelse.

   Hade valförrättarna gett fan i att ”städa” skulle jag rösta på ett parti som inte ”stört friden” p.g.a. sitt mikroskopiska stöd i i valmanskåren.

 3. Thomas skriver:

  Jag tittade på bilderna, det var ju samma stackare på de flesta bilderna. Olika poser bara. Sen tycks det mig som om de snarare skär än hugger av huvudena. I övrigt håller jag med dig.

  • Peter Harold skriver:

   Japp, någon äkta halshuggning är det inte, utan man skär av halsen på offret enligt villkor i Koranen 8:12. Man går med kniven varv efter varv till huvudet och kroppen skiljs åt.

   • Sakaries Hassan skriver:

    det står ingenstans i koranen att man får skära av människans hals, du har inte läste koranen du hörde bara va folk sa och det är såna som du som tolkar fel och får folk att tro.. jag har läste koranen och vet vad den handlar om och det står INGENSTANS att man får hugga av halsen eller döda oskyldiga människor.
    tro ej vad du hör eller läste någonstans ta reda på det själv, men då behövs det kunskap tyvärr.

    • Peter Harold skriver:

     Jag har läst tre fjärdedelar av Koranen, så jag är inte alls så okunnig som du tror. Jag gav också en hänvisning till vilken sura i Koranen som islamisterna använder som stöd för att begå denna gärning i kriget mot ”förnekarna som inte kan känna islam i sitt hjärta”. Vad dagens islamister gör är att praktisera samma påbud som man följde för väldigt länge sedan när man krigade.

     Notera att också hur du själv formulerar dig. Du säger att ”det står ingenstans [i Koranen] att man hugga av halsen eller döda oskyldiga människor”. Kruxet är att den som inte underkastar sig islam inte kan betraktas som oskuldig i denna religions namn. Så ditt försvarstal fungerar inte i detta fall där islamister begår sina dåd mot icke-muslimer och andra muslimer.

 4. kallepelle skriver:

  Förmodligen är mördarna/mördaren? så pårökta/pårökt att de inte skulle klara att hantera en sabel på rätt sätt. Mordoffren är troligen fulltankade med opiater för att de skall bedövade gå i döden. När man kommit genom luftstrupen når man stora halspulsådern och två sekunder senare är döden ett faktum. Ruskiga sjukt galna typer!

  • Peter Harold skriver:

   Det värsta är att de är fullständigt övertygade om att det gör detta för en god sak. Visst, det är inte oskyldigt att sitta i ett militärt kontrollrum och styra drönare att bomba beduinläger, det skall för all del medges. Så det är därför vi ser det här fortskrida.

 5. Cello Jr skriver:

  Valet och valvaken över (mat och vin och glass och tårta samt chips i glada vänners lag). Tackar Gud för SD:s framgång, större än vad jag trott. För min del är Erlander-nostalgi att föredra framför
  besinningslös antidemokratism och ren skär dumhet. Jag talar om ”vänner” (snart f.d.) på Facebook som skriver så sanslösa saker att jag inte kan ta dem på allvar längre. I en klass för sig: ”13 procent ogillar min dotters vackra bruna ögon.” Hon som skrev så är tokmoderat, så för att förstå hur
  det intellektuella och demokratiska haveriet ägt rum, måste man läsa Marika Formgrens pedagogiska Neo-artikel om ”värdedemokrati” kontra ”åsiktsdemokrati”.

  http://magasinetneo.se/artiklar/demokrater-for-asiktsfrihet-och-demokrater-emot/

  Har tidigare försökt få dig att likt Sean Gibb förstå att liberal invandring inte är förenligt med libertarianism (kolla Vdare.com!). H H Hoppe har ju skrivit om samma sak. Kolla hans artikelarkiv på Lew Rockwell.com, där även nestorn, om man säger så, Murray Rothbard, uppmanade libertarianer att rösta högerpopulistiskt.

  Politics make strange bedfellows (America First Committee var en ohelig allians mellan vänsterpacifister och isolationister och allt däremellan). Ibland måste man kompromissa, istället för att säga att skall det vara så här, så vill inte jag vara med.

  Annars är du en toppenkille. Bäst i bloggarklassen. (Eller roligast åtminstone.)

  May you blog forever!

  • Peter Harold skriver:

   Jag har studerat Hans-Hermann Hoppe otäckt mycket. Jag har till och med suttit och lyssnat på hans monotona entimmesföreläsningar med stor behållning. Visserligen framför han sina frågeställningar ur ett filosofiskt perspektiv och lämnar åt oss andra att skapa formuleringar av ett politiskt slag, och jag har tänkt att ägna en del tid åt att göra de tolkningarna. Jag hade ett lunchsällskap som ansåg att det är ganska enkelt att bli kvitt partier som SD och Svenskarnas Parti eftersom det är bara att skriva in i grundlagen att partier som motarbetar demokrati skall förbjudas. Jag hade precis lyssnat på ett av Hoppes föredrag och drog några exempel där han faktiskt utmanar demokratin med väldigt goda argument. Skall även han förbjudas att föreslå ett samhällssystem som baseras på den individuella friheten och den privata äganderätten, frågade jag. Hoppe förespråkar inte att folk skall spärras in i koncentrationsläger eller massavrättas för sina politiska åsikters skull. ” – Vill du trots det förbjuda honom från att argumentera emot rådande samhällsordning och förbjuda honom att starta ett parti? Är det demokratiskt att förbjuda någon att ifrågasätta demokratin?” frågade jag. Jag fick ett nej till svar. Då frågade jag vederbörande varför denne vill förbjuda SD och Svenskarnas Parti. Svaret förvånade mig inte. ” – Vi måste förhindra att de får makt”.

   Pust.

   Japp, jag ser framför mig en hel del alliansarbete (även rent praktiskt i den mån hälsan tillåter). Jag tror faktiskt att det bästa som kan hända nu är att det blir politiskt kaos i landet. Jag har fått ett antal uppvaktningar från Sverigedemokrater som önskar att deras parti skall gå åt samma håll som UKIP.

   Jag har sett en massa PK-smörja på Facebook. Folk skriver mer med hjärtat än hjärnan på de ställena. Och som du förstår blir de rosanderasande ifall man försöker kommentera på ett förnuftsbaserat sätt. Tackar för länktipset till marikas artikel. Det finns hopp om livet när man läser sånt, även om folk som verkligen skulle behöva läsa hennes text inte känner till dem. Det är då lunchbordsaktivisten får rycka in. 🙂

 6. Cello Jr skriver:

  P.S. Är inte SDU-ordförande Paula Bieler brunögd och mörkhårig och har invandrarbakgrund, skulle jag vilja säga till tokmoderaten. Men det blir aldrig sagt.

 7. Cello Jr skriver:

  Redan på 70-talet märktes att (s) definierade demokrati annorlunda än t ex American Civil Liberties Union, som försvarade nynazisters rätt att i provocerande syfte marschera genom ett judiskt område i Illinois. Gjordes en tv-film med Danny Kaye i en av rollerna som upprörd överlevare.

  För (s) var t ex den statliga sjukförsäkringen en demokratisk rättighet. Någonstans där började uppluckringen av den anglosaxiska syn på yttrandefrihet som jag tror var starkt förankrad även i Sverige. Hopblandningen av ”sociala rättigheter” med demokratiska dito.

  Men det har varit en lång process. Minns hur jag upprördes av utebliven borgerlig kritik mot (s) när sosseregeringen 1991 ansökte om svenskt medlemskap i EU (EG?). De saknade ju mandat
  för det, eftersom de 1988 gått till val på nej till EU.

  Bit för bit har det skett en förskjutning av demokratibegreppet. Det är därför det hävdas på fullt allvar att t ex alla krav på minskad invandring är odemokratiska. För det är det enda skälet till att man kan kalla SD odemokratiskt.

  http://www.skolvarlden.se/artiklar/den-svenska-ddr-skolan

  I TV igår talade en miljöpartist om SD rasistiska rötter. Se där antingen chutzpah eller
  obildning. Varje någorlunda snabbtänkande individ inser ju, att alla nuvarande partier utom MP har rasistiska rötter. Tänk på det Rasbiologiska institutet, Bondeförbundet, Aftonbladet pro-nazism under kriget, makar Myrdal, professor Gunnar Biörck (moderat riksdagman på 80-talet), rashygienistiska motiverade tvångssteriliseringar till 70-talets början. Alltså, alla partier utom MP har rasistiska rötter.

  http://runeberg.org/skrifts/4/0121.html

  Och vänsterpartiet har dessutom antidemokratiska rötter.

  Men din lunchpartner tycktes inte riktigt tänka på det eller hur? I hans lilla värld och Facebook-pöbelns värld är allt så enkelt. De litar på slagord och ”media”. Reinfeldt förebrådde SD:are för att de inte litade på ”media”. Hur kan man inte lita på ”media”? 🙂

 8. Majsan skriver:

  Hiz-but-vad de kallas samt andra liknande är inte många (här) och de viftas bort med just detta. Majoriteten av muslimerna håller ju inte med (här)

  SvP får och har fått vaddå i riksdagsval hur länge och var finns det någon stor aktiv kraft i världen som kan ses som direkt kopplad till dem? Så fort partiet visar sig plockar vänstergrupper upp stenar och media börjar tugga fradga. Trots att en majoritet inte håller med SvP

  • Peter Harold skriver:

   Jag tänker på en tidningsrubrik jag såg för några år sedan. Den löd någonting i stil med ”Ungdomsgänget håller byn i skräck”. Det rörde sig om en by i södra Sverige, troligtvis i Småland eller Götaland, där en grupp mopedburna ungdomar åkte runt i samhället och trakasserade medborgarna och hade noll respekt för polisen. Invånarna vågade till slut inte gå ut ensamma på dagen, och höll sig inomhus på kvällen. Med andra ord, det krävs inte många individer för att skapa en terror som många drabbas av. Det krävs kanske en handfull personer som ser till att folket hålls tuktade.

 9. Cello Jr skriver:

  http://riksforbundetmotpolitiskkorrekthet.blogspot.se/2014/09/facebookpobeln-liknar-mer-forhorsledare.html

  Facebookpöbeln liknar mer förhörsledare hos Gestapo än demokrater. Klicka på länken! 🙂

 10. Cello Jr skriver:

  Min dotter skickade detta från Facebook.

  Person A skriver:
  ”Ni rasister som röstat på SD vänligen tala om det så jag kan radera er.”
  Person S skriver ”ta bort mig då, jag har röstat på SD, dock är jag inte rasist.
  Vad har du själv röstat på?”
  Person A ”Det är en demokratisk rättighet vi har i Sverige att inte behöva berätta det.”
  Person S ”Din dubbelmoral får mig att må dåligt.”

  En skrämmande inblick i hur en intellektuell otränad hjärna ”tänker”. Det hela får mig att önska att vi hade kunskapstester för att få rösta. Det är hemskt att personer som A har rösträtt. Hon verkar helt bakom flötet.

 11. kallepelle skriver:

  Radera folk man ogillar! Är inte det vad ISIS sysslar med?

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s